Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du fra Rom til Firenze

Er du i Rom og har lyst til at besøge den italienske renæssances fødested? Jeg vil fortælle dig alle detaljerne om, hvordan du kommer dertil, så du kan vælge den bedste løsning for dig.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutters læst

Sådan kommer du fra Rom til Firenze

Postkort fra Firenze | ©Antonio

Ved du, hvad "Stendhal-syndromet" er? Det er reaktionen (forhøjet puls, rysten, hjertebanken...) på et kunstværk af ekstrem skønhed. Stendhal opfandt udtrykket, da han besøgte Firenze, renæssancens vugge og hjemsted for mesterværker af genier som Leonardo Da Vinci og Michelangelo**.

Hvis du allerede har besluttet, at et besøg i Firenze er en af de ting, du skal gøre på din tur til Rom, skal du først kende de forskellige måder at rejse fra den ene by til den anden på, hvad enten det er med bus, tog, bil eller fly.

Den bedste måde at komme til Firenze på fra Rom: en organiseret tur

Solnedgang i Firenze| ©Armando Ogarrio
Solnedgang i Firenze| ©Armando Ogarrio

Min foretrukne måde at besøge Firenze på fra Rom er som en del af en organiseret tur, som du kan booke online på forhånd. Det bedste ved det? Du behøver ikke at bekymre dig om noget, du får en større oplevelse med en engelsktalende guide, og du kan endda benytte lejligheden til at se andre byer som Pisa og det ikoniske skæve tårn.

I dette tilfælde er turen, der afgår fra en af Roms hovedstationer i centrum, normalt i en bus med aircondition (meget vigtigt om sommeren i Rom!) og tager ca. 3 timer. Men hvis du vælger at booke en lille grupperejse til Firenze fra Rom, vil du blive hentet og sat af ved dit hotel. Med denne mulighed rejser du også kun sammen med et par andre mennesker i en komfortabel minivan.

Under turen krydser du Ponte Vecchio, den eneste bro i Firenze, der ikke blev ødelagt under Anden Verdenskrig, og du vil se den fantastiske kuppel på Santa Maria di Fiori-katedralen, der er lavet af fire millioner mursten. Og prikken over i'et: du besøger Michelangelos berømte David.

Book din tur til Firenze og Pisa

Typer af ture til Firenze fra Rom

mennesker på gaden i florence|©Jean DE INES
mennesker på gaden i florence|©Jean DE INES

Minimumsvarigheden af ture fra Rom til Firenze er normalt omkring 12 timer inklusive returrejse, men du kan også booke en flerdagstur, hvis du vil have mest muligt ud af din rejse i Italien og besøge Rom, Bologna, Siena, Firenze og Venedig.

Hvis du er på udkig efter en personlig tur, har du mulighed for at booke en heldagsudflugt fra Rom til Firenze og Pisa for en lille gruppe på op til 15 personer, transport i private køretøjer og billetter til Accademia Gallery i Firenze og Baptisteriet og Duomo i Pisa for omkring 257 euro - perfekt til den mere kræsne rejsende!

Eller, hvis du foretrækker det, kan du booke en dagstur fra Rom til Firenze, som inkluderer busrejse med 50 passagerer, lokal guide og det hele for 121 euro.

Hvad inkluderer udflugter til Firenze normalt?

 • En professionel engelsktalende guide.
 • Transport mellem byerne.
 • Gratis afbestilling.
 • Hotelophold og måltider på flerdagsturen.

I denne artikel sammenligner jeg de forskellige udflugter, du kan booke fra Rom, så du kan vælge den mulighed, der passer bedst til dine interesser og dit budget. Der er noget for alle budgetter - tag et kig!

Book din udflugt til Firenze fra Rom

Sådan kommer du til Firenze med tog: den mest bekvemme måde at komme til Firenze på

Tog fra Rom| ©Rob Dammers
Tog fra Rom| ©Rob Dammers

Jeg synes, at toget er den mest behagelige måde at komme til Firenze på fra Rom. Rejsen tager kun 1,5 time, og du vil næsten ikke bemærke den. For eksempel kører Italo-selskabet hver dag fra kl. 5.40 med en frekvens på 15 minutter eller en halv time, afhængigt af tidspunktet på dagen, indtil kl. 20.40.

Prisen varierer normalt i alt, en vej, mellem 40 € og maksimalt 90 € på spidsbelastningsdage, såsom weekender og i sommersæsonen. Du kan finde tilbud på 21,75 € for en enkeltrejse, men hold øje, da disse rejser normalt tager omkring 4 timer i stedet for halvanden time. For at finde den bedste pris foreslår jeg, at du bestiller dine billetter online så lang tid i forvejen som muligt - der er stor efterspørgsel!

Togene afgår fra Rom Termini, hovedstadens hovedbanegård, og ankommer til Santa Maria Novella i Firenze, som ligger i hjertet af byen og er godt forbundet med offentlig transport.

 • Togpris: fra €40 tur/retur.
 • Operatørselskaber: Italo, Frecciarossa og Frecciargento.
 • Rejsetid: halvanden time.
 • Anbefales, hvis... du har dårlig tid på din rejse.

Book din udflugt til Firenze og Pisa

Sådan kommer du til Firenze med bus: den billigste måde at komme dertil på

Bus fra Rom| ©AmigodeBuses
Bus fra Rom| ©AmigodeBuses

Er du på budget? Bare rolig, for busser i Italien er meget billige, især ruten mellem Rom og Firenze, da det er en af de mest populære ture for rejsende, men også for italienere. Du kan finde rigtig gode tilbud fra 4,97 euro for en enkeltbillet. Men vær advaret, rejsen tager normalt mellem tre en halv og fire timer, afhængigt af hvilken billet du vælger. Hvis du ikke har noget imod at tage længere tid, så gør det!

I dette tilfælde anbefaler jeg at bruge ** Itabus-busser**, et af de billigste selskaber, som kører et stort antal ruter mellem disse to byer hver dag. De første busser fra Rom kører kl. 6 om morgenen og de sidste kl. 23.45 om aftenen. De er også ret komfortable og har aircondition, gratis wifi (meget vigtigt for at hænge ud), og du får en flaske vand. Hvad mere kan du bede om?

Ulempen ved bussen

Ulempen? Tid er penge, når man rejser, og sammenlignet med toget tager det dobbelt så lang tid. På den anden side er den største ulempe ved bussen, at busstationen i Rom (Largo Guido Mazzoni) ligger et stykke længere væk fra centrum end togstationen, hvilket gør, at du mister endnu mere tid, da du først skal tage et andet transportmiddel. Mit råd er at springe besværet over og bestille en tur.

 • Pris: fra €10 tur/retur.
 • Selskaber: Itabus, det billigste; MarinoBus, Flixbus...
 • Rejsetid: 3,5 til 4 timer.
 • Anbefales, hvis... du er den fødte sparer.

Nuria's Traveller Tip

Hvis du ikke har noget imod at spilde tid på at rejse, og du vil tage bussen for at spare penge, vil jeg råde dig til at bruge en billetsammenligner, såsom "checkmybus". Du vil spare et par euro!

Sådan kommer du til Firenze i bil: den mest praktiske løsning

Forsiden af bilen| ©Dani Arnanz Sánchez
Forsiden af bilen| ©Dani Arnanz Sánchez

Hvis du er en fri sjæl og ikke bryder dig om at være afhængig af nogen eller noget, er det den bedste løsning at leje en bil. Fordelen er, at du kan stoppe ved steder som Cinque Terre, hvor du kan se de fem mest charmerende landsbyer, jeg nogensinde har set, og den fantastiske Amalfikyst. Glem ikke at smage noget af den bedste italienske vin på din tur til Toscanas hovedstad. Chinchini!

Køreturen tager cirka tre til tre en halv time på motorvejen, og du skal betale en vejafgift på 18,40 €. Bemærk venligst, at der ikke er nogen rute, hvor man kan undgå vejafgiften. Hvis du f.eks. rejser alene, vil det koste dig i alt 42 € hver vej, inklusive vejafgift og benzin, plus billeje!

Efter min mening er det et ret dyrt transportmiddel sammenlignet med de tidligere, hvis du lægger alle omkostningerne sammen. Det anbefales kun, hvis man er en gruppe på 4 eller 5 personer. Desuden opkræver biludlejningsfirmaerne normalt et ekstra gebyr for at aflevere bilen i en anden by.

 • Pris: fra €42 mellem benzin og vejafgifter.
 • Udlejningsfirmaer: Sixt, Europcar, Rentalcar
 • Rejsetid: 3,5 timer
 • Anbefales hvis... du rejser i en gruppe

BlaBlaCar: den mere eventyrlystne løsning

Hvis du er en globetrotter og elsker at møde lokale mennesker på dine rejser... Læs omhyggeligt! I Italien er BlaBlaCar, en tjeneste, hvor folk aftaler at dele køretøjer og rejseudgifter, for nylig blevet meget populær. Hvis du ikke er genert, kan jeg anbefale det - det er perfekt til at sludre og møde nye mennesker! I dette tilfælde vil rejsen være en del af oplevelsen.

Generelt er minimumsprisen på BlaBlaCar omkring €12 den ene vej. Hvad er ulempen? Chaufførerne slår normalt deres ture op to eller tre dage i forvejen, så du kan ikke planlægge noget langt i forvejen.

Book din tur til Firenze fra Rom

Fly: den værste måde at komme til Firenze på fra Rom

At tage et fly| ©Nicolas Vigier
At tage et fly| ©Nicolas Vigier

Hvis du overvejer at flyve til Firenze fra Rom, anbefaler jeg, at du dropper denne idé. Hvorfor? Meget nemt: priserne er ublu (i lavsæsonen kan du betale omkring 160 €), der er kun få flyselskaber, der flyver denne rute, og turene er normalt med en mellemlanding.

Du kan dog finde nogle "gode tilbud" hos lavprisselskaber som Ryanair eller Vueling for 90 €. Men som sagt er du nødt til at skifte i en lufthavn og købe din billet i god tid. Det vil tage dig dobbelt så lang tid som andre transportmidler, og derudover er det det dyreste. Efter min mening er det under alle omstændigheder ikke det værd.

 • Pris: 160 € gennemsnitlig pris
 • Operatørselskaber: Ryanair, Vueling
 • Rejsetid: 4 timer med mellemlanding
 • Anbefales hvis... du finder et godt tilbud.

Kort sagt sammenligner vi de forskellige muligheder for at komme til Firenze

En eftermiddag i Firenze| ©dorfun
En eftermiddag i Firenze| ©dorfun

Men... Hvad er den bedste løsning? Du kender allerede fordele og ulemper ved de forskellige transportmidler, men hvis du stadig ikke kan beslutte dig for en udflugt, toget eller bussen, vil jeg give dig nogle tips, der kan hjælpe dig med at træffe en beslutning. Som sagt ville jeg udelukke bilen eller flyet på grund af de høje omkostninger.

Er det bedre at tage på udflugt, med tog eller bus?

 • Jeg anbefaler udflugten, hvis... du kun skal være i Rom i et par dage, men du gerne vil udnytte turen til at lære Firenze at kende. I dette tilfælde er det bedst at booke en dagstur til Firenze, fordi guiden vil tage dig med til de emblematiske monumenter og mesterværker, og du vil ikke spilde tid på at planlægge, orientere dig med kortet eller i de endeløse køer på museerne... Du vil være på vej!
 • Jeg anbefaler toget, hvis... du kan lide at rejse på egen hånd. Det er den hurtigste og mest komfortable løsning, men book i god tid! Ideelt set bør du købe dine billetter en måned i forvejen.
 • Jeg anbefaler bussen, hvis... du har flere dage, du er kongen af lave omkostninger, og du kan lide at rejse billigt. Jeg lover, at det ikke vil være så ubehageligt, som du forestiller dig! Det er også et af de mest populære transportmidler i det smukke Italien.

Oversigt over de forskellige muligheder for at komme til Firenze

Kurve ind i Firenze|©Bryant Kaden
Kurve ind i Firenze|©Bryant Kaden
 • Tur

 • Den bedste løsning

 • Pris: fra €121 tur/retur

 • Varighed: en dagstur

 • Du kan booke den med Hellotickets

 • Tog

 • Den hurtigste løsning

 • Pris: fra 40 € tur/retur

 • Varighed: 1 time og en halv

 • Selskaber: Italo, Frecciarossa og Frecciargento

 • Bus

 • Den billigste løsning

 • Pris: fra £10 tur/retur

 • Varighed: 3,5 eller 4 timer

 • Selskaber: Itabus, MarinoBus, Flixbus...

 • Bil

 • Den mest praktiske og dyre løsning

 • Pris: 100 € én vej

 • Varighed: 3 timer

 • Lej en bil hos Sixt, Europcar...

 • Fly

 • Den dyreste og mest besværlige løsning

 • Pris: fra 90 €.

 • Varighed: afhænger (næsten alle med mellemlanding)

 • Ryanair, Vueling...