Peterskirken billetter I Rom: alt du skal vide

Lad dig ikke skræmme af de lange køer udenfor: Peterskirken skal ses indefra, og jeg vil fortælle dig de bedste tips til at springe køerne over og nyde den fuldt ud ved at lære den at kende i dybden.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Peterskirken billetter I Rom: alt du skal vide

Det indre af Peterskirken | ©Anna Church

Peters grav er Peterskirken det sted, hvorfra paven i dag retter sin bøn til hele verden. Blandt de ting, man kan lave i Rom, kan et besøg i Peterskirken være en meget interessant oplevelse, men kun hvis du kender nogle tips til at undgå de endeløse køer.

Den mest komplette løsning

Guidet rundvisning på Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken

Besøg Vatikanets mest ikoniske seværdigheder uden at skulle bekymre dig om at stå i kø

På denne guidede rundvisning, som varer ca. to og en halv time, vil du udforske Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne med en ekspertguide og uden at skulle stå i kø.

Med denne billet får du en to og en halv times rundvisning, fuld af arkitektur, kunst og historie, hvor du får et indgående kendskab til Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne takket være de detaljerede forklaringer fra en ekspertguide.

Derudover vil du kunne betragte de populære malerier af italienske renæssancekunstnere som Caravaggio, Raphael og Michelangelo. Alt dette uden at skulle stå i kø.

Og hvis du vil, kan du bede om hovedtelefoner, så du kan høre alle forklaringerne tydeligt og ikke gå glip af nogen detaljer.Anbefales hvis...

Du har lidt kort tid på din rejse til Rom, er dette den ideelle oplevelse, da du kan springe køen over og få en effektiv og kortfattet rundvisning i Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne.

Den bedste kø-fri indgang til Peterskirken

Ydersiden af Peterskirken| ©Wikimedia
Ydersiden af Peterskirken| ©Wikimedia

Det indre af Peterskirken er så imponerende rigt på detaljer, at en organiseret rundvisning er den perfekte måde at sikre sig, at du ikke går glip af noget som helst. På denne guidede rundvisning har du en officiel Vatikan-guide til rådighed, som er ekspert i den symbolik og kunst, du vil se i Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne, og du har den store fordel at kunne springe køerne over.

Book dit besøg i Peterskirken og Vatikanmuseerne

Det skal du overveje, før du bestiller en billet til Peterskirken

Kuplen på Peterskirken| ©Briana Tozour
Kuplen på Peterskirken| ©Briana Tozour
  • Først og fremmest skal du vide, at det er helt gratis at komme ind i Peterskirken. Hvis du ønsker at besøge dette sted på egen hånd, kan du gøre det uden brug af en guide eller en reservation. Køerne for at komme ind uden at være en del af en organiseret tur er ret lange, men bare rolig, jeg fortæller dig nedenfor, hvordan du undgår dem!
  • Når du bestiller en af de to ture, vil du modtage en bekræftelsesmail, så det er meget vigtigt, at du oplyser en gyldig e-mailadresse, som du normalt bruger, når du køber. Tjek, at alt er korrekt i e-mailen, og hav den ved hånden, så du kan vise den til guiden.
  • Hvis du af en eller anden grund ikke ønsker at tage turen, efter du har booket den, skal du ikke være bekymret, du kan få pengene tilbage, men du skal indlede refusionsprocessen inden for 24 timer efter turens starttidspunkt. Du vil få instruktionerne med posten.

Book din rundvisning i Peterskirken og Vatikanmuseerne

Spring køerne over i Peterskirken

Deter gratis at komme ind i Peterskirken, og du behøver ikke en billet for at komme ind, men de lange køer, som du finder ved døren på næsten alle tider af døgnet, vil få dig til at tænke dig om to gange. Derfor er der muligheder for at springe de lange køer over og komme direkte ind i basilikaen.

Med denne mulighed for en guidet rundvisning i Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne kommer du f.eks. ind i kirken direkte efter at have passeret Vatikanmuseerne (med en ekspertguide), og du sparer ventetid. Mit råd er, at hvis du skal besøge Peterskirken på egen hånd, så sætmindst 3 timer af til at se alting i dit eget tempo og udnyt klatreturen til kuplen.

Book dit besøg i Peterskirken og Vatikanmuseerne

Praktiske oplysninger om Peterskirken

Det ydre af Peterskirken| ©Aldo Loya
Det ydre af Peterskirken| ©Aldo Loya
  • Peterskirken åbner sine døre kl. 7 om morgenen og lukker kl. 19 om sommeren(april-september) og kl. 18.30 om vinteren (oktober-marts). Om onsdagen er basilikaen lukket for offentligheden i forbindelse med pavens audiens, og den genoptager sin sædvanlige åbningstid fra kl. 13.00.
  • Det bedste tidspunkt at besøge Peterskirken er normalt først om morgenen, når dørene åbnes, indtil kl. 9.00. Under alle omstændigheder råder jeg dig til at tjekke Vatikanets kalender for at foregribe enhver begivenhed, der kan ændre åbningstiderne og tilstrømningen af besøgende.
  • For at komme til Peterskirken på Piazza San Pietro er det bedst at tage metrolinje A til stoppestedet Ottaviano - San Pietro. Gå ikke glip af den teatralske storhed på turen til pladsen.
  • Indgangen til basilikaen er som sagt gratis. Kun sakristiet og Skatkammermuseet samt kuplen kræver en særlig adgangsbillet.
  • Husk den dresscode, der gælder for alle religiøse steder i Rom: skuldre og knæ skal være dækket, hvilket betyder ingen shorts, nederdele eller ærmeløse toppe.
  • Hvis du har flere spørgsmål, kan du læse min guide til de bedste tips til at besøge Vatikanet.

Bestil dit besøg til Peterskirken og Vatikanmuseerne

Besøg også Vatikanmuseerne

Det indre af Peterskirken| ©Unsplash
Det indre af Peterskirken| ©Unsplash

Denne mulighed, der omfatter et besøg i Vatikanmuseerne samt Peterskirken, er ideel, da Vatikanmuseerne er det sted, hvor den hellige stols juvel i kronen befinder sig: det Sixtinske Kapel.

Ud over andre rum af stor interesse såsom Raphaels værelser, Vatikanets billedgalleri eller Galleri med kort. Oplevelsen iVatikanmuseerne vil blive ledet af en officiel Vatikan-guide, som vil give dig en dybdegående gennemgang af de rum, du vil besøge.

Bestil dit besøg i Peterskirken og Vatikanmuseerne

Hvad skal du gøre i slutningen af dit besøg

Det sixtinske kapel| ©Unsplash
Det sixtinske kapel| ©Unsplash

Hvis dit besøg har gjort dig lidt lækkersulten, og du ønsker at slå din appetit ihjel i Vatikanområdet, skal du være opmærksom på de fælder, som denne del af byen har forberedt for turisterne.

Her fortæller jeg dig, hvor du kan spise i nærheden af Vatikanet, så du går derfra med en god smag i munden. Og når du har besøgtkristendommens sæde i al sin pragt, har du måske lyst til at gå tilbage til denne kulturs oprindelse. Derfor er et besøg i Roms katakomber en meget interessant oplevelse, da du vil kunne se gravene for nogle af de første paver og de første kristnes kunstneriske og religiøse udtryk. For oplysninger om ture i byens underjordiske verden kan du klikke her: Katakomberne i Rom billetter: alt du skal vide

Og her er et indlæg om, hvad du skal lave i Rom, så du kan planlægge resten af din rejse.

Book dit besøg i katakomberne