Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Borghese haver oggalleritureogbilletter

Her er alt, hvad du skal vide for at købe billetter til dit besøg i Borghese-galleriet.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Borghese haver oggalleritureogbilletter

Udsigt over Villa Borghese | © Jordan Brierley

Borghese-galleriet er et af de mest berømte kunstgallerier i verden for sine juveler af Bernini, Raphael, Botticelli og Rubens. Er det et besøg værd? Selvfølgelig, og ikke kun på grund af de værker, den indeholder, men også på grund af dens uforlignelige beliggenhed i Villa Borghese-haven.

Den mest førsteklasses løsning

Rom galleri borghese privat guided tur

Besøg Borghese-galleriet med en kunstekspert som guide

Perfekt, hvis du vil få mest muligt ud af dit besøg på et af Roms mest charmerende museer. Du vil hele tiden blive ledsaget af en kunstekspert, som vil føre dig gennem historien om de fascinerende kunstværker i Borghese-galleriet.

Hvis du er en sand kunstelsker og ønsker en endnu mere berigende oplevelse, er der mulighed for at tage på en privat rundvisning i Borghese-galleriet med en kunsthistorisk ekspert, som vil forklare alle detaljerne om Borghese-galleriets historie og dets kunstværker.

Guiden vil give dig en rundvisning i galleriet, efterfulgt af en rundvisning i villaens have. Endelig vil han tage dig med til den nærliggende store Piazza del Popolo, der er omgivet af to imponerende kirker. Her kan du sammenligne orden og harmoni i Raphaels renæssancekapel Cappella Chigi med den følelsesmæssige og sanselige kraft i Caravaggios barokkunstværker i Santa Maria del Popolo-kirken.

To af malerens mest berømte kompositioner, som du vil se, er "Peters korsfæstelse" og "Paulus' omvendelse".

Du kan endda personliggøre guidens forklaringer ved at angive, hvad du er mest interesseret i at lære om museet, så han vil gå mere i detaljer om dets historie, skulpturer eller malerier.

Turen omfatter en professionel kunsthistorisk guide hele tiden, adgang til Borghese-galleriet uden kø og en guidet rundvisning i haverne og på Piazza del Popolo. Da dette er en privat tur, er det kun dig og dine ledsagere, der deltager.


Køb billetter til Galleria Borghese på internettet

Detalje af det indre af galleriet| ©Unsplash
Detalje af det indre af galleriet| ©Unsplash

Den bedste anbefaling, jeg kan give dig, når du besøger Borghese-galleriet, er at købe dine billetter i god tid inden din rejse, så du ikke går glip af oplevelsen, og at du gør det online. Det er den grundlæggende billet, og med den kan du komme ind på museet på et forudbestilt tidspunkt og uden at vente. Som på alle andre museer i verden kan du, hvis du køber denne billet uden køer, besøge museet i dit eget tempo uden at skulle følge en bestemt rute. På grund af det store antal besøgende anbefaler jeg dog, at du er meget punktlig i din tidsplan for at undgå problemer med adgangen.

Dette er uden tvivl en af de bedste ting at lave i Rom for den rejsende, der ikke vil gå glip af denne vidunderlige samling uden at skulle betale ekstra for en professionel guide. Hvis dette er den mulighed, der passer dig bedst, anbefaler jeg, at du får en god idé om, hvad du vil se, inden du besøger stedet, så du får mest muligt ud af denne unikke samling i verden.

Book dine billetter til Borghese Gallery

Køb billetter til Galleria Borghese via telefon

Villa Borghese-søen| ©Unsplash
Villa Borghese-søen| ©Unsplash

På grund af det store antal turister, som Borghese-galleriet tiltrækker, kan billetter kun købes på forhånd, pr. telefon eller online. Dette er telefonnummeret: (0039) 06 841 3979. For mig er det ikke den mest bekvemme løsning, fordi det koster et opkald, og fordi du ikke kan sammenligne priserne på de forskellige billettyper i ro og mag.

Adgang til Galleria Borghese med Roma Pass

Borghese-haverne| ©Gabriella Clare
Borghese-haverne| ©Gabriella Clare

Besøget i Borghese-galleriet er inkluderet i turistkortet Roma Pass, som omfatter en fast pris for adgang til de vigtigste seværdigheder. Du sparer en masse penge på individuelle museumsbilletter og en masse tid i køen.

Rom er en af de mest turistede hovedstæder i verden, så hvis du skal tilbringe flere dage i byen og ønsker at besøge de fleste af dens vidundere uden at skulle dø af anstrengelser, anbefaler jeg dig at få et Roma Pass uden tøven. Du kan finde ud af, hvad det består af, og hvordan du får det i denne anden artikel, som jeg har skrevet om Rom Pass og andre pas.

Husk dog, at selv om du har dit Roma Pass, skal du også booke din entrétid på forhånd for at besøge Borghese-galleriet. Du kan bestille på telefon 0039 06 32 810 eller ved at sende en e-mail til [email protected] (svar inden for 48 timer).

