Vatikanets krypter og katakomber

Vatikanstaten rummer utallige hemmelige og mystiske steder. Et af dem, som er et besøg værd, er katakomberne, som du finder under Peterskirken. Jeg skal fortælle dig, hvordan du kommer derhen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Vatikanets krypter og katakomber

Vatikanets krypter | Sandip Roy

Peterskirkens monumentalitet tiltrækker hvert år millioner af besøgende til Rom. Ud over den majestætiske struktur og den spektakulære kuppel rummer kælderen nogle rum, der er værd at besøge: gravene og sarkofagerne for de vigtigste paver i den katolske kirke.

Den bedste løsning

Guidet tur i Sankt Peterskirken med adgang til underjordiske grotter og kuplen

Den mest komplette mulighed for at opleve Peterskirken og de pavelige grave.

Med en ekspertguide kan du lære den imponerende Peterskirke og pavernes underjordiske krypter at kende. Nekropolis er ikke inkluderet i denne tur.

Varighed: 1 time 45 minutter

.

At besøge pavegravene i Peterskirken er muligt takket være denne guidede tur i Peterskirken og krypterne, som tager dig gennem en stor del af kirken og dens katakomber. En ekspertguide vil fortælle dig om de historiske og kunstneriske detaljer i denne monumentale basilika og det første niveau i undergrunden, hvor resterne af nogle konger og paver fra det 10. århundrede og frem opbevares.

Nekropolis, på andet niveau af Vatikanets grotter, hvor apostlen Peter ligger begravet, kræver en anden type indgangsbillet, som du skal anmode om separat på grund af den begrænsede kapacitet.

Anbefales, hvis... Peterskirken ikke vil gå glip af grotterne og de arkæologiske rester, der blev udgravet og er bevaret under gulvet i det katolske tempel. Bemærk venligst, at du skal købe en ekstra billet for at komme ned på et andet niveau og besøge nekropolen.

Sådan køber du billetter til pavernes krypter i Vatikanet

Gå ned til Sankt Peters grav bag alteret i basilikaen.| ©CucombreLibre
Gå ned til Sankt Peters grav bag alteret i basilikaen.| ©CucombreLibre

Vatikanets krypter og katakomber med pavernes grave ligger i Peterskirkens kælder, på det første underjordiske niveau. Selvom der er gratis adgang til dette første niveau, er du med denne guidede tur i Peterskirken garanteret adgang til dette område med forklaringer fra en guide, der gennemgår hele templet, hvilket vil give dig et globalt overblik over Den Hellige Stol.

Indgangen til Nekropolis, hvor Sankt Peters grav ligger, er dog ikke inkluderet i denne tur. Adgangen til at gå ned til det næste niveau i undergrunden er meget begrænset, og kun et lille antal besøgende kan gå ned hver dag. Jeg forklarer mere i det næste punkt.

Book et besøg i de pavelige grave i Vatikanet

Sådan får du billetter til Vatikanets nekropolis

Boniface VIII's grav| ©Francesco Gasparetti
Boniface VIII's grav| ©Francesco Gasparetti

Kapaciteten i Nekropolis er så begrænset, at man skal anmode på forhånd for at få adgang til dem på en guidet tur. Her er detaljerne:

  • Kontakt Vatikanets afdeling, der administrerer dem,via e-mail ([email protected]), eller gå til udgravningskontoret ved den sydlige indgang (venstre side), uden for søjlegangen på Peterspladsen. Hvis du gør det via e-mail, skal du angive, hvor mange personer du vil have med på den guidede tur, på hvilket sprog og på hvilke datoer, og så får du et svar med pris og rutevejledning til turen.
  • Den guidede tur varer cirka halvandentime. Børn under 15 år er ikke tilladt, og turen anbefales ikke til folk med klaustrofobi.
  • Prisen for denne tur er omkring 13 euro.
  • På dagen for besøget skal du være på udgravningskontoret 10 minutter før det aftalte tidspunkt.

Priser for besøg i pavernes grotter

Gravene i pavernes gravanlæg| ©Sergio Calleja (Life is a trip)
Gravene i pavernes gravanlæg| ©Sergio Calleja (Life is a trip)

Det er vigtigt ikke at forveksle pavernes grotter (et lille underjordisk galleri) med nekropolen, hvor Sankt Peter ligger begravet, to etager under basilikaen, som kræver forudbestilling for at besøge. Dette besøg koster omkring 13 euro.

Det er til gengæld gratis atbesøge pavernes grave, og der er adgang til dem fra en lille dør inde i selve basilikaen. For at få den fulde oplevelse og forstå værdien af de arkæologiske rester, anbefaler jeg at bestille en guidet tur i basilikaen med grotter og kuppel, som inkluderer adgang til disse grave med en ekspertguide.

Den officielle guide vil forklare, hvordan begravelserne blev udført, symbolikken i disse krypter, og hvordan de er bevaret i dag. Du vil ikke kunne gå gennem krypterne på egen hånd, du vil hele tiden være ledsaget af guiden.

