Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Vatikanets krypter og katakomber

Vatikanstaten rummer utallige hemmelige og mystiske steder. En af dem, som er et besøg værd, er katakomberne, som du finder under Peterskirken. Jeg skal fortælle dig, hvordan du kommer dertil.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Vatikanets krypter og katakomber

Vatikanets krypter | Sandip Roy

Peterskirken er en monumental bygning, som hvert år tiltrækker millioner af besøgende til Rom. Ud over den majestætiske struktur og den spektakulære kuppel rummer dens kælder nogle rum, der er værd at besøge: gravene og sarkofagerne for de vigtigste paver i den katolske kirke.

Den bedste løsning

Guidet rundvisning i Peterskirken samt adgang til kuplen og besøg i nekropolen og katakomberne

Den mest komplette mulighed for at opleve Peterskirken og de pavelige grave.

Med en ekspertguide kan du opleve den imponerende Peterskirke, pavekrypterne og nekropolen nedenunder. Du vil også have adgang til kuplen og nyde den bedste panoramaudsigt over Rom.

Varighed: 1 time 45 minutter

.

Besøg pavegravene i Peterskirken er muligt takket være denne guidede rundvisning i Peterskirken, som tager dig gennem en stor del af kirken og dens katakomber. En ekspertguide vil fortælle dig om de historiske og kunstneriske detaljer i denne monumentale basilika, herunder en eksklusiv tur op i kuplen.

Anbefales hvis... du overvejer at besøge de pavelige grave, men uden at gå glip af detaljerne i Peterskirken og dens kuppel. Og alt dette i en lille gruppe med en ekspertguide.

Sådan køber du billetter til Vatikanets krypter og Vatikanets nekropolis

Nedgang til Petersgraven bag basilikaens alter| ©CucombreLibre
Nedgang til Petersgraven bag basilikaens alter| ©CucombreLibre

Vatikanets krypter og katakomber, med pavernes grave, ligger i kælderen under Peterskirken, og på et første underjordisk niveau finder du nogle af de store pavers krypter og grave (besøget er gratis).

Få billetter til Necropolis

Faktisk er kapaciteten i nekropolen så begrænset, at man skal anmode om at få adgang på forhånd for at få adgang til dem på en guidet tur. For at besøge nekropolen har du to muligheder:

1. På egen hånd: Kontakt via e-mail Vatikanets afdeling med ansvar for forvaltningen af nekropolen(scavi.va ) eller gå til udgravningskontoret ved den sydlige indgang (venstre side) uden for kolonnaden på Peterspladsen. Hvis du gør det pr. e-mail, skal du angive hvor mange personer du ønsker at tage på rundvisning og på hvilke datoer, og de vil svare med prisen og oplysninger om rundvisningen.

2. Med en officiel guide: Kun officielle guider kan besøge katakomberne. På dette link har du den billigste mulighed, og desuden på spansk. Dette er den nemmeste løsning og den, der garanterer dig en plads, hvis du bestiller i god tid, da der er en begrænset kapacitet på kun 250 personer pr. dag.

Bestil et besøg i Vatikanets katakomber

Necropolis billetpriser for at se pavernes krypter og grave

Bonifatius VIII's grav| ©Francesco Gasparetti
Bonifatius VIII's grav| ©Francesco Gasparetti

Det er ikke muligt at købe billetter til at besøge nekropolen på egen hånd: du kan kun få adgang til den med en guidet tur. De officielle rundvisninger (som du bestiller via e-mail) koster omkring 28 € og varer 90 minutter, men du kan også kombinere et besøg i katakomberne med en guidet rundvisning i Vatikanet. Selv om prisen stiger til 60 euro, er det det hele værd, fordi du også kan se Vatikanmuseerne.

Under turen har du masser af tid til at besøge de vigtigste sarkofager og krypter i Vatikanet. De vigtigste paver er begravet der, ligesom Sankt Peter. Den officielle guide vil forklare, hvordan begravelserne blev foretaget, symbolikken i disse krypter og hvordan de er bevaret i dag. Du vil ikke kunne gå gennem krypterne på egen hånd, men vil hele tiden være ledsaget af en guide.

Bestil en rundvisning i Vatikanets katakomber

Sådan får du gratis adgang til pavernes grotter

Pavernes grave| ©Sergio Calleja (Life is a trip)
Pavernes grave| ©Sergio Calleja (Life is a trip)

Det er vigtigt ikke at forveksle pavernes grotter (et lille underjordisk galleri) med nekropolen, hvor Sankt Peter er begravet, to etager under basilikaen.

Det er derimod gratis at besøge pavernes grave, og der er adgang til dem fra en lille dør inde i selve basilikaen.

Bestil et besøg i Vatikanets katakomber

Bemærk venligst, at du ikke kan tage billeder

Johannes Paul II's gravsted| ©budget travel accommodation
Johannes Paul II's gravsted| ©budget travel accommodation

Det er ikke tilladt at bruge et kamera under besøget i nekropolen, heller ikke uden blitz. Bemærk venligst, at dette er et meget specielt sted, hvis bevarelse er af største vigtighed, så du bliver nødt til at lægge dit kamera og din mobiltelefon væk ved denne lejlighed. Men bare rolig, for lyset i krypterne gør det heller ikke muligt at tage gode billeder.

