Venedig på 1 dag: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Hvis du kun har én dag til at se Venedig, skal du ikke bekymre dig. For at få mest muligt ud af dit besøg er her en rute, der giver dig mulighed for at lære de vigtigste steder i Venedig at kende

Carlos Bleda

Carlos Bleda

10 minutters læst

Venedig på 1 dag: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Udsigt over Foscarini Point | ©Nicola Bortoletto

Venedig er en af de mest turistede byer i verden, men også en af de mest spektakulære. Der venter dig torve, kirker, basilikaer og bygninger, der er værdige til at blive betragtet som de smukkeste i verden. Med kanalerne bliver Venedig en unik by i verden.

Det kan være lidt stressende at rejse rundt på en dag, hvis man ikke planlægger det. Derfor har jeg forberedt denne rundrejse, der er designet til at vise dig de vigtigste seværdigheder i byen, såsom Markuspladsen, Dogepaladset og Rialtobroen, på bare én dag. Kom med mig, og lad os komme i gang.

Start med at sejle langs Canal Grande

Med båd på Canal Grande| ©Pedro Szekely
Med båd på Canal Grande| ©Pedro Szekely

Udgangspunktet for vores besøg er jernbanestationen Santa Lucia. Her ankommer de fleste besøgende til Venedig, og derfra kan vi hoppe på en vaporetto eller booke en gondoltur for at sejle ad Canal Grande til vores første destination.

Canal Grande er hovedfærdselsåren i Venedig. Som en af de store avenuer i byerne, men hvor vand er erstattet med asfalt og biler med både. Vores destination er Markuspladsen. På vejen vil vi fra båden se ikoniske bygninger og konstruktioner som kasinoet, Ca' Pesaro eller Rialtobroen.

Det tager ca. 10 minutter med gondol eller vaporetto til Rialtobroen og derfra yderligere 10 minutters gang til Markuspladsen. Disse minutter til fods kan bruges til at udforske de typiske gader i Venedig.

Yderligere oplysninger

Book en gondoltur i Venedig

Vælg Markuspladsen som dit udgangspunkt

Markuspladsen| ©Toa Herftiba
Markuspladsen| ©Toa Herftiba

Vi ankommer til det, der bliver det vigtigste udgangspunkt for vores tur. Markuspladsen, hjertet af Venedig. Napoleon kaldte den en af de smukkeste pladser i Europa, og han havde ret. Denne plads fra det 9. århundrede er hjemsted for nogle af de vigtigste seværdigheder, du bør besøge. Markuskirken, Dogepaladset, klokketårnet og de gamle prokuratorier er de emblematiske bygninger, du skal se.

Hvis vi vil, kan vi slappe af med en lækker italiensk kaffe i den berømte Caffè Florian, inden vi "går i gang med arbejdet". Et smukt indrettet sted med en privilegeret beliggenhed, hvor en espresso på terrassen er en meget typisk venetiansk oplevelse. Selvfølgelig kan man betale mere end 6 euro for en kop kaffe, men for nogle er omgivelserne det hele værd.

Mere info

 • Tip: Tjek vejret før din tur, og hold øje med acqua alta. På regnvejrsdage eller ved højvande stiger vandet og oversvømmer delvist pladsen. Hvis dit besøg falder sammen med dette fænomen, er du nødt til at gå langs de gangbroer, der er blevet installeret, hvis du ikke vil blive våd.
 • Pris: Det koster ikke noget.
 • Sørg for at læse indlægget Markuspladsen i Venedig: en praktisk guide til at opdage den i sin helhed for at få mest muligt ud af dit besøg.

Book en rundvisning på Markuspladsen

Gå ind i Markuskirken

Inde i Markuskirken| ©Michael Vadon
Inde i Markuskirken| ©Michael Vadon

Det første, du besøger, er det første, du lægger mærke til, når du kommer ind på pladsen. Eller det andet, når man har kigget op på tårnet. Jeg taler om Markuskirken. Denne imponerende basilika i byzantinsk stil blev bygget for at huse relikvierne af den helgen, som den er opkaldt efter.

Udefra skiller dens guld og blå farver, dens imponerende fresker og dens 98,5 meter høje klokketårn, hvorfra vi har en af de bedste panoramaudsigter over Venedig, sig ud. Det indre er lige så spektakulært.

Mere information om kirken

 • Tip: Husk, at køerne normalt er ret lange, og da vi kun har én dag, er det bedst at booke et besøg i Markuskirken for at se alt det, du har brug for at se, så hurtigt og fuldstændigt som muligt. Desuden har vi den fordel, at vi har en guide, der kan fortælle os alt, hvad vi har brug for at vide.
 • Pris: Det starter ved 358 kr.
 • Hvis du undrer dig over, hvordan man besøger Markuskirken, vil denne artikel give dig alle detaljerne.

