Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Varighed af ture og besøg i Wieliczka saltminer

Det er en fantastisk oplevelse at se Wieliczka saltmine i egen person. Men hvor længe varer turene, og hvor lang tid tager det at komme dertil? Lad os se!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Varighed af ture og besøg i Wieliczka saltminer

Minevogne | ©Dennis Jarvis

Du skal på en tur til Krakow, og et besøg i Wieliczka-saltminen har længe stået på din dagsorden. Du har sikkert spekuleret på, hvor længe turene til denne turistattraktion varer, hvordan du får mest muligt ud af udflugten, hvor lang tid det tager at komme dertil...

I dette indlæg får du nogle tips til at gøre din tur til Wieliczka saltminerne til en leg. Læs videre!

Hvor lang tid tager en tur til Wieliczka saltminerne fra Krakow?

Saltstatue af en minearbejder| ©Andrew Milligan sumo
Saltstatue af en minearbejder| ©Andrew Milligan sumo

Wieliczka Saltmine ligger kun 14 kilometer fra Kraków, så det tager ikke lang tid at komme dertil på en organiseret tur. Omkring en halv time.

Når du er der, tager turen ind i Wieliczka-saltminerne ca. 2 timer, men den kan forlænges til 3 timer, hvis du inkluderer et besøg i den underjordiske udstilling på Kraków Saltmine Museum.

Det er trods alt ikke hver dag, at du har mulighed for at besøge en rigtig mine, der er så kunstnerisk og unik som Wieliczka-saltminen. Der er ikke tid til at kede sig på en tur til Wieliczka saltminen.

Hvis du kan lide tanken om en organiseret tur til Wieliczka saltminen, anbefaler jeg, at du læser artiklen Saltmineture fra Krakow, hvor du kan finde flere forslag og mere information.

Bestil et besøg i saltminerne

Hvor lang tid tager det at besøge saltminerne på egen hånd?

Hyldest til Nicolaus Copernicus| ©Dennis Jarvis
Hyldest til Nicolaus Copernicus| ©Dennis Jarvis

Ligesom med de organiserede udflugter til Wieliczka Saltmine vil det tage ca. samme tid at komme dertil, hvis du beslutter dig for at rejse dertil på egen hånd, afhængigt af hvilket transportmiddel du vælger, og når du først er fremme ved monumentet, vil turen rundt i det indre af monumentet tage samme tid, 2 timer, som vil flyve af sted på ingen tid.

Men som sagt kan turen forlænges til 3 timer, hvis du også tilføjer et besøg på den underjordiske udstilling på Kraków Saltmine Museum.

Rundvisningen inde i monumentet er altid under ledelse af en professionel guide, uanset om du går på egen hånd eller på en organiseret tur, og når du går gennem de forskellige underjordiske gallerier, vil du se nogle fantastiske seværdigheder. Fra mærkelige klippeformationer som stalaktitter og stalagmitter til smukke søer og store kamre med statuer udskåret i salt. Desuden vil guiden fortælle dig en masse kuriositeter og legender, som vil gøre oplevelsen uforglemmelig.

I betragtning af hvor lang tid turen til Wieliczka saltminerne varer, er mit råd at tage af sted tidligt om morgenen, så du kan vende tilbage til Krakow efter turen for at lave andre aktiviteter og få mest muligt ud af dagen.

For bedre at forberede dit besøg anbefaler jeg dig derfor at tjekke åbningstiderne for monumentet i indlægget Wieliczka Salt Mines åbningstider, og glem ikke at tage et kig på indlægget Hvad skal man se og lave i Krakow for at opdage andre fantastiske steder i byen.

Bestil et besøg i saltminerne

Hvor lang tid varer den kombinerede tur til saltminen og Auschwitz?

Koncentrationslejren Auschwitz| ©Jean Carlo Emer
Koncentrationslejren Auschwitz| ©Jean Carlo Emer

Varigheden af turen til Wieliczka Saltmine fra Krakow er perfekt til at kombinere den med andre besøg i og omkring byen på samme dag.

Nogle rejsende vælger f.eks. at tage til minerne sammen med koncentrationslejren Auschwitz, da det er to af de mest populære besøg i byen. Pakken koster normalt omkring 80 euro og omfatter entrébilletter til begge attraktioner, de to guidede ture samt en tur/retur mellem byen, saltminerne og Auschwitz.

