10 ting du kan lave på Ibiza om sommeren

Ibiza om sommeren byder på et uendeligt antal planer, selvom mange insisterer på kun at kende strandene og øens natteliv.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza om sommeren

Ibiza | ©steve p2008

Ibiza er en af de bedste feriedestinationer takket være dens kulturelle, gastronomiske, naturskønne og fritidsmæssige tilbud. For at du kan lære øen at kende i dybden, har jeg lavet en liste over 10 ting, du kan se og lave på Ibiza om sommeren, som inkluderer aktiviteter for enhver smag, fra dykkerdåb til en cykeltur rundt i byen.

Ud over alle de attraktioner, som Ibiza har at tilbyde på regelmæssig basis, er øen om sommeren fuld af begivenheder, fester og festivaler. Hvis du beslutter dig for at besøge øen, kan jeg forsikre dig om, at du ikke kommer til at kede dig på noget tidspunkt.

1. Oplev natten i San Juan

Ild-show| ©lukehasnotenough
Ild-show| ©lukehasnotenough

Selvom øen er berømt for det liv, den viser, når solen går ned, er den måske mest berømte nat San Juans nat. Denne festival fejres over hele øen mellem den 23. og 24. juni.

San Juan-natten er især vigtig i San Juan kommune, hvor der opføres shows, og gaderne er fyldt med madboder.

Selvfølgelig må man ikke gå glip af bålene og fyrværkeriet, som afholdes i forskellige kommuner på Ibiza. Det er en begivenhed, der samler alle øens indbyggere og markerer starten på sommeren.

2. Hav det sjovt på Ibiza Dreams of Freedom Festival

Festivalen Ibiza Dreams of Freedom| ©Eloisa Ozonas
Festivalen Ibiza Dreams of Freedom| ©Eloisa Ozonas

Festivalen Sueños de Libertad (Drømme om frihed) har været afholdt på Ibiza siden 2015. Denne begivenhed fremhæver øens kulturelle og kunstneriske fortid, som nåede sit højdepunkt i 1970'erne.

I dag kommer folk fra hele verden til denne begivenhed for at lytte til store kunstnere, både nationale og internationale.

Blandt de mest berygtede genrer er rock og indie. Derudover er Sueños de Libertad ikke kun et udstillingsvindue for musikscenen, men også en måde at retfærdiggøre Ibizas gastronomi på. Som om det ikke var nok, finder du også kunstværker af kunstnere fra hele verden.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: i forskellige områder af Ibiza by, såsom Plaza del Parque, Baluarte de Sant Pere og den kommercielle havn.
  • Hvornår: normalt i begyndelsen af juli
  • Pris: der er gratis adgang

Book en privat tur på Ibiza

3. Oplev Bloop Festival Ibiza

Gadekunst på Ibiza| ©Camille
Gadekunst på Ibiza| ©Camille

Det hele handler om festivaler, og i den anledning anbefaler jeg Bloop Festival Ibiza eller Proactive Art Festival, som normalt afholdes i juli og august måned.

På kunstscenen er den af stor betydning, da det er verdens første festival for proaktiv kunst.

På Bloop Festival Ibiza er publikum en del af den kunstneriske proces og samarbejder aktivt om skabelsen af værket. Værkerne er hovedsageligt gadekunst. Dette er uden tvivl en ideel plan, hvis du er en stor kunstelsker.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: i flere gader på Ibiza
  • Hvornår: mellem juli og august
  • Pris: der er gratis adgang

4. Nyd på Festes de la Terra

Underholdning på Festes de la Terra| ©Cintia Coll
Underholdning på Festes de la Terra| ©Cintia Coll

Bortset fra festlighederne i San Juan er Festes de la Terra Ibizas vigtigste fest.

Her kan du se byens kultur i al sin pragt gennem forskellige parader med øens traditionelle danse. Det er en perfekt begivenhed for familier, da den omfatter aktiviteter for alle aldre og målgrupper. Faktisk kan det varmt anbefales, hvis du er på udkig efter ting at lave på Ibiza med børn.