Book et besøg i Markuskirken

Gå på opdagelse i Dogepaladset

Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho
Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho

Efter basilikaen og på samme plads har vi en anden af de mest repræsentative bygninger i Venedig. Dogepaladset. Det er et symbol på den magt, Venedig opnåede, og var residens for dogerne, byens øverste herskere.

En af facaderne har udsigt over Markuspladsen og den anden over Canal Grande. Den gotiske bygning var også sæde for regeringen og fungerede som fængsel. I forbindelse med sidstnævnte er paladset hjemsted for Sukkenes Bro, kendt som sådan på grund af sukkene fra de fanger, der krydsede den for at gå til deres sorte skæbne.

Indenfor huser paladset en imponerende kunstsamling, gårde bevogtet af skulpturer af stor kunstnerisk kvalitet og værelser, der er de fineste paladser værdige.

Mere information om paladset

Book billetter til Dogepaladset

Gå ikke glip af Sukkenes Bro

Sukkenes bro| ©Fred Romero
Sukkenes bro| ©Fred Romero

Under besøget i Dogepaladset krydser vi den berømte Sukkenes Bro indefra. Når du har lært om dens historie, er det bedste, du kan gøre, når du forlader paladset, at tage et kig på broen og fotografere den udefra.

I modsætning til hvad mange tror, har denne bro intet med romantik at gøre. Dens navn kommer af, at inkvisitionens fanger plejede at krydse den og kigge ud af de små vinduer for sidste gang på solen og udstøde et suk, vel vidende at de ikke ville se den igen i lang tid. Der er mange hemmeligheder omkring Sukkenes Bro.

Men der er én figur, som forbindes med broen og romantikken. Den berømte elsker Casanova krydsede broen og var en af de få fanger, der formåede at flygte fra fængslet.

Mere information om broen

 • Tip: Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om Sukkenes Bro.
 • Pris: Besøget er inkluderet i indgangsbilletten til Dogepaladset.

Book en guidet tur i Venedig

Stop for at spise frokost nær Markuspladsen

Pizza Capresa fra Trattoria Pizzeria da Mamo| ©skormama
Pizza Capresa fra Trattoria Pizzeria da Mamo| ©skormama

Efter at have besøgt Markuskirken og Dogepaladset vil sulten helt sikkert melde sig. Det er det perfekte tidspunkt at snuppe en bid mad og prøve det italienske køkken i nærheden af Markuspladsen. Restauranterne på selve pladsen er ret dyre, men i de tilstødende gader er der masser af muligheder til rimelige priser.

Da det er Italien, er pasta et must, men skaldyr og fisk er også på menuen i Venedig. Nogle af de bedste steder at spise i nærheden af Markuspladsen er Rossopomodoro Venezia, en franchise med god mad til gode priser, og Da Mamo, som serverer den bedste italienske pasta. En anden god mulighed er at booke en gastronomisk tur til Venedig og lære landets kulinariske kultur at kende i detaljer - det kan varmt anbefales til madelskere!

For yderligere information, kontakt venligst

Book en madtur i Venedig

Tag en afslappet spadseretur til Rialtobroen

Rialto-broen| ©Nick Bramhall
Rialto-broen| ©Nick Bramhall

Efter frokost er det bedst at gå en tur hen til Rialto-broen. Det er en rolig gåtur på 10-15 minutter til broen, og du kan benytte lejligheden til at se mindre turistprægede gader og spise en lækker italiensk gelato på vejen.

Rialtobroen blev bygget mellem 1588 og 1591, og dens buer og udsigt over Canal Grande betyder, at den normalt er fuld af turister. Så efter frokost er det et godt tidspunkt at besøge den, da menneskemængden er lidt mindre.

Yderligere oplysninger

 • Tip: Rialtobroen er, sammen med Sukkenes Bro, den mest berømte bro i Venedig og den største bro over Canal Grande. Bliv opdateret om dit besøg på Rialtobroen i denne artikel.
 • Pris: Gratis.

Book en guidet tur i Venedig

Vend tilbage til kanalen for at nå Accademia-broen

Accademia-broen| ©advencap
Accademia-broen| ©advencap

Når vi har fotograferet og set Rialtobroen, tager vi endnu en vaporetto tilbage over Canal Grande til Accademia-broen. Denne bro er en af de fire broer, der spænder over Canal Grande, og en af de vigtigste broer i Venedig. Den forbinder Dorsoduro-kvarteret med San Marco-kvarteret.

Broens navn kommer af, at der ved siden af ligger Accademia-galleriet i Venedig, et af byens vigtigste museer.

Mere information om broen

 • Tip: Hvis du kun er der én dag, kan jeg desværre ikke anbefale at besøge Galleria dell'Accademia, da det vil tage for lang tid at se alle værkerne.
 • Pris: Gratis.