Book dine billetter til Galleria Borghese

Galleria Borghese åbningstider

Detalje af det indre af Borghese-galleriet| ©Unsplash
Detalje af det indre af Borghese-galleriet| ©Unsplash

Borghese-galleriet kan besøges fra tirsdag til søndag fra kl. 8.30 til 19.30. Museet er åbent alle dage året rundt undtagen mandage, den 1. januar og den 25. december.

Anas rejsetips

Hvis det er muligt, så prøv at undgå de mest overfyldte dage for at kunne besøge galleriet på en mere behagelig måde; det er normalt i weekenden midt på dagen.

Sådan kommer du til Borghese-galleriet

Sådan kommer du til Villa Borghese| ©Gabriella Clare
Sådan kommer du til Villa Borghese| ©Gabriella Clare

Som i det meste af Rom kan Galleria Borghese nås med metro eller bus, da den ligger lidt længere væk fra den centrale kerne, hvor mange af byens store attraktioner ligger.

Metro

Det nærmeste metrostop er Piazza di Spagna, linje A.

Bus

Der er forskellige muligheder for at komme dertil med bus, afhængigt af hvor din indkvartering ligger, eller hvor du besøger byen på det tidspunkt, hvor du tager af sted til Galleria:

 • Bus 52 (hvert 15. minut): V.Tritone, Pza.Barberini, V.Veneto... Den sætter dig af uden for parken, 200 meter fra indgangen.
 • Bus 53 (hvert 25. minut): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto... Du stiger af samme sted som den foregående.
 • Bus 95 (hvert 15. minut): Bocca Verità, V.Teatro Marcelo, P.Venezia, V.Corso. Du kommer ind i selve parken og 10 minutters gang fra galleriet.
 • Busser 86 og 116 (elektriske, gennem smalle gader, hvert 5-10 minut): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli... Du skal stige af ved Porta Pinciana, mere end 10 minutter fra parken.

Bemærk, at det er vigtigt at være punktlig, når du skal til Galleria, så hvis du bruger offentlig transport, skal du forlade hotellet i god tid, hvis den kaotiske romerske trafik forsinker din bus mere end normalt.

Anas rejsetips

Kom i god tid før dit besøg, for hvis du kommer for sent til din tur, får du ikke adgang.

Lidt historie om Borghese-galleriet

David mod Goliat| ©Mateus Campos
David mod Goliat| ©Mateus Campos

Borghese-galleriet har en ekstraordinær samling af italiensk maleri fra det 16.-17. århundrede, med værker af Titian, Antonello da Messina, Bellini.... Det rummer ægte perler af malerier såsom en "Pietà" af Rubens, "Damen med enhjørningen" af Rafael og "Pauline Bonaparte" af Canova.

Museet

Der er rum dedikeret til mesteren i lys og skygge, Caravaggio, med hans imponerende "David med Goliats hoved" og andre rum med skulpturer fra den geniale Berninis første periode, såsom "Apollon og Daphne" og "David", samt romerske antikviteter med en "Mosaik med gladiatorer" fra det 4. århundrede e.Kr. og en "Dansende satyr" fra det 4. århundrede f.Kr.

Det er også et virkelig smukt udsmykket museum med to etager, der kan besøges på to timer (den maksimale tid, der er tilladt for hvert besøg), og der er ingen trængsel - kun 360 personer må komme ind ad gangen. Dette sikrer en meget afslappet tur.

Galleriet er en paladsbygning fra det 17. århundrede, det såkaldte "Casino Nobile" i denne villa, der blev bygget i 1633 som bolig og udstillingslokale for den private samling, der allerede var berømt på det tidspunkt, af kardinal Scipione Borghese, Berninis mæcen, nevø til pave Paul V, og som galleriet og haven, hvor det ligger, skylder sit navn.

Bygningen

Borghese-galleriet er faktisk en af de første bygninger i verden, der blev bygget udelukkende til udstillingsformål, hvilket sammenlignet med andre moderne kunstgallerier giver det en vis antikvitet. Det er til trods for, at det blev ombygget i 1775 under ledelse af arkitekten Antonio Asprucci, som samlede museets skulpturer og antikviteter under et enkelt tematisk kriterium.

I slutningen af det 18. århundrede blev bygningen omdannet til et offentligt museum. Nogle år senere, i 1808, blev familien tvunget til at sælge nogle af skulpturerne og antikviteterne til kejser Napoleon Bonaparte, svoger til prins Camillo Borghese, fordi det var umuligt at opretholde arven. Som følge heraf befinder nogle af de smykker, der var i galleriet, sig nu på Louvre i Paris, f.eks. den bemærkelsesværdige statue af "Borghese Gladiator".

