Van Gogh Museum: alt du skal vide for at nyde det

Dette kunstgalleri er en oplevelse for både kunstelskere og kunstnerfans. Her er alt, hvad du behøver at vide for at få mest muligt ud af dit besøg.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Van Gogh Museum: alt du skal vide for at nyde det

Van Gogh-museet | ©Henry Burrows

Van Gogh-museet er et af Amsterdams vigtigste og mest verdensberømte museer. Indenfor kan du nyde nogle af kunstnerens mest interessante samlinger, for ikke at sige, at det er det bedste museum i verden til at lære om Van Goghs liv og kunstneriske rejse.

Ud over den kunstneriske del har det også en souvenir- og boghandel, hvis du ønsker at materialisere minderne om dit besøg, da du ikke kan tage billeder inde på museet. Læs videre, mens jeg forklarer alle mulighederne for at besøge museet.

Den bedste løsning

Amsterdam Van Gogh Museum billetter

Din direkte og kø-fri adgang til Van Gogh-museet

Fremragende mulighed, hvis du ønsker at besøge Van Gogh-museet i dit eget tempo og uden en guidet rundvisning, så du kan nyde galleriets kunstneriske skønhed.

Med denne billet til Van Gogh-museet kan du nyde et besøg, hvor du vil opleve de vigtigste kunstværker på dette berømte museum. Du skal selv vælge tidspunktet for dit besøg, og på den måde får du visse privilegier, f.eks. at du undgår køer. Desuden går du ikke glip af nogen af Van Goghs populære værker takket være den audioguide, der er inkluderet i din booking.

Anbefales hvis... du er interesseret i at lære om Van Goghs personlige liv og indvirkningen på hans kunstneriske karriere, samt at finde ud af andre aspekter, der ikke er tydeligt synlige i kunstværkerne, takket være audioguiden, der er inkluderet i din billet.

Hvor meget koster billetter til Van Gogh-museet i Amsterdam?

Billetter til museet| ©Carollina_Li
Billetter til museet| ©Carollina_Li

Billetter til Van Gogh-museet koster i øjeblikket ca. 22 euro (gratis for børn under 18 år, så længe de ikke er en del af en skolegruppe). Studerende får også en rabat på 10 euro på entréen, men kun på hverdage.

Billetpriserne kan dog være højere, hvis de falder sammen med en midlertidig udstilling, da de altid er inkluderet i billetprisen. Der kan ikke købes særskilte billetter til hovedmuseet eller særudstillingerne.

Hvordan køber man billetter?

Billetter kan kun købes online, da de ikke sælges på selve museet. Alle billetter til Van Gogh-museet er tidsbegrænsede billetter, så vær punktlig og lad ikke vente til sidste øjeblik (hvis du kommer en halv time for sent, kan du ikke komme ind).

Er billetterne inkluderet i et turistpas?

Van Gogh-museet er tilgængeligt med det hollandske museumskort Museumkaart og iAmsterdam-kortet, et af Amsterdams turistpas.

Bestil billetter til Van Gogh-museet

Er der guidede ture på Van Gogh-museet i Amsterdam, og er de det værd?

Rundvisning på Van Gogh-museet i Amsterdam| ©Paul S.
Rundvisning på Van Gogh-museet i Amsterdam| ©Paul S.

Der findes flere typer af guidede ture på Van Gogh-museet. Disse er forskellige med hensyn til varighed og karakteristika. Logisk set er det sådan, at jo længere rundvisningen er, jo mere kunst kan du se, og jo mere detaljeret er den, ligesom der er mulighed for at besvare spørgsmål og tvivl, selv om den maksimale varighed normalt er 3 timer. Under alle omstændigheder er alene det at besøge museet med en professionel guide nok til at sætte bedre pris på Van Gogh-museets berømte værker.

Ud over de generelle rundvisninger (uden køer og af 2,5 times varighed) findes der også specifikke rundvisninger:

 • Private rundvisninger: Dette er en rundvisning kun for dig og din gruppe, der er specifikt fokuseret på at opfylde dine interesser. En privat rundvisning giver dig mulighed for at koncentrere dig om bestemte samlinger eller værker af Van Gogh i en af hans faser.
 • Børne- og familieture: Denne type rundvisning fokuserer på at give en oplevelse, som selv dem, der ikke er fortrolige med kunst, kan nyde.
 • Du har også mulighed for at købe en fælles guidet tur med Rijksmuseum. Hvis du planlægger at besøge dette andet store museum i Amsterdam, vil du med den kombinerede pakke ikke gå glip af nogen detaljer i de to samlinger.

