Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom i maj: en opdateret praktisk guide

Hvis du rejser til Rom i maj, er du heldig! Det perfekte vejr og det moderate antal turister betyder, at du vil kunne nyde byens fantastiske begivenheder og festivaler mere end nogensinde før.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Rom i maj: en opdateret praktisk guide

Piazza di Spagna i Rom | © Daniel Basso

Hvis du beslutter dig for at tage en tur til Rom i maj, er du heldig, for det bliver en tur, du sent vil glemme. Fra den 1. maj (Primo Maggio-koncerten) til slutningen af måneden (Roma Summer Fest) er der ingen mangel på eksklusive begivenheder som f.eks. Open House Roma, den 88. udgave af Roms hestevæddeløb, museernes nat eller åbningen af Garden Rose.

I maj måned kan du desuden, takket være dens særlige kendetegn, se de mange romerske arkitektoniske strukturer tættere og mere præcist ved at købe billetter til Peterskirken eller ved at dykke ned i den gamle romerske bys dybder ved at gå en tur i de romerske katakomber.

1. Udforsk Roms kunstneriske skønhed på museernes nat

Statue af Apollon og Daphne i Rom| ©Architas
Statue af Apollon og Daphne i Rom| ©Architas

Hvis du elsker kunst og rejser meget, er du måske bekendt med navnet på denne begivenhed, da den også finder sted i andre europæiske lande. I den romerske hovedstad finder denne begivenhed sted i midten af maj, og de fleste museer åbner deres døre gratis fra kl. 20.00. Du kan også købe billetter til de kapitolinske museer eller billetter til Borghese-galleriet for at fuldende en uforglemmelig oplevelse.

Hvem ved? Måske får du endda mulighed for at se statuen af Apollon og Daphne i egen høje person eller endda betragte den kunstneriske skønhed, der skinner igennem i Caravaggios malerier. Hvis du elsker kunst, bør maj være din yndlingsmåned, hvor du kan komme helt tæt på nogle af de mest ikoniske malerier, skulpturer og monumenter i menneskehedens historie. Gå ikke glip af det!

Book dine billetter til de kapitolinske museer

2. Nyd det bedste natteliv i Roms historiske centrum i maj

Nætter i Campo de Fiori| ©Allie_Caulfield
Nætter i Campo de Fiori| ©Allie_Caulfield

Lysene, temperaturen og atmosfæren i Rom gør maj til en af de bedste måneder at besøge den italienske hovedstad i. Romerske begivenheder og aftenplaner er dagens orden, og der er ikke en ende på antallet af steder, der kan besøges.

Campo de Fiori-pladsen er uden tvivl et af de vigtigste steder at besøge i maj, da den er centrum for nattelivet, især blandt de unge, da man herfra kan gå næsten overalt i byen.

Et andet ikonisk sted i Rom, hvor man kan nyde en usædvanlig aften i Trastevere, et historisk kvarter fyldt med barer og restauranter, der strækker deres distrikter ud udendørs, så både øjnene og smagsløgene kan nyde dem.

Bestil en rundvisning i Trastevere

3. Du må ikke tage af sted uden at have besøgt det Sixtinske Kapel og Roms katakomber.

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Maj er en særlig måned til at besøge Roms katakomber, fordi det er en årstid, hvor det gode vejr og interessen for andre former for fritidsaktiviteter gør det muligt at gå gennem de fugtige gange, der løber gennem den gamle bys indre, på en meget mere behagelig måde; det er uden tvivl en af de bedste måneder til at besøge katakomberne ved det Sixtinske Kapel. 5 steder at besøge i nær af Rom at se på nært hold.

Ovenstående gælder også for det Sixtinske Kapel, hvilket betyder, at du kan nyde disse arkitektoniske vidundere med større præcision og komfort, som også har en vigtig religiøs baggrund.

Book dine billetter til Vatikanet

4. Gå ikke glip af Primo Maggio-koncerten på Piazza San Giovanni i Rom

Primo Maggio-koncert| ©Simona Caleo/Cgil
Primo Maggio-koncert| ©Simona Caleo/Cgil

Primo Maggio-koncerten er en af de vigtigste begivenheder i Rom, det er et musikalsk maraton, hvor adskillige italienske og internationale kunstnere oversvømmer atmosfæren med utrolige musikalske optrædener. En sand fornøjelse for ørerne! Ikke kun det, men der vil også være plads til mange andre kulturelle aktiviteter, der får Piazza San Giovanni (hvor koncerten finder sted) til at skinne mere end en smule mere end almindeligt.

