Hvordan besøger man Wieliczka saltminer på egen hånd

Wieliczka-saltminen er et must-see på en tur til Kraków. Hvis du vil se den på egen hånd, har dette indlæg nogle nyttige oplysninger, der kan hjælpe dig med at planlægge dit besøg - læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Hvordan besøger man Wieliczka saltminer på egen hånd

Mine-gallerier | © Anna & Michal

Wieliczka-saltminen er en af de ældste og største saltminer i verden og en af de mest berømte turistattraktioner i Krakow. Siden den første gang blev besøgt i det 15. århundrede, har den såkaldte "underjordiske saltkatedral i Polen" fortsat med at forbløffe besøgende fra hele verden.

Vil du gerne udforske Wieliczka-saltminerne i dit eget tempo? Læs videre, så fortæller jeg dig, hvordan du kan gøre det!

Den mest praktiske løsning

Wieliczka Saltminen Dagstur fra Krakow

Nyd dette imponerende besøg i minerne på en udflugt med transfer inkluderet.

Du kommer rundt i hele naturparken med masser af tid til at vandre og se vandfaldene oplyst om natten. På vejen tilbage stopper I for at shoppe i en outlet-butik.

Nyd en guidet tur i en gruppe på ca. 35 personer. Du bliver hentet af en bil med aircondition fra dit hotel i Krakow, og derfra kører du direkte til Wieliczka-saltminerne. Turen varer ca. 4 timer, hvor du vil gå dybt ned i jorden for at udforske kamre, korridorer, saltkapeller og søer.

Wieliczka-saltminerne ligger 135 meter under jorden, så du vil altid være ledsaget af en ekspertguide, som vil tage dig med gennem den underjordiske by og fortælle dig historier og kuriositeter. Du vil se underjordiske søer og rum dekoreret med skulpturer, der er så imponerende, at UNESCO i 1978 erklærede dem for verdensarv.

Anbefales, hvis... du ikke vil gå glip af dette unikke besøg og foretrækker at spare tid og penge ved at booke en organiseret tur.


Sådan køber du billetter til Wieliczka-saltminerne

Maskiner, der blev brugt til at udvinde minen| ©Milan Boers
Maskiner, der blev brugt til at udvinde minen| ©Milan Boers

Køb billetter online

Som en af de mest populære turistattraktioner nær Krakow mener jeg, at det at købe billetter online til Wieliczka-saltminen er den bedste måde at sikre sig adgang på den dag, man ønsker, og at undgå de endeløse køer ved billetkontoret.

Når du køber dine billetter online, kan du også booke din plads på turen på et andet sprog end polsk og engelsk. Som jeg sagde før, er der meget få billetter til rådighed på andre sprog, så at købe på forhånd er en vigtig faktor for at få dine billetter på det sprog, du ønsker, hvis du ikke taler flydende engelsk.

Da alle besøg i Wieliczka-saltminerne skal foregå indefra med en guide, anbefaler jeg, at du for ikke at komplicere din søgning efter transport, billetter, sprog og så videre forenkler tingene og booker en guidet tur i Wieliczka-saltminerne, hvor alt allerede er organiseret, så du ikke behøver at bekymre dig om noget, men bare kan nyde det.

I indlægget Udflugter til saltminerne fra Krakow finder du flere interessante forslag, som jeg råder dig til at tage et kig på, hvis du vil købe billetter online. Husk, at når du har booket online, skal du kontakte udbyderen for at bekræfte starttidspunktet for turen på det sprog, du har valgt.

Køb af billetter på billetkontoret

Hvis du planlægger en tur til Krakow og gerne vil besøge Wieliczka-saltminen på egen hånd, er det første, du skal gøre, at tjekke åbningstiderne for at planlægge dit besøg og derefter købe dine billetter.

Hvis du vil besøge Wieliczka-saltminerne på egen hånd , kan du købe billetter i monumentets billetkontor til ture på polsk og engelsk, men hvis du vil have denne tur på et andet sprog, skal du købe dem online og i god tid inden din rejsedato, da ture på andre sprog er sjældne, men meget efterspurgte.

Når du har fået dine billetter, vil du blive inddelt i en gruppe, som skal udforske minerne sammen med en guide, og selvom du af bevarings- og sikkerhedsmæssige årsager ikke kan besøge minerne helt på egen hånd i explorer-mode, er oplevelsen også meget spændende, og du vil få en fantastisk tid under turen.

Book en tur til saltminerne

Hvordan er Wieliczka Salt Mine Tour?

Dværge i saltminer| ©Dennis Jarvis
Dværge i saltminer| ©Dennis Jarvis

Wieliczka-saltminen er et fantastisk sted - hvem kunne have forestillet sig, at jordens indre kunne være hjemsted for sådan et sted?

Bare det at se på billederne af interiøret giver dig lyst til at udforske minens dybder som Indiana Jones, men de af jer, der ønsker at udforske Wieliczka-saltminerne i jeres eget tempo, skal vide, at I altid vil blive ledsaget af en professionel guide fra selve monumentet af bevarings- og sikkerhedsmæssige årsager.

Det lyder måske som lidt af en spoilsport, men intet kunne være længere fra sandheden. Guiderne kender mange historier og kuriositeter om minerne, som gør besøget endnu sjovere.

Husk også på, at ruten går 135 meter ned gennem 3,5 kilometer labyrintiske gallerier og kamre med underjordiske søer, så det er altid betryggende at bevæge sig gennem jordens dyb i mørket med en guide, der ved, hvordan man finder tilbage og har kendskab til førstehjælp og sikkerhed.

Hvis du føler dig klaustrofobisk på en del af ruten, der er lidt mere lukket, har de en protokol, der ledsager dig og hjælper dig. Så bare rolig, alt vil være perfekt, og det vil blive en uforglemmelig oplevelse!

Book en tur til saltminerne

Hvad vil du se ved Wieliczka-saltminerne?

Skt. Kingas kapel| ©G. Weston
Skt. Kingas kapel| ©G. Weston

Undervejs vil du se imponerende seværdigheder, der vil overgå alle dine forventninger. Besøget i Wieliczka-saltminerne starter ved Danilowicza-skakten, og derfra går du ned fra første til tredje niveau gennem forskellige gallerier, der fører til kamre som Copernicus-kammeret (en af de første besøgende i minerne), Sankt Barbara-kammeret (minearbejdernes skytshelgen), Kazimierz-kammeret (en vigtig polsk konge), Weimar-kammeret (med en lille oplyst sø) eller Korsets Kapel, blandt mange andre.

Af dem alle er St. Kinga-kapellet efter min mening juvelen i Wieliczka-minerne. Alene dette kammer er et besøg værd. Det er et meget specielt sted mere end 100 meter under jorden, dekoreret med smukke lysekroner, der hænger fra loftet, statuer og relieffer om Kristi liv. Det er et sted med en unik atmosfære! Det fanger virkelig din opmærksomhed.

Hvis du vil vide mere om kamrene i Wieliczka-saltminerne, og hvad du kan se under sightseeingturen, må du ikke gå glip af indlægget Hvad skal man se i saltminerne.

Book en tur til saltminerne

Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Wieliczka-saltminerne?

Detalje af udsmykningen i Skt. Kingas kapel| ©Dennis Jarvis
Detalje af udsmykningen i Skt. Kingas kapel| ©Dennis Jarvis

Efter min mening er det bedste tidspunkt at besøge Wieliczka-saltminerne tidligt om morgenen. På den måde har du resten af dagen til at lægge andre planer i Krakow, som du stadig har til gode.

I den forbindelse vil jeg anbefale dig at læse indlægget Hvad skal man se, og hvad skal man lave i Krakow, hvor du finder nogle ideer til at få mest muligt ud af en tur til denne polske by.

Book en tur til saltminerne

Hvor lang tid tager det at besøge Wieliczka-saltminerne?

Alteret i St. Kingas kapel| ©Dennis Jarvis
Alteret i St. Kingas kapel| ©Dennis Jarvis

Uanset om du tager til Wieliczka-saltminerne på egen hånd eller på en organiseret tur, tager turen til Wieliczka-saltminerne omkring 2 timer og kan udvides til 3 timer, hvis du tilføjer et besøg i den underjordiske udstilling på Saltmine Museum i Krakow.

Nogle mennesker synes måske, at det er et langt besøg, men i virkeligheden er det ikke en særlig krævende aktivitet, fordi turen er fascinerende, og du vil have det sjovt under turen. Det er trods alt ikke altid, man får chancen for at komme ind i en rigtig mine, der er så kunstnerisk som denne, som stadig er aktiv, og som også er en af de ældste og største i verden.

Hvis du planlægger en tur til Krakow, forklarer jeg i artiklen Hvor lange er turene til saltminerne i detaljer, hvor meget tid du skal bruge på at se monumentet, så du bedre kan planlægge resten af dagens aktiviteter.

Book en tur til Saltminerne

Hvordan kommer man til Wieliczka-saltminen?

Lift til saltminerne| ©Dennis Jarvis
Lift til saltminerne| ©Dennis Jarvis

Dette vil være af stor interesse for dig, hvis du planlægger at besøge Wieliczka-saltminerne på egen hånd.

Monumentet ligger kun 14 kilometer fra Kraków, så det vil ikke tage dig lang tid at komme dertil. Afhængigt af hvilket transportmiddel du vælger, tager det højst 30 minutter.

Da Wieliczka-saltminerne er et meget turistet sted, er der gode forbindelser til Krakow, og der er flere transportmuligheder, hvis du vil besøge stedet på egen hånd.

I indlægget Sådan kommer du til Wieliczka-saltminerne fra Krakow fortæller jeg dig om alle de tilgængelige alternativer, men som jeg sagde før, hvis du ikke vil komplicere dig selv med at lede efter transport og billetter, beregne ruter og overførsler, se på stoppesteder, parkering og så videre, er mit råd at forenkle tingene og booke din plads på en organiseret tur til Wieliczka-saltminerne, hvor du bliver hentet på hotellet eller på et mødested i byen i et privat køretøj for at tage til monumentet. Så nemt er det!

Andre tips til Wieliczka Salt Mine Tour

Saltmine-søen| ©Aleksandr Zykov
Saltmine-søen| ©Aleksandr Zykov

Hvis du planlægger at besøge Wieliczka-saltminerne på egen hånd, er der ud over åbningstider, bestilling af billetter og den bedste måde at komme dertil på også andre ting, du bør vide for at få mest muligt ud af oplevelsen.

I indlægget Tips til at besøge saltminerne fra Krakow finder du nogle meget nyttige tips, der helt sikkert vil hjælpe dig. Gå ikke glip af det!

Book en tur til saltminerne