Book et besøg i Vatikanets pavegrave

Bemærk venligst, at det ikke er muligt at tage billeder

Johannes Paul II's grav| ©budget travel accommodation
Johannes Paul II's grav| ©budget travel accommodation

Det er ikke tilladt at bruge et kamera under et besøg i Nekropolis, heller ikke uden blitz. Bemærk venligst, at dette er et meget specielt sted, hvis bevarelse er altafgørende, så du bliver nødt til at lægge dit kamera og din mobiltelefon væk ved denne lejlighed. Men bare rolig, for belysningen i krypterne vil heller ikke tillade dig at tage særlig gode billeder.

Book et besøg i Vatikanets pavegrave

Respekter dresscoden i Peterskirken

Klæd dig passende på til dit besøg| ©Anna Church
Klæd dig passende på til dit besøg| ©Anna Church

Husk, at både Peterskirken og dens nekropolis er et sted for tilbedelse, og derfor skal du følge dresscoden for at få adgang til det indre. Både mænd og kvinder skal dække deres skuldre og knæ, så du bør undgå korte bukser eller nederdele og tanktoppe.

Kvinder skal også dække deres kavalergang, så den mest praktiske måde at besøge Vatikanet på (især hvis du rejser om sommeren) er at bære et foulard eller tørklæde over skuldrene. Disse regler gælder også for Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel.

Book en guidet tur i Peterskirken og gravene

Efterlad rygsække og store genstande på hotellet

Johannes XXIII's ufordærvede legeme| ©jennicatpink
Johannes XXIII's ufordærvede legeme| ©jennicatpink

Pladsen i krypterne er ret begrænset og meget sart, så af hensyn til deres perfekte bevarelse kan du ikke få adgang til undergrunden med store rygsække eller klodset bagage. Det er derfor tilrådeligt at efterlade tasker eller rygsække, som du ikke skal bruge i løbet af dagen, på hotellet, så de ikke bliver til gene.

Hvis du alligevel skal have en taske eller rygsæk med, som du tror kan blive et problem, når du går ind i Necropolis, er der skabe eller depoter, hvor du kan efterlade dine ejendele under opsyn. Denne service er placeret, før man går ind i templet, på højre side af basilikaens facade. Vær dog opmærksom på, at der kan være lange køer, så sørg for at have god tid, så du ikke kommer for sent til din guidede tur.

Dette besøg er ikke tilladt for børn under 15 år

Pius XI's grav| ©Northfielder
Pius XI's grav| ©Northfielder

Hvis I rejser til Rom som en familie, kan I ikke gennemføre dette besøg med de yngste medlemmer af familien. Ikke alene kan det ikke anbefales, men de yngste besøgende, dem under 15 år, har heller ikke lov til at komme ind. Husk dette, når du organiserer dit besøg i krypterne.

Men hvis du rejser med børn, skal du ikke bekymre dig, for resten af basilikaen, Peterspladsens storhed og selv besøget i Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel vil efterlade dem med åben mund.

Book en guidet tur til Peterskirken og gravene

Fuldend dit besøg i krypterne og Peterskirken med et besøg i Vatikanet

Besøg Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Besøg Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Spring køen over til Peterskirken

Som nævnt ovenfor er der gratis adgang til Peterskirken, men hvis jeg kan give dig en anbefaling, er det, at du får en guidet tur til Vatikanmuseerne og Peterskirken, så du kan springe de (meget lange) køer over ved indgangen til templet.

Hvis du overvejer at besøge basilikaen indvendigt og afslutte besøget med et besøg i kuplen eller en guidet tur i nekropolen, vil du være meget træt efter de lange køer ved indgangen, og det vil forringe charmen ved dit besøg. Her er alt, hvad du behøver at vide for at komme ind i Peterskirken.

Bestig kuplen for at få den bedste udsigt over byen

Det er sandt, at det ikke er for svage sjæle, men klatringen op til Peterskirkens kuppel garanterer dig den bedste udsigt over Rom samt et unikt perspektiv på Peterspladsen og Roms tage. Under opstigningen (som du delvist kan gøre med elevator, men du kan ikke undgå den smalle trappe) vil du også kunne sætte pris på detaljerne i Berninis majestætiske kuppel.

Billetter til Peterskirken var ikke tilgængelige online indtil for nylig, men nu er der flere guidede ture, der inkluderer dem. Du kan også købe dem, når du kommer ind i selve basilikaen. De koster omkring 8 euro, hvis du beslutter dig for at gå hele vejen op, og lidt mere, hvis du foretrækker at bruge elevatoren. Uanset hvad, er det det hele værd!

Gå ikke glip af et besøg i Det Sixtinske Kapel

Et besøg i Det Sixtinske Kapel vil uden tvivl være et af højdepunkterne på din rejse. Dets kunstneriske perfektion tiltrækker hvert år millioner af besøgende, som stopper op for at betragte Michelangelos fresker med åben mund. Du kan ikke forlade Rom uden at besøge det, så i denne artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du får billetter til Det Sixtinske Kapel.

Book en guidet tur i Peterskirken og gravene