  • Turens varighed: 9 til 11 timer

Hvis du er interesseret i begge ture, anbefaler jeg, at du læser artiklen Udflugter til Auschwitz og Wieliczka saltminerne fra Krakow for at få flere oplysninger.

Bestil et besøg i saltminerne og Auschwitz

Hvor lang tid varer turen til Wieliczka Saltmine kombineret med andre aktiviteter?

Besøg Schindler-fabrikken| ©Jen Hunter
Besøg Schindler-fabrikken| ©Jen Hunter

Hvis du kun skal tilbringe et par dage i Krakow, vil disse pakker hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tur til byen og spare dig tid (ved ikke at skulle stå i kø ved billetkontorerne til hver enkelt attraktion) og penge (ved ikke at skulle købe billetter separat). Det lyder godt, ikke sandt?

Her er nogle af de bedste aktiviteter, du kan kombinere med turen til Wieliczka Saltmine:

Besøg i saltminerne og Oskar Schindlers fabrik

Dette er dog ikke den eneste udflugt, som du kan kombinere med et besøg i Wieliczka saltminerne.

En anden interessant mulighed er at tage en halvdagstur til Wieliczka saltmine og Oskar Schindlers fabrik fra Krakow til 79 euro, hvor du ud over at se dette storslåede UNESCO-verdensarvsområde også kan besøge Oskar Schindlers fabrik, et museum dedikeret til forretningsmanden, der reddede tusindvis af jøders liv under Anden Verdenskrig, og som den berømte filmmager Steven Spielberg dedikerede filmen "Schindlers liste" til.

  • Turens varighed: 6 timer

Besøg i saltminerne og rundvisning i byen og på julemarkedet

Hvis din tur til Krakow derimod falder sammen med juletiden, er det sjovt at besøge Wieliczka saltminerne og tage en tur rundt i byen og på julemarkedet for omkring 200 euro. Du får ikke kun mulighed for at nyde byen og den smukke markedsplads på en helt særlig måde, som er dekoreret med julelys og dekorationer, men også de ikoniske saltminer.

  • Udflugtens varighed: 4 til 8 timer

Book en udflugt til saltminerne

Hvor lang tid tager det at komme til Wieliczka saltminerne fra Krakow?

Oplev Krakows skønhed| ©Francisco Anzola
Oplev Krakows skønhed| ©Francisco Anzola

Wieliczka Saltmine er en turistattraktion med gode forbindelser til Kraków, og heldigvis er der flere transportmuligheder til rådighed for at komme til monumentet, uanset om du besøger det på egen hånd eller på en organiseret tur.

Hvis du bor på et hotel i Krakow og ønsker at beregne, hvor lang tid det vil tage dig at komme til Wieliczka saltminerne... Bemærk!

  • Med tog: Der afgår tog fra Kraków Główny hovedbanegård med en frekvens på 1 eller 2 tog i timen.

  • Med bus: Du skal tage bus nr. 304 fra stoppestedet ved siden af Krakowska Gallery på Kurniki Street. Det tager ca. 30 minutter fra Kraków.

  • I bil: Vejforholdene er gode, og fra Krakows centrum tager det kun ca. 30 minutter at køre til minerne.

I indlægget Hvordan man kommer til Wieliczka saltminerne fra Krakow fortæller jeg dig mere om det!

Bestil et besøg i saltminerne

Hvor lang tid i forvejen skal jeg bestille billetterne?

Kapel i San Juan| ©Dennis Jarvis
Kapel i San Juan| ©Dennis Jarvis

Wieliczka Saltmine er en af de mest populære seværdigheder i Kraków, faktisk er det den næstmest besøgte turistattraktion i Polen.

Uanset om du vil tage derhen på egen hånd eller deltage i en organiseret tur til Wieliczka saltminerne, er mit råd at bestille billetter så langt i forvejen som muligt.

Næsten 2 millioner mennesker besøger saltminerne hvert år, så hvis du ikke vil løbe tør for billetter, når du har været der, og hvis du ikke vil stå i kø i evigheder ved billetkontoret for at få en plads på rundvisningerne på polsk eller engelsk, er det bedst at bestille dine billetter online.

På denne måde vil du kunne sammenligne fartplaner, priser, tilgængelighed af ture og typer af ruter, og i Hellotickets vil du have mange muligheder med forskellige varigheder for at vælge den, der passer bedst til din ferie!

Bestil et besøg i saltminerne