Katakomberne i Rom billetter: alt du skal vide

Rejs til bunden af jorden med et besøg i Roms katakomber. Læs videre for at finde ud af, hvordan du får billetter eller kommer med på en guidet tur.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutters læst

Katakomberne i Rom billetter: alt du skal vide

St Callistus-katakombernes passage | Catacumba de Domitila |© Juanje Orío

Under Roms gader, monumenter og kirker ligger en underjordisk by, hvis gallerier indeholder den evige bys mørkeste historie. Vi taler selvfølgelig om Roms katakomber, og her er en guide til at besøge dem og ikke gå glip af det væsentlige i denne oplevelse.

Den mest komplette løsning

Guidet tur i Roms katakomber af Callixtus

Bliv imponeret over en fascinerende plan i den romerske undergrund

På denne guidede tur, som varer cirka 40 minutter, kommer du ind i San Callistos katakomber og lærer alt om disse tunnellers historie.

Med dette komplette besøg i Sankt Callixtus' katakomber, som har en meget overkommelig pris, kan du se forskellige historiske skatte såsom pavernes krypt, pave Miltiades' område, Sankt Cecilias krypt, Sankt Gaius' og Eusebius' område og sakramenternes båse.

Callixtus-katakomberne er de mest populære og ældste i den italienske hovedstad og består af et næsten 20 km langt netværk af tunneler. Et must-see og en original plan!

Anbefales, hvis... du kan lide historie eller er på udkig efter en original plan.

Muligheder for at besøge katakomberne i Rom

Den kejserlige krypt| ©Young shanahan
Den kejserlige krypt| ©Young shanahan

En guidet tur i Roms katakomber er den bedste måde at forstå, hvad der ligger under byen Rom. Det er fint at besøge dem på egen hånd, men forklaringerne fra en ekspertguide på dit eget sprog kan gøre besøget meget mere produktivt. Her er de bedste muligheder for at besøge denne historiske perle:

Book et besøg i katakomberne i Rom

Guidet tur til katakomberne i Rom

Inde i Sankt Callixtus' katakomber| ©Wikipedia - GerardM
Inde i Sankt Callixtus' katakomber| ©Wikipedia - GerardM

Af hele det underjordiske netværk, der løber gennem byen Rom, er kun nogle få katakomber åbne for offentligheden. I dag er de af størst historisk interesse for besøgende bevaret med begravelsesnicher, katolske kunstværker og steder for tilbedelse.

Katakomberne i Rom var mødestedet, hvor den første katolske tilbedelse fandt sted i løbet af de første tre århundreder af historien. På denne guidede tur i Roms katakomber vil du hovedsageligt besøge Sankt Callixtus-katakomberne, den største af alle disse gallerier under byen.

Katakomberne strækker sig over fire etager, er mere end 19 kilometer lange og er gravsted for de første seksten paver og adskillige martyrer i den katolske historie. Besøget i katakomberne på denne oplevelse varer ca. 45 minutter, og hele turen varer ca. 1 time.

Disse katakomber kan kun besøges med en guide på en organiseret tur, og derfor anbefaler jeg denne oplevelse, så du ikke går glip af noget, der efter min mening er værd at se på din rejse til Rom.

Hvad du vil se på denne tur

 • Depavelige krypter: Begravelsessted for ni paver, også kendt som "det lille Vatikan". Du vil se pavernes navne, inskriptionerne på græsk og det symbol, som martyrerne fik på deres grave.
 • Fresker af katolsk kunst: Væggene i Roms katakomber var de første lærreder, hvor den katolske kunst begyndte at udvikle sig, og som har domineret kunsthistorien indtil i dag.
 • Sankt Cecilias krypt: Før Sankt Cecilias jordiske rester blev stedt til hvile i kirken af samme navn i Trastevere, blev martyren begravet i denne krypt, hvor man kan se en kopi af statuen af musikkens skytshelgen.
 • Gravresterfra år 4 e.Kr.: Ikke alle guider ved, hvordan man finder dem, men der er gravrester, som stammer fra år 4 e.Kr. Det er ikke det mest spændende, du kan se, men jeg var imponeret over at høre, at gamle elementer er bevaret under Roms gader.

Jeg anbefaler det, hvis

Hvis du vil besøge de mest tilgængelige katakomber i Rom og en af de mest interessante.

