Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du fra Marrakech til Essaouira

Det er virkelig nemt at komme til det charmerende hjørne af Marokko, der er kendt som Essaouira. Hvis du vil vide mere om de transportmuligheder, der er tilgængelige fra Marrakech. Her er alle detaljerne, så du kan vælge den mest bekvemme.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Sådan kommer du fra Marrakech til Essaouira

Essaouria | ©Piotr Arnoldes

Byen Essaouira eller Mogador ligger på den marokkanske vestkyst, 168 km fra Marrakech. Denne lille by har vundet betydning som en alternativ flugt fra Marrakech og som ramme for nogle afsnit af den berømte tv-serie Game of Thrones.

Den bedste måde at besøge Essaouira på: En organiseret tur fra Marrakech

Bølgerne skvatter mod Essaouiras volde| ©Doug Knuth
Bølgerne skvatter mod Essaouiras volde| ©Doug Knuth

Hvis du kun har én dag til at besøge Essaouira fra Marrakech, er det nemmeste alternativ en organiseret tur. I dag kan udflugter nemt bestilles på internettet, hvilket betyder, at når du ankommer til Marokko, er det meste af din rejse planlagt, og du kan undgå at løbe tør for plads på de udflugter eller steder, du ønsker at se mest.

De organiserede udflugter fra Marrakech starter tidligt om morgenen med en eksklusiv shuttlebus, der henter turisterne direkte fra deres hotel. Undervejs er der normalt et stop ved nogle af de vigtigste seværdigheder i Marrakech, f.eks. et stop for at se de marokkanske geder klatre op i træerne på jagt efter arganolie. Herefter tager du til byen Essaouira med alle dens herligheder, og du er tilbage på dit hotel ved middagstid.

Selv om der er masser at se og lave i Essaouira, er det helt muligt at se og nyde byen på en dagstur. I denne tid kan du udforske den gamle bydel iEssaouira, fiskernes havn, smykkekvarteret og de smukke, stille strande.

En guidet tur til Essaouira kan nemt kombineres med andre oplevelser som f.eks. en dagstur til Essaouira med surfinglektioner inkluderet eller en dagstur til Essaouira med gastronomisk rundvisning og quadcykling.

 • Anbefales hvis... Du ønsker at opleve skønheden i denne destination på en problemfri og helt afslappet dagstur.
 • Pris: Udflugter fra Marrakech til Essaouira er virkelig overkommelige og koster omkring 30 € for gruppeudflugter og op til næsten 100 € for private udflugter.
 • Rejsetid: Essaouira ligger relativt tæt på Marrakech, og rejsen tager normalt højst 2,5 timer inklusive stop. Det betyder, at du er i byen kl. 10.00 om morgenen og har hele dagen til at udforske så meget, som du har lyst til.

Bestil din rejse til Essaouira

Den mest fleksible løsning: rejse i privat bil

På vej til Essaouira| ©Julien Chatelain
På vej til Essaouira| ©Julien Chatelain

Biludlejning i Marrakech er en almindelig og efterspurgt praksis; derfor vil det være meget let at finde biludlejningsalternativer i Marrakech til rimelige priser. Selv om det er et alternativ, der kan være økonomisk rentabelt, er sandheden, at jeg ikke mener, at det er en mulighed for alle, og her er mine grunde til hvorfor:

Hvis det er førstegang, du besøger Marokko, skal du være opmærksom på, at det er en helt anden oplevelse at køre på de marokkanske veje end i Spanien. Vejene er meget mere overfyldte, og trafikken kan generelt være ret kaotisk, især i centrum af Marrakech.

Et andet vigtigt aspekt er sprogspørgsmålet - betjente og tjenestepersonale, der arbejder i Marokko, vil ikke kunne kommunikere på spansk.

Endelig er det ikke nødvendigt at have en bil, når du ankommer til Essaouira, og det kan endda være besværligt at finde en passende parkeringsplads. Du skal muligvis betale ekstra for at parkere den på et sikkert sted.

