Varighed af ture og besøg i Wieliczka saltminer

At se Wieliczka-saltminen i virkeligheden er en fantastisk oplevelse. Men hvor længe varer turene, og hvor lang tid tager det at komme dertil? Lad os se!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Varighed af ture og besøg i Wieliczka saltminer

Minevogne | ©Dennis Jarvis

Du rejser til Kraków, og du har længe planlagt et besøg i Wieliczka-saltminerne. Du har sikkert haft nogle spørgsmål om, hvor længe turene til denne turistattraktion varer, hvordan du får mest muligt ud af udflugten, hvor lang tid det tager at komme dertil...

I dette indlæg finder du nogle tips til at gøre organiseringen af din tur til Wieliczka-saltminerne til en leg. Læs videre!

Hvor lang tid tager en tur til Wieliczka-saltminerne fra Krakow?

Saltstatue af en minearbejder| ©Andrew Milligan sumo
Saltstatue af en minearbejder| ©Andrew Milligan sumo

Wieliczka ligger kun 14 kilometer fra Krakow, så hvis du bestiller en tur til saltminerne, vil det ikke tage dig lang tid at komme dertil. Cirka en halv time. Turen varer fire timer.

Turen er spændende - det er trods alt ikke hver dag, man får chancen for at besøge en rigtig mine, der er så kunstnerisk og unik som denne. Der er ikke tid til kedsomhed på en tur til Wieliczka-saltminen.

Hvis du kan lide tanken om en organiseret tur til Wieliczka-saltminerne, så anbefaler jeg dig at læse artiklen Saltmine Tours from Krakow, hvor du finder flere forslag og mere information om det.

Book en tur til Wieliczka-saltminerne

Hvor lang tid tager det at besøge Wieliczka-saltminerne på egen hånd?

Hyldest til Nicolaus Kopernikus| ©Dennis Jarvis
Hyldest til Nicolaus Kopernikus| ©Dennis Jarvis

Hvis du beslutter dig for at rejse til saltminerne på egen hånd, vil det tage dig omtrent den samme tid at komme dertil, afhængigt af hvilken transport du vælger. Når du er fremme ved monumentet, vil rundvisningen i det indre tage dig to timer, som vil flyve af sted på ingen tid overhovedet.

Turen inde i monumentet er altid ledet af en professionel guide, uanset om du går på egen hånd eller med en organiseret tur. Når du går gennem de forskellige underjordiske gallerier, vil du se fantastiske ting: fra mærkelige klippeformationer som stalaktitter og stalagmitter til smukke søer og enorme kamre med statuer udhugget i salt. Derudover vil guiden fortælle dig en masse kuriositeter og legender, der vil gøre oplevelsen uforglemmelig.

I betragtning af hvor lang tid udflugten til Wieliczka-saltminerne varer, er mit råd at tage af sted tidligt om morgenen, så du kan vende tilbage til Krakow for at lave andre aktiviteter og få mest muligt ud af dagen. For bedre at kunne forberede dit besøg anbefaler jeg, at du tjekker åbningstiderne for Wieliczka-saltminerne, og glem ikke at tage et kig på indlægget Hvad skal man se, og hvad skal man lave i Krakow for at finde ud af, hvad byen ellers har at byde på.

Book en udflugt til Wieliczka-saltminerne

Hvor længe varer turen til Wieliczka-saltminerne og besøget i Auschwitz?

Koncentrationslejren Auschwitz| ©Jean Carlo Emer
Koncentrationslejren Auschwitz| ©Jean Carlo Emer

Det er muligt at kombinere Wieliczka Salt Mine Tour med andre ture. For eksempel er det en god anbefaling, især hvis du ikke har meget tid til at se højdepunkterne i Krakow, at booke en tur til saltminerne og Auschwitz, da det er to af de mest populære besøg i byen.

Nyttige oplysninger

Book en tur til saltminerne og Auschwitz

Hvor lange er udflugterne til Wieliczka-saltminerne og andre aktiviteter?

