Ibiza på 1 dag: alt du behøver at vide

Er du klar til at lære den mest livlige og dynamiske ø på Balearerne at kende? Denne endagsrute er designet til at give dig en smagsprøve på alt det, Ibiza har at tilbyde sine besøgende.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Ibiza på 1 dag: alt du behøver at vide

Ibiza | ©steve gilman

Mange krydstogter i Middelhavet har et stop på Ibiza i 1 eller 2 dage på deres rute. Nogle rejsende, der udforsker Balearerne på egen hånd, fordeler ligeledes de dage, der er til rådighed, mellem de forskellige destinationer i øgruppen.

Der er mange grunde til at tilbringe blot én dag på øen, men uanset årsagen er aktiviteterne og underholdningen på Ibiza så mange, som du kan forestille dig. En perfekt rejse til Ibiza bør dog have tre ingredienser: lær byen at kende, nyd havet og fest.

Spis en velsmagende morgenmad i Marina de Botafoch

Omkring Dalt Vila| ©Nicolas Vigier
Omkring Dalt Vila| ©Nicolas Vigier

Start dagen med at genoplade din energi og få morgenmad i Botafoch, der er berømt for at blive betragtet som en af de mest berømte havne i Middelhavet. Udnyt den stille tid til at nyde den smukke udsigt over havnen i Dalt Vila.

Formiddagen på denne endagsrejse på Ibiza vil være dedikeret til at lære den gamle bydel at kende og alt, hvad der har med byens historie og udvikling at gøre, men inden du starter, anbefaler jeg, at du vågner tidligt og tager til Marina Botafoch for at få en lækker morgenmad.

Her er nogle anbefalinger.

 • Cappuccino Grand Cafe: Ligger lige i marinaen og har en fantastisk udsigt fra terrassen. Dens specialitet er internationale retter.
 • Calma: Hvis du ønsker at prøve lokal mad, er dette en af de bedste muligheder i området.
 • Roto: En restaurant med et moderne og moderne design, og dens gastronomiske tilbud omfatter et udvalg af lokale retter.

Gå en tur langs murene i Dalt Vila.

Dalt Vila-murene| ©Monica
Dalt Vila-murene| ©Monica

Ibizas gamle mure blev bygget for at beskytte byen mod muslimerne før det 10. århundrede. Den kolossale struktur er designet til at kunne modstå tungt artilleri, og den er imponerende 25 meter høj og indeholder syv bastioner, hvoraf den vigtigste og mest majestætiske er Portal de Ses Taules.

Den befæstede by Dalt Vila blev erklæret for verdensarv af UNESCO.

Fra din placering i Botafoch anbefaler jeg, at du tager en taxa for at komme til Dalt Vila. I bil tager turen kun 10 minutter. I betragtning af at du kun har kort tid på øen, kan det være penge godt givet ud.

Endelig anbefaler jeg, hvis du tager til Ibiza med børn på familieferie, at du undgår at bruge barnevogne i den gamle bydel; murområdet er fyldt med trapper, og ramperne er meget begrænsede.

Nogle nyttige oplysninger

 • Åbningstider: Altid åbent for offentligheden.
 • Pris: Gratis.
 • Besøgets varighed: På mindre end 1 time kan man gå rundt i hele området.

Udforsk Santa Maria-katedralen

Santa Maria-katedralen| ©IMLaw
Santa Maria-katedralen| ©IMLaw

Efter turen rundt om bymurene er det tid til at udforske gaderne i Dalt Vila's indre. Det første stop er et besøg i byens vigtigste religiøse tempel: Santa María-katedralen.

Templet, der ligger imponerende på toppen af det befæstede citadel, og som står tilbage i dag, blev beordret bygget af de kristne i 1235. Men gennem historien er det samme sted blevet valgt som et sted for tilbedelse af forskellige civilisationer.

En arabisk moské, et romersk tempel og højst sandsynligt en slags fønikisk konstruktion lå på samme sted.