Der er sportskonkurrencer, kulturelle workshops og sjove aktiviteter. Der er også boder med mad og drikke i gaderne i Ibizas centrum.

Kort sagt er Festes de la Terra den perfekte mulighed for at lære byens kultur at kende, og det bør ikke mangle i dine planer, hvis du besøger Ibiza i august.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: over hele Ibiza by
  • Hvornår: første halvdel af august
  • Pris: der er gratis adgang

5. Få mest muligt ud af det gode vejr, og oplev Formentera

Formentera| ©andreaferracani
Formentera| ©andreaferracani

Lær ikke kun Ibiza at kende på din rejse. Ligesom jeg anbefaler, at du opdager hver eneste af øens facetter, anbefaler jeg også, at du forlader dens geografiske grænser.

Formentera er en af de smukkeste øer på Balearerne, og det er alle, der har besøgt den, enige om. Desuden er det meget nemt at komme dertil fra Ibiza. Det eneste, man skal gøre, er at tage færgen, som højst er en time om at nå frem til destinationen.

Mit råd er at bruge en hel dag på Formentera. Der er faktisk dem, der, når de først er der, beslutter sig for at overnatte på øen for at nyde den lidt mere. En af de bedste strande er Ses Illetes, som har vundet flere priser for "bedste strand i Europa".

Besøg landsbyerne på Formentera

Ud over sine strande og bugter har Formentera meget at byde på. For eksempel er landsbyerne inde i landet, som (på trods af turismen) har bevaret den baleariske ånd i deres arkitektur, et besøg værd.

Af dem alle er Sant Francesc en af de smukkeste, sammen med Sant Ferrán. I dem begge finder du et væld af restauranter, hvor du kan nyde områdets typiske mad.

Hvis du er lidt fortabt og gerne vil gøre det nemmere, har du også mulighed for at leje en udflugt til Formentera fra Ibiza. Disse inkluderer transport mellem de to øer og en bådtur rundt til Formenteras bedste strande og bugter. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om noget.

Book en udflugt til Formentera fra Ibiza

6. Udøv vandsport

Stand up paddle surfing| ©Adeline Loyer
Stand up paddle surfing| ©Adeline Loyer

Der er mange måder at nyde havet på, men den mest almindelige er at se det bevæge sig fra en hængekøje i ly af en parasol. Få mest muligt ud af din rejse til Ibiza om sommeren ved at finde din mere eventyrlystne side frem og dyrke noget vandsport. Sidstnævnte er en af de bedste ting at lave på Ibiza.

Øen har masser af muligheder, fra snorkling til wakeboarding og padlesurfing. Mit personlige råd er at prøve så mange som muligt, altid under opsyn af en professionel og med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, især hvis du skal være på Ibiza i mindst 3 dage.

Der er mange strande med udlejningsstationer for vandcykler eller bananskibusser. Der er også mange firmaer, der tilbyder vandcykler, flyboards, seabobs eller flyrides. Så du har ingen undskyldning for at komme ud af dit håndklæde og prøve noget nyt. Du kan også booke en udflugt, der kombinerer solnedgang og vandsport.

Book en Sunset Beach Tour med vandsport på Ibiza

Oplev dykning: de bedste steder at gøre det

En af de mest fantastiske vandaktiviteter er dykning. I starten er du måske lidt tilbageholdende med at prøve det, men når du først har gjort det, vil du fortryde, at du ikke har gjort det før.

Blandt de bedste dykkersteder på Ibiza for begyndere er Dado Pequeño, en klippe, der ligger ved siden af Ibizas havn. Omkring den kan du se blæksprutter, barracuda, rokker og endda skorpionfisk.

Et andet godt sted for begyndere er Cueva de la Luz, som ligger på øens nordkyst. Hvis du har erfaring i denne verden, anbefaler jeg, at du tager til Don Pedro, et vrag, der ligger meget tæt på havnen i Ibiza.

