Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ibiza på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Tusindvis af turister strømmer til Ibiza hvert år for at deltage i festerne under solen, men øen har meget mere at byde på, og på en 3-dages tur kan du nyde mange af dens perler.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

8 minutters læst

Ibiza på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Ibiza | ©Nicolas Vigier

Ibiza er en destination, man kan nyde til den lyse morgen. Når du ankommer til øen, finder du middelalderslotte i et netværk af brostensbelagte gader i Dalt Vila, katedralen Nuestra Señora de Las Nieves og smukke mure, mens du lytter til fuglene i baggrunden. Dette står i kontrast til det pulserende natteliv, strande, bugter og idylliske hjørner.

Hvis du kun bliver i tre dage, har du måske ikke tid til at se alt, hvad øen har at byde på. Men med god planlægning vil du kunne nyde mange af de bedste ting at se og gøre på Ibiza.

Dag 1 Far vild i byen

Ses Taules-porten| ©Ralf M
Ses Taules-porten| ©Ralf M

Når du ankommer til Ibiza, kan du starte din tur med en tur rundt i den befæstede by og de bedste museer.

Det er en cirkulær rute, som du kan tage til fods, eller måske kan du tage en cykeltur. Det er en rute på 2 km, og undervejs kan du spise frokost i nærheden af Portal de Ses Taule.

Sidst på eftermiddagen foreslår jeg, at du udforsker det indre af Ibiza langs San Mateo- og San Andrés-stierne, og som afslutning inviterer jeg dig til at deltage i og nyde lidt ibizenkisk clubbing.

Før du starter ruten, bør du kende to interessante detaljer om bastionerne:

    1. Bastionerne er åbne fra tirsdag til fredag hele sommeren, fra kl. 10.00-14.00 / 18.00-20.00, og på lørdage og søndage mellem kl. 10.00-14.00. Resten af året er de åbne fra tirsdag til torsdag mellem kl. 10.00-16.30 og lørdage og søndage mellem kl. 10.00-14.00.
    1. Der er gratis adgang med undtagelse af Bastion San Pedro og San Jaime.

Bastionen Santa Lucia

De første spor af dette verdensarvssted går tilbage til fønikisk tid. De første optegnelser går dog tilbage til muslimernes ankomst og den catalanske erobring. Efter kongerne Charles I's og Philip II's ombygning byggede den italienske ingeniør Giovanni Batista Calvi en stor beskyttende fæstning.

Dit første stop vil vise dig en 360° panoramaudsigt over Dalt Vila fra Baluarte de Santa Lucia. Stop et øjeblik foran Portal de Ses Taules, og gå også en tur gennem det berømte Polvorín i dets indhegning.

Dette er et meget populært område, når det gælder fritidsaktiviteter på Ibiza, og de mest repræsentative festivaler finder sted her.

Bastionen Sant Joan

Det næste stop er et dobbelt besøg. På den ene side skal du se et af de arkitektoniske værker af Jacopo Palazzo, bedre kendt som "El Fratín", som udtænkte Baluarte de Sant Joan eller Bastion of San Juan i slutningen af det 16. århundrede.

Det andet interessante sted ligger for foden af denne militære konstruktion: Museet for moderne kunst, hvor der er gratis adgang.

Bastionen San Pere

Fortsæt ad ruten og gå mod nordvest, indtil du passerer Portal Nou, indgangen til en af de mest komplekse mure, Bastion of Sant Pere eller Bastion of San Pedro.

Det er et rum, der ligger på en stejl skråning, og som udgjorde en arkitektonisk udfordring. Adgang til denne bastion koster ca. 2 euro.

Sant Jaume-bastionerne

Fortsætter man med de første fæstninger, der blev bygget på denne mur, skal man gå ned ad Ronda Calvi for at komme til den storslåede Sant Jaume-bastion, som beskytter det mindre stærke hjørne af muren.

Her kan du se en stor del af de militære våben, der var tilgængelige på det tidspunkt. Entréen koster 2 euro.

Sant Jordi-bastionen og Sant Bernat-bastionen

Sant Bernat-bastionen| ©Isalatrendi
Sant Bernat-bastionen| ©Isalatrendi

Fortsætter du med renæssancekonstruktionerne, går du gennem Soto Fosc-tunnelen for at nå de første mure, der blev bygget på Ibiza: Sant Jordi Bastion, ved siden af slottet, og Sant Bernat Bas tion med smuk udsigt over havnen.

Bastionen Santa Tecla

Når du forlader Soto Fosc-tunnelen, kommer du til Plaza de Almudaina, som flankeres af katedralen Virgen de las Nieves, skytshelgen for Pitiusa-øerne.

