Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Wieliczka saltmine billetter: hvordan man køber dem, priser og rabatter

Du skal have en billet for at se Wieliczka saltminerne personligt. I dette indlæg fortæller jeg dig, hvor meget de koster, og hvordan du køber dem.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Wieliczka saltmine billetter: hvordan man køber dem, priser og rabatter

Tunnel af miner | ©Lars Plougmann

At besøge Wieliczka-saltminerne og gå mere end 100 meter ned i jorden er en unik oplevelse, som du skal have mindst én gang i dit liv. Findes der et bedre tidspunkt end på din tur til Kraków? Dette var et af de første monumenter, der blev erklæret for UNESCO's verdensarv.

I dette indlæg finder du nyttige oplysninger om prisen på billetter til Wieliczka Saltmine, og hvordan du køber dem - gå ikke glip af det!

Hvordan køber man billetter til Wieliczka Saltmine?

Detalje af St. Kinga's kapel| ©puffin11k
Detalje af St. Kinga's kapel| ©puffin11k

Wieliczka Saltmine er en af de mest populære turistattraktioner i Kraków, faktisk er det den næstmest besøgte i Polen.

Der er flere måder at få billetter til Wieliczka saltminerne på. Hvis du ønsker at besøge monumentet på egen hånd, kan du købe billetter i monumentets billetkontor til rundvisninger på polsk og engelsk, men hvis du vil undgå de store køer og få en guidet rundvisning på dit eget sprog, kan du bestille denne Wieliczka Salt Mines-tur fra Krakow online.

Uanset hvilket sted du vælger at købe billetter til Wieliczka saltminerne, skal du sørge for at tjekke åbningstiderne og bestille i god tid inden din rejsedato, da det er en meget populær attraktion, og rundvisninger på andre sprog er små, men meget efterspurgte. Billetterne går hurtigt!

Bestil et besøg i saltminerne

Wieliczka Salt Mine billetpriser

Trapper ned til minen| ©Aleksandr Zykov
Trapper ned til minen| ©Aleksandr Zykov

Du kan købe billetter til Wieliczka Saltmine på egen hånd, hvis du ønsker at spare så meget som muligt på dit besøg. Prisen for billetter til monumentet ved billetkontoret for rundvisninger på andre sprog end polsk er som følger:

 • Standard enkeltbillet: 100 PLN (21,59 EUR)
 • Rabatteret enkeltbillet til børn og unge: 80 PLN (17,27 Euro)
 • Rabat på enkeltbilletter for studerende og seniorer: 90 PLN ('19,43)
 • Familiebillet (2 voksne + 2 børn i alderen 4-16 år): 280 PLN (60,45 Euro)
 • Børn op til 4 år: gratis

Hvis du køber dine billetter på billetkontoret, har du dog den ulempe, at du skal vente i lange køer ved indgangen. Så det kan ikke altid betale sig at spare penge, hvis du vil få mest muligt ud af din tid i Krakow.

Prisen for aktiviteten er en vigtig faktor, når du skal planlægge dit budget for en aktivitet på din rejse. Hvis du vil vide mere om det, anbefaler jeg, at du læser indlægget Hvad koster det at besøge saltminerne.

Book en udflugt til saltminerne

Er der gratis adgang eller adgang med rabat til Wieliczka Saltmine?

Tunnel af miner| ©James Antrobus
Tunnel af miner| ©James Antrobus

Nej, det er generelt ikke muligt at komme gratis ind i Wieliczka Saltmine, kun børn op til 4 år kan komme ind. Alle andre besøgende skal købe en billet for at se hele monumentet.

Det er dog muligt at deltage gratis i messen hver søndag kl. 7.30 i det storslåede kapel St. Kinga, men kun ved denne lejlighed og kun i forbindelse med eukaristien.

Der findes ingen rabatter eller kampagner som sådan, men der er reducerede priser ved billetkontoret for visse grupper som f.eks. børn, studerende, unge og pensionister.

Bestil en tur til saltminerne

Hvor meget koster turen til Wieliczka Saltmine?

Saltstatuer af minearbejderne| ©Davis Staedtler
Saltstatuer af minearbejderne| ©Davis Staedtler

Hvis du er en af dem, der foretrækker ikke at gøre det svært for dig selv, når du tager på rejse, uanset om det drejer sig om fremmedsprog, transport, entrégebyrer eller en guide, så er mit råd at vælge en organiseret tur til Wieliczka saltminerne fra Krakow for at opleve dette smukke verdensarvsområde.

Hvis du bestiller den i Hellotickets, er der flere alternativer til en organiseret tur til saltminerne i Wieliczka, afhængigt af om du er interesseret i en privat udflugt (126 €), en all-inclusive-tur (44 €) eller kun transfer med guidet tur (43 €), selv om du i denne sidste mulighed selv skal betale for indgangen og ikke er inkluderet i prisen for turen.

Når du bestiller dine billetter, anbefaler jeg dig derfor, at du læser nøje, hvad turen omfatter, og hvad den ikke omfatter, så du kan vælge den tur, der passer bedst til dine behov og din smag.

Hvad omfatter organiserede ture normalt?

 • Transport tur/retur med airconditioneret bus
 • Professionel guide
 • Entré til Wieliczka saltminerne

Hvad udflugterne normalt ikke omfatter

 • Drikkepenge
 • Mad og drikkevarer
 • Turen omfatter ikke elevatoren til bunden af minen.

Book en udflugt til saltminerne

Skal børn betale entré til Wieliczka saltminerne?

Børn på besøg i minerne| ©Lars Plougmann
Børn på besøg i minerne| ©Lars Plougmann

Når vi tænker på aktiviteter, som vi kan lave med familien, forestiller vi os normalt et sted udendørs, hvor børnene kan lege, løbe og hoppe. Måske virker en mine i første omgang ikke som det ideelle sted for en tur med børn, men intet kunne være mere forkert.

Da det er et så atypisk og anderledes sted, er et besøg i Wieliczka saltmine noget, de altid vil huske - det er ikke hver dag, man får mulighed for at gå dybt ned i jorden!

Wieliczka Salt Mine Tour er åben for børn i alle aldre, og der er gratis adgang for børn op til 4 år. Alle andre børn skal have deres egen billet.

Tro mig, de vil have en fantastisk tid med at føle sig som Tadeo Jones i en dag, hvor de udforsker en meget gammel middelalderlig mine og lytter til alle de legender, der cirkulerer omkring den. Du vil se masser af underjordiske kamre og gallerier, mærkelige klippeformationer, smukke saltsøer, fantastiske skulpturer og lære, hvordan minearbejdernes hårde arbejde var. Du vil elske det!

Hvis du vil vide mere om at besøge dette særlige monument med din familie, anbefaler jeg, at du læser indlægget Besøg i saltminerne med børn.

Bestil en rundvisning i en saltmine

Hvad er prisen for transport til Wieliczka Saltmine fra Krakow?

Sukiennice, Krakow| ©Jorge Láscar
Sukiennice, Krakow| ©Jorge Láscar

Da Wieliczka saltminerne er et meget turistet sted tæt på Krakow, er de meget godt forbundet med byen, og der er flere transportmidler til rådighed for at komme dertil på egen hånd, hvis du fravælger muligheden for at tage på en organiseret tur til Wieliczka saltminerne med transport inkluderet.

Når du planlægger dit budget for et besøg i Wieliczka saltminerne, er transport også noget, som du bør være særlig opmærksom på.

Heldigvis er transport i Krakow ikke særlig dyrt, og du vil kunne finde billige måder at komme til monumentet på uden at bruge en formue. I denne henseende er de bedste muligheder tog og bus, to hurtige og billige transportmidler, der bringer dig til monumentet på ca. 30 minutter.

En busbillet til Wieliczka Saltmine fra Kraków koster ca. 4 PLN (ca. 1 €) hver vej, mens prisen på en togbillet kan tjekkes online eller i billetlugen på stationen.

Men i indlægget Hvordan man kommer til Wieliczka saltminerne fra Kraków vil jeg fortælle dig mere om det.

Bestil en tur til saltminerne