Anas rejsetips

Der er gratis adgang til Villa Borghese-parken, og du kan nyde den, selv om du ikke har en billet til galleriet. For mig er parken et must på enhver tur til Rom.

Hvad kan jeg se omkring Borghese-galleriet?

Villa Borghese-haverne| ©Jordan Brierley
Villa Borghese-haverne| ©Jordan Brierley

Villa Borghese-haverne

I nærheden af Borghese-galleriet er der mange andre seværdigheder, som du kan besøge på samme dag som dit besøg på museet. Hvis du allerede har besluttet at købe billet til Borghese-galleriet, vil du passere gennem den storslåede Villa Borghese-have, som er et særskilt besøg værd, da den er en af de største byparker i Europa, hvor natur og kunst mødes for at skabe en virkelig drømmeagtig ramme.

Ud over galleriet, skulpturerne, dammene, pavilloner og lundene er der Roms zoologiske have, kendt som Bioparco, med mere end 1.000 dyr af 200 forskellige arter, Pincio-vanduret, et eksempel på det 19. århundredes teknik, som stadig er fuldt funktionsdygtigt, og endda en kopi af Shakespeares Globe Theatre i London, Silvano Toti Globe Theatre. Noget af et skuespil for sanserne.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

I nærheden af området, ca. en kilometer væk, ligger to berømte kirker. Kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini er en af de mest specielle kirker i Rom, fordi den rummer en krypt, der er dekoreret med knoglerne fra over 4.000 kapucinerbrødre, der døde mellem 1528 og 1870, og som blev bygget mellem 1626 og 1631 på ordre af pave Urban VIII.

Santa Maria della Vittoria er den anden basilika af interesse i dette område, som blev bygget i det 17. århundrede til minde om kejser Ferdinand II's sejr i slaget ved Monte Bianco, og som vil give et godt indtryk, især hvis du har set filmen baseret på Dan Browns bestseller Engle og dæmoner, da den danner ramme for en del af filmen.

Piazza di Spagna og andre gader og pladser, der skal opleves

I kort afstand derfra kan du besøge en anden af Roms grundlæggende enklaver, den berømte Spanske Trappe, der blev bygget i begyndelsen af det 18. århundrede for at forbinde pladsen med Trinità dei Monti-kirken, og som altid er fyldt med turister, gadeartister, gadesælgere og romerne selv.

Lidt over en kilometer derfra kan du nyde en anden af byens mest symbolske pladser, Piazza Barberini, der ligger for enden af Via Veneto og er særlig imponerende takket være de to vigtige springvand af Bernini, Triton og Biernes springvand, som pryder den.

I kort afstand fra pladsen ligger Palazzo Barberini, et vidunderligt barokpalads, der huser Nationalgalleriet for antik kunst med mere end 1.400 værker af berømte kunstnere fra det 13. til det 18. århundrede, herunder værker af Titian, El Greco, Caravaggio, Tintoretto og Raphael med hans geniale værk "La Fornarina".

Guidede ture til Roms højdepunkter

Hvis du ikke vil gå glip af nogle af byens mest fantastiske gader eller pladser, anbefaler jeg, at du tager en guidet tur. Antallet af gyder, statuer, springvand og kunstværker, som du kan finde i Roms gader, kan gå ubemærket hen, hvis du ikke tager af sted med en ekspert, der kan forklare dig dem. Jeg skrev denne vejledning om Rom Tours som kan hjælpe dig med at vælge den guidede tur, der er den rette for dig.

Hvis du er interesseret i Borghese Gallery, vil du også være interesseret i

Rom i sig selv er et frilandsmuseum, men når du har besøgt de vigtigste seværdigheder, er det også en god måde at komme ud og rejse rundt i den italienske hovedstad på for at fuldende din rejse. Omkring Rom er der nogle virkelige vidundere, som man kan opleve på en dagstur. I min artikel om Dagsture og udflugter fra Rom Jeg foreslår de mest interessante.

Hvis du foretrækker at fortsætte med at udforske hovedstaden, skal du ikke tøve med at lære Trastevere nærmere at kende, da det er et af de mest maleriske og bohemeagtige kvarterer i byen. Jeg fortæller dig hvordan i denne artikel: Trastevere ture.

Book dine billetter til Borghese Gallery

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det muligt at tage billeder i Borghese-galleriet?

  Det er tilladt at fotografere uden blitz i galleriet. Selfie-stænger og stativer er ikke tilladt.

 • Er der en særlig etiket for Borghese Gallery?

  Nej, der er ingen påklædningsregler for Borghese Gallery. Vi anbefaler dog, at du tager behageligt tøj på og er forberedt på det varme vejr, især i sommersæsonen.

 • Hvor lang tid tager det at besøge Borghese-galleriet?

  Borghese-galleriet kan kun besøges i to timer, og det kan varmt anbefales at besøge den smukke Galleria Borghese-have bagefter (hvor der også er en lille zoologisk have). Hele besøget vil tage ca. tre timer.