Som en fast beskytter finder du den højeste mur i Dalt Vila, Baluarte de Santa Tecla, 500 meter fra dit udgangspunkt.

Stop for at spise frokost

For enden af ruten rundt om bastionerne er du tilbage i området omkring Santa Lucía-bastionen, hvor der er et bredt udvalg af restauranter, indtil du når strandpromenaden.

Du kan spise frokost på Pino Dalt Vila og prøve deres grillede blæksprutte, men du kan også prøve de flamberede rejer på La Plaza, eller du kan prøve havaborre en papillote på La Torreta Ibiza.

En anden god mulighed er at tage på en gastronomisk tur, en af de bedste aktiviteter på Ibiza.

Udforsk det indre af Ibiza

Nu er det tid til at fortsætte gennem Es Broll-dalen, indtil du når Punta Galera. Passagerne er smukke, når du passerer gennem San Mateo og Santa Agnes.

Og hvis klipperne gør dig målløs, så vent, til du når Playa d' en Bossa: Du får ikke lyst til at forlade bugterne rundt omkring.

Du kan tage denne tur i bil, leje en motorcykel eller for mere komfort og sjov tage med på en offroad-udflugt til stierne i det indre af Ibiza.

Book din plads på en quad bike-tur på Ibiza

Nyd klubberne på Ibiza

Sidst på dagen kan du se solen gå ned under Middelhavet og nyde atmosfæren på strandterrasserne, ideelt set nær havnen, for på din anden dag tager du til Formentera fra Ibiza.

Dag 2 Besøg Formentera

Formentera| ©andreaferracani
Formentera| ©andreaferracani

Denne ø er virkelig et paradis for havelskere. De Baleariske Øer er omgivet af turkisblåt vand, men denne lillesøster er familiens bedst bevarede hemmelighed.

Tilbage i 2001 viste filmen Lucia and Sex nogle af landskaberne, såsom fyrtårnet i La Savina og stranden Ses Illetes. Men her kan man flygte fra Ibizas stress og jag og stadig nyde de charmerende strande.

Sådan kommer du til Formentera

Du skal tage en båd for at komme til den mindre ø Pitiusas. Turen mellem Ibiza og Formentera tager 35-40 minutter, og der er priser for enhver smag.

Mulighed 1: Med færge

Balearia-færgen. De sejler mellem kl. 07.00 og 20.30 på ruten Ibiza-Formentera. På returrejsen er køreplanen fra 07:00 til 22:00. Billetter fås fra €25 plus tillæg for din bil.

Dette er et godt alternativ, når man er veludstyret, da Formenteras strande er uspolerede, og strandbarer er få eller slet ikke tilgængelige.

Mulighed 2: Med sejlbåd eller katamaran

Sejl fra Ibiza til Formentera på en af bådturene, enten på en klassisk katamaran eller endda på en piratsejlbåd.

Da eksperterne tager sig af det hele, skal du bare slappe af og vælge mellem paddle boarding, svømning med maske og snorkel eller at ligge i solen, mens du nyder snacks og baren på katamaranen eller sejlbåden.

Disse typer ture stopper normalt ved Espalmador-stranden, Ses Illetes-stranden og Es Cavallet-stranden, selvom det er muligt at tilpasse oplevelsen, når du lejer en privat tur.

Book en bådtur til Formentera fra Ibiza

Ting at se og lave i Formentera

Fyrtårnet La Mola| ©jm canfran
Fyrtårnet La Mola| ©jm canfran

Dette er flugtventilen til det travle Ibiza, uden at ofre det fredfyldte og gennemsigtige hav. Roen hersker på Formentera, men denne store klippe og dens havreservat tilbyder en række muligheder.

  • Lær de****berømte fyrtårne at kende: Besøg et af Jules Vernes inspirationspunkter, Faro de la Mola, det højeste punkt på øen, som optræder i romanen Héctor Servadac: Rejser og eventyr gennem solens verden. Andre udsigtspunkter, der har fået opmærksomhed, er La Savina-fyrtårnet og Cap de Barbaria-fyrtårnet.

  • Besøg det fashionable centrum: I Es Pujols finder du hippiemarkeder, diskoteker, en biludlejning, overnatningsmuligheder og smukke gangbroer ud mod havet. Der er to kilometer, som koncentrerer Formenteras turisthjerte. Det ligger kun 10 minutter fra havnen i La Savina, hvor bådfesterne finder sted.

  • Vandaktiviteter: På Formentera kan du sejle i kajak, flyboard, padle, dykke eller svømme med snorkel, især hvis du har inkluderet udflugten blandt de ting, du skal lave fra Ibiza om sommeren.