Katedralens design er en blanding af forskellige stilarter som følge af de forskellige reformer, den har gennemgået i årenes løb. Facaden på den nuværende katedral har gotiske elementer i apsis og klokketårn samt mange barokelementer.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider: Åbent for offentligheden fra mandag til søndag, men åbningstiderne kan ændre sig fra den ene sæson til den anden. I foråret er det fra 09:30 til 13:30 og derefter fra 16 til 20. Om vinteren åbner den kl. 10.00.
 • Pris: Gratis.
 • Besøgets varighed: 30-40 minutter er normalt nok.

Besøg Puget Museum

Puget-museet| ©Rodrigo Casanova
Puget-museet| ©Rodrigo Casanova

Besøg Puget-museet i det gamle Ibiza for gennem kunsten at komme i kontakt med fortiden og befolkningens historie. Her finder du en fantastisk samling af værker af den lokale kunstner Narcís Puget i Viñas og hans søn, Narcís Puget Riquer, begge vigtige figurer inden for impressionismen.

Samlingen omfatter malerier, oliemalerier og farverige skitser, der skildrer alle former for traditionelle scener og landskaber, der er typiske for Ibiza.

Ud over samlingen i museet er selve Puget-museet et kunstværk. Det har til huse i et tidligere prangende palæ fra det 15. århundrede, og arkitekturen er imponerende med velbevarede sengotiske interiører. Vær især opmærksom på den smukke stentrappe og den lyse indre gårdhave.

Fra din placering i Santa Maria-katedralen er museet kun 2 minutters gang væk, hvis du går ad Calle Mayor i vestlig retning.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider: Museet er lukket om mandagen. På lørdage og søndage er åbningstiden fra kl. 10.00 til 14.00. Resten af året, fra tirsdag til fredag, er det åbent fra kl. 10.00, og lukketiden varierer alt efter sæsonen. Tjek åbningstiderne før dit besøg.
 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Besøgets varighed: Brug mindst 1 time på at udforske udstillingen og det gamle palæ.

Tag en frokostpause i hjertet af Dalt Vila.

Vinkælderen, Dalt Vila| ©Nicole Dileo
Vinkælderen, Dalt Vila| ©Nicole Dileo

Inden du forlader Ibizas gamle bydel, bør du holde en frokostpause for at genoplade batterierne. Den ommurede by Dalt Vila er hjemsted for nogle af de bedste restauranter i byen. Ud over at nyde den ibiziske gastronomi kan du beundre de maleriske gamle bygninger, der er karakteristiske for denne del af byen.

Der er masser af gode restauranter at vælge imellem i Dalt Vila-området:

 • Trasero: Mange rejsende anser den for at være den bedste tapasrestaurant i byen. En af de lokale folks favoritter.
 • La Bodega: Et sjovt og livligt sted at nyde et lækkert måltid og er blevet en favorit blandt besøgende, der besøger Ibiza's gamle bydel.
 • La Oliva: En elegant restaurant med en smuk terrasse og en uformel atmosfære. Menuen omfatter traditionelle middelhavskøkken og asiatisk inspirerede retter.
 • La Mezcalería: En interessant konceptrestaurant, der blander traditionel middelhavsmad med stærke mexicanske påvirkninger.

Tag på en bådtur rundt i Ibizas bugter

Bådtur| ©steve p2008
Bådtur| ©steve p2008

Når du forlader Dalt Vila og Ibizas historiske centrum, er det tid til at nyde et af øens særpræg: de fantastiske strande og diskrete bugter. Disse er ideelle steder til en række forskellige former for vandsport, fra svømning og snorkling på Ibiza til surfing.

For korte ture er det bedste alternativ at booke en bådtur, da mange lokale selskaber tilbyder denne type oplevelse til rejsende, og mulighederne er meget forskellige. Det anbefales at reservere på forhånd, især hvis din tur til øen kun varer 1 dag.

Bemærk venligst, at rejseplanen kan ændre sig afhængigt af det selskab, du hyrer, og udflugtens format. Nogle interessante alternativer er dog at besøge nogle bugter og havgrotter på Ibiza med henblik på snorkling, paddle surfing eller andre aktiviteter.

Andre populære alternativer på øen er udflugter til Formentera fra Ibiza, selv om du bør booke en hel dag for denne oplevelse. Jeg anbefaler det kun til rejsende, der vil være på Ibiza i mindst 3 dage.