Du vil have mulighed for at forevige din tur til Rom i mange hjørner af byen og endda i andre dele af Vatikanet, såsom museerne, basilikaen eller Peterspladsen.

Overhold dresscoden i Peterskirken

Klæd dig passende på til dit besøg| ©Anna Church
Klæd dig passende på til dit besøg| ©Anna Church

Husk, at både Peterskirken og dens nekropolis er et sted for religiøsitet, og at du derfor skal følge dresscoden for at få adgang til det indre af kirken. Både mænd og kvinder skal dække skuldre og knæ, så du bør undgå korte bukser eller nederdele og tanktoppe.

Kvinder skal også dække deres kavalergang, så den mest praktiske måde at besøge Vatikanet på (især hvis du rejser om sommeren) er at bære et tørklæde eller et tørklæde over skuldrene. Disse regler gælder også for besøg i Vatikanmuseerne og det Sixtinske Kapel.

Bestil et besøg i Vatikanets katakomber

Efterlad rygsække og store genstande på hotellet

Johannes XXIII's inkorrupte legeme| ©jennicatpink
Johannes XXIII's inkorrupte legeme| ©jennicatpink

Pladsen i krypterne er ret begrænset og meget skrøbelig, så for at bevare dem perfekt kan du ikke komme ind i undergrunden med store rygsække eller stor bagage. Det er derfor tilrådeligt at efterlade tasker og rygsække, som du ikke får brug for i løbet af dagen, på hotellet, så de ikke bliver til gene.

Hvis du stadig har en taske eller rygsæk med, som du tror kan skabe problemer, når du går ind i nekropolen, er der skabe eller depoter, hvor du kan efterlade dine ejendele under opsyn. Denne service er placeret før man går ind i templet, på højre side af basilikaens facade. Husk dog, at der kan være lange køer, så sørg for at have god tid, så du ikke kommer for sent til din guidede rundvisning.

Dette besøg er ikke tilladt for børn under 15 år

Pius XI's gravsted| ©Northfielder
Pius XI's gravsted| ©Northfielder

Hvis I rejser til Rom som en familie, kan I ikke besøge Rom med de yngste medlemmer af familien. Ikke alene anbefales det ikke, men børn under 15 år må heller ikke komme ind. Husk dette, når du planlægger dit besøg i krypterne.

Men hvis du rejser med børn, skal du ikke være bekymret, for resten af basilikaen, Peterspladsens storhed og selv besøget på Vatikanmuseerne og det Sixtinske Kapel vil få dem til at stå med åben mund.

Bestil et besøg i Vatikanets katakomber

Afslut dit besøg i krypterne og Peterskirkens nekropol med et besøg i Vatikanet

Besøg det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Besøg det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Spring køen til Peterskirken over

Som nævnt ovenfor er der gratis adgang til Peterskirken, men hvis jeg kan give dig en anbefaling, så er det at få en guidet tur til Vatikanmuseerne og Peterskirken, så du kan springe de (meget lange) køer ved indgangen til templet over.

Hvis du overvejer at besøge basilikaen indefra og afslutte besøget med et besøg i kuplen eller en guidet tur i nekropolen, vil du være meget træt efter de lange køer ved indgangen, og det vil mindske charmen ved dit besøg. Her er alt, hvad du skal vide for at komme ind i Peterskirken.

Bestig kuplen for at få den bedste udsigt over byen

Det er sandt, at det ikke er noget for sarte sjæle, men bestigningen af Peterskirkens kuppel garanterer dig den bedste udsigt over Rom samt et unikt perspektiv på Peterspladsen og Roms hustage. Under bestigningen (som du kan gøre delvist med elevator, men du kan ikke undgå den smalle trappe) kan du også se detaljerne i Berninis majestætiske kuppel.

Billetter til Peterskirkens kuppel kunne indtil for nylig ikke købes online, men nu er der flere guidede ture, som omfatter dem. Du kan også købe dem, når du kommer ind i selve basilikaen. De koster ca. 8 euro, hvis du vælger at gå hele vejen op, og lidt mere, hvis du foretrækker at bruge elevatoren. Uanset hvad, er det det hele værd!

Gå ikke glip af et besøg i det Sixtinske Kapel

Et besøg i det Sixtinske Kapel vil uden tvivl være et af højdepunkterne på din rejse. Dens kunstneriske perfektion tiltrækker hvert år millioner af besøgende, som stopper op for at betragte Michelangelos fresker med åben mund. Du kan ikke forlade Rom uden at besøge det, så i denne artikel fortæller jeg dig, hvordan du får billetter til Det Sixtinske Kapel.

Bestil et besøg i Vatikanets katakomber

Ofte stillede spørgsmål

  • Er det muligt at besøge Peters grav?

    Peters grav er i øjeblikket ikke åben for besøgende, da den er i en skrøbelig tilstand af bevarelse. Selv om du kan besøge andre pavers grave, er Peters grav især forbudt for offentligheden.