Book en snorkeltur til strande, bugter og grotter på Ibiza

Gå ud og få en drink på de bedste klubber!

Når du kommer tilbage til Ibiza, kan du gå på klub i festens hovedstad. I marinaen finder du den legendariske natklub Pacha i Talamanca-området, hvor der er åbent hele året.

Hvis du foretrækker det, kan du også deltage i festen på Amnesia, en klub, der er fast inventar på ranglisten over de bedste klubber i verden.

Dag 3 Lær Es Vedra at kende

Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak
Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak

Blandt Ibizas småøer er Es Ved ra den mest populære af dem alle takket være de mange aktiviteter, man kan foretage sig her, samt den mystik, de legender og den magi, man tillægger den.

Den ligger i den sydvestlige del af Ibiza, og besøgende beundrer denne store klippe, som man ikke bør gå glip af:

Et besøg i grotterne

Klipperne på Cap de Sa Serra er hjemsted for smukke havgrotter. På vejen til Pirattårnet finder du grotten Mirador Es Vedrá, hvor der er tilføjet runer til den i forvejen stemningsfulde indhegning.

Måske vil du gerne se rester fra bronzealderen. Så skal du tage til grotten Cueva de Ses Estelles eller palæontologernes og speleologernes paradis, Cueva d'Jaume Orat.

Hver grotte er indhyllet i en aura af kunstnerisk inspiration med naturlige overtoner, og hvis du har lyst til at forbinde dig med øens magiske atmosfære, må du ikke gå glip af disse rum.

En rute gennem dens bugter

Den bedste måde at besøge holmene og bugterne på er ved at sejle, så anbefalingen er at tage til San Antonios yachtklub og stige ombord på en katamaran, sejlbåd eller llaut, de både, der er lige så typiske som deres overdækkede dokker.

Det vigtige er, at du krydser havet og vælger den kombination af bugter, du kan lide. Det er den eneste måde, du kan være sikker på at have opdaget Ibiza.

Blandt de største attraktioner er følgende:

Mulighed 1: Cala Bassa

Ligger 15 minutter fra San Antonio, vest for Ibiza. Det er et populært mødested for turister takket være de tjenester, der tilbydes, såsom solsenge, parasoller, strandbarer og massage ved havet, samt den nemme adgang til lands eller til vands.

Det er en perfekt bugt at besøge med hele familien. Der er aktiviteter for alle, herunder snorkling, paddle boarding og jetski, en af de bedste ting at lave i Es Vedra.

Book en jetski-tur for at se delfiner på Ibiza

Mulighed 2: Cala Conta

Det perfekte sted til paddle surfing og snorkling. Denne bugt har gyldent sand og roligt vand. Det er almindeligt, at liggestolene skiftes ud med oppustelige madrasser, så havets lette bevægelser får de besøgende til at hygge sig endnu mere.

Desuden er bådene, der sejler rundt om øen, ofte udstyret med rutsjebaner og trampoliner for at gøre oplevelsen sjovere, for ikke at nævne snacks og åbne barer. Der er restauranter i området, men der kan være en åben bar på krydstogtet.

Book en kombineret udflugt med båd til Cala Bassa og Cala Conta

Mulighed 3: Cala d'Hort

Dette er en bugt, der fortryller med sine to klart definerede yderpunkter: På den ene side samler det fine sand det største antal badegæster, mens den klippefyldte ende tiltrækker fotografer og surfere.

I denne bugt kan man ud over at ligge i solen også stoppe ved La Pedrera de cala d'hort, et gammelt stenbrud, der ligger ved foden af Es Savinar-tårnet.

Denne bugt har også en rig biodiversitet med fugle og geder, der skiller sig ud. De interne stier er en af Ibizas turistattraktioner.

Book et krydstogt til Cala Bassa, Cala d'Hort og Cala Conta

Mulighed 4: Cala Vadella

Dette er en af de bugter, der bedst kan klassificeres som en naturlig swimmingpool. Den ligger midt i en smal bugt med lavt vand og hvidt sand, og det er endnu et af de små paradisiske hjørner, hvor børn kan prøve kræfter med dykning, ofte ledsaget af paddle surfing og vandski.

Det er i Cala Vadella, at udbuddet af hoteller og restauranter vokser. Besøg klipperne ud mod havet, og gå fra den ene strand til den anden ved at vandre til Cala Molí eller Cala Carbó, og som afslutning på dit besøg i Es Vedrá kan du nyde en af Ibizas solnedgange over en af klipperne.