Book et besøg i Roms katakomber

Guidet tur til katakomberne og basilikaerne i Rom

Caracallas bade| ©Josealoly
Caracallas bade| ©Josealoly

Denne guidede tur til Roms katakomber og basilikaer udvider besøget i Sankt Callixtus' katakomber til en time (sammenlignet med de 45 minutter i den tidligere oplevelse) og tager dig derefter med til nogle steder uden for den slagne turistvej i Rom.

Denne tur fokuserer primært på religiøs historie og nogle af byens mest interessante bygninger dedikeret til katolsk tilbedelse, og du kommer til at se, hvad der er tilbage af den første racerbane, Roms bispedømme og den vigtigste kirke dedikeret til Jomfru Maria.

Hvis jeg skulle vælge en af de to, ville denne guidede tur helt sikkert være min favorit: for en meget lignende pris får du meget mere ud af din guides fortælling. Hvis du har tid, så tag på eventyr, og du vil opdage nogle hjørner af Rom, som du måske ellers ikke ville se.

Hvad du vil se på denne tur

 • Callixtus-katakomberne: en af de mest interessante katakomber i Rom, som er åben for offentligheden.
 • Circus Maximus: Det, der engang var det største cirkus i Rom, dedikeret til vognløb, er nu en park, der bevarer det gamle layout af bygningen ved siden af ruinerne af det kejserlige palads på Palatinen.
 • Caracalla-badene: Ruinerne af Caracalla-badene har stadig mosaikker og skulpturer, og det er en imponerende oplevelse at gå gennem dem, som tager dig direkte til Romerrigets tid.
 • Basilica di San Giovanni in Laterano: Både det indre og korsgangen er imponerende sidst på dagen, når de er let oplyste, og man føler magien i denne barokke kirke.
 • Basilica di Santa Maria Maggiore: Denne basilika er den eneste i Rom, der har bevaret sin palæokristne grundplan, som den blev bygget i det 5. århundrede, og dens forskellige kapeller og velbevarede kunstneriske billeder gør dette tempel til en juvel at besøge.

Jeg anbefaler det, hvis

Hvis du har lidt ekstra tid og gerne vil have en komplet rundtur i Roms antikke historie.

Book et besøg i Roms katakomber og basilikaer

Guidet tur til kapucinernes krypt og katakomberne i Rom

Kapucinernes krypt i Rom|©GavriloP
Kapucinernes krypt i Rom|©GavriloP

Under besøget i kapucinerkrypten og katakomberne vil du lære alle kuriositeterne og hemmelighederne ved dette sted, der ligger under kirken Santa Maria di Concezione, og hvor knoglerne fra mere end 4.000 kapucinermunke dekorerer væggene.

Du vil besøge de krypttunneler, der blev brugt af kristne, da religion var forbudt. Du vil også besøge kryptmuseet, hvor du kan lære alle detaljerne om kapucinerordenens begyndelse.

Det er også en meget praktisk guidet tur, fordi du ikke behøver at vente i kø, og den er designet til små grupper, så guidens opmærksomhed vil være meget personlig.

Hvad du vil se på dette besøg

 • Kapucinernes krypt: hvor knoglerne fra mere end 4.000 kapucinermunke dekorerer væggene.
 • Kapucinerkryptens museum: Her kan du lære alt om kapucinerordenens historie.

Jeg anbefaler det, hvis

Du gerne vil have en generel rundtur i Roms historie.

Book et besøg i kapucinerkrypten og -museet

Privat guidet tur i katakomberne og på Appia-vejen i Rom

Rom - den antikke Appiavej|©TRAVELINGFOREVER1
Rom - den antikke Appiavej|©TRAVELINGFOREVER1

Appiavejen ligger i den sydlige udkant af byen. Men bare rolig, for denne private guidede tur til Roms katakomber og Via Appia inkluderer transport til og fra hotellet.

På denne tur, som varer ca. 3 timer, besøger du Appia-vejen, Cecilia Metells mausoleum og de underjordiske kristne katakomber. Det er også en meget interessant mulighed, fordi du kan vælge at besøge St. Callixtus, St. Sebastian eller St. Domitilla.

Og som en souvenir kan du tage en velsignelse fra paven med hjem på et pergament.

Hvad du vil se på dette besøg

 • Besøg Appia-vejen: betragtes som den første motorvej i Europa.
 • Cecilia Metellas mausoleum: et af de mest populære og bedst bevarede monumenter på Via Appia.
 • Kristne katakomber: Du kan vælge en afkatakomberne for Sankt Callixtus, Sankt Sebastian eller Sankt Domitilla.

Jeg anbefaler det, hvis

Du ønsker en generel rundvisning i Roms historie.

