Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Borghese haver oggalleritureogbilletter

Her er alt, hvad du behøver at vide for at købe billetter til dit besøg i Borghese Gallery.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Borghese haver oggalleritureogbilletter

Udsigt over Villa Borghese | © Jordan Brierley

Borghese-galleriet er et af de mest berømte kunstgallerier i verden for sine perler af Bernini, Raphael, Botticelli og Rubens. Er det et besøg værd? Selvfølgelig, og ikke kun for de værker, det indeholder, men også for dets uforlignelige beliggenhed i Villa Borghese Gardens.

Den bedste løsning

Rom galleri borghese guided tur

Besøg Borghese-galleriet med en kunstekspert som guide

Perfekt, hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg på et af Roms mest charmerende museer. Du vil hele tiden være ledsaget af en kunstkyndig guide, som vil føre dig gennem historien om de fascinerende kunstværker i Borghese Gallery.

Hvis du er en sand kunstelsker og ønsker en endnu mere berigende oplevelse, er der mulighed for at tage en tur i Borghese Gallery med en ekspert i kunsthistorie, hvor en ekspert i kunsthistorie vil forklare alle detaljerne i historien om Borghese Gallery og dets kunstværker.

Guiden giver dig en rundvisning i galleriet, efterfulgt af en rundvisning i villaens haver. Til sidst tager han dig med til den nærliggende store Piazza del Popolo, som er omgivet af to imponerende kirker. Her kan du sammenligne ordenen og harmonien i Rafaels renæssancekirke Cappella Chigi med den følelsesmæssige og sensuelle kraft i Caravaggios barokke kunstværker i kirken Santa Maria del Popolo.

To af malerens mest berømte kompositioner er "The Crucifixion of St. Peter" og "The Conversion of St. Paul".

Turen inkluderer altid en professionel kunsthistorisk guide, "skip-the-line"-indgang til Galleria Borghese og en guidet tur i haven og på piazza del Popolo.


Køb billetter til Galleria Borghese på internettet

Detalje af det indre af Galleria| ©Unsplash
Detalje af det indre af Galleria| ©Unsplash

Den bedste anbefaling, jeg kan give dig til at besøge Galleria Borghese, er at købe dine billetter i god tid inden din rejse, så du ikke går glip af oplevelsen, og at gøre det online. Det er den grundlæggende billet, og med den kan du komme ind på museet på et forudbestilt tidspunkt og uden ventetid. Som på alle andre museer i verden kan du, hvis du køber denne billet uden at stå i kø, nyde et besøg på museet i dit eget tempo uden at skulle følge en bestemt rute. På grund af det store antal besøgende anbefaler jeg dog, at man er meget punktlig i sin tidsplan for at undgå problemer med adgangen.

Dette er utvivlsomt en af de bedste ting at gøre i Rom for den rejsende, der ikke vil gå glip af denne vidunderlige samling. Hvis dette er den mulighed, der passer dig bedst, anbefaler jeg, at du finder ud af, hvad du skal se, før besøget, så du får mest muligt ud af denne unikke samling i verden.

Book en guidet tur i Borghese-galleriet

Køb billetter til Galleria Borghese via telefon

Villa Borghese-søen| ©Unsplash
Villa Borghese-søen| ©Unsplash

På grund af det store antal turister, som Galleria Borghese tiltrækker, kan billetter til Galleria Borghese kun købes på forhånd, pr. telefon eller online. Dette er telefonnummeret: (0039) 06 841 3979. For mig er det ikke den mest bekvemme løsning på grund af omkostningerne ved opkaldet, og fordi du ikke vil kunne sammenligne priserne på de forskellige typer billetter i ro og mag.

Indgang til Galleria Borghese med Roma Pass

Borghese-haverne| ©Gabriella Clare
Borghese-haverne| ©Gabriella Clare

Besøget i Galleria Borghese er inkluderet i turistkortet Roma Pass, som inkluderer en fast pris for adgang til de største attraktioner. Med det sparer du en masse penge på individuelle museumsbilletter og en masse tid i køer.

Rom er en af de mest turistede hovedstæder i verden, så hvis du skal tilbringe flere dage i byen, og du vil besøge de fleste af dens vidundere uden at dø af anstrengelse, anbefaler jeg uden tøven, at du anskaffer dig et Roma Pass. Du kan finde ud af, hvad det består af, og hvordan du får det i denne anden artikel, jeg skrev på Rom Pass og andre pas.

