Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Katakomberne i Rom billetter: alt du skal vide

Rejs ned til jordens bund med et besøg i Roms katakomber. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan få billetter eller få en guidet tur.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Katakomberne i Rom billetter: alt du skal vide

Passage til katakomberne i St Callistus | © Steve Collis

Under Roms gader, monumenter og kirker ligger en underjordisk by, hvis gallerier rummer den evige bys mørkeste historie. Vi taler selvfølgelig om Roms katakomber, og her er en guide til at besøge dem, så du ikke går glip af en oplevelse, som du ikke må gå glip af.## Muligheder for at besøge katakomberne i Rom

En guidet rundvisning i Roms katakomber er den bedste måde at forstå, hvad der ligger under Rom. Det er fint nok at besøge dem på egen hånd, men en ekspertguide kan gøre besøget meget mere produktivt, hvis du får forklaringer på dit eget sprog af en ekspertguide. Her er de bedste muligheder for at besøge denne historiske perle:

Guidet rundvisning i Roms katakomber med transport inkluderet

Indvendige katakomber St. Callixtus| ©Wikipedia - GerardM
Indvendige katakomber St. Callixtus| ©Wikipedia - GerardM

Af hele det underjordiske netværk, der løber gennem Rom, er kun nogle få katakomber åbne for offentligheden. I dag er de mest interessante historiske steder bevaret med gravnicher, katolske kunstværker og kultsteder, fordi Roms katakomber var det sted, hvor den første katolske gudstjeneste fandt sted i løbet af de første tre århundreder af historien. På denne guidede rundvisning i Roms katakomber vil du primært besøge Sankt Callixtus-katakomberne, den største af alle disse gallerier under byen, som strækker sig over fire etager og er mere end 19 kilometer lange, og hvis hovedinteresse ligger i at være gravsted for de første 16 paver og talrige martyrer i den katolske historie. Besøget i katakomberne under denne oplevelse varer ca. 45 minutter, og den fulde tur varer ca. 2 timer. Katakomberne kan kun besøges med en guide på en organiseret tur, og derfor anbefaler jeg denne oplevelse, så du ikke går glip af noget, som efter min mening er værd at se på din tur til Rom.### Hvad du vil se på denne tur

  • Pavekrypter: Gravsted for ni paver, også kendt som det "lille Vatikan". Du vil se pavernes navne, inskriptioner på græsk og det symbol, der blev givet til martyrerne i deres grave - katolske fresker: Væggene i Roms katakomber var de første lærreder, hvor den katolske kunst begyndte at udvikle sig, og som skulle komme til at dominere kunsthistorien indtil i dag.
  • Sankt Cecilias krypt: Før den hellige Cecilia blev begravet i kirken af samme navn i Trastevere, blev martyren begravet i denne krypt, hvor du kan se en kopi af statuen, der forestiller musikkens skytshelgen - Gravskikke fra år 4 e.Kr.: Ikke alle guider ved, hvordan man finder dem, men der er gravskikke fra år 4 e.Kr. Det er ikke det mest spændende, du kan se, men jeg var imponeret over at høre, at gamle elementer er bevaret under Roms gader.

Jeg anbefaler den, hvis

Hvis du ønsker at besøge de mest tilgængelige katakomber i Rom for offentligheden og en af de mest interessante katakomber.

Bestil et besøg i Roms katakomber

Guidet tur i Roms katakomber og basilikaer

Caracallas bade| ©Josealoly
Caracallas bade| ©Josealoly

Denne guidede rundvisning i Roms katakomber og basilikaer forlænger besøget i Sankt Callixtus' katakomber til en time (sammenlignet med 45 minutter for den tidligere oplevelse) og tager dig derefter med til nogle steder, der ligger uden for Roms typiske turistrute.

Denne tur fokuserer primært på religionshistorie og nogle af byens mest interessante bygninger, der er dedikeret til katolsk tilbedelse, og tager dig med til resterne af den første væddeløbsbane, Roms bispedømme og den vigtigste kirke dedikeret til Jomfru Maria. Hvis jeg skulle vælge en af de to, ville denne guidede tur helt klart være min favorit: for en meget lignende pris får du meget mere ud af din guides fortælling. Hvis du har tid, skal du tage på eventyr, og du vil opdage nogle hjørner af Rom, som du måske ellers ikke ville se.### Hvad du vil se på denne tur

  • Callixtus-katakomberne: en af de mest interessante katakomber i Rom af dem, der er åbne for offentligheden - Circus Maximus: engang det største cirkus i Rom, dedikeret til væddeløb, er det nu en park, der bevarer den gamle plan for bygningen ved siden af ruinerne af kejserpaladset på Palatinerhøjen.
  • Caracallas bade: Ruinerne af Caracallas bade har stadig bevaret nogle mosaikker og skulpturer, og det er en imponerende oplevelse at gå gennem dem, der tager dig tilbage til Romerrigets tid.
  • Basilica of San Giovanni in Laterano: både dens indre og dens kloster er imponerende sidst på dagen, når de er let oplyst, og man føler magien i denne barokkirke. Basilica of Santa Maria Maggiore: denne basilika er den eneste i Rom, der har bevaret sin palæokristne plan, da den blev bygget i det 5. århundrede, og dens forskellige kapeller og velbevarede kunstneriske billeder gør dette tempel til en perle, som man bør besøge.

Jeg anbefaler den, hvis

Hvis du har lidt ekstra tid og ønsker at tage på en komplet rundvisning i Roms antikke historie

Bestil en rundvisning i Roms katakomber og basilikaer

Det skal du vide, før du tager på rundvisning i Roms katakomber

Katakomberne| ©Sakena
Katakomberne| ©Sakena
  • Det er forbudt at tage billeder inde i katakomberne, så jeg anbefaler, at du ikke tager dit kamera med for at undgå problemer. Som du kan forestille dig, er tunnelerne i katakomberne mørke, meget smalle og kan være en smule overvældende i en gruppe. Hvis du lider af klaustrofobi, er dette måske ikke den bedste oplevelse for dig - På den anden side er ture i Roms katakomber den perfekte oplevelse, hvis du ikke kan tåle store grupper af turister, der triller gennem byen. I disse oplevelser er grupperne små og består af højst 16 personer - I Sankt Callixtus katakomberne finder du ingen benhuse eller menneskelige rester. For at se dette, anbefaler jeg, at du besøger kapucinerkrypten under kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini (i Via Veneto).

Alex' rejsetips

Du bør dække dine knæ og skuldre for at få adgang til katakomberne, da de stadig er af katolsk betydning. Om vinteren er det ikke noget problem, men om sommeren skal du huske at tage lange bukser på og noget let tøj til at dække dig til.

Bestil en rundvisning i Roms katakomber og basilikaer

Oplysninger om bookingprocessen

Book online| ©Thomas Lefebvre
Book online| ©Thomas Lefebvre
  • Når du bestiller din tur, bliver du bedt om at oplyse din e-mailadresse. Her modtager du en bekræftelsesmail, som du skal vise din guide, når du møder ham eller hende på det mødested og tidspunkt, der er angivet i oplevelsesinformationen - Begge de ture, jeg anbefaler i denne artikel, foregår på engelsk. Du kan blive spurgt ved reservationen, hvilket sprog du foretrækker, at oplevelsen skal foregå på - Du kan til enhver tid aflyse oplevelsen, men du vil kun få pengene tilbage, hvis du gør det mindst 24 timer i forvejen. Du vil få instruktioner om, hvordan du gør det, i din bekræftelsesmail.

Seværdigheder i nærheden af Katakomberne af St. Callixtus

Katakomberne i San Sebastian| ©Cool Daryshoot
Katakomberne i San Sebastian| ©Cool Daryshoot
  • Hvis du stadig ønsker at udforske hemmelighederne i denne underjordiske verden under Rom, kan du gå til San Sebastiano katakomberne, hvis indgang ligger ikke langt fra San Callisto katakomberne. Men min anbefaling er at besøge Domitilla-katakomberne, som har en imponerende underjordisk basilika - Domine Quo Vadis-kirken, også kaldet Santa Maria in Palmis, ligger i kort afstand fra katakomberne og er et lille tempel, hvor man kan finde det, der ifølge legenden kunne være Jesu Kristi fodspor - Og for mig er den bedste mulighed efter turen i katakomberne at gå en tur langs Appian Way og få lidt frisk luft. Du vil bogstaveligt talt gå på historisk vej, da du vil være på den første vej i Romerriget.

Bestil en rundvisning i Roms katakomber og basilikaer

Andre ture, der kan interessere dig

Før du tager på en specifik rundvisning i Rom, anbefaler jeg, at du lærer byens vigtigste seværdigheder at kende med en specialiseret guide. Du kan finde de bedste rundvisninger i Rom i denne artikel, hvor du også kan læse tips om, hvordan du besøger byen som en lokal: Rom ToursOg hvis du vil se en anden del af byen med en rig og interessant historie, kan jeg anbefale en tur i Roms jødiske kvarter. Før du beslutter dig for en af disse ture, anbefaler jeg, at du læser hele denne artikel: 10 ting at lave i den jødiske ghetto i Rom.