Piazza San Giovanni-koncerten har været afholdt af de tre italienske fagforeninger siden 1990! Det er en begivenhed, der kun finder sted i maj måned, og som falder lige den 1. maj (deraf navnet), så hvis du planlægger at tage af sted i maj, er det en selvfølge at være til stede.

Oplysninger om koncerter

"Concertone del Primo de Maggio" er en gratis koncert, der normalt starter omkring kl. 14.00 og slutter sidst på dagen kl. 00.00. Som en ekstra bonus spiller hver kunstner normalt mellem 2 og 3 sange, før de giver plads til den næste gæst.

Det er tilrådeligt at komme til pladsen så tidligt som muligt, da det er en eksklusiv begivenhed i den italienske hovedstad, og det er ikke usædvanligt at se pladsen fyldt med turister og italienere, før koncerten åbner.

Rejsendes tip

Husk, at det er en travl dag i Rom, da mange butikker er lukkede, og gaderne er mere livlige og muntre end på næsten alle andre tidspunkter af året.

5. Få mest muligt ud af Åbent hus i Rom - en unik begivenhed

Besøg i Pantheon ved Open House Rom| ©Joan
Besøg i Pantheon ved Open House Rom| ©Joan

Gå ikke glip af denne unikke og eksklusive begivenhed i Rom, en dag, hvor offentlige og private bygninger, hvoraf nogle er forbudt adgang for de fleste turister, åbner deres døre for gratis rundvisninger med guide.

Denne begivenhed finder sted enten den første eller anden weekend i maj, hvor du får adgang til forskellige kulturelle og historiske bygninger, fra de gamle til de neoklassiske. Uanset om du er arkitekturelsker eller ej, er jeg ikke i tvivl om, at du vil huske hver eneste detalje, du ser, med nostalgi.

Vigtigt! For at drage fordel af disse fordele skal du foretage reservationer via det officielle websted for Open House Rom

6. Forlad ikke Rom uden at stoppe ved sommerfesten

Roma Summer Fest| ©Rockon.it
Roma Summer Fest| ©Rockon.it

Hvilken bedre måde at sige farvel til maj måned på end med Roma Summer Fest! Dette er en enestående begivenhed, der afslutter maj måned og gør sommerens ankomst endnu tydeligere. Arrangementet finder sted i Auditorium Parco della Musica, som ligger ikke langt fra Piazza del Popolo og er let at komme til med bus eller sporvogn.

Programmet omfatter hovedsageligt rockmusik, men uden at ignorere det nyeste inden for jazz og international musik. Lige før Roma Summer Fest, dvs. lige før det sidste suk i maj, kan du finde ud af præcis, hvilke arrangementer der finder sted, herunder navnene på de kunstnere, der vil være til stede.

7. Nyd det historiske hestevæddeløb på Piazza di Siena

Piazza di Siena| ©Simone Ferraro
Piazza di Siena| ©Simone Ferraro

Den historiske hestevæddeløbskonkurrence er en romersk tradition. Hvis du er græsfan og er i Rom i slutningen af maj, bør du ikke gå glip af denne fantastiske årlige konkurrence, da du kan forvente en uovertruffen atmosfære på Piazza di Siena.

Hvis det allerede er et stort visuelt indtryk at se hestevæddeløb på afstand, så forestil dig, hvordan det er at se de stærke heste i virkeligheden, nyde showet i realtid og høre hvert eneste galop, de giver i centrum af den romerske hovedstad.
Du kan se programmet på arrangementets officielle websted.

8. Nyd rosenhaven med stil

Roms kommunale rosenhave| ©MM
Roms kommunale rosenhave| ©MM

Hvis du beslutter dig for at tage af sted i maj, skal du huske på, at du vil se et meget grønt og smukt Rom, og at du desuden har råd til at besøge rosengården hver dag! og helt gratis. Og ikke nok med det, i midten af maj vil alle Roms haver officielt være klar til besøgende.

Rom har en meget speciel måde at nyde foråret i fuldt flor på, og det sker ved at indvie åbningen af Rosenhaven, en enestående oplevelse, hvor du kan opleve et utal af blomster og dufte med syn og duft. Det er uden tvivl et magisk sted med en unik atmosfære, som vil præge dit ophold i den romerske hovedstad.

9. Tag en afslappet cykeltur i ægte romersk stil

Nyd en cykeltur| ©Blue Bird
Nyd en cykeltur| ©Blue Bird

Maj måned i Rom er uden tvivl den bedste måned til at nyde det behagelige vejr og en atmosfære, der blander forårets skønhed med de bedste sommerlige indslag. Derfor er det næsten et kulturelt tegn at se både turister og italienere cykle rundt og nyde det sunde solskin, mens de nyder udsigten til et smukt panorama.