Book en guidet tur i Venedig

Besøg Santa Maria della Salute-basilikaen

Basilikaen Santa Maria della Salute| ©Jorge Franganillo
Basilikaen Santa Maria della Salute| ©Jorge Franganillo

Fra selve broen er der 10 minutters gang til Santa Maria della Salute-basilikaen på Punta della Dogana. Basilikaen er spektakulær udefra takket være dens imponerende kuppel. Bygningen blev bygget for at takke Jomfruen af Sundhed for afslutningen på den pest, der dræbte det meste af Venedigs befolkning.

Under den enorme kuppel og inde i kirken **kan du se flere værker af Tizian, såsom David mod Goliat eller Abels død. Den berømte renæssancemaler ligger begravet i selve Venedig i basilikaen Santa Maria dei Frari.

Mere information om Tizian

Book en guidet tur i Venedig

Se solnedgangen over Santa Maria som afslutning på dagen

Tårnet og basilikaen San Giorgio| ©Dimitris Kamaras
Tårnet og basilikaen San Giorgio| ©Dimitris Kamaras

Den bedste måde at afslutte dagen på er at se den venetianske solnedgang. Heldigvis ligger Santa Maria-basilikaen på Pointe della Dogana, som er et af de bedste steder at se solnedgangen. Derfra kan vi se solens sidste stråler over Basilica Di San Giorgio Maggiore og dens klokketårn eller over en del af Markuspladsen.

Herfra kan vi enten tage en vaporetto tilbage eller krydse tilbage til Markuspladsen for at slutte af med en god middag og nyde Venedig by night. Det hele afhænger af, hvor længe du har lyst til at forlænge en magisk dag i kanalernes by.

Mere information om Venedig

Book en guidet tur i Venedig

Hvilke andre seværdigheder kan jeg se?

La Fenice-teatret| ©Benh LIEU SONG
La Fenice-teatret| ©Benh LIEU SONG

Der er meget at lave og se i Venedig, og det er uundgåeligt, at der er mange ting at besøge på bare én dag. Den tur, vi har lavet, går gennem de vigtigste turistattraktioner i Venedig, men det kan være, at du allerede kender dem fra andre lejligheder, og at du gerne vil se andre ting. I så fald vil jeg dele nogle alternativer med dig:

 • Detjødiske kvarter i Canareggio: I dette kvarter blev jøderne tvunget til at bo i det XVI. og XVII. århundrede for at holde dem adskilt fra resten af den venetianske befolkning. Det er det ældste jødiske kvarter i verden, og i gaderne kan du se Vendramin Calergi-paladset, Ca' d'Oro-paladset eller Venedigs jødiske museum.
 • Acqua Alta Bookshop: En af de mest kuriøse boghandlere i verden. Den har en stor samling af antikke bøger, men det er ikke dem, der er tiltrækkende, men den måde, de er placeret på. På grund af Acqua Alta findes mange af dens bøger i gondoler på kanalens bredder.
 • Teatro La Fenice: Teatrets historie gør det til et af de vigtigste teatre i verden, hvor stykker som Verdis "La Traviata" blev uropført. Du kan besøge og se dele af teatret som Royal Box eller de mange rum i teatret.

Yderligere information om teatret

 • Tip: Alle disse steder kan nemt besøges på en dag og kan perfekt erstatte et af punkterne på den foregående tur. En god mulighed, hvis du besøger Venedig for anden gang, og du er gået glip af noget.

Book billetter til La Fenice-teatret i Venedig

Tips til at få mest muligt ud af en dag i Venedig

Venedig om natten| ©Luca Sartoni
Venedig om natten| ©Luca Sartoni

Når man sætter sig for at se Venedig på én dag, er det vigtigt at få mest muligt ud af tiden. For at opnå dette er her nogle tips til at besøge Venedig, som efter min egen erfaring vil hjælpe dig med at se byen på en dag:

 • Den tidlige fugl fanger ormen, som man siger. I dette tilfælde er det sandt. Ud over det indlysende og at have mere tid, vil det at stå tidligt op og ankomme tidligt til Markuspladsen spare os for køer.
 • Ligesom jeg anbefaler at stå tidligt op, anbefaler jeg også at strække dagen så meget ud som muligt. Venedig om natten har en anden atmosfære, og natbelysningen forvandler den fuldstændigt. Hvis du kommer tilbage om natten, vil du være taknemmelig for det, selv om du er træt.
 • Køb dine billetter på forhånd. Så slipper du for at stå i kø for at købe billetter til monumenterne, og du kan komme ind næsten med det samme.
 • Guidede ture giver også fordele. For eksempel i Markuskirken, hvor det normale besøg er gratis, men hvor du med en guidet tur kan gå direkte ind i templet uden at stå i kø.
 • Når du ankommer til Santa Lucia-stationen, kan du gå hen på turistkontoret og få et kort over Venedig. Disse kort indeholder normalt oplysninger om vaporetto-linjerne, som er en af de bedste måder at komme rundt i Venedig på, og hvis man kender dem på forhånd, kan man lettere komme rundt.

Book en guidet tur i Venedig