Sådan får du rabat eller billige billeter til Vatikanet

Hvis du planlægger din rejse til Rom og dit besøg i Vatikanet, men er bekymret for, om billetprisen vil sprænge dit budget, er her nogle tips til, hvordan du kan få gratis eller nedsatte billetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Sådan får du rabat eller billige billeter til Vatikanet

Peterspladsen og basilikaens facade | Alisa Anton

Vatikanstaten er hjemsted for store kunstneriske perler, som er værd at besøge. Og ja, nogle er dyrere end andre.

Den bedste løsning

Rom vatikan og det sixtinske kapel spring køen over billetter

Dine skip-the-line-billetter til at opdage Vatikanet og Det Sixtinske Kapel i dit eget tempo

Den mest bekvemme måde at undgå de lange køer ved billetkontoret til et af de mest besøgte monumenter i verden.

Hvis du vil besøge Det Sixtinske Kapel, skal du uundgåeligt betale for at købe en billet, men jeg vil fortælle dig, hvordan du kan sænke budgettet for dit besøg i Vatikanet. Hvis du ønsker at besøge Vatikanet i dit eget tempo på denmest økonomiske og komfortable måde, er disse billetter til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel uden køer din bedste mulighed.

 • Anbefales hvis... du vil undgå de lange køer ved billetkontoret og købe dine billetter på forhånd uden en guidet tur og i dit eget tempo gennem Vatikanmuseerne. Med mulighed for at inkludere en audioguide.

Sådan får du de billigste billetter til Vatikanet

Det Sixtinske Kapel| ©Mike Norton
Det Sixtinske Kapel| ©Mike Norton

Hvis du vil bruge så lidt som muligt på dit besøg i Vatikanet, anbefaler jeg, at du køber en enkeltbillet (uden audioguide eller guidet tur) på officielle hjemmesider som Hellotickets eller på Vatikanmuseernes billetkontor. Bemærk, at disse billetter, der erkøbt online, giver dig adgang til Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Sankt Rafaels værelser og alt dette uden at skulle vente i de lange køer, der dannes ved billetkontorerne.

Fra omkring 30 euro for almindelig adgang og 18 euro med rabat (for børn fra 6 til 17 år eller studerende op til 25 år) kan du besøge monumentets uendelige rum og hele dets samling af malerier og skulpturer. Hvis du foretrækker ikke at gå glip af en eneste detalje af de kunstværker, der er skjult i hvert hjørne af Vatikanet, kan du også købe enaudioguide sammen med din reservation.

Book billetter til Vatikanet

En anden måde at spare penge på: kombinerede billetter

Vatikanet, Rom| ©max
Vatikanet, Rom| ©max

For at spare penge på din rejse til Rom er der andre muligheder, som måske også er interessante for dig. Hvis du planlægger at besøge andre vigtige monumenter som Colosseum og Forum Romanum samt Vatikanet, findes der sparepakker, som du kan bruge til at købe kombinerede billetter til en lavere pris. Du kan vælge mellem disse to muligheder:

Billetter uden guidet tur

Hvis du er en af dem, der foretrækker at sprede dit besøg til byens hovedattraktioner over flere dage, anbefaler jeg, at du får tilbuddet om billetter til Vatikanet og Colosseum. Jeg vil fortælle dig det i detaljer:

 • Hvad er inkluderet: Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøjen, Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken (du får også en audioguide og en forklarende video).
 • Hvor lang tid har jeg til at bruge den: 3 dage.
 • Pris: ca. 76 euro.

Kombineret guidet tur

Men der er rejsende, som ønsker at gå videre og vælge den guidede tur for at få et mere kontekstualiseret syn og bedre forstå dens historie. Hvis det er tilfældet, skal du ikke bekymre dig, for der er også en måde at spare på med pakken med guidet tur i Vatikanet og Colosseum. Vær venligst opmærksom på dette:

 • Hvad er inkluderet: Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøjen, Vatikanets museer og Det Sixtinske Kapel.
 • Hvor længe varer det: Halvdagstur.
 • Pris: ca. 88 euro.

Book spring-køen-over-billetter til Vatikanet

Hvem kan komme gratis ind i Vatikanet?

Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo
Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo

Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel er betalingsmuseer, og du skal købe din billet til Vatikanet for at besøge dem. Der er altid undtagelser, og det er rigtigt, at nogle grupper kan besøge museerne gratis.

Bemærk, at selv om disse grupper har gratis adgang, skal de stadig købe deres billet gratis og stå i kø ved billetkontoret. Dette er de grupper, der kan komme gratis ind i Vatikanet:

 • Babyer og børn op til 5 år
 • Handicappede med en anerkendt grad af handicap på mere end 74% (hvis de har brug for ledsagelse, kan deres ledsager i dette tilfælde også komme gratis ind).
 • Pilgrimme, præster eller medlemmer af en religiøs kongregation, hvis gruppe er blevet officielt akkrediteret til at komme ind i Vatikanet.

