Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan får du rabat eller billige billeter til Vatikanet

Hvis du planlægger din rejse til Rom og dit besøg i Vatikanet, men er bekymret for, at billetpriserne sprænger dit budget, er her nogle tips til, hvordan du kan få gratis eller nedsatte billetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Sådan får du rabat eller billige billeter til Vatikanet

Peterspladsen og facaden på basilikaen | Alisa Anton

Vatikanstaten er hjemsted for store kunstneriske perler, som er et besøg værd. Og ja, nogle er dyrere end andre. Hvis du vil besøge Det Sixtinske Kapel, kommer du uundgåeligt til at betale for at købe en billet, men her er, hvordan du kan skære ned på budgettet for dit besøg i Vatikanet.

Sådan får du de billigste billetter til Vatikanet

Det Sixtinske Kapel| ©Mike Norton
Det Sixtinske Kapel| ©Mike Norton

Hvis du vil bruge så lidt som muligt på dit besøg i Vatikanet, anbefaler jeg, at du køber en enkeltbillet (uden audioguide eller guidet tur) på officielle hjemmesider som Hellotickets eller på Vatikanmuseernes billetkontor.

Husk, at disse billetter, når du køber dem online, giver dig adgang til Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Raphaels værelser, og alt sammen uden at skulle vente i de lange køer, der dannes ved billetkontorerne.

Fra omkring 30 euro for almindelig adgang og 18 euro med rabat (for børn fra 6 til 17 år eller studerende op til 25 år) kan du besøge monumentets uendelige rum og hele dets samling af malerier og skulpturer.

Hvis du foretrækker ikke at gå glip af en eneste detalje af de kunstværker, der er skjult i hvert hjørne af Vatikanet, kan du også købe en audioguide sammen med din reservation.

Book billetter til Vatikanet

En anden måde at spare penge på: kombinerede billetter

Vatikanet, Rom| ©max
Vatikanet, Rom| ©max

Hvis du vil spare penge på din rejse til Rom, er der andre muligheder, som også kan være interessante for dig. Hvis du planlægger at besøge andre vigtige monumenter som Colosseum og Forum Romanum, samt Vatikanet, er der pengebesparende pakker, hvor du kan købe kombinerede billetter til en lavere pris. Du kan vælge mellem disse to muligheder:

Billetter uden guidet tur

Hvis du er en af dem, der foretrækker at sprede besøget til byens hovedattraktioner over flere dage, anbefaler jeg dig at få dette tilbud på billetter til Vatikanet og Colosseum. Jeg vil fortælle dig det i detaljer:

 • Hvad er inkluderet: Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøjen, Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken (du får også en audioguide og en forklarende video).
 • Hvor lang tid har jeg til at bruge det: 3 dage.
 • Pris: omkring 76 euro.

Kombineret guidet tur

Men der er rejsende, som ønsker at gå længere og vælger den guidede tur for at få et mere kontekstualiseret billede og bedre forstå dens historie. Hvis det er tilfældet, skal du ikke bekymre dig, for der er også en måde at spare på med denne pakke med guidede ture i Vatikanet og Colosseum. Bemærk venligst:

 • Hvad er inkluderet: Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøjen, Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel.
 • Hvor længe varer det: Halvdagstur.
 • Pris: ca. 88 euro.

Book kombinerede billetter til Vatikanet og Colosseum

Hvem kan komme gratis ind i Vatikanet

Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo
Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo

Vatikanmuseerne, med Det Sixtinske Kapel indeni, er betalingssteder, og du skal købe din billet til Vatikanet for at besøge dem. Der er altid undtagelser, og det er rigtigt, at nogle grupper kan besøge museerne gratis.

Bemærk, at selv om disse grupper har gratis adgang, skal de stadig købe deres gratis billet og stå i kø ved billetkontoret. Dette er de grupper, der kan komme gratis ind i Vatikanet:

 • Babyer og børn op til 5 år
 • Handicappede med en anerkendt handicapgrad på mere end 74% (i dette tilfælde, hvis de har brug for at blive ledsaget, kan deres ledsager også komme gratis ind).
 • Pilgrimme, præster eller medlemmer af en religiøs menighed, hvis gruppe er blevet officielt akkrediteret til at komme ind i Vatikanet.

Book dine billetter til Vatikanet

Er der nogen rabatter på indgangen til Vatikanet?