Besøg Schindlers fabrik| ©Jen Hunter
Besøg Schindlers fabrik| ©Jen Hunter

Hvis du kun tilbringer et par dage i Krakow, vil disse pakker hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tur til byen og spare dig tid (ved ikke at skulle stå i kø ved billetkontorerne til hver attraktion) og penge (ved ikke at skulle købe billetter separat). Det lyder godt, ikke?

Her er nogle af de bedste aktiviteter, du kan kombinere med turen til Wieliczka-saltminen:

Besøg i Wieliczka-saltminerne og Oskar Schindlers fabrik

En interessant mulighed er at tage en tur til Wieliczka-saltminerne og Oskar Schindlers fabrik fra Krakow, hvor du ud over at se dette storslåede UNESCO-verdensarvsområde også vil besøge Oskar Schindlers fabrik, et museum dedikeret til forretningsmanden, der reddede tusindvis af jøders liv under Anden Verdenskrig, og som den berømte filmskaber Steven Spielberg dedikerede filmen Schindlers liste til.

Besøg Wieliczka-saltminerne og tag en tur rundt i byen

På den anden side, hvis din rejse til Krakow falder sammen med juletiden, er et besøg i Wieliczka-saltminerne og en rundtur i byen og julemarkedet meget sjovt. Du får mulighed for at nyde byen og den smukke markedsplads på en helt særlig måde, pyntet med julelys og dekorationer, samt besøge de ikoniske saltminer.

Book en tur til Wieliczka-saltminerne

Hvor lang tid tager det at komme til Wieliczka-saltminerne fra Krakow?

Oplev skønheden i Krakow| ©Francisco Anzola
Oplev skønheden i Krakow| ©Francisco Anzola

Da saltminerne er et meget turistet sted, er de godt forbundet med Krakow, og heldigvis er der flere transportmuligheder til monumentet, uanset om du besøger det på egen hånd eller booker en tur til Wieliczka-saltminerne.

Hvis du bor på hotel i Krakow og gerne vil beregne, hvor lang tid det tager dig at komme til Wieliczka-saltminerne? så vær opmærksom!

  • Med tog: Der afgår tog fra Kraków Główny hovedbanegård med en frekvens på et eller to tog hver time.

  • Med bus: Du skal tage bus nummer 304 fra stoppestedet ved siden af Krakowska Gallery på Kurniki Street. Det tager ca. 30 minutter fra Krakow.

  • Ibil: Vejforholdene er gode, og fra centrum af Krakow tager det kun ca. 30 minutter at køre til minerne.

Flere detaljer om, hvordan man kommer til Wieliczka-saltminerne fra Krakow, kan findes i indlægget Sådan kommer du til Wieliczka-saltminerne fra Krakow!

Book en tur til Wieliczka-saltminerne

Hvor lang tid i forvejen skal jeg bestille billetter til Wieliczka-saltminerne?

Johannes-kapellet| ©Dennis Jarvis
Johannes-kapellet| ©Dennis Jarvis

Wieliczka-saltminen er en af de mest populære seværdigheder i Kraków. Faktisk er det den næstmest besøgte turistattraktion i Polen. Uanset om du vil tage derhen på egen hånd eller booke en tur til saltminerne, er mit råd at købe dine billetter så lang tid i forvejen som muligt.

Næsten to millioner mennesker besøger saltminerne hvert år, så hvis du ikke vil løbe tør for billetter efter at have været der og ikke vil stå i evig kø ved billetkontoret for at få en plads på turene på polsk eller engelsk, er det bedst at købe dem online.

På denne måde kan du sammenligne tidsplaner, priser, tilgængelighed af ture og typer af ruter. I Hellotickets har du mange muligheder med forskellige varigheder, så du kan vælge den, der passer bedst til din ferie!

Book en udflugt til saltminerne i Wieliczka