Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan får du rabat eller billige billeter til Vatikanet

Hvis du planlægger en rejse til Rom og et besøg i Vatikanet, men er bekymret for, at billetprisen skal sprænge dit budget, får du her nogle tips til, hvordan du kan få gratis eller nedsatte billetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Sådan får du rabat eller billige billeter til Vatikanet

Peterspladsen og basilikaens facade | Alisa Anton

Vatikanstaten er hjemsted for store kunstneriske perler, som er et besøg værd. Og ja, nogle er dyrere end andre. Hvis du vil besøge det Sixtinske Kapel, skal du uundgåeligt betale for at købe en billet, men her er, hvordan du kan spare penge på dit besøg i Vatikanet.

Sådan får du de billigste billetter til Vatikanet

Det Sixtinske Kapel| ©Mike Norton
Det Sixtinske Kapel| ©Mike Norton

Hvis du ønsker at bruge så lidt som muligt på dit besøg i Vatikanet, anbefaler jeg, at du køber en enkeltbillet (uden audioguide eller guidet rundvisning) på billetkontoret i Vatikanmuseerne eller på deres officielle hjemmeside.

Bemærk venligst, at disse billetter ikke kan annulleres, når de købes online, og hvis du vælger at købe dem i billetkontoret, kan køerne vare mere end to timer. Standardprisen for disse billetter er 17 € for voksne.

Den bedste løsning

En lidt mere budgetvenlig løsning, men med den bedste værdi for pengene, er at booke en guidet rundvisning i Vatikanet, som ud over at give dig adgang uden kø til Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken også inkluderer en officiel guide, der ledsager dig på din rundvisning.

Med en guidet rundvisning får du en bedre forståelse af værkerne og sammenhængen for alt det, du skal se, og du er sikker på at besøge de vigtigste punkter i Vatikanet under dit besøg. Denne mulighed koster 36 € hos Hellotickets og er meget praktisk i betragtning af alt det, den omfatter. Det, du vil sætte mest pris på, er, at du kan springe køerne over ved både museerne og basilikaen.

Book dine billetter til Vatikanet

Hvem kan komme gratis ind i Vatikanet?

Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo
Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo

Vatikanmuseerne, med det Sixtinske Kapel indenfor, er betalingsdækkede, og du skal købe en billet til Vatikanet for at besøge dem. Der er altid undtagelser, og det er sandt, at nogle grupper kan besøge museerne gratis.

Bemærk venligst, at selv om disse grupper har gratis adgang, skal de stadig købe deres gratis billet og skal stå i kø ved billetkontoret. Det er disse grupper, der kan komme gratis ind i Vatikanet:

  • Babyer og børn op til 5 år
  • Handicappede personer med en anerkendt invaliditetsgrad på over 74 % (i dette tilfælde kan deres ledsager også få gratis adgang, hvis de har brug for ledsagelse).
  • Pilgrimme, præster eller medlemmer af en religiøs menighed, hvis gruppe er blevet officielt akkrediteret til at komme ind i Vatikanet.

Er der rabat på adgangen til Vatikanet?

Vatikanstaten| ©iam_os
Vatikanstaten| ©iam_os

Nej, du kan ikke finde kuponer, værdikuponer eller gratis billetter til Vatikanet nogen steder. Der er dog visse persongrupper eller grupper af personer, der har ret til en nedsat sats. Det drejer sig om:

  • Børn og unge mellem 6 og 18 år
  • Studerende i alderen 19-25 år, der har officiel dokumentation fra deres universitet eller læreanstalt, som beviser, at de stadig studerer i det indeværende år.

Hvordan virker det?

Hvis du vælger "nedsat pris", når du bestiller din billet online, skal du medbringe de dokumenter, der beviser, at du har ret til denne pris (identitetskort for mindreårige, officielt studiekort osv.), ved døren.

Hvis du har booket hos et rejsebureau, skal du sørge for, at de har den nødvendige dokumentation fra din side, så der ikke er nogen overraskelser, når du kommer ind på museerne.

Hvis du er i tvivl eller ikke er sikker på, om den dokumentation, du kan fremvise, garanterer dig adgang til en reduceret pris, kan du altid stille dig i kø direkte ved billetkontoret og spørge ved skranken.

Hvis du rejser med en religiøs menighed, der er blevet akkrediteret på forhånd, kan du måske få en særlig guidet tur eller nogle fordelagtige betingelser ved køb af billetter, men du skal undersøge det med din rejsearrangør.

Hvornår er Vatikanet frit?

Taget af Peterskirken| ©Ariel Leek
Taget af Peterskirken| ©Ariel Leek

Hvis du ønsker at spare så meget som muligt på dit besøg, kan du få gratis adgang til Vatikanet: Vatikanmuseerne er gratis den sidste søndag i hver måned fra morgenstunden til kl. 12.30. Helt ærligt, det er et besøg, som jeg ikke anbefaler, at man overhovedet tager på søndag.

Menneskemængderne inde på museerne, de lange køer for at komme ind og risikoen for ikke at komme ind, selv om man har stået i kø i flere kilometer, kan ødelægge det, der skulle være et af de mest interessante besøg på din rejse til Rom.

Peterskirken, gratis hele året rundt

Peterskirken| ©Martijn Vonk
Peterskirken| ©Martijn Vonk

Hvis du har lyst til at besøge Vatikanet, men ikke vil bruge penge på det, kan du altid nøjes med at gå en tur på Peterspladsen og besøge Peterskirken, hvilket jeg anbefaler 100 %. Når du er inde, kan du blandt andet beundre Michelangelos spektakulære Pieta-statue, et sandt kunstværk, samt det spektakulære skib, Baldachin og Berninis kuppel. Ikke dårligt for gratis, vel?

Selvfølgelig skal du stå i kø i lang tid for at komme ind (og gå gennem et sikkerhedstjek), men det er det hele værd, det kan jeg forsikre dig om.

Kort sagt, hvad kan jeg se gratis i Vatikanet?

Peterspladsen| ©Melissa Cronin
Peterspladsen| ©Melissa Cronin

Der er fri adgang til Vatikanstaten. Du kan gå over Peterspladsen, gå gennem kolonnaden og endda gå ind i Peterskirken uden at skulle betale for det eller købe en billet. For at gøre det mere overskueligt er her en oversigt over, hvad du kan se gratis i Vatikanet, og hvad du ikke kan se gratis:

Der kræves ingen adgang, og det er gratis:

  • Peterspladsen
  • Peterskirken
  • Adgang til Peterspladsen under den pavelige audiens og Angelus på onsdage og søndage.
  • Deltagelse i messen i Peterskirken

Kræver betalt entré: