Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Pris for at besøge Wieliczka-saltminerne: Pris for billetter og guidede ture

Har du planer om at besøge Wieliczka-saltminerne, og ved du ikke, hvor stort et budget du har brug for? Læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minutters læst

Pris for at besøge Wieliczka-saltminerne: Pris for billetter og guidede ture

Daniłowicza Well | ©Aleksandr Zykov

Et besøg i Wieliczka-saltminerne er et must under en ferie i Polen.

I dette indlæg vil jeg fortælle dig, hvor meget det koster at besøge Wieliczka-saltminerne, uanset om du vil tage af sted på egen hånd eller deltage i en organiseret tur.

Hvor meget koster det at besøge Wieliczka-saltminerne fra Krakow?

Skt. Kingas kapel| ©Aleksandr Zykov
Skt. Kingas kapel| ©Aleksandr Zykov

Atbooke en organiseret tur til Wieliczka-saltminerne fra Krakow koster omkring 50 €. Det er en rigtig god mulighed, fordi du vil blive ledsaget af en guide, og du vil ankomme til porten til monumentet uden unødvendig ventetid og kø ved billetkontoret.

I tilfælde af uforudsete omstændigheder kan du også aflyse turen gratis. I alt varer den normalt omkring 4 timer, og transporten foregår i et veludstyret køretøj med aircondition. Og selvfølgelig er entréen til minerne inkluderet.

Der er også mulighed for at booke en udflugt til saltminerne og Auschwitz, så man kan se begge steder på samme dag. I dette tilfælde starter prisen ved €106.

Book en tur til saltminerne

Wieliczka Salt Mines billetpris

Maskiner, der bruges til at arbejde i minen| ©Dennis Jarvis
Maskiner, der bruges til at arbejde i minen| ©Dennis Jarvis

Billetpriser for ture på andre sprog end polsk er som følger:

  • Standard enkeltbillet: 100 PLN (21,59 EUR)
  • Rabatteret enkeltbillet for børn og unge: 80 PLN (17,27 Euro)
  • Rabatteret enkeltbillet for studerende og seniorer: 90 PLN ('19,43)
  • Familiebillet (2 voksne + 2 børn i alderen 4-16): 280 PLN (60,45 Euro)
  • Børn op til 4 år: gratis

Du kan købe billetter til Wieliczka-saltminen på egen hånd i monumentets billetkontor, men du risikerer at løbe tør for plads, så jeg anbefaler, at du gør det online.

Billetter i billetkontoret fås på polsk og engelsk, men hvis du ønsker at tage denne tur på et andet sprog, skal du købe dem online og i god tid inden din rejsedato til Krakow, da ture på andre sprog er få, men meget efterspurgte.

Book en tur til saltminerne

Hvor meget koster det at tage en tur til Wieliczka Salt Mines på egen hånd fra Krakow?

Trapper, der fører ned til minen| ©Aleksandr Zykov
Trapper, der fører ned til minen| ©Aleksandr Zykov

Hvis den organiserede tur koster omkring 50 € pr. person, vil den selvstyrede tur være lidt billigere, da du kun skal bruge penge på indgangsbilletter og transport til og fra saltminerne. På grund af Wieliczka-saltminernes karakteristika og af bevarings- og sikkerhedsmæssige årsager vil du altid være ledsaget af en professionel guide under turen inde i monumentet.

Hvis du vil planlægge dit besøg i Wieliczka-saltminerne på egen hånd, anbefaler jeg, at du først tjekker åbningstiderne og derefter køber billetter.

I indlægget Sådan besøger du Wieliczka-saltminerne på egen hånd kan du finde flere oplysninger om det, så jeg anbefaler, at du tager et kig på det.

Book en udflugt til saltminerne

Hvor meget koster det at besøge Wieliczka-saltminerne og Auschwitz?

Indgang til Auschwitz II-lejren| ©Magdalena Smolnicka
Indgang til Auschwitz II-lejren| ©Magdalena Smolnicka

En turtil Auschwitz og Wieliczka-saltminerne fra Krakow koster cirka £97 og er en af de mest populære oplevelser omkring Krakow.

Med denne pakke kan du få mest muligt ud af din tur til byen, hvis du kun tilbringer et par dage i Krakow, og du sparer også tid (ved ikke at skulle stå i kø ved billetkontoret) og penge (ved ikke at skulle købe billetter separat).

Besøget på begge steder finder sted på samme dag, og et privat køretøj kører dig til og fra Krakow, Auschwitz og saltminerne. Hvis du vil vide mere om dette besøg, må du ikke gå glip af indlægget Udflugter til Auschwitz og Wieliczka-saltminerne fra Krakow.

Book en tur til saltminerne

Transportpris fra Krakow til Wieliczka saltminer

Sukiennice, Krakow| ©Angelo Romano
Sukiennice, Krakow| ©Angelo Romano

Hvis du ikke er interesseret i at tage på en organiseret tur til Wieliczka-saltminerne med transport inkluderet, er de bedste muligheder toget og bussen, to hurtige, komfortable og billige transportmidler, der vil bringe dig til monumentet på ca. 30 minutter.

Busbilletten til Wieliczka-saltminerne fra Krakow koster ca. 4 PLN hver vej (ca. 1 euro), mens prisen på togbilletten skal tjekkes ved billetlugen på stationen eller online.

Men i indlægget Sådan kommer du til Wieliczka-saltminerne fra Krakow vil jeg fortælle dig flere detaljer og alle de alternativer, du har til rådighed.

Book en udflugt til saltminerne