Sejlads Ibiza

Hvis du er så heldig at tilbringe din ferie på Ibiza, må du ikke gå glip af muligheden for at sejle rundt om øen for at opdage dens bedste bugter med båd.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Sejlads Ibiza

Det turkisblå vand på Ibiza | Michael Baccin

Ibiza er de evige nætter, de mest internationale fester og de mest trendy restauranter. Men vi må ikke glemme, at det er et af de mest idylliske steder i Middelhavet, hvor man kan tilbringe sin ferie blandt hvide sandstrande og turkisblåt vand.

Hvis du vil have mest muligt ud af Ibizas bugter og strande, er det bedste, du kan gøre, at lade dig rive med (bogstaveligt talt) på en af øens bådture for at opdage og nyde de bedste steder på øen. Jeg fortæller dig hvordan.

Den bedste løsning

Ibiza Cala Conta og Cala Bassa bådtur

De bedste bugter på Ibiza på en bådudflugt

Lær Cala Bassa og Cala Comte at kende med båd, og nyd det turkisblå vand med snorkling, hvor du kan nyde det bedste undervandsliv på Ibiza. Inkluderer sodavand og snacks.

Med denne bådtur rundt om Ibizas bedste bugter har du 5 timer til at svømme, solbade og nyde den spektakulære udsigt over Ibizas kyst.

Du kan vælge at gå om bord om morgenen (kl. 10) eller om eftermiddagen (kl. 16), så du kan tilbringe dagens varmeste timer om bord og nyde havbrisen og en super behagelig svømmetur.

Ombord kan du desuden nyde forfriskninger og snacks, som gør turen meget mere behagelig og hjælper dig med at genvinde kræfterne til at dykke ned i vandet og snorkle. Besætningen giver dig briller og snorkel, så du ikke behøver at bekymre dig om andet end at nyde svømmeturen. Til vandet, ænder!

Hvorfor vælge denne tur: Cala Bassa og Cala Comte er to af de mest berømte bugter på Ibiza, og især i højsæsonen er de som regel fulde af mennesker. At nyde dem fra vandet vil være mere afslappende og uden tvivl mere eksklusivt.

Anbefales, hvis... du leder efter den bedste mulighed for at sejle rundt på Ibiza i din ferie uden at skulle gå fallit for at booke båden.


Hvor meget koster en bådtur på Ibiza?

Bassa Cove| ©Zaloa Etxaniz
Bassa Cove| ©Zaloa Etxaniz

Prisen afhænger af turens længde og den båd, du vælger, men du kan finde en udflugt til Cala Bassa og Cala Comte fra 55 €, hvis du vil sejle en halv dag, eller en Ibiza Boat Excursion til 82 €. Begge muligheder kan findes online på Hellotickets.

Bemærk, at der også er andre muligheder, såsom at leje en båd uden skipper (i dette tilfælde skal du enten vælge en lille båd, der ikke kræver et kørekort), eller du skal fremvise dit skipperkørekort for at leje den.

Du kan også leje en privat båd med besætning om bord og betale pr. time eller dag, selvom det normalt er den dyreste løsning.

Sådan booker du en bådtur på Ibiza

Solnedgang ved Cala Comte| ©Federico Capoano
Solnedgang ved Cala Comte| ©Federico Capoano

Hvis du planlægger at rejse om sommeren, er det bedst at gøre det på forhånd og online: Du kan sammenligne ruter, priser, tidsplaner og tilgængelighed og vælge den mulighed, der passer bedst til din rejse. I juli og august er øens belægningsprocent normalt 100%, og der er stor efterspørgsel på bådture, så hvis du venter til sidste øjeblik, er det meget sandsynligt, at du ikke får en plads på turen eller på det tidspunkt, du ønsker. På hjemmesider som Hellotickets kan du vælge mellem flere muligheder, og du har fri afbestilling, hvis der opstår uforudsete omstændigheder i sidste øjeblik.

Er det værd at tage en bådtur på Ibiza?

Oplev kystens smukke landskaber, mens du padlesurfer.| ©Pelayo Arbués
Oplev kystens smukke landskaber, mens du padlesurfer.| ©Pelayo Arbués

Ja, især om sommeren. Husk på, at nogle af de bedste bugter er utilgængelige i bil eller kræver, at du står meget tidligt op om morgenen, hvis du vil finde en parkeringsplads. En bådtur sparer dig ikke kun for at skulle tidligt op, men du kan også nyde udsigten over disse spektakulære bugter, komme væk fra menneskemængden på sandet og svømme i det turkisblå vand.

Hvis du også vælger en udflugt som den til Cala Comte og Cala Bassa eller den, der tager dig til Formentera, får du udstyr til paddle surfing og snorkling, og du får også serveret mad, snacks og/eller drikkevarer om bord, som får dig til at nyde dagen endnu mere.

Ruten for bådturene på Ibiza

Den uspolerede strand Ses Illetes| ©Rafael
Den uspolerede strand Ses Illetes| ©Rafael

Bådture tager dig normalt til de mest berømte bugter og strande. På Ibiza er nogle af dem Cala Bassa og Cala Comte, Es Vedrà, Cala Jondal... Hvis du beslutter dig for en mere komplet udflugt og sejler helt til Formentera, vil du sejle langs de uspolerede strande i Espalmador eller Ses Illetes. Spektakulært!

Ibizas bedste bugter til bådture

Oplev skønheden og magien i Es Vedrá| ©JetCamp.com
Oplev skønheden og magien i Es Vedrá| ©JetCamp.com

Cala Comte og Cala Bassa er uden tvivl to af de mest berømte bugter på Ibizas kyst. Men netop derfor er de to af de mest populære blandt turister, og sandet er ofte overfyldt, hvilket ødelægger oplevelsen. Derfor kan du besøge dem med båd og få friheden til at svømme, hvor og hvornår du vil, nyde det turkisblå vand uden at skulle dele pladsen med alt for mange turister og slappe af i solen og betragte udsigten.

Es Vedrà er et andet af øens magiske steder, som er et besøg værd om bord på en båd. Denne helt ubeboede klippeø har en magisk aura, der gør den til et pilgrimssted for mange turister og ibizanere, som tager dertil for at nyde en svømmetur ved dens fødder eller en spektakulær solnedgang.

Og hvis du vil nyde uspolerede strande, har det lille naboland Formentera Espalmador og Ses Illetes, der venter på, at du skal nyde deres fine, hvide sand og det klareste vand, du kan nyde i Middelhavet.

Ibizas bedste bugter til snorkling

Nyd at snorkle| ©Patrick Jansen
Nyd at snorkle| ©Patrick Jansen

Snorkling på Ibiza er en fantastisk mulighed: Cala Contes rene, gennemsigtige vand og havbundens renhed giver dig mulighed for at se masser af farverige fisk i deres habitat. Nogle af de bådture, der tager dig rundt i øens bugter, inkluderer snorkeludstyr, så du ikke behøver at bekymre dig om noget.

Enhver bugt på øen er et godt sted at dykke ned med sine dykkerbriller, men jo mere ubeboet og afsides bugten er, jo større er chancen for at se undervandslivet i Ibizas farvande.

Solnedgang på en båd i Ibiza

De smukkeste solnedgange| ©AH AP
De smukkeste solnedgange| ©AH AP

Under dit ophold på Ibiza kan du nyde nogle af de bedste solnedgange i dit liv. Solnedgangen vil fange dig hver dag, mens du danser non-stop fra en af strandklubberne, på klippen foran Es Vedrà eller, hvis du vil gøre det endnu bedre, om bord på en båd. At nyde dagens sidste solstråler fra en båd midt på havet er noget unikt, som du skal gøre mindst én gang i dit liv.

Hvis du vælger denne bådtur rundt om Cala Bassa og Cala Comte og vælger at sejle om eftermiddagen, vil du nyde slutningen af dagen, mens du bader i Ibizas spektakulære vand, mens solen forvandler det turkise vand til et par sølvfarver med orange refleksioner. Spektakulært!

Tag til Formentera med båd fra Ibiza

Oplev de smukke landskaber på Formenteras kyst.| ©Guillem Ruiz
Oplev de smukke landskaber på Formenteras kyst.| ©Guillem Ruiz

Formentera har ingen lufthavn, så den eneste måde at komme dertil på er med båd. Du kan købe en billet til færgen (med Baleària), eller du kan komme dertil på en båd, der giver dig mulighed for at stoppe for at svømme undervejs, nyde udsigten og have det bedste transportmiddel, du kan have på denne lille ø: båden.

Hvis du vælger en tur til Formentera, kan du bruge hele dagen på at sejle, du kommer til de bedste strande, og du får serveret frokost om bord på båden. Du kan læse mere i min artikel om de bedste udflugter til Formentera fra Ibiza. Når du er på øen, kan du gå i land og have tid til at leje en motorcykel eller cykel og udforske en del af øen på egen hånd.