Book dine billetter til Vatikanet

Er der nogen rabatter på adgang til Vatikanet?

Vatikanstaten| ©iam_os
Vatikanstaten| ©iam_os

Nej. Du finder ikke kuponer, vouchers eller gratis billetter til Vatikanet nogen steder. Der er dog visse grupper af mennesker eller grupper af mennesker, som har ret til en reduceret pris. Det drejer sig om

 • Børn og unge mellem 6 og 18 år
 • Studerende i alderen 19-25 år, som har officiel dokumentation fra deres universitet eller højskole, der beviser, at de stadig studerer i det indeværende år.

Sådan fungerer det

Hvis du vælger "reduceret pris", når du booker din billet online, skal du medbringe de dokumenter, der beviser din ret til denne pris (identitetskort for mindreårige, officielt studiekort osv.) ved døren.

Hvis du har booket hos et rejsebureau, skal du sørge for, at de har den nødvendige dokumentation fra dig, så du ikke får nogen overraskelser den dag, du går ind på museerne. Hvis du er itvivl om, hvorvidt den dokumentation, du kan fremvise, garanterer dig adgang til den reducerede pris, kan du altid stille dig i kø direkte ved billetkontoret og spørge ved skranken.

Hvis du rejser med en religiøs kongregation, som er blevet akkrediteret, kan du være berettiget til en særlig guidet tur eller andre fordelagtige betingelser, når du køber billetter, men det skal du tjekke med din rejsearrangør.

Book dine billetter til Vatikanet

Hvornår er Vatikanet gratis?

Taget på Peterskirken| ©Ariel Leek
Taget på Peterskirken| ©Ariel Leek

Hvis du vil spare så meget som muligt på dit besøg, er der mulighed for gratis adgang til Vatikanet: Vatikanets museer er gratis den sidste søndag i hver måned, fra morgenstunden til kl. 12.30.

Helt ærligt, så er det et besøg, jeg slet ikke anbefaler dig at tage på en søndag.Menneskemængden inde i museerne, de lange kø er for at komme ind og risikoen for ikke at kunne komme ind, selv om man har stået i kø i flere kilometer, kan ødelægge det, der skulle være et af de mest interessante besøg på din rejse til Rom.

Peterskirken, gratis hele året rundt

Peterskirken| ©Martijn Vonk
Peterskirken| ©Martijn Vonk

Hvis du har lyst til at besøge Vatikanet, men ikke vil bruge penge på det, kan du altid nøjes med at slentre gennem Peterspladsen og besøge Peterskirken, hvilket jeg anbefaler 100%. Indenfor kan du blandt andet beundre den spektakulære statue af Michelangelos Pieta, et sandt kunstværk, samt det spektakulære kirkeskib, Baldakinen og Berninis kuppel.

Ikke dårligt for at være gratis, vel? Du skal selvfølgelig stå i enlang kø for at komme ind (og igennem et sikkerhedstjek), men det er det hele værd, kan jeg forsikre dig om.

Den mest komplette mulighed: en guidet tur

Vatikanstaten| ©Juan García Arenas
Vatikanstaten| ©Juan García Arenas

En mulighed, der kræver et lidt højere budget, men som giver mest værdi for pengene, er at bestille en guidet tur i Vatikanet, som ud over at give dig køfri adgang til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel inkluderer selskab af en officiel guide, der ledsager dig under turen. Med en guidet tur er du ud over en bedre forståelse af værkerne og konteksten for alt, hvad du skal se, sikret et besøg på de vigtigste punkter i Vatikanet. Denne mulighedkoster omkring €48 på Hellotickets og er meget praktisk i betragtning af alt, hvad den inkluderer. Det, du vil sætte mest pris på, er det faktum, at du kan springe køerne over.

Book en guidet tur i Vatikanet

Hvad kan jeg så se gratis i Vatikanet?

Peterspladsen| ©Melissa Cronin
Peterspladsen| ©Melissa Cronin

Der er gratis adgang til selve Vatikanet. Du kan gå over Peterspladsen, gå gennem søjlegangen og endda gå ind i Peterskirken uden at skulle betale for det eller købe en billet. For at gøre det mere overskueligt er her en oversigt over, hvad du kan se gratis i Vatikanet, og hvad du ikke kan se gratis:

Der kræves ingen billet, og det er gratis:

 • Peterspladsen
 • Peterskirken
 • Adgang til Peterspladsen under den pavelige audiens og Angelus på onsdage og søndage.
 • At gå til messe i Peterskirken

Der kræves adgangsgebyr: