Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 tips til at besøge Colosseum

Hvis du allerede ved, at Colosseum er et must på din rejse til Rom, så tag disse tips til dig, så du får mest muligt ud af det.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

10 tips til at besøge Colosseum

Udsigt over Colosseum | Den Harrson

Colosseum er en af de mest besøgte attraktioner i verden. Århundrede efter århundrede fortsætter det med at fange blikket fra millioner af besøgende, der kommer til Rom med tanken om at slentre gennem resterne af det antikke Rom.

Besøget skuffer ingen, men som ethvert sted, der tiltrækker tusindvis af turister, har det sine tricks. Jeg vil fortælle dig alt om dem her for at gøre dit besøg mere fornøjeligt.

1. Køb dine billetter online og på forhånd for at undgå køer

Undgå køer og menneskemængder| ©Alexander Savin
Undgå køer og menneskemængder| ©Alexander Savin

Nu burde du vide, at enhver attraktion i Rom indebærer lange timer i solen for at få dine eftertragtede billetter. Det mest grundlæggende råd, jeg kan give dig, er at købe dine billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen på forhånd og, hvis du kan, bestille den guidede tur til Colosseum, fordi det er det værd.

Hellotickets kan du for eksempel vælge forskellige typer billetter (med eller uden guidet tur, med eller uden adgang til arenaen osv.), og du vil også have ret til refusion, hvis du er nødt til at aflyse turen eller billetten på grund af en uforudset begivenhed. Her er mere information om Colosseum-billetter.

Billetkontorerne er overfyldte, og du risikerer enten at løbe tør for billetter til den dag og det tidspunkt, du ønsker at besøge Colosseum, eller at gå ind i amfiteatret allerede træt og udmattet efter en lang kø i solen. Priserne er også de samme som på hjemmesiden, så du får ingen rabatter eller særlige tilbud, hvis du køber billetter i billetkontoret.

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

2. Vælg en guidet tur, det er altid bedre end et besøg på egen hånd

Guidet tur i Colosseum| ©Mario Sánchez Prada
Guidet tur i Colosseum| ©Mario Sánchez Prada

Colosseum har ikke kun en masse at se, men også en utrolig historie fuld af anekdoter, legender og kontekst, der vil få dig til at leve dig ind i de episke kampe, der fandt sted derinde. Desuden inkluderer den guidede Colosseum-tur, såvel som Colosseum-billetterne, også et besøg på Forum Romanum og Palatinerhøjen.

Tro mig, hvis du bare besøger det på egen hånd, vil du gå glip af meget af spændingen, og du vil gå derfra med følelsen af at have set et fascinerende Colosseum, men ikke rigtig forstå dets kontekst og charmen ved ruinerne af Forum Romanum.

En ekspertguide vil hjælpe dig med at fordybe dig i historien om et af de mest spændende steder i verden. Hvis du kun har planer om at besøge Colosseum én gang i dit liv, så tøv ikke, men tag med på en guidet tur. Du kan læse mere om guidede t ure i Colosseum i denne artikel.

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

3. Tøv ikke med at besøge arenaen i Colosseum

Arenaen i Colosseum| ©Henry Paul
Arenaen i Colosseum| ©Henry Paul

Der er en vigtig del af Colosseum, som mange går glip af, simpelthen fordi de ikke engang ved, at den er åben for besøgende. En stor del af historien om de kampe, der blev udkæmpet i Colosseum, er strengt knyttet til de underjordiske gange, arenaen og den berømte Gladiatorport, hvorigennem de, der skulle kæmpe i Colosseum, gjorde deres triumferende entré.

Hvis du har lyst til at deltage i en guidet tur til Colosseum, kan du booke en tur til Colosseum-arenaen og Forum Romanum, som tager dig med til Gladiatorporten i verdens mest berømte amfiteater. Hvis besøget i Colosseum ikke var interessant nok, får du her en unik bonus- gør dit kamera klar!

Book et besøg i Colosseum-arenaen

4. Beskyt dig selv mod varmen: medbring vand, hat og solcreme

Glem ikke at beskytte dig mod solen| ©Juliana Malta
Glem ikke at beskytte dig mod solen| ©Juliana Malta

Selv om du ikke besøger Rom midt om sommeren, skal du være opmærksom på, at temperaturen omkring Colosseum og Forum Romanum altid er lidt højere end i resten af byen. Brostenene og fraværet af træer og skygger bidrager til denne følelse af kvælning.

Derfor er det bedst at være velforberedt: Ud over behagelige sko skal du medbringe vand, dække hovedet med en kasket eller hat og ikke tøve med at smøre dig ind i solcreme. Du har også mulighed for at reservere billetter til Colosseum og undgå de lange køer ved indgangen.

Sidst på dagen er det ret almindeligt at se mere end én turist, der er fuldstændig forbrændt. Hvis du ikke har lyst til at slæbe på noget, er der også boder rundt om Colosseum, der sælger drikkevarer og is. Og hvis du rejser til Rom med børn, skal du være opmærksom på, at nogle besøg kræver ekstra planlægning. Her er en artikel om, hvordan man besøger Colosseum med børn.

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

5. Undgå helligdage og weekender

Colosseum med et stort antal besøgende| ©Denis Simonet
Colosseum med et stort antal besøgende| ©Denis Simonet

Det er ikke altid muligt, men hvis du besøger Rom i flere dage, så prøv at undgå lørdage og søndage, hvor området er mest overfyldt.

Det samme gælder helligdage: der er meget mere indenrigsturisme, store grupper af rejsende, krydstogtpassagerer, der stopper for det obligatoriske besøg i Colosseum... hvis du leder efter en lidt roligere og mere afslappet atmosfære, er det bedst at booke dine billetter til Colosseum på en hverdag.

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

6. Benyt lejligheden til at gå rundt i området om søndagen

Gågaden Via del Fori Imperiali| ©Stefano Costantini
Gågaden Via del Fori Imperiali| ©Stefano Costantini

Du skal vide, at om søndagen er en stor del af området omkring Colosseum og Forum Romanum (især fra Piazza Venezia) gågade, og tusindvis af besøgende og romere benytter lejligheden til at gå rundt i området.

Det giver det en vidunderlig charme, og jeg anbefaler 100%, at du går turen, men på grund af menneskemængden er søndage ikke den bedste dag at gøre brug af dine Colosseum-billetter.

Du vil se hele familier, og det er et godt tidspunkt at tage billeder og tage dagen med ro til at gå rundt i denne trafikfrie del af Rom (i løbet af ugen kører bilerne hurtigt igennem her, så udsigten er ikke så behagelig).

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

7. Kig efter den bedste udsigt fra trapperne til Monti eller fra Campidoglio-højen

Via del Fori Imperiali er en gågade.| ©Bert Kaufmann
Via del Fori Imperiali er en gågade.| ©Bert Kaufmann

Colosseum er imponerende indeni: Det er nok en af de mest imponerende seværdigheder og et af de bedste minder, du vil tage med dig fra din rejse til Rom.

Men det er sandt, at omgivelserne, Forum Romanum, Triumfbuen og resterne af det antikke Rom, der er tilbage, gør det endnu mere specielt. Hvis du vil have udsigt over hele det arkæologiske område, anbefaler jeg, at du går op på Campidoglio-højen (hvor de kapitolinske museer ligger) og begynder at gå ned ad en af de afmærkede stier, der fører ind til en del af Forum. Udsigten er spektakulær.

Hvis du vil fange Colosseum i sin fulde pragt uden at skulle kæmpe med dit kamera, fordi dets enorme dimensioner ikke passer ind i billedet, vil trapperne, der fører op til Monti-kvarteret, give dig den perfekte panoramaudsigt. Der er områder med gelændere, ramper og trapper, som giver dig den perfekte vinkel. Sørg for at tage en tur rundt i dette område efter din guidede tur i Colosseum...

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

8. Fald ikke i turisternes madfælder

Smag romersk pizza| ©Inna Podolska
Smag romersk pizza| ©Inna Podolska

At spise i nærheden af Colosseum kan være en fryd .... eller et mareridt. Afhængigt af hvor heldig man er, eller hvor god man er til at finde et godt sted i forvejen. Da vi ikke altid har tid til at booke, søge, sammenligne og se på menuer i forskellige restauranter, er her en liste over, hvad der for mig er de bedste steder at spise i nærheden af Colosseum.

Uanset om du går om morgenen, eftermiddagen eller aftenen, finder du det perfekte sted at nyde en god pizza, en traditionel italiensk pasta, en gelato eller endda en cocktail med den bedste udsigt. Tag det til efterretning og nyd det!

Husk også, at en anden interessant plan for din rejse er at booke en gastronomisk rundtur i Rom, så du ikke går glip af nogen af landets kulinariske specialiteter.

Book en gastronomisk rundtur i Rom

9. Pas på lommetyve

Vær forsigtig i menneskemængder| ©Matthew Waring
Vær forsigtig i menneskemængder| ©Matthew Waring

Rom er generelt en meget sikker by, og du vil ikke have nogen problemer med at besøge den. Men den generelle anbefaling for dette område er, at med et stort antal turister, der er mere fokuserede på monumenterne end deres ejendele, kan lommetyve være på spil omkring Colosseum.

Læg din pung og dine dokumenter et sikkert sted (undgå rygsække fulde af værdigenstande), så behøver du ikke bekymre dig om andet end at nyde dit besøg i Colosseum. Hvis du går, skal du tage de samme forholdsregler, stedets skønhed vil sandsynligvis tryllebinde dig, og det er normalt at sænke paraderne.

Forresten, hvis du har brug for mere information om, hvordan du kommer til Colosseum, giver jeg dig i min artikel de bedste tips til at bruge offentlig transport, hvilke er de bedste ruter til at gå eller endda cykle.

Book billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

10. Prøv altid at tage af sted tidligt om morgenen

Colosseum badet i daggryets lys| ©Jorge Fernández Salas
Colosseum badet i daggryets lys| ©Jorge Fernández Salas

Især hvis du ikke har købt dine Colosseum-billetter hjemmefra, er det bedst at tage til Colosseum tidligt om morgenen. Så undgår man store flokke af turgrupper, og der er kortere køer ved billetlugerne.

Det er også en god måde at undgå midt på dagen, hvor solen endnu ikke står alt for højt og stærkt, og Colosseum-besøget er mere udholdeligt. Prøv at besøge Colosseum først (det har en tendens til at blive fyldt op først) og besøg derefter Forum Romanum.

Så har du resten af dagen til at sidde og spise frokost på en terrasse og lade batterierne op, så du kan fortsætte med at gå rundt i Rom om eftermiddagen. Forresten, hvis du er typen, der tager til Colosseum på må og få uden billetter, er der som regel kortere kø ved billetkontoret på Forum Romanum end ved amfiteatret (og priserne og billetterne er de samme begge steder).

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen