Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Wieliczka saltminer åbningstider

Et besøg i Wieliczka saltminen er et must på en tur til Kraków. Vær opmærksom på deres åbningstider, så du kan arrangere dit besøg.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minutters læst

Wieliczka saltminer åbningstider

Reliefdetalje af slagtningen af de uskyldige | ©Dennis Jarvis

Wieliczka-saltminen er en af de ældste saltminer i verden og en af de mest berømte turistattraktioner i Krakow. Hvis du ønsker at besøge dem på en rejse til Polen, skal du først og fremmest tjekke åbningstiderne for at organisere dit besøg.

Derefter skal du købe dine billetter til Wieliczka-saltminerne online på forhånd for at sikre dig en plads til dette verdensarvsområde, der ligger mere end 100 meter under jorden. Men hvis jeg må give dig et tip, så er det bedst at tage med på en tur til Wieliczka saltminerne fra Krakow, så du ikke får problemer med at arrangere transport til og fra saltminerne - stedet er meget populært, og billetterne flyver afsted!

1. Åbningstider for Wieliczka saltminerne

Udendørs faciliteter i minen| ©NH53
Udendørs faciliteter i minen| ©NH53

Saltminen i Wieliczka er åben alle ugens dage fra mandag til søndag. Åbningstiderne for dette monument er som følger:

  • Mandag til søndag: kl. 9.00 til 17.00.

Bestil dit besøg i saltminerne

2. Tidsplan for rundvisning i saltminen i Wieliczka

Inde i minerne| ©Andrew Milligan sumo
Inde i minerne| ©Andrew Milligan sumo

Alle ture i Wieliczka saltminerne foregår med en guide i grupper på ca. 30 personer.

Selv om mange rejsende gerne vil besøge dette unikke sted på egen hånd, er en guidet tur til Wieliczka saltminerne den mest bekvemme måde at besøge saltminerne på, i betragtning af monumentets karakteristika.

Husk, at det er en 135 meter dyb rute gennem 3,5 kilometer labyrintiske gallerier og kamre med underjordiske søer, så det er altid mere sikkert at bevæge sig gennem jordens dybder i halvmørke med en guide, der ved, hvordan man finder tilbage og har kendskab til førstehjælp og sikkerhed. Især for dem, der kan være klaustrofobiske.

Desuden er oplevelsen med en guide sjovere, fordi de kender mange kuriositeter og historier, som vil gøre dit besøg uforglemmeligt.

Hvad angår de guidede ture i Wieliczka saltminerne, er der ud over polsk også særlige programmer for andre sprog som engelsk, spansk, tysk, italiensk, russisk, fransk og italiensk.

Du kan købe billetter til rundvisningerne på polsk og engelsk ved billetkontoret, men hvis du foretrækker at tage turen på et andet sprog, skal du købe dine billetter til en guidet rundvisning i Wieliczka saltminerne online. Når du har booket online, skal du kontakte udbyderen for at få bekræftet starttidspunktet for turen på dit valgte sprog.

Bestil dit besøg i saltminerne

3. Hvor lang tid tager det at besøge Wieliczka saltminerne?

Struktur til afstivning af miner| ©G. Weston
Struktur til afstivning af miner| ©G. Weston

Turen gennem Wieliczka-saltminens indre tager ca. 2 timer og kan forlænges til 3 timer, hvis du tilføjer et besøg til den underjordiske udstilling på saltminemuseet i Krakow.

I virkeligheden er det ikke en aktivitet, der tager for lang tid, for turen er meget spændende, og du har det sjovt under turen. Det er ikke hver dag, at man har mulighed for at besøge en rigtig aktiv mine, der er så unik og kunstnerisk som denne, som også er en af de ældste og største i verden.

Hvis du er ved at arrangere en tur til Krakow, kan du i artiklen Hvor lang tid tager rundvisningerne i saltminerne fortælle dig i detaljer, hvor lang tid du skal bruge på at se monumentet, så du bedre kan planlægge resten af dagen.

Når det er sagt, er der ikke nok ord til at beskrive dette utrolige sted - det er bare fantastisk! Heldigvis hjælper guiderne i minerne os med at opdage alle de kroge og hjørner og skatte, der er gemt i de underjordiske gallerier, og med at opklare deres historie og betydningen af deres udsmykning og arkitektur.

Det er ikke underligt, at de er kendt som "Polens underjordiske saltkatedral". Det har nogle virkelig fascinerende rum! Kinga-kapellet er efter min mening juvelen i Wieliczka-minerne og en af mine favoritter, men der er mange flere. I indlægget Hvad skal man se i saltminerne gennemgår jeg højdepunkterne fra dette fantastiske besøg.

Bestil dit besøg i saltminerne

4. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Wieliczka saltminerne?

Kapel i minen| ©Harald Groven
Kapel i minen| ©Harald Groven

Efter min mening er det bedste tidspunkt at besøge Wieliczka Saltmine tidligt om morgenen. Det giver dig resten af dagen til at lave andre interessante planer i Krakow.

I indlægget Hvad skal man se og lave i Krakow kan du finde flere idéer til en fantastisk storbyferie - du vil elske dem!

5. Hvornår er Wieliczka saltminerne lukket?

En rekonstruktion af minearbejde i oldtiden| ©Dennis Jarvis
En rekonstruktion af minearbejde i oldtiden| ©Dennis Jarvis

Saltminerne i Wieliczka er åbne alle årets dage undtagen den 1. januar, påskesøndag, 1. november, juleaftensdag og juledag. Desuden lukker minerne på skærtorsdag kl. 17.00 og den 31. december kl. 16.00.

Men hvis der sker en ændring af planerne, eller hvis monumentet må lukke i tilfælde af en uforudset begivenhed eller hændelse, kan du tjekke det ved at lave en hurtig søgning på Google, inden du rejser.

Hvis du planlægger et besøg i Wieliczka saltminerne snart, anbefaler jeg, at du læser artiklen Tips til et besøg i Wieliczka saltminerne for at få mest muligt ud af denne fantastiske oplevelse, og få flere nyttige råd.

Bestil dit besøg i saltminerne