Men husk, at selv om du har dit Roma Pass, skal du også booke din indgangstid på forhånd for at besøge Borghese-galleriet. Det gør du ved at ringe på 0039 06 32 810 eller ved at sende en e-mail til [email protected] (svar inden for 48 timer).

Book Roma-passet

Galleria Borghese åbningstider

Detalje af det indre af galleriet| ©Unsplash
Detalje af det indre af galleriet| ©Unsplash

Galleria Borghese kan besøges fra tirsdag til søndag fra kl. 8.30 til 19.30. Museet er åbent hver dag året rundt undtagen mandag, 1. januar og 25. december.

Anas rejsetip

Hvis det er muligt, så prøv at undgå de dage, hvor der er flest mennesker, for at kunne besøge galleriet mere komfortabelt; det er normalt i weekenden ved middagstid.

Hvordan kommer man til Borghese-galleriet?

Sådan kommer du til Villa Borghese| ©Gabriella Clare
Sådan kommer du til Villa Borghese| ©Gabriella Clare

Som i det meste af Rom kan du komme til Borghese-galleriet med metro eller bus, da det ligger lidt længere væk fra den centrale bykerne, hvor mange af byens største attraktioner ligger.

Metro

Det nærmeste metrostop er Piazza di Spagna, linje A.

Bus

Der er forskellige muligheder for at komme dertil med bus, afhængigt af hvor du bor, eller hvor du besøger byen på det tidspunkt, hvor du tager af sted til Galleria:

  • Bus 52 (hvert 15. minut): V.Tritone, Pza.Barberini, V.Veneto.... Den sætter dig af uden for parken, 200 meter fra indgangen.
  • Bus 53 (hvert 25. minut): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto... Du står af samme sted som den forrige.
  • Bus 95 (hvert 15. minut): Bocca Verità, V.Teatro Marcelo, P.Venezia, V.Corso. Den kører inde i selve parken og 10 minutters gang fra galleriet.
  • Bus 86 og 116 (elektriske, gennem smalle gader, hvert 5-10. minut): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli... Du skal stå af ved Porta Pinciana, mere end 10 minutter fra parken.

Bemærk venligst, at det er vigtigt at komme til galleriet til tiden, så hvis du bruger offentlig transport, bedes du forlade dit hotel i god tid i tilfælde af, at den kaotiske romerske trafik forsinker din bus mere end normalt.

Book en guidet tur i Borghese-galleriet

En lille historie om Borghese-galleriet

David mod Goliat| ©Mateus Campos
David mod Goliat| ©Mateus Campos

Borghese Gallery kan prale af en ekstraordinær samling af italiensk maleri fra det 16.-17. århundrede med værker af Tizian, Antonello da Messina, Bellini... Det huser sande malerperler som en "Pietà" af Rubens, "Damen med enhjørningen" af Raphael og "Pauline Bonaparte" af Canova.

Museet

Det viser rum dedikeret til mesteren af lys og skygge, Caravaggio, med hans imponerende "David med Goliat-hovedet" og andre, der huser skulpturer fra den første periode af den geniale Bernini, såsom "Apollo og Daphne" og "David", såvel som romerske antikviteter med en "Mosaik med gladiatorer" fra det 4. århundrede e.Kr. og en "Dansende satyr" fra det 4. århundrede f.Kr.

Det er også et virkelig smukt udsmykket museum med to etager, der kan besøges på to timer (den maksimale tid for hvert besøg), og ingen menneskemængder - kun 360 mennesker har adgang på én gang. Det sikrer en meget afslappet rundvisning.

Galleriet er en paladsbygning fra det 17. århundrede, det såkaldte "Casino Nobile" i denne villa, bygget i 1633 som bolig og udstillingssted for den private samling, der allerede dengang var berømt, af kardinal Scipione Borghese, mæcen for Bernini, nevø af pave Paul V, og som galleriet og haven, hvor det ligger, skylder deres navn.

Bygningen

Borghese-galleriet er faktisk en af de første bygninger i verden, der blev bygget specifikt til udstillingsformål, hvilket, sammenlignet med andre moderne kunstgallerier, giver en vis anciennitet. Dette på trods af ombygningen i 1775 under ledelse af arkitekten Antonio Asprucci, som placerede museets skulpturer og antikviteter under et enkelt tematisk kriterium.

