Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Venedig om aftenen: en praktisk guidebog til at udforske byens natteliv

Når solen går ned, og natten falder på, opdager vi et andet, men endnu smukkere Venedig. Læs videre for at finde ud af, hvad du kan se og gøre i den venetianske nat.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

Venedig om aftenen: en praktisk guidebog til at udforske byens natteliv

Venedig om natten | ©Jan Tielens

Om dagen er Venedigs gader fulde af liv og fyldt med turister. Det er uundgåeligt, men det kan til tider gøre det svært at værdsætte byens skønhed, som den fortjener. Men når mørket falder på, har vi en ny mulighed for at beundre dens dyder og gøre det med et andet, mere roligt perspektiv.

At se monumenterne oplyst, udforske kanalerne om natten eller nyde en uforglemmelig middag er nogle af de bedste ting at se og gøre i Venedig. Hvis du vil vide mere om resten, er her en guide med de bedste planer for at besøge kanalernes by om natten.

1. Markuspladsen om natten

Markuspladsen om natten| ©Sean X Liu
Markuspladsen om natten| ©Sean X Liu

Markuspladsen er hjertet af byen. I løbet af dagen samles langt de fleste besøgende i byen her, og det kan nogle gange være overvældende. Men om natten ændrer sig tingene. Pladsen bliver meget roligere og giver dig mulighed for at beundre monumenter som klokketårnet og San Marcos' klokketårn med den ekstra bonus, at den er belyst om natten, hvilket generelt er meget vellykket i hele byen.

I sommermånederne og i højsæsonen er der mere livligt på pladsen om natten, men hvis du rejser om vinteren, er det overraskende, at pladsen på nogle nætter er praktisk talt øde. Det er en unik oplevelse at være alene på pladsen om aftenen og se på de imponerende bygninger. Hvis du kan tåle kulden og besøge Venedig om vinteren, kan jeg varmt anbefale dig at gøre det.

Bestil en rundvisning i Venedig

2. Den smukkeste bygning i Venedig belyst. Markuskirken om natten.

Markuskirken om natten| ©Boris Kasimov
Markuskirken om natten| ©Boris Kasimov

Efter min og mange andre Venedigbesøgeres mening er Markusbasilikaen den smukkeste bygning i byen. Og udsigten om natten forstærker denne opfattelse. Belysningen er meget godt udført, og man kan se, at den er designet til at fremhæve facadens fortrin. Basilikaens fresker, mosaikker og skulpturer skinner klart om natten, og de gyldne farver får dem til at skinne endnu mere i øjnene.

Hvis det i løbet af dagen er blevet vådt på grund af regnen, har du mulighed for at tage et spektakulært billede af den oplyste basilika på gulvet på pladsen. Nattens ro og stilhed vil også hjælpe dig til at bruge flere minutter på at betragte Markuskirken.

Bestil en rundvisning på Markuspladsen med besøg i basilikaen

3. Besøg i Dogepaladset om aftenen

Dogepaladset| ©Nan Palmero
Dogepaladset| ©Nan Palmero

Den vigtigste og mest besøgte bygning i Venedig, næst efter Markuskirken, er Dogepaladset. Dette palads ligger lige ved siden af basilikaen og har også en særlig tiltrækning om natten, og den hvide facade skinner endnu mere klart, når den er oplyst om natten.

Men det bedste ved Dogepaladset om aftenen er ikke udenfor, men indenfor. Hvis det er lukket om natten, hvordan kan jeg så se paladset indefra, spørger du måske? Det er en mulighed. Det er ikke normalt, og det er ikke åbent hver aften, men vi kan leje en privat rundvisning med en guide for at lære Hertugpaladset at kende om natten under et besøg næsten udelukkende for os.

På det officielle websted
du kan få alle oplysninger om disse private ture uden for åbningstiden. Du skal reservere mindst tre dage i forvejen, og der skal være mindst 10 personer tilmeldt for at gøre det. Logisk set vil entréen til Dogepaladset være meget højere, men det er en enestående mulighed.

Bestil billetter til Dogepaladset

4. Fotografér Sukkenes Bro om natten

Om natten på Sukkenes bro| ©Marit & Toomas Hinnosaar
Om natten på Sukkenes bro| ©Marit & Toomas Hinnosaar

Sukkenes Bro er et af de mest fotograferede monumenter i Venedig. Den hører til selve Dogepaladset og ligger ved den smalle kanal bagved. Om dagen er det næsten umuligt at tage et billede af broen, uden at der dukker snesevis af andre turister op på billedet. Hvis vi ønsker at få dette billede om natten, er det en meget nemmere opgave.