Book en privat tur til katakomberne og Via Appia

Hvad du bør vide, før du tager en tur i Roms katakomber

Katakomberne| ©Sakena
Katakomberne| ©Sakena
 • Det er forbudt at tage billeder inde i katakomberne, så jeg anbefaler, at du ikke medbringer dit kamera for at undgå problemer. Selv hvis du lover ikke at bruge det, kan du blive nægtet adgang.
 • Tunnellerne i katakomberne er, som du kan forestille dig, mørke, meget smalle og kan være en smule overvældende, når man går i en gruppe. Hvis du lider af klaustrofobi, er det måske ikke den bedste oplevelse for dig.
 • På den anden side er ture i Roms katakomber den perfekte oplevelse, hvis du ikke kan udstå store grupper af turister, der fejer gennem byen. På disse oplevelser er grupperne små og har et maksimum på 16 personer.
 • I Skt. Callixtus' katakomber finder du ingen benhuse eller menneskelige rester. Hvis du vil se det, anbefaler jeg et besøg i kapucinernes krypt under kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini (på Via Veneto).

Alex' tip til rejsende

Du bør dække dine knæ og skuldre for at få adgang til katakomberne, da de stadig er steder af katolsk betydning. Om vinteren vil det ikke være et problem, men om sommeren skal du huske at tage lange bukser på og noget let at dække dig med.

Information om bookingprocessen

Book online| ©Thomas Lefebvre
Book online| ©Thomas Lefebvre
 • Når du booker din tur, bliver du bedt om at angive din e-mailadresse. Her vil du modtage en bekræftelsesmail, som du skal vise til din guide, når du møder ham eller hende på det mødested og tidspunkt, der er angivet i oplevelsesinformationen.
 • Begge de ture, jeg anbefaler i denne artikel, foregår på engelsk. Du kan blive spurgt på bookingtidspunktet, hvilket sprog du foretrækker, at oplevelsen foregår på.
 • Du kan til enhver tid afbestille oplevelsen, men du får kun pengene tilbage, hvis du gør det mindst 24 timer i forvejen. Du vil få instruktioner om, hvordan du gør dette i bekræftelsesmailen.

Book en tur i Roms katakomber

Interesseområder i nærheden af San Callistos katakomber

Sankt Sebastians katakomber| ©Cool Daryshoot
Sankt Sebastians katakomber| ©Cool Daryshoot
 • Hvis du har fået lyst til at udforske hemmelighederne i den underjordiske verden under Rom yderligere, kan du tage til San Sebastiano-katakomberne, hvis indgang ikke ligger langt fra San Callisto-katakomberne. Men min anbefaling er at besøge Domitilla-katakomberne, som har en imponerende underjordisk basilika.
 • Domine Quo Vadis-kirken, også kaldet Santa Maria in Palmis, ligger i kort afstand fra katakomberne og er et lille tempel, hvor man kan finde det, der ifølge legenden kunne være fodaftryk fra Jesu Kristi fødder.
 • Og for mig er den bedste mulighed efter turen i katakomberne at gå en tur langs Appia-vejen og få lidt frisk luft. Du vil bogstaveligt talt gå på historien, da du vil være på den første vej i det romerske imperium.

Book et besøg i Roms katakomber

Andre ture, der kan interessere dig

Det jødiske kvarter i Rom| ©Gabriella Clare Marino
Det jødiske kvarter i Rom| ©Gabriella Clare Marino

Før du tager på en bestemt tur i Rom, anbefaler jeg, at du lærer byens vigtigste seværdigheder at kende med en specialiseret guide. Du kan finde de bedste ture i Rom i denne artikel, hvor du også kan læse tips om, hvordan du besøger byen som en lokal: Rom Tours.

Og for at komme ind i en anden del af byen, med en meget rig og interessant historie, anbefaler jeg at tage en tur i Roms jødiske kvarter. Før du beslutter dig for en af disse ture, anbefaler jeg, at du læser hele denne artikel: 10 ting at lave i den jødiske ghetto i Rom.

Book en tur til Trastevere og den jødiske ghetto

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor længe varer et besøg i Roms katakomber?

  Fra 1 til 3 timer, afhængigt af om billetterne også inkluderer besøg til andre seværdigheder som Roms basilikaer.

 • Fra hvilken pris kan jeg besøge katakomberne i Rom?

  Den guidede tur til Sankt Callixtus' katakomber i Rom er den billigste og koster fra 15 euro.