Besøg Wieliczka saltminer med børn

Læs disse tips for at gøre dit besøg i Wieliczka saltminerne med børn til en succes - de vil have en god oplevelse!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Besøg Wieliczka saltminer med børn

Wieliczka-saltminerne | ©Muhammad Younas

Wieliczka saltminer lover at være et af de besøg, der vil imponere de små derhjemme, men som ved alle familiebesøg er der en finesse i det.

For at sikre, at alt går glat, må du ikke gå glip af disse 8 tips, der kan hjælpe dig med at planlægge din tur til denne spektakulære polske turistattraktion. Bemærk!

1. En organiseret udflugt, der er mere praktisk for familierejser

Gruppebesøg i minerne| ©Aleksandr Zykov
Gruppebesøg i minerne| ©Aleksandr Zykov

Selv om du kan besøge Wieliczka saltminerne på egen hånd, er det en god idé at have alting velorganiseret og ikke improvisere, når du rejser med din familie. Især når man tager på sightseeing med små børn.

I den forstand gør en organiseret udflugt til Wieliczka saltminerne fra Krakow altid tingene meget nemmere og enklere.

Du behøver ikke at bruge tid på at finde transportmidler eller finde den hurtigste rute, så børnene ikke bliver udmattede. Faktisk henter de fleste af disse organiserede ture dig og kører dig til dit hotel, hvilket er meget praktisk for alle. Desuden slipper du for at skulle tale et fremmedsprog for at få billetter ved billetkontoret og lade børnene vente unødigt i kø. Dette er en meget populær attraktion i landet, og afhængigt af dagen kan køerne være lange.

Hvis du vælger en organiseret udflugt til Wieliczka saltminerne fra Krakow, bliver det hele nemmere, og alt er designet, så du ikke behøver at bekymre dig om nogen af disse ting - du skal bare have det sjovt og lade dig gå!

Hvis tanken om at tage på en organiseret udflugt til dette smukke monument tiltaler dig, anbefaler jeg dig at tage et kig på indlægget Udflugter til saltminerne fra Krakow, hvor du kan finde flere oplysninger om emnet og nogle interessante forslag.

Bestil en tur til saltminerne

2. Bestil altid dine billetter på forhånd

Indgang til minerne| ©Brian Snelson
Indgang til minerne| ©Brian Snelson

Hvis jeg skulle give dig ét godt råd, når du besøger Wieliczka saltminerne som familie, ville det være: "Udskyd ikke til i morgen, hvad du kan gøre i dag", især når det gælder køb af billetter.

Som sagt er dette et meget berømt monument i Krakow, og hvert år besøger næsten 2 millioner mennesker det. Derfor er det vigtigt, at du bestiller dine billetter så hurtigt som muligt, hvis du ikke vil stå uden dem, når du har rejst dertil (tænk på børnenes skuffelse!).

Du behøver heller ikke at stå i endeløs kø ved billetkontorerne for at få en plads på rundvisningerne på polsk eller engelsk, hvor du, medmindre du forstår sproget, går glip af guidens forklaringer, og rundvisningen er slet ikke sjov.

I den henseende er mit råd at købe dine billetter til Wieliczka saltminerne online, da du kan sammenligne tidsplaner, tilgængelighed, priser og typer af ruter (afhængigt af børnenes alder er der nogle ture, der kombinerer besøget i minerne med Auschwithz, med et julemarked eller med Oskar Schindlers fabrik). På Hellotickets har du mange muligheder at vælge imellem, og du kan trygt tage billetterne med dig hjemmefra!

Du kan få flere oplysninger i indlægget Billetter til saltminerne: priser og hvordan du køber dem.

Book en udflugt til saltminerne

3. Udnyt de nedsatte billetpriser for børn

Familie på besøg i minerne| ©Andrew Milligan sumo
Familie på besøg i minerne| ©Andrew Milligan sumo

Når vi rejser som familie, er prisen på udflugten en vigtig faktor i beregningen af det budget, vi vil bruge på en aktivitet på en rejse.