Fra Ponte della Paglia har vi det bedste billede. Murene omkring Ponte dei Sospiri forbliver mørke om natten, mens selve broen er oplyst og skiller sig endnu mere ud i kanalen. Et smukt natligt postkort, der er værd at forevige, og uden at det er svært at klemme sig igennem hundredvis af mennesker med samme mål.

5. Venedigs mest berømte postkort. Rialtobroen om natten.

Rialtobroen om natten| ©Tony Hisgett
Rialtobroen om natten| ©Tony Hisgett

Rialtobroener ikke blot en af Venedigs største turistattraktioner, men også det bedste udsigtspunkt, vi har til at se Canal Grande. Gondolerne, der passerer under dens bue, er det mest berømte postkort fra Venedig, og den er endnu smukkere om natten.

Om natten går trafikken på Canal Grande langsommere, og kun nogle få gondoler med par om bord passerer under broen. Det er et godt tidspunkt at tage billeder af den oplyste bro. Fra selve broen kan du også beundre Canal Grande om natten. Paladserne på bredden er oplyst, og i nogle tilfælde kan man få et glimt af deres majestætiske interiør. Et af Venedigs mest berømte postkort om natten.

6. En romantisk gondoltur om natten

Nyd natten på gondolerne| ©Šarūnas Burdulis
Nyd natten på gondolerne| ©Šarūnas Burdulis

Venedig anses for at være en af de mest romantiske byer i verden. Og når mørket falder på, er det endnu mere. Det bedste er derfor at tage en natlig tur langs kanalerne i en gondol med din partner. Gondolisterne selv er fremragende hjælpere til at skabe en ideel atmosfære og nyde en unik aften.

Ruten er op til dig. Der er gondoler overalt, som kan køre dig hvorhen du vil, men jeg anbefaler, at du tager Canal Grande og de mere turistede steder som Sukkenes Bro, som er meget mindre overfyldte om aftenen. Om dagen koster en standardtur på en halv time omkring 80 euro, men om natten kan prisen fordobles afhængigt af det område, du besøger.

Bestil en tur i gondol

7. Udsigtspunkt ved Santa Maria della Salute

Kirken Santa Maria della Salute| ©Judit Rubio
Kirken Santa Maria della Salute| ©Judit Rubio

Ved siden af kirken Santa Maria della Salute er der et velkendt udsigtspunkt, hvor man kan se solnedgangen i Venedig. Mange turister kommer her i løbet af solnedgangen, men kun få besøger den om natten. Det er en fejl, da udsigten om natten fra Punta della Dogana er lige så spektakulær.

Det er et yndet sted for professionelle fotografer, da man kan se en del af Markuspladsen med Dogepaladset og Campanile oplyst, og Basilica Di San Giorgio Maggiore i spektakulær belysning om natten.

8. Middag om bord på den venetianske galeon

Middag om bord på den venetianske galeon.| ©lermont51
Middag om bord på den venetianske galeon.| ©lermont51

En anden favoritaften for dem, der ønsker en romantisk aften, er et middagskrydstogt på en venetiansk galeon.
. Dette berømte skib genskaber en gigantisk galeon og byder på en 3 timers sejltur på den venetianske lagune, mens du nyder en god middag.

Menuen består af fiske- og skaldyrsretter fra hele Venedig og selvfølgelig frisk italiensk pasta. Både maden og servicen lever op til standarden for en luksusrestaurant.

Ulempen er, at der er begrænset antal pladser, og at det er nødvendigt at reservere i god tid i forvejen. Priserne er høje på omkring 100 euro pr. voksen og 60 euro pr. barn, men oplevelsen af at spise i Venedig på en galeon er enestående i verden.

9. Middag på Bacari i Venedig

Spisning på Bacari i Venedig.| ©MyCornerOfItaly.com
Spisning på Bacari i Venedig.| ©MyCornerOfItaly.com

Bacari er typiske venetianske taverner. Det er små steder, som for det meste ligger ved kanalerne, med en stor bar og en god atmosfære til en stille middag. De er et fælles mødested for venetianere, der mødes for at spise og især for at drikke vin.

Det typiske er at spise med en italiensk vin eller en Spritz. Sidstnævnte er en kombination af vand, vin og gas med en skive appelsin, som er meget typisk for Venedig og omegn. Croutoner med torsk, stuvede folpetti, mozzarella i carrozza og sardiner i smag er nogle af de typiske retter på disse taverner.

Disse barer findes i hele Venedig, men de mest berømte er dem i Sestieri i San Polo og Cannareggio.

Bestil en gastronomisk rundvisning i Venedig

10. Aftenforestillinger: Teater og levende musik

Teatro La Fenice, Venedig| ©Erin McCormack
Teatro La Fenice, Venedig| ©Erin McCormack

I Venedig er teater eller aftenshow en del af hverdagen. Faktisk er byen historisk set forbundet med underholdning på grund af sine teatre og sit verdensberømte karneval.

En af de muligheder, du kan overveje i nattelivet, er at bestille en billet til et teaterstykke eller endda en opera. Hvis du vil have den fulde venetianske oplevelse, kan du gøre det på Teatro La Fenice. Venedigs mest berømte og et af de mest prestigefyldte operahuse i verden. Bygningen har været udsat for flere brande, senest i 1996, men renoveringer har bevaret bygningens charme.

Der er billigere alternativer som Malibran-teatret, der også fungerer som operahus, eller Goldoni, der er byens ældste teater. Som et alternativ til teatrene er der live musikshows. De er meget almindelige i Venedig og finder sted næsten hver aften på mange barer og steder i byen.

Bestil et besøg i Venedigs La Fenice-teater

11. Oplev den omrejsende opera

Palazzo Barbarigo Minotto| ©Wolfgang Moroder.
Palazzo Barbarigo Minotto| ©Wolfgang Moroder.

En meget usædvanlig venetiansk opera fortjener en særlig omtale. I nogle af paladserne på Canal Grande er der natlige forestillinger, der er kendt som "omrejsende opera", og som er unikke for Venedig. I denne opera er musikerne og sangerne ikke på scenen, men spredt ud i salene i et venetiansk palads. Som tilskuer kan du blande dig blandt dem og fordybe dig i forestillingen.

Et af de paladser, der er vært for denne type opera, er Palazzo Barbarigo Minotto ved Canal Grande. I dets sale vises værker som La Traviata, Rigoletto og Barberen fra Sevilla.

Bestil billetter til den turnerende opera Musica a Palazzo

12. Natteliv i Venedig

lDet regner i Venedig| ©Francesca Cappa
lDet regner i Venedig| ©Francesca Cappa

Venedig er ikke kendt for sine fester eller for at have store natklubber og natklubber. Men det betyder ikke, at du ikke kan gå ud og have det sjovt i Venedig. Der er flere områder med en ung og livlig atmosfære, hvor du kan gå ud og feste.

Bydelene Canneregio og San Polo er de mest livlige, og her ligger de fleste af byens pubber. Også i den sydligste del af Venedig, i Dorsoduro-kvarteret, er der en god atmosfære og masser af underholdningssteder for enhver smag.

Den venetianske festtid er relativt tidlig. Barerne begynder at blive livlige omkring kl. 22.00, men de fleste lukker mellem kl. 00.00 og 01.00. På nogle af de mere turistede steder kan de fortsætte indtil kl. 15.00.

Tips til at nyde Venedig om natten

Venedig om natten| ©Luca Sartoni
Venedig om natten| ©Luca Sartoni

For at få mest muligt ud af dit natteliv i Venedig får du her nogle tips til at få det bedste ud af den venetianske nat:

  • En af de største fordele ved at se Venedig om natten er, at gaderne er tomme. Hvis du ønsker at se byen praktisk talt på egen hånd, er det bedst at tage på tur om vinteren. Hvis du altså kan tåle kulde og fugt.
  • De fleste af aftenomvisninger og arrangementer, f.eks. et natbesøg i Dogepaladset eller en middag på galeonen, er mere eksklusive og har begrænset antal pladser. Du bør bestille mindst 3 dage i forvejen.
  • Fugtigheden i Venedig betyder, at nætterne normalt er kølige selv om foråret. Vær ikke for selvsikker, og glem ikke at pakke varmt tøj i kufferten.
  • Middagen begynder normalt kl. 19.30 og varer indtil kl. 22.00. På de mere turistede steder er det mere fleksibelt, og nogle steder lukker senere end kl. 22.00.