Det har en dybde på 26 meter. Når du kommer derhen, kan du besøge det, der engang var kontrolrummet og propellerne. På den anden side, hvis dykning er for risikabelt for dig, kan du prøve lykken med de bedste snorkelsteder på Ibiza.

Book en kajak- og snorkeltur på Ibiza

7. Lær Ibiza's bugter og strande at kende

Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak
Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak

Nej, jeg glemte ikke øens bugter og strande. Det er uden tvivl en af Ibizas vigtigste sommerplaner. I den forstand er øens arv ekstremt rig. Nogle mennesker tilbringer faktisk flere dage på Ibiza uden at forlade strandene.

Du har allerede set, at jeg ikke er tilhænger af det sidste, men jeg anbefaler, at du får mest muligt ud af denne del af øen. Da mulighederne er uendelige, vil jeg anbefale de bedste strande og bugter, eller i det mindste mine favoritter.

Las Salinas og Cala Bassa

Først og fremmest skal du besøge Las Salinas. Det er en af de mest berømte strande på Ibiza og er det modsatte af den typiske vilde bugt, du måske tænker på. For at give dig en idé er Las Salinas de kendtes strand, det sted, hvor du kan finde dit yndlingsidol badet i solcreme.

Det er en meget stor strand, ca. 1.000 meter lang og 20 meter bred. Den er meget behagelig på grund af det store udbud af service, såsom strandbarer, offentlige toiletter og gadesælgere.

Hvis du foretrækker en øde strand, hvor roen hersker, anbefaler jeg Cala Bassa. Det er det ideelle sted at flygte fra Ibizas travlhed om sommeren. Den ligger i den smukke landsby Sant Josep de sa Talaia og er omgivet af hundredvis af fyrretræer. Hvis du foretrækker en anden måde at komme dertil på, er denne bugt inkluderet i nogle af bådturene rundt om Ibiza.

Der er også flere restauranter for dem, der vil tilbringe dagen med at nyde solen og havet. En anden meget stille bugt for dem, der gerne vil slippe for menneskemængden, er Cala Molí.

Book en bådudflugt til Cala Conta og Cala Bassa

8. Tag til en bådfest

Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke
Fest på en båd| ©Omar Eagle-Clarke

Forsiderne på de største tabloidaviser, foromtalerne i tabloidaviserne, dine yndlingsidolers sociale netværk: i dem alle har du set en bådfest på Ibiza.

Det er en af de mest almindelige aktiviteter for dem, der tager til Ibiza om sommeren, uanset om de er berømtheder eller turister som du og jeg. Sandheden er, at det er en sjov og anderledes oplevelse, så jeg opfordrer dig til at prøve det.

Alt om bådfester

Bådfesterne afgår normalt fra San Antonio omkring kl. 18.00. Dette tidspunkt og sted for afgang er ikke et indfald, selvom det kan se sådan ud. I virkeligheden er det designet til, at du kan nyde solnedgangen under din udflugt, mens du nipper til en mojito og lytter til soundtracket fra bådens DJ-session.

De fleste bådfester inkluderer snacks, livemusik, underholdning og endda vandsport.

Book en all-inclusive bådfest på Ibiza

9. Besøg et hippiemarked

Las Dalias loppemarked| ©David Garcia
Las Dalias loppemarked| ©David Garcia

I 60'erne og 70'erne var Ibiza tilbedelsesstedet for hippiesamfundet. Langt fra det, øen repræsenterer i dag (berømmelse og penge), var Ibiza hjemsted for disse langhårede unge mennesker, der forenede sig for fred.

I dag er der ikke meget tilbage af det Ibiza. Men den revolutionære og oprørske ånd findes stadig i gademarkederne. Selvom du måske kan finde et, hvis du besøger Ibiza om vinteren, er sandheden, at der er mange flere om sommeren.

Der er flere hippiemarkeder på øen. Et af de vigtigste ligger i kommunen San Carlos, som var bevægelsens vigtigste tilholdssted. Las Dalias er en stimulans for sindet på grund af de dristige farver, der overvælder øjet, så snart man træder ind.

På dette loppemarked finder du i alt 200 boder, der sælger alle slags produkter. Der er plads til alle slags hobbyer, selv de mindre konventionelle. De kan læse din hånd, give dig massage eller sælge dig håndlavede smykker med dine initialer.

Andre hippiemarkeder på Ibiza

Et andet af de bedste hippiemarkeder at besøge på Ibiza om sommeren er San Jordi-markedet. Noget, der gør San Jordi til et helt særligt sted, er, at det ikke kræver licens at sælge.

Derfor kan du her finde genstande, der overskrider din fantasis grænser. Hvis du kan lide at samle på mærkelige ting, er dette et obligatorisk stop på din rejse til Ibiza.

Endelig må du ikke gå glip af Punta Arabí, det største gademarked på øen og det første, der dukkede op. Det består af i alt 500 boder af forskellig art, og her afholdes koncerter og liveoptrædener på sommeraftener.

10. Flygt fra sommerens menneskemylder i grotten Can Marçà

Can Marça-grotten| ©Jorge Alpiste
Can Marça-grotten| ©Jorge Alpiste

Can Marçà-grotten er en af øens bedst bevarede skatte. Den ligger omkring 20 kilometer fra byen, meget tæt på Sant Miquel. Dens oprindelse går 100.000 år tilbage, og den har et overfladeareal på 8.500 kvadratmeter. En af kuriositeterne ved Can Marçà har at gøre med dens opdagelse.

Hulen blev opdaget af en gruppe smuglere, som brugte den som skjulested for deres ejendele. For at lokalisere indgangen og udgangen til grotten malede de røde og sorte mærker, som stadig er der i dag.

Nogen tid senere, i 1970'erne, viste Jean Pierre Van Der Abeelle, en belgisk speleolog, interesse for grotten og forsøgte at lokalisere dens indgang og udgang. Det var sådan, Can Marçà-grotten fra 1980'erne og frem begyndte at blive udnyttet til turisme.

Selvom grotten i dag er tør, slap den engang vand ind, hvilket betyder, at stedet har stalaktitter og stalagmitter. Derudover er et af de aspekter, der motiverer dit besøg, klipperne uden for grotten, som danner et drømmeagtigt landskab.

11. Lad dig begejstre af en filmlignende solnedgang

Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique
Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique

Dette punkt virker måske indlysende for dig, men sandheden er, at du aldrig vil se en solnedgang som den på Ibiza. Øen er berømt for sine solnedgange, der ligner noget fra et maleri med en høj kontrast af farver. Det er derfor, jeg anbefaler, at du ikke går glip af en solnedgang på Ibiza om sommeren.

Et af de bedste steder at nyde en unik solnedgang er Es Vedrà. Dette navn er givet til en lille holm, der hører til Parc de Cala d'Hort i Es Vedrà.

Denne holm ligger foran Cala d'Hort, og der er ikke adgang til den, da den er privat ejendom: den tilhører omkring tredive familier. På grund af dens naturrigdom er det desuden forbudt at åbne forretninger og restauranter.

Hvis du er interesseret i at opdage Es Vedrà, anbefaler jeg, at du læser denne artikel om de bedste ting at lave i Es Vedrà.

Solnedgang i Es Vedrà: alt hvad du behøver at vide

Jeg er sikker på, at du efter det, jeg har fortalt dig, undrer dig over, hvordan det er muligt at se solnedgangen fra Es Vedrà, hvis det ikke engang er muligt at sætte sine ben inde på holmen. Jo, aktiviteten består i at leje en båd, der sejler rundt om højen.

De fleste af disse udflugter planlægger deres tidsplaner på en sådan måde, at solnedgangen falder sammen med ankomsten til det vand, der bader Es Vedrà.

Et andet fantastisk sted at nyde en solnedgang på Ibiza om sommeren er Cala Conta, en af øens mest berømte strande. Jeg må dog advare dig om, at denne strand er meget populær, så den har en tendens til at være overfyldt.

Men hvis du vil væk fra menneskemængden, kan du bestille bord på en af restauranterne med udsigt over havet, f.eks. Sunset Ashram.