I Wieliczka Salt Mines er børn op til 4 år gratis, mens der for alle andre børn i alderen 4-12 år er meget nedsatte priser, som kompenserer for dette.

I Hellotickets har du f.eks. mulighed for at vælge børnenes alder, når du bestiller dine billetter, så den reducerede pris, du skal betale for hvert barn, beregnes automatisk. Det er praktisk, ikke sandt?

Book en udflugt til saltminerne

4. Beskyt dem mod kulden i minerne, selv om sommeren!

Beskyt dig mod kulden| ©Aleksandr Zykov
Beskyt dig mod kulden| ©Aleksandr Zykov

Uanset om du besøger Wieliczka-saltminerne på egen hånd eller på en organiseret tur, tager sightseeingturen gennem dybet ca. 2 timer.

Som du kan se, er turen lang, og inde i minerne er det ret køligt selv om sommeren på grund af luftfugtigheden. Temperaturen ligger på mellem 17 og 18ºC, så det er vigtigt at holde børnene varme, så de ikke fryser under turen, uanset temperaturen udenfor.

Husk også, at de skal have behagelige sko på, så de ikke får ondt i fødderne, når de går, og at sålerne skal være skridsikre for at undgå fald i områder, hvor der er mindre lys, eller hvor jorden er lidt mere glat.

Bestil en tur til saltminerne

5. Gå på toilettet, før turen begynder

Daniłowicza Brønd| ©Aleksandr Zykov
Daniłowicza Brønd| ©Aleksandr Zykov

Inden turen til Wieliczka Saltmine begynder, er det vigtigt at tage børnene med på toilettet, da de ofte bliver overrasket af naturens kald på det mest uventede tidspunkt.

Du finder toiletterne ved indgangen til Daniłowicza-brønden, men i løbet af turen (40 og 90 minutter inde i turen) vil der også være en kort pause for at gå til andre underjordiske toiletter, så du ikke behøver at skynde dig undervejs.

Book en udflugt til saltminerne

6. Pak snacks i din rygsæk

Medbring snacks til børnene| ©daveynin
Medbring snacks til børnene| ©daveynin

Børn er uforudsigelige. Vi ved ikke, hvornår de vil holde en pause eller blive sultne. Derfor er det altid en god idé at pakke nogle snacks og vand i rygsækken, hvis de skulle få appetit under vandreturen.

I Drozdowice-kammeret har du en kort pause til en drink, og du kan også købe mad og drikkevarer der, hvilket vil hjælpe dig med at holde dem med nok energi til at afslutte turen.

7. Sæt dem i en sammenhæng, så de forstår, hvad de vil se

Repræsentation af arbejdet i minerne gennem årene| ©Dennis Jarvis
Repræsentation af arbejdet i minerne gennem årene| ©Dennis Jarvis

Det kan virke som et atypisk sted at tage på familieferie i en mine, men sandheden er, at dette er en anderledes og meget original aktivitet, hvor børnene kan lade fantasien få frit løb og føle sig som en lille opdagelsesrejsende for en dag. Det vil være noget, de vil huske resten af deres liv!

På turen gennem Wieliczka saltminerne vil de se utrolige steder: smukke saltsøer, mærkelige klippeformationer og masser af underjordiske kamre og gallerier, der alle er mere imponerende end de andre. Guiden vil også fortælle dig mange legender og kuriositeter, som vil gøre dig målløs - du vil elske det!

Men før du ankommer til monumentet, kan du give dem en lille forsmag på, hvad de vil se, så de får en bedre sammenhæng og bedre kan forstå besøget. I indlægget Hvad skal du se i Wieliczka Saltminer finder du en oversigt, der kan hjælpe dig.

8. Vær forsigtig med barnevogne

Forældre med babyer| ©Mavi Villatoro
Forældre med babyer| ©Mavi Villatoro

Hvis du skal besøge Wieliczka saltminerne med en baby, anbefaler jeg, at du i stedet for at vælge en barnevogn tager en bæresele med, da der ikke er noget sted at stille barnevognen, når turen starter, og du vil støde på mange trapper undervejs.

Bestil en tur til saltminerne