Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du fra Rom til Firenze

Er du i Rom og ønsker at besøge den italienske renæssances fødested? Jeg fortæller dig alle detaljerne om, hvordan du kommer dertil, så du kan vælge den bedste løsning for dig.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutters læst

Sådan kommer du fra Rom til Firenze

Postkort fra Firenze | ©Antonio

Ved du, hvad "Stendhal-syndromet" er? Det er reaktionen (forhøjet hjertefrekvens, rysten, hjertebanken...) på et kunstværk af ekstrem skønhed. Stendhal opfandt udtrykket, da han besøgte Firenze, renæssancens vugge, hvor genier som Leonardo da Vinci og Michelangelo har skabt mesterværker. Byen vil forbløffe dig!

Hvis du allerede har besluttet, at et besøg i kunstbyen Firenze, der er en af de mest storslåede kunstbyer, skal være en af de ting, du skal gøre på din rejse til Rom, bør du først kende de forskellige måder at rejse de 270 kilometer, der adskiller de to metropoler på**(bus, tog, bil eller fly**) og vide, at du kan gøre det på egen hånd eller som en del af en organiseret udflugt. Jeg vil forklare alle mulighederne.

1. Den bedste måde at komme til Firenze fra Rom på: en organiseret tur

Firenze solnedgang| ©Armando Ogarrio
Firenze solnedgang| ©Armando Ogarrio

Min favorit måde at besøge Firenze fra Rom på er som en del af en organiseret tur. Det bedste ved det? Du behøver ikke at bekymre dig om noget som helst, du får en ekstra oplevelse med en engelsktalende guide, og du kan endda benytte lejligheden til at se andre byer som Pisa og dets ikoniske skæve tårn.

I dette tilfælde tager turen, som afgår fra en af Roms hovedbanegårde i centrum, normalt ca. 3 timer i en bus med aircondition (meget vigtigt om sommeren i Rom!). Hvis du vælger at booke en lille grupperejse til Firenze fra Rom, bliver du dog hentet og sat af ved dit hotel. Med denne mulighed rejser du også sammen med kun et par andre personer i en komfortabel minibus.

Under turen vil du krydse Ponte Vecchio, den eneste bro i Firenze, der ikke blev ødelagt under Anden Verdenskrig, og du vil se den fantastiske kuppel i Santa Maria di Fiori-katedralen, der er lavet af fire millioner mursten. Og prikken over i'et: du vil besøge Michelangelos berømte David.

**Praktiske oplysninger om udflugterne
**- Pris: fra 113€.

 • Samlet varighed: fra 12 timer til flere dage (afhængigt af turen).
 • Anbefales hvis: du har flere dage til rådighed i den italienske hovedstad og ønsker at få mest muligt ud af din tid.

Typer af ture for at besøge Firenze fra Rom

Udflugter fra Rom til Firenze varer normalt mindst 12 timer inklusive hjemturen, men du kan også bestille en flerdages tur, hvis du vil få mest muligt ud af din rejse i Italien og besøge Rom, Bologna, Siena, Firenze og Venedig.

Hvis du er på udkig efter en mere personlig tur, har du desuden mulighed for at deltage i en heldagstur fra Rom for en lille gruppe på højst 12 personer (kun 6 passagerer pr. vogn). Så du kan stille guiden så mange spørgsmål, som du vil, og få mere individuel opmærksomhed - perfekt til den mere kræsne rejsende!

Hvad omfatter udflugter til Firenze normalt?

 • En professionel guide på engelsk.
 • Billetter til Accademia Gallery
 • Overførsler mellem byer.
 • Gratis afbestilling.
 • Indkvartering på hotel og måltider på den flerdages tur.

I denne artikel sammenligner jeg de forskellige ture, du kan booke fra Rom, så du kan vælge den mulighed, der passer bedst til dine interesser og dit budget. Der er noget for enhver pengepung - tag et kig!

Bestil din udflugt til Firenze og Pisa

2. Hvordan man kommer til Firenze med tog: den mest komfortable måde at komme til Firenze på

Tog til Rom| ©Rob Dammers
Tog til Rom| ©Rob Dammers

Jeg synes, at toget er den mest behagelige måde at komme til Firenze fra Rom på. Rejsen tager kun 1,5 time, og du vil næsten ikke mærke den. F.eks. kører Italo-selskabet dagligt fra kl. 5.40 om morgenen med en frekvens på 15 minutter eller en halv time, afhængigt af tidspunktet på dagen, til kl. 20.40 om aftenen.

Den samlede pris for en returrejse ligger normalt mellem 40 € og højst 90 € på spidsbelastningsdage, f.eks. i weekender og i sommersæsonen. Du kan finde tilbud til 21,75 € for en enkelt rejse, men hold øje med, at disse rejser normalt tager omkring 4 timer i stedet for halvanden time. For at finde den bedste pris foreslår jeg, at du bestiller dine billetter online så langt i forvejen som muligt - der er stor efterspørgsel!

Togene afgår fra Rom Termini, hovedstadens hovedbanegård, og ankommer til Santa Maria Novella i Firenze, som ligger i hjertet af byen og er godt forbundet med offentlig transport.

 • Togbillet: fra 40 € tur/retur.
 • Driftsvirksomheder: Italo, Frecciarossa og Frecciargento.
 • Rejsetid: halvanden time.
 • Anbefales, hvis... du har lidt tid til overs på din rejse.

Bestil din rejse til Firenze og Pisa

3. Hvordan man kommer til Firenze med bus: den billigste måde at komme til Firenze på

Rom-bus| ©AmigodeBuses
Rom-bus| ©AmigodeBuses

Har du et stramt budget? Bare rolig, for busserne i Italien er meget billige, især ruten mellem Rom og Firenze, da det er en af de mest populære rejser for rejsende, men også for italienerne. Du kan finde gode tilbud fra 4,97 € for en enkeltbillet. Du skal dog være opmærksom på, at turen normalt tager mellem tre og en halv og fire timer, afhængigt af hvilken billet du vælger. Hvis du ikke har noget imod at tage længere tid, så gør det!

I dette tilfælde vil jeg råde dig til at bruge Itabus-busserne, som er et af de billigste selskaber, der kører et stort antal ruter mellem disse to byer hver dag. De første busser fra Rom afgår kl . 6 om morgenen og de sidste kl. 23.45 om aftenen. De er også ret komfortable og har aircondition, gratis wi-fi (meget vigtigt, når man hænger ud), og man får en flaske vand. Kan man forlange mere?

Ulempe ved bussen

Ulempen? Tid er penge, når man rejser, og sammenlignet med toget tager det dobbelt så lang tid som med toget. På den anden side er den største ulempe ved bussen, at Roms busstation (Largo Guido Mazzoni) ligger et stykke længere væk fra centrum end togstationen, hvilket vil koste endnu mere tid, da du skal tage en anden transportmulighed først. Mit råd er at glemme alt om disse problemer og bestille en tur.

 • Pris: fra 10 € tur/retur.
 • Flyselskaber: Itabus, det billigste, MarinoBus, Flixbus...
 • Rejsetid: 3,5 til 4 timer.
 • Anbefales, hvis... du er en født sparer.

Nuria's Rejsetips

Hvis du ikke har noget imod at spilde tid på at rejse, og hvis du vil tage bussen for at spare penge, anbefaler jeg dig at bruge en sammenlignende billettjeneste som "checkmybus". Du vil spare et par euro!

4. Hvordan man kommer til Firenze i bil: den mest praktiske løsning

Forside af bilen| ©Dani Arnanz Sánchez
Forside af bilen| ©Dani Arnanz Sánchez

Hvis du er en fri sjæl og ikke kan lide at være afhængig af nogen eller noget, er det bedst at leje en bil. Fordelen er, at du kan gøre stop på steder som Cinque Terre, hvor du kan se de fem mest charmerende landsbyer, jeg nogensinde har set, og den fantastiske Amalfikyst. Glem ikke at prøve nogle af de bedste italienske vine på din tur til Toscanas hovedstad, Chinchini!

Køreturen tager mellem tre og tre og en halv time på motorvejen, og du skal betale en vejafgift på 18,40 €. Bemærk venligst, at der ikke er nogen rute, hvor du kan undgå vejafgifter. Hvis du f.eks. rejser alene, vil det koste dig i alt 42 € hver vej, inklusive vejafgift og benzin samt billeje!

Hvis man lægger alle omkostningerne sammen, er det efter min mening et ret dyrt transportmiddel sammenlignet med de tidligere transportmidler. Det anbefales kun, hvis I er en gruppe på 4 eller 5 personer. Desuden opkræver biludlejningsfirmaer ofte et ekstra gebyr for at aflevere bilen i en anden by.

 • Pris: fra 42 € mellem benzin og vejafgifter.
 • Virksomheder, der opererer: Sixt, Europcar, Rentalcar
 • Rejsetid: 3,5 timer
 • Anbefales hvis... du rejser i en gruppe

BlaBlaCar: den mest eventyrlige mulighed

Hvis du er en globetrotter og elsker at møde lokale folk på dine rejser... Læs omhyggeligt! I Italien er BlaBlaCar, en tjeneste, hvor folk aftaler at dele køretøjer og rejseudgifter, for nylig blevet en trendy platform. Hvis du ikke er genert, kan jeg anbefale det - det er perfekt til at snakke og møde nye mennesker! I dette tilfælde vil vejen være en del af oplevelsen.

Generelt er mindsteprisen på BlaBlaCar omkring 12 euro for en enkelt tur. Hvad er ulempen? Chaufførerne annoncerer normalt deres ture to eller tre dage i forvejen, så du kan ikke planlægge noget langt i forvejen.

Bestil din 5-dages tur til Firenze og andre byer

5. Med fly: den værste måde at komme til Firenze fra Rom på

Med et fly| ©Nicolas Vigier
Med et fly| ©Nicolas Vigier

Hvis du overvejer at flyve til Firenze fra Rom, vil jeg anbefale dig at forkaste denne idé. Hvorfor? Det er nemt: priserne er urimelige (i lavsæsonen kan du betale omkring 160 €), der er få flyselskaber, der flyver på denne rute, og rejserne er som regel med mellemlanding.

Du kan dog finde nogle "gode tilbud" på lavprisflyselskaber som Ryanair eller Vueling til 90 €. Men som sagt skal du som sagt skifte i en lufthavn og købe din billet i god tid i forvejen. Det tager dig dobbelt så lang tid som andre transportmidler, og det er desuden det dyreste. Efter min mening er det under alle omstændigheder ikke det værd.

 • Pris: 160€ gennemsnitspris
 • Opererende selskaber: Ryanair, Vueling
 • Rejsetid: 4 timer med mellemlanding
 • Anbefales, hvis... du finder et godt tilbud.

Kort sagt sammenligner vi de forskellige muligheder for at komme til Firenze

En eftermiddag i Firenze| ©dorfun
En eftermiddag i Firenze| ©dorfun

Men... Hvilken er den bedste løsning? Du kender allerede fordelene og ulemperne ved de enkelte transportmidler, men hvis du stadig ikke kan vælge mellem at tage en udflugt, toget eller bussen, vil jeg give dig nogle tips, der kan hjælpe dig med at træffe en beslutning. Som sagt ville jeg udelukke bil eller fly på grund af deres meget høje omkostninger.

Er en tur, et tog eller en bus bedre?

 • Jeg anbefaler denne udflugt, hvis... du kun skal være i Rom i et par dage, men du vil benytte dig af turen til at lære Firenze at kende. I dette tilfælde er det bedst at booke en dagstur, fordi guiden vil tage dig med til de symbolske monumenter og mesterværker, og du vil ikke spilde tid på at planlægge, finde vej med kortet eller i de endeløse køer på museerne... Du vil være på vej!

 • Jeg anbefaler toget, hvis... du kan lide at rejse på egen hånd. Det er den hurtigste og mest komfortable løsning, men book på forhånd! Du bør helst købe dine billetter en måned i forvejen.

 • Jeg anbefaler bussen, hvis... du har flere dage, du er konge af lave omkostninger, og du kan lide at rejse billigt. Jeg lover, at det ikke vil være så ubehageligt, som du forestiller dig! Det er et andet af de mest populære transportmidler i det smukke Italien.

Oversigt over de forskellige muligheder for at komme til Firenze

 • : Udflugt

 • : Den bedste løsning

 • : Pris: fra 113€ tur/retur

 • : Varighed: 3 timer

 • : Du kan bestille den hos Hellotickets

 • : Tog

 • : Den hurtigste løsning

 • : Pris: fra 40€ tur/retur

 • : Varighed: 1 time og en halv

 • : Virksomheder: Italo, Frecciarossa og Frecciargento

 • : Bus

 • : Den billigste løsning

 • : Pris: fra 10€ tur/retur

 • : Varighed: 3,5 timer eller 4 timer

 • : Virksomheder: Itabus, MarinoBus, Flixbus...

 • : Bil

 • : Den mest praktiske og dyre løsning

 • : Pris: 100€ for en enkelt rejse

 • : Varighed: 3 timer

 • : Biludlejning hos Sixt, Europcar...

 • : Luftfartøjer

 • : Den dyreste og mest besværlige løsning

 • : Pris: fra 90 €

 • : Varighed: afhængig (næsten alle med skala)

 • : Ryanair, Vueling...