I slutningen af det 18. århundrede blev bygningen omdannet til et offentligt museum. Nogen tid senere, i 1808, blev familien tvunget til at sælge nogle af skulpturerne og antikviteterne til kejser Napoleon Bonaparte, svoger til prins Camillo Borghese, fordi det var umuligt at bevare arven. Derfor befinder nogle af galleriets juveler sig nu på Louvre i Paris, bl.a. den bemærkelsesværdige statue af 'Borghese Gladiator'.

Ana's Traveller Tip

Villa Borghese-parken er gratis at komme ind i, og du kan nyde den, selv om du ikke har billet til galleriet. For mig er parken et must på enhver rejse til Rom.

Hvad kan jeg se omkring Borghese-galleriet?

Villa Borgheses haver| ©Jordan Brierley
Villa Borgheses haver| ©Jordan Brierley

Villa Borgheses haver

I området omkring Borghese Gallery er der mange andre seværdigheder, som du kan besøge på samme dag, som du besøger museet. Hvis du allerede har besluttet dig for at købe billet til Borghese-galleriet, kommer du gennem de storslåede Villa Borghese-haver, som er et særskilt besøg værd som en af de største byparker i Europa, hvor natur og kunst går hånd i hånd og skaber en virkelig drømmeagtig ramme.

Ud over galleriet, skulpturerne, dammene, pavillonerne og lundene er der Roms zoologiske have, kendt som Bioparco, med mere end 1.000 dyr af 200 forskellige arter; Pincio-vanduret, et eksempel på ingeniørkunst fra det 19. århundrede, som stadig er i fuld drift; og endda en kopi af Shakespeares Globe Theatre i London, Silvano Toti Globe Theatre. Et sandt skue for sanserne.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

Meget tæt på området, cirka en kilometer væk, står to berømte kirker. Kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini er en af de mest specielle i Rom, fordi den huser en krypt dekoreret med knoglerne fra mere end 4.000 kapucinermunke, der døde mellem 1528 og 1870, og som blev bygget mellem 1626 og 1631 efter ordre fra pave Urban VIII.

Santa Maria della Vittoria er den anden interessante basilika i dette område, som blev bygget i det 17. århundrede til minde om kejser Ferdinand II's sejr i slaget ved Monte Blanco, og som du især vil kende, hvis du har set filmen baseret på Dan Browns bestseller Engle og dæmoner, da den fungerer som kulisse for en del af filmen.

Plaza de España og andre must-see gader og pladser

I kort afstand derfra kan du besøge et andet af Roms vigtigste vartegn, den berømte Spanske Trappe, der blev bygget i begyndelsen af 1700-tallet for at forbinde pladsen med Trinità dei Monti-kirken, og som altid er overfyldt med turister, gadeartister, gadesælgere og romerne selv.

Lidt over en kilometer væk kan man nyde en anden af byens mest emblematiske pladser, Piazza Barberini, der ligger for enden af Via Veneto og er særlig slående takket være de to vigtige fontæner af Bernini, der dekorerer den, Triton og Biernes fontæne.

Ikke langt fra pladsen ligger Palazzo Barberini, et vidunderligt barokpalads, som huser National Gallery of Ancient Art med mere end 1.400 værker af berømte kunstnere fra det 13. til det 18. århundrede, herunder værker af Tizian, El Greco, Caravaggio, Tintoretto og Raphael med hans strålende værk "La Fornarina".

Guidede ture gennem det bedste af Rom

Hvis du ikke vil gå glip af nogen af byens mest utrolige gader eller pladser, anbefaler jeg, at du tager en guidet tur. Antallet af gyder, statuer, springvand og kunstværker, som du kan finde i Roms gader, kan gå ubemærket hen, hvis du ikke tager med en ekspert, der kan forklare dig dem. Jeg har skrevet denne guide om Rom Tours som kan hjælpe dig med at vælge, hvilken guidet tur der er den rigtige for dig.

Hvis du er interesseret i Borghese-galleriet, vil du også være interesseret i

Rom er i sig selv et frilandsmuseum, men når du har besøgt hovedattraktionerne, er det også en god måde at fuldende din rejse på at komme ud af den italienske hovedstad. Omkring Rom er der nogle virkelige vidundere, som er tilgængelige på en dagstur. I min artikel om Dagsture og udflugter fra Rom foreslår jeg de mest interessante af dem.

Hvis du foretrækker at fortsætte med at udforske hovedstaden, skal du ikke tøve med at lære Trastevere bedre at kende, da det er et af de mest maleriske og bohemeagtige kvarterer i byen. Jeg fortæller dig hvordan i denne artikel: Trastevere ture.

Book en guidet tur i Borghese-galleriet