Bestil et besøg på Van Gogh-museet og Rijksmuseum

Sådan kommer du til Van Gogh-museet i Amsterdam

Sporvogn fra Amsterdam| ©Gary Todd
Sporvogn fra Amsterdam| ©Gary Todd

Der er mange måder at komme til Van Gogh-museet på. Her er detaljerne for hver af dem:

 • Den billigste måde at komme fra Amsterdam til Van Gogh-museet på er at tage sporvognslinje 2 (du kan også bruge sporvognslinje 5 og 12); det tager ca. 8 minutter og koster mellem 1 og 2 €. Husk, at sporvognen er en af de bedste måder at komme rundt i Amsterdam på.
 • Den hurtigste måde at komme fra Amsterdam til Van Gogh-museet på er med taxa. Det koster mellem 10 og 13 € og tager ca. 4 minutter at komme dertil fra centrum.
 • Du har også mulighed for at tage bus 347 eller 357. Turen tager ca. 10 minutter.
 • Og du har selvfølgelig også mulighed for at komme i bil. Den nærmeste parkeringsplads er Q-Park, som ligger under Museumplein.

Van Gogh-museet ligger i hjertet af Amsterdams museumskvarter. Det er en fordel, da du efter dit besøg kan besøge Rijksmuseum. Og hvis du har lyst til en ændring af planen, ligger den populære og umiskendelige Heineken Experience også i nærheden.

Book Amsterdam Savings Pack

Åbningstider for Van Gogh Museum Amsterdam

Van Gogh Museum udvendigt| ©Marcelo Campi
Van Gogh Museum udvendigt| ©Marcelo Campi

Van Gogh-museets åbningstider i Amsterdam ændres ofte, men normalt kun med en time eller deromkring. Museet er åbent dagligt fra kl. 9 til 17 og fra kl. 10 til 18 i weekenden. Hvis du rejser til Amsterdam om vinteren eller om efteråret (med nogle undtagelser) er det bedst ikke at besøge museet om mandagen, da det normalt er lukket.

I højsæsonen (normalt fra påske til begyndelsen af november) lukker Van Gogh-museet kl. 18.00 (kl. 22.00 om fredagen). I sommerferien, fra midten af juli til begyndelsen af september, har Van Gogh-museet åbent fra kl. 9 til 19 og lukker kl. 21 om lørdagen og kl. 22 om fredagen.

Det bedste tidspunkt at besøge Van Gogh-museet er lige ved åbningen (prøv at afslutte besøget før kl. 11) og sidst på eftermiddagen (efter kl. 15). Der er meget travlt på museet fra kl. 11 til 15, især i weekender og på helligdage.

Bestil billetter til Van Gogh-museet

Hvor meget tid har du brug for at besøge Van Gogh-museet i Amsterdam?

Plakater i Van Gogh-museet| ©pienw
Plakater i Van Gogh-museet| ©pienw

Den gennemsnitlige besøgende bruger 1 time og 15 minutter på at udforske den permanente samling ordentligt. Denne tid inkluderer ikke besøg på andre områder af museet, da museet har en café, en souvenirbutik i stueetagen og en boghandel på tredje sal, som tilbyder et bredt udvalg af produkter inspireret af Van Goghs liv og værk.

Bestil et besøg på Van Gogh-museet og Rijksmuseum

De vigtigste værker, der skal ses på Van Gogh-museet i Amsterdam

Kartoffelspiserne| ©Minke Wagenaar
Kartoffelspiserne| ©Minke Wagenaar

Museet indeholder den største samling af Van Gogh-malerier og -tegninger i verden. Det er det mest besøgte museum i Holland. Det er derfor ikke underligt, at du spekulerer på, hvilke værker der er de vigtigste og mest seværdige på dette museum.

 • Blandt disse værker er Kartoffelspiserne, kunstnerens første mesterværk, hvor Van Gogh portrætterer en familie af hollandske bønder.
 • Det andet værk af interesse er Soveværelset, et sæt af tre malerier, der skildrer hans soveværelse i Arles. Selv om de er udstillet på tre forskellige museer (Van Gogh Museum i Amsterdam, Art Institute of Chicago og Musée d'Orsay i Paris), er det maleri, der er udstillet her, det mest berømte.
 • Det tredje værk af interesse er Mandelblomsten, som er Vincent Van Goghs gave til sin nyfødte nevø, søn af hans bror Theo.
 • Det fjerde værk, som du bør se, er Hvedeplads med krager, som længe har været anset for at være Van Goghs sidste maleri.
 • Og endelig bør man nævne Solblomsterne, museets mest repræsentative værk, som er en særlig omtale.