 • Anbefalet ja... At leje en bil for at besøge Essaouira er en meget anbefalelsesværdig løsning, hvis du har besøgt Marokko før og har en idé om, hvordan du kommer rundt, har en marokkansk indfødt eller en indvandrer bosat i Marokko som rejseledsager, der kan tolke vigtige samtaler, eller planlægger at lave udflugter gennem forskellige marokkanske byer.
 • Pris: Det er virkelig billigt at leje en bil i Marrakech, og prisen er helt ned til 8 € pr. dag for enkeltbiler og små biler (perfekt til 2 eller 3 personer), og op til 25 € for større biler. Yderligere omkostninger omfatter vejafgifter, brændstof og eventuelle parkeringsafgifter.
 • Rejsetid: Rejsen fra Marrakech til Essaouira tager dig i gennemsnit 2 timer i bil. Jeg anbefaler, at du benytter dig af dette transportmiddels frihed til at stoppe ved interessante steder som f.eks. gedetræerne. Midt på din rute fra Marrakech til Essaouira vil du støde på geder, der klatrer i træerne for at finde arganolie fra deres frø. Glem ikke at tage billeder!

Den mest økonomiske løsning er at rejse med bus.

CTM-selskabets bus fra Marokko| ©Locos por los buses
CTM-selskabets bus fra Marokko| ©Locos por los buses

Fra busstationen i Marrakech afgår der en bus til Essaouira ca. hver time. Når du ønsker at rejse med bus fra Marrakech, anbefaler jeg at bruge to selskaber, hvis links jeg deler nedenfor. Begge selskaber tilbyder enestående service og komfortabel transport under fremragende forhold.

Det er meget nemt at komme til busstationen i Marrakech, da den ligger lige ved siden af togstationen. Hvis du tager til Essaouira på en dagstur, kan du gå fra den gamle bydel i Marrakesh tilbusstationen på en udforskningstur, der tager ca. 40 minutter. En anden mulighed er at tage en taxa til terminalen, som normalt koster gennemsnitligt 5 € for en lignende tur.

Prøv at ankomme til stationen 20-30 minutter før bussens planlagte afgang, så du har tid til at købe en billet, hvis du ikke allerede har gjort det, og så er du sikker på at få plads i spidsbelastningstiden.

Når du ankommer til din destination i Essaouira, skal du købe din returbillet med det samme. Sidst på dagen er der mest travlt, og pladserne bliver hurtigt udsolgt. På den måde undgår du større ulemper på din hjemrejse, og når du er færdig med at udforske byen, skal du kun bekymre dig om at nå frem til stationen i god tid, så du ikke misser din bus.

Hvis du beslutter dig for at besøge Essaouira med bus, skal du være opmærksom på, at det er usandsynligt, at der ikke er engelsktalende personale.

 • Anbefales hvis... Du har besøgt Marokko før og føler dig klar til at tage på dit eget eventyr. Du skal finde måder at kommunikere på
  med de lokale, som i modsætning til guiderne og hotelpersonalet sandsynligvis ikke taler spansk. Du vil dog altid have mulighed for at kommunikere på fransk eller engelsk.
 • Pris: En billet hos transportfirmaet CTM koster ca. 5 €, og du kan købe billetter direkte på deres websted eller på busstationen kort tid før du stiger på. Tag højde for spidsbelastningsperioder i begyndelsen eller slutningen af dagen.
 • Rejsetid: En tur fra Marrakech til Essaouira tager ca. 3 timer. Denne tid omfatter ikke stoppesteder undervejs, og du skal medregne ventetiden ved busterminalen som ekstra tid.

Den mindst anbefalede mulighed: Rejse med taxa fra Marrakech

Taxa fra Morocco| ©Brahim Mouhou
Taxa fra Morocco| ©Brahim Mouhou

Et andet alternativ til at rejse fra Marrakech til Essaouira er at hyre et taxiselskab. Denne type transport er meget udbredt i den store røde by og kan være et meget komfortabelt alternativ til transport, men er dog mindre fordelagtigt på grund af prisen.

Det vil være relativt nemt at finde en taxachauffør, der taler engelsk, spansk og fransk i nærheden af hotellerne. Alternativt kan du altid bede hotellets personale om at hjælpe dig med at arrangere passende transport.

Et nyttigt tip, hvis du rejser til Marrakech for at forhandle: Prøv at aftale prisen med chaufføren, før du sætter dig ind i bilen. Du kan bruge denne tid til at øve dig i at forhandle. Hvis du begår den fejl at køre af sted uden at have fastlagt den endelige pris, vil chaufføren føle sig berettiget til at kræve det beløb, han vil, hvilket kan føre til en meget ubehagelig situation.

 • Anbefales hvis... Du ønsker en privat og personlig tur med afhentning og aflevering på dit hotel i Marrakech.
 • Pris: Her vil det afhænge meget af den aftale, du får med chaufføren, men jeg anbefaler, at du budgetterer et beløb på mellem 120€ og 200€ ca.
 • Rejsetid: En taxirejse fra Marrakech til Essaouira er relativt kort og tager i alt ca. 2,5 timer.

Hvad er det særlige ved Essaouira?

På rundtur i Essaouira| ©rigel
På rundtur i Essaouira| ©rigel

Marrakech er en af de mest sprudlende, spændende og kaotiske byer, jeg nogensinde har besøgt; Essaouira derimod er et af de mest rolige og afslappende steder på planeten. Den er præget af en alternativ atmosfære, arkitekturen, de smukke strande, det behagelige klima og bygningerne ser ud til at have stået stille i tiden, hvilket gør en spadseretur gennem gaderne til en magisk og endda nostalgisk oplevelse.

Essaouira blev erklæret UNESCO's verdensarvsliste i 2001. Det er et populært turistmål på grund af de mange riads (marokkansk indkvartering med overnatning og morgenmad). Byen er også kendt for sit attraktive kunsthåndværk, især det indlagte træværk.

Uanset om du besøger Atlanterhavets perle på en privat tur, i din egen bil eller med bus, er jeg sikker på, at du vil få en god oplevelse!

Hvis du lejer en udflugt

Ud over bekvemmeligheden og komforten ved transport er den største fordel ved at bestille en tur til Essaouira det personale, der ledsager dig. Guiderne på disse udflugter er eksperter i deres område og vil kunne vise dig de mest attraktive seværdigheder.

Afhængigt af det rejseselskab, du hyrer, kan en guidet tur til Essaouira omfatte alle eller flere af følgende aktiviteter

 • Et stop for at se den sammenslutning af berberkvinder, der fremstiller arganolie.
 • Et stop for at se de nysgerrige geder, der klatrer op i træerne på jagt efter olie.
 • Besøg på Moulay El Hassa-pladsen.
 • Besøg i de traditionelle souker
 • Besøg i den gamle Medina
 • Spis lækker fisk. I souken eller nær hovedtorvet i Essaouira.
 • Besøg stranden i Essaouira
 • Tag billeder med kamelerne på stranden.
 • Muligheder for surfing, kitesurfing, kajakroning osv.

Hvis du tager af sted på egen hånd

Når du er på dine egne præmisser, har du den fordel, at du kan tage så mange aktiviteter med, som tiden tillader. Brug listen ovenfor til inspiration, og prøv at tage tidligt af sted fra Marrakech for at få mest muligt ud af dagen.

Bestil din rejse til Essaouira

Interessante historiske fakta om Essaouira

Havnen i Essaouira| ©Patrick Nouhailler
Havnen i Essaouira| ©Patrick Nouhailler
 • De arkæologiske fund, der er gjort indtil nu, tyder på, at Essaouira har været beboet siden forhistorisk tid.
 • I det 1. århundrede f.Kr. Den berbiske regering, kendt som Juba II, skabte et lilla farvestof i Essaouira. Dette farvestof blev eksporteret til Rom og brugt til at farve den farvede kant på kejserrigets senatskåber. På den tid var en lille mængde lilla farve fra Essaouira mere værd end guld.
 • De fæstninger, der udgør medinaen i Essaouira, blev bygget af portugisiske erobrere i 1505.
 • Det moderne Essaouira blev genoprettet i 1760 takket være kong Mohamed III's arbejde. Hans mål var at opbygge en by, der skulle fungere som Marokkos vigtigste havneby. For at nå dette mål hyrede han ingeniører og bygherrer af forskellig oprindelse; han opfordrede indbyggerne i sit kongerige til at flytte til Essaouira i håb om at få byen til at leve.