Nyttig info

 • Tidsplan: Tilgængelig om morgenen og om eftermiddagen.
 • Pris: Ca. 60 € pr. rejsende. Denne pris inkluderer transport frem og tilbage og alt det nødvendige udstyr til eventyret.
 • Turensvarighed: Varierer afhængigt af det selskab, du hyrer, men i gennemsnit skal du bruge mindst 3 timer til at gennemføre oplevelsen.

Bestil en bådtur til Cala Conta og Cala Bassa

Gør dig klar til at nyde natten på Ibiza

Ibiza om natten| ©Jimmy Baikovicius
Ibiza om natten| ©Jimmy Baikovicius

Ibiza er en destination, der er kendt verden over for sit livlige natteliv, og du vil kunne feste til daggry, hvis du foretrækker det.

Ibizas natklubber bliver dog mere livlige efter midnat, så før du går ud og danser, anbefaler jeg, at du starter natten med at nyde nogle barer.

Barer i Puerto Ibiza

Det moderne område i Ibiza by er også et af de mest elegante og glamourøse. Det er også det ideelle sted at starte aftenen med en god middag og et par cocktails, mens du nyder udsigten over bugten.

Der er masser af muligheder i dette område. Nogle anbefalinger er:DeMiedo, Mambo Ibiza, Number 5 Ibiza, The Rock Ibiza.

Barer i Playa d'en Bossa

Hvis du er på udkig efter en livlig, afslappet og ungdommelig atmosfære, er området Playa d' en Bossa et godt alternativ for dig. Her går festen hele vejen ned til kysten, og det er ikke usædvanligt at finde adskillige strandbarer i den travle sommersæson på Ibiza.

Nogle barmuligheder til at få festen i gang i området er følgende:

Barer i San Antonio:

Et billigt område på Ibiza og meget populært blandt unge og festglade rejsende i alle aldre. Denne del af øen er også kendt for at tilbyde en atmosfære, hvor en stor del af kommunikationen foregår på engelsk.

Nogle af de bedste barer i San Antonio området er: Bar Mambo, Sun Sea Bar, Donnegans.

Dans på Ibiza's bedste natklubber.

Fest på et diskotek| ©Edoardo Tommasini
Fest på et diskotek| ©Edoardo Tommasini

Jeg inviterer dig til at runde din tur til øen af med en aften i byen. Ibiza har verdensberømte diskoteker og natklubber. Rejsende fra hele verden overvejer korte ophold på 4 dage på Ibiza bare for at nyde det sjove, som dens nætter har at byde på.

Afhængigt af hvilket område af øen du befinder dig i, kan du finde alt fra små klubber til store diskoteker. Men hvis du er på udkig efter den episke side af Ibiza, er her en liste over de mest populære og berømte natklubber på øen.

Pacha Ibiza

Pacha Ibiza ligger i kort afstand fra hovedhavnen og er en af øens klassiske og mest ikoniske natklubber. Det åbnede sine døre i 1973 og har franchises i de store hovedstæder i verden, herunder Madrid, London og New York.

 • Åbningstider: Fra midnat til kl. 07.
 • Pris: Entréprisen varierer fra ca. 30 til 60 €.

Amnesia Ibiza

Den natklub på Ibiza, der har vundet prisen som den bedste globale klub. Den begyndte sine aktiviteter i 1970'erne som et udendørs diskotek. Amnesia har i dag to store lokaler med plads til 5.000 personer.

 • Åbningstider: Fra kl. 00 til kl. 07.
 • Pris: Fra 20€ til 60€.

Ushuaia Beach Hotel

Endnu en festklassiker fra Ibiza, som du bør overveje på en af dine rejser. Dette sted redefinerede konceptet for fest på Ibiza og har en lidt anderledes sjov stil end de andre muligheder på listen.

Ushuaia Beach finder du et hotel-diskotek, hvor du kan holde et fantastisk poolparty med masser af musik.

 • Åbningstider: Fra kl. 17 til midnat.
 • Pris: Omkring 30 € og 70 € pr. deltager.

Book en fest med alt inklusive på Oceanbeat-båden