Du kan cykle om morgenen og nyde de smukke romerske pladser eller endda de gamle og historiske gader i naturligt lys. Du kan også vælge at cykle om aftenen for at nyde det køligere vejr og nyde lyset fra Roms springvand og natteliv.

10. Få mest muligt ud af dit ophold ved at nyde de eksklusive musikkoncerter på Auditorium Conciliazion

Uden for Auditorium Conciliazione i Rom| ©Gustavo La Pizza
Uden for Auditorium Conciliazione i Rom| ©Gustavo La Pizza

Hvis du elsker symfoniorkestre, bør du ikke gå glip af muligheden for at sætte dig ned og mærke lyden og tonerne genlyde i dine sanser. At opleve en orkesterkoncert i Rom er en unik oplevelse, det er simpelthen magisk.

Autditorium Conciliazion 's musikalske koncerter har en umiskendelig virkning om foråret, især i marts og maj måned. Så hvis du rejser i maj, og du elsker opera og symfoniorkestre, er det en synd at gå glip af en sådan mulighed.

Roms vejr i maj

Spadseretur gennem Rom| ©Jordan Rowland
Spadseretur gennem Rom| ©Jordan Rowland

Når vi taler om vejret, er vejret i maj i den italienske hovedstad normalt ganske behageligt og indbydende; det er uden tvivl en af de bedste måneder til at nyde denne storslåede by og alt, hvad den indebærer. Du vil kunne nyde et behageligt klima, der giver dig mulighed for at tage fat på næsten alt, fra det mest stillesiddende til det mest dynamiske, uden at du behøver at frygte, at vejret vil være en modstander.

Medhensyn til tøj er det bedst at medbringe lidt af hvert, da der vil være dage med sommerluft og andre køligere dage, og regn, selv om det er sjældent i denne måned, bør ikke udelukkes. For en mere præcis tilrettelæggelse anbefaler jeg dog nogle af de officielle vejrwebsteder, så du ikke bliver overrasket af tyrene, deter jeg sikker på, at du vil takke mig for!

Hvad med Roms gastronomi i maj?

Nydelse af en ret fra Sagra del Carciofo| ©Andrea M
Nydelse af en ret fra Sagra del Carciofo| ©Andrea M

Roms gastronomi i maj får en særlig smag, der skiller sig ud som aldrig før. Godt vejr og gode høstudbytter gør den gastronomiske mangfoldighed i den romerske hovedstad til et betydeligt træk. Desuden må man ikke glemme, at glæden ved god mad blev født i den gamle romerske by.

Blandt de mest populære retter, der serveres i Rom i maj, er:

  • La Sagra del Carciofo
  • Sagra del Pesce
  • Forårskage
  • Crostata di mermelata (marmeladekrostata)
  • Bruschetta
  • Kartoffelkroketter

Hvis du allerede har fået vand i munden, kan du læse denne artikel om de bedste spisesteder i Rom.

Roms turistmængder i maj

Besøg i Vatikanstaten| ©Kai Pilger
Besøg i Vatikanstaten| ©Kai Pilger

Det særlige ved denne måned i Rom er, at den har tendens til at have både sommer- og forårskarakter på samme tid, hvilket betyder, at der ikke er så mange turister, som der kan være om sommeren eller på en anden festlig dato på året. Det er en fornøjelse for dem, der ønsker at nyde denne historiske by uden at føle sig overfyldt.

Da det desuden er en måned, hvor turisttilstrømningen ikke er så overdreven, er det muligt at finde interessante eksklusive tilbud og prisnedsættelser, der giver dig mulighed for at give dig lov til at nyde visse luner og godbidder til hukommelsen.

Er maj en af de bedste måneder at besøge Rom?

Trevi-fontænen| ©Michele Bitetto
Trevi-fontænen| ©Michele Bitetto

Hvis jeg skulle vælge det bedste tidspunkt at besøge Rom på, ville maj være et af mine valg. Maj er uden tvivl en af de mest attraktive måneder til at se alle hjørner af denne smukke by. Vejret i Rom i maj er ganske behageligt, og du kan nyde flere dage med en ideel temperatur. Desuden vil du kunne besøge pladser, springvand og andre offentlige områder med større frihed takket være den lavere turisttilstrømning.

Det bedste af det hele er, at maj netop er en af de mest usædvanlige måneder for Rom, så du kan tilmelde dig mange unikke maj-planer og nyde fantastiske begivenheder af alle slags.