Book en guidet rundvisning på Van Gogh-museet

Tips til at besøge Van Gogh-museet i Amsterdam

Oplev kunst på Van Gogh| ©Tomasz Baranowski
Oplev kunst på Van Gogh| ©Tomasz Baranowski
 • Book dine billetter online på forhånd og undgå de typiske køer. Museets myndigheder garanterer adgang for gyldige billetindehavere.
 • Husk, at det hollandske museumskort(Museumkaart) og iAmsterdam-kortet, et af Amsterdams turistpas, kan accepteres til at få adgang.
 • Tag dig god tid, når du besøger museet, og undgå at gå på en regnvejrsdag.
 • Selv om køen foran museet ser lang ud, bevæger den sig hurtigt, så vær tålmodig.
 • På museet er det forbudt at fotografere, og reglen håndhæves strengt. Som en souvenir fra dit besøg kan du kigge forbi museumsbutikken.
 • Nogle af Van Goghs mest berømte værker, som f.eks. Stjerneskud, er ikke udstillet på Van Gogh Museum Amsterdam. Så lav din research, før du tager af sted for at lede efter et bestemt værk af kunstneren.
 • Medbring ikke stor bagage, da museet ikke tilbyder opbevaringsfaciliteter.
 • Tag behagelige sko på, og medbring en paraply for en sikkerheds skyld, da vejret i Amsterdam er lidt uforudsigeligt. Her er nogle flere tips til dit besøg i Amsterdam.

Bestil billetter til Van Gogh-museet

Hvorfor besøge Van Gogh-museet i Amsterdam?

Van Gogh Museum, Amsterdam| ©Viator.com
Van Gogh Museum, Amsterdam| ©Viator.com

Van Gogh-museet i Amsterdam rummer omkring 200 malerier, 400 tegninger og 700 breve af den hollandske kunstner Vincent van Gogh. Museet har også en stor samling af samtidige værker af kunstneren og værker, der har påvirket hans egen stil, herunder hans samling af japanske grafikker. Det omfatter også værker af andre samtidige, impressionistiske og post-impressionistiske kunstnere.

Van Goghs værker er organiseret kronologisk i fem perioder. Hver af disse repræsenterer en anden periode i hans liv: Nederlandene, Paris, Arles, Saint-Remy og Auvers-sur-Oise.

De udstillede kunstværker skifter ofte takket være udlån af værker. Midlertidige udstillinger er ofte af enestående kvalitet og indgår i de guidede rundvisninger.

Bestil en guidet tur på Van Gogh-museet

Dette er museumsbutikken på Van Gogh-museet i Amsterdam

Inde i museumsbutikken| ©Rob Dammers
Inde i museumsbutikken| ©Rob Dammers

Van Gogh Museum Shop ligger tæt på hovedindgangen og er kun tilgængelig gennem museet. Den er åben hver dag i de almindelige åbningstider og tilbyder en samling af unikke Van Gogh-produkter, såsom kontortilbehør, bøger, reproduktioner af malerier og et bredt udvalg af undervisningsartikler til børn.

I denne butik kan du købe souvenirs inspireret af Vincent van Goghs værker, men også unikke produkter, der er skabt i samarbejde med internationale designere og mærker. Der er også et bredt udvalg af bøger om Vincent van Gogh og hans samtidige.

Book Van Gogh-sparepakken med krydstogt og billetter til Van Gogh-museet

Hvor kan man spise i nærheden af Van Gogh Museum Amsterdam

Spise bagels på Bagels & Beans| ©ChantelleJaune
Spise bagels på Bagels & Beans| ©ChantelleJaune

Selv om det er rigtigt, at der ikke er nogen café eller et sted at spise som sådan inde på museet, er der flere steder omkring det.

 • I gåafstand fra Van Gogh-museet ligger Bagels & Beans, en lokal kæde, der er kendt for sine prisbillige sandwiches og kaffe lavet med ingredienser fra økologiske og bæredygtige gårde, samt menuer, der spænder fra salater til mere omfattende retter.
 • Sama Sebo er også et andet sted, hvor du kan slappe af og nyde god mad uden at miste for meget, da det ligger meget tæt på museet. De tilbyder frokostmenuer, men du kan også bestille à la carte. En af deres mest berømte menuer er den traditionelle Rijsttafel, der består af snesevis af mini-bidderetter, der er typiske for det lokale køkken.

Bestil et besøg på Van Gogh-museet og Rijksmuseum