Vatikanet| ©iam_os
Vatikanet| ©iam_os

Nej, du finder ikke kuponer, vouchers eller gratis billetter til Vatikanet nogen steder. Der er dog visse grupper af mennesker eller grupper af mennesker, der har ret til en reduceret pris. Disse er:

 • Børn og unge mellem 6 og 18 år
 • Studerende i alderen 19-25 år, som har officiel dokumentation fra deres universitet eller højskole, der beviser, at de stadig studerer i det indeværende år.

Sådan fungerer det

Hvis du vælger "reduceret pris", når du bestiller din billet online, skal du medbringe de dokumenter, der beviser, at du har ret til denne pris (identitetskort for mindreårige, officielt studiekort osv.).

Hvis du har booket hos et rejsebureau, skal du sørge for, at de har den nødvendige dokumentation fra dig for at undgå overraskelser den dag, du går ind på museerne.

Hvis du er i tvivl eller ikke er sikker på, om den dokumentation, du kan fremvise, garanterer dig adgang til den reducerede pris, kan du altid stille dig i kø direkte ved billetkontoret og spørge ved billetskranken.

Hvis du rejser med en religiøs menighed, der er blevet akkrediteret, kan du være berettiget til en særlig guidet tur eller andre fordelagtige betingelser ved køb af billetter, men du bliver nødt til at tjekke med din rejsearrangør.

Book dine billetter til Vatikanet

Hvornår er Vatikanet gratis?

Taget på Peterskirken| ©Ariel Leek
Taget på Peterskirken| ©Ariel Leek

Hvis du vil spare så meget som muligt på dit besøg, er der mulighed for gratis adgang til Vatikanet: Vatikanmuseerne er gratis den sidste søndag i hver måned, fra morgenstunden til kl. 12.30. Ærligt talt er det et besøg, jeg slet ikke anbefaler, at du foretager på en søndag.

Menneskemængden inde i museerne, de lange køer for at komme ind og risikoen for ikke at kunne komme ind, selvom man har stået i kø i flere kilometer, kan ødelægge det, der skulle være et af de mest interessante besøg på din rejse til Rom.

Peterskirken, gratis hele året rundt

Peterskirken| ©Martijn Vonk
Peterskirken| ©Martijn Vonk

Hvis du har lyst til at besøge Vatikanet, men ikke vil bruge penge på det, kan du altid nøjes med at slentre gennem Peterspladsen og besøge Peterskirken, som jeg anbefaler 100%. Når du er inde, kan du blandt andet beundre den spektakulære statue af Michelangelos Pieta, et sandt kunstværk, samt det spektakulære skib, Baldachinen og Berninis kuppel. Ikke dårligt, når det er gratis, vel?

Selvfølgelig skal du stå i kø i lang tid for at komme ind (og gå gennem et sikkerhedstjek), men det er det hele værd, kan jeg forsikre dig om.

Den mest komplette mulighed: en guidet tur

Vatikanstaten| ©Juan García Arenas
Vatikanstaten| ©Juan García Arenas

En mulighed, der kræver et lidt højere budget, men som giver mest værdi for pengene, er at booke en guidet tur i Vatikanet, som ud over at give dig køfri adgang til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel, inkluderer en officiel guide, der vil ledsage dig under turen.

Med en guidet tur er du, ud over bedre at forstå værkerne og konteksten for alt det, du skal se, sikret et besøg på de vigtigste punkter i Vatikanet. Denne mulighed koster omkring 48 euro på Hellotickets og er meget praktisk i betragtning af alt, hvad den omfatter. Det, du vil sætte mest pris på, er, at du kan springe køerne over.

Book en guidet tur i Vatikanet

Så hvad kan jeg se gratis i Vatikanet?

Peterspladsen| ©Melissa Cronin
Peterspladsen| ©Melissa Cronin

Selve Vatikanstaten er gratis at komme ind i. Du kan gå over Peterspladsen, gå gennem kolonnaden og endda gå ind i Peterskirken uden at skulle betale for det eller købe en billet. For at gøre det mere overskueligt er her en oversigt over, hvad du kan se gratis i Vatikanet, og hvad du ikke kan se gratis:

Der kræves ingen billet, og det er gratis:

 • Peterspladsen
 • Peterskirken
 • Adgang til Peterspladsen under den pavelige audiens og Angelus om onsdagen og søndagen.
 • Gå til messe i Peterskirken

Der kræves adgangsgebyr: