10 ting du kan lave på Ibiza i juni

Sommeren begynder og med den begynder den typiske sjov, der kendetegner Ibiza i juni måned. I denne annonce har jeg taget mig sammen til at finde alle de aktiviteter, som du kan nyde, når du skal en tur til øen i årets sjette måned.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

11 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza i juni

Ibiza | ©Jose A

Ibiza er et sandt paradis for alle slags turister, da der er planer for dem, der ønsker at beundre øens natur, samt en solid industri, der er orienteret mod nattelivets verden. I virkeligheden er de bedste ting at lave på Ibiza dem, der balancerer begge dele, og derfor foreslår jeg i dette indlæg nogle af de berømte aktiviteter, der finder sted på øen hvert år i juni måned.

Så læs videre for at få en mere konkret idé om den slags planer og aktiviteter, der er tilgængelige for dig, hvis du beslutter dig for at besøge Ibiza i juni for at nyde sommerens ankomst på den nordlige halvkugle med stil.

1. Deltag i festlighederne i forbindelse med starten på sommersæsonen

Fest på Ibiza| ©CWhatPhotos
Fest på Ibiza| ©CWhatPhotos

Ibiza er internationalt kendt som en af verdens festhovedstæder, ligesom New York og Berlin er det i deres respektive lande. Til gengæld er juni en af de bedste måneder på året til at deltage i oplevelsen af at gå ud og danse på disse etablissementer, der nogle gange modtager op til 5.000 eller 7.000 mennesker på samme aften.

Det skyldes, at de mest berømte klubber på øen som Pachá, Ushuaia og Amnesia har en sæson, der starter mellem den sidste uge i maj og den første uge i juni og slutter i slutningen af september og begyndelsen af oktober.

Det betyder, at når du er på Ibiza i juni, har du adgang til det, der er kendt som åbningsfesterne, hvor alle natklubber, strandbarer og diskoteker starter sommersæsonen med temaaftener med nogle af de mest berømte DJ's på planeten og endnu mere spektakulære omgivelser. I hvert fald sammenlignet med hvad du finder på en almindelig lørdag i august eller juli.

Så at feste og deltage i åbningsfesterne på de klubber, der ligger tættest på din bolig, er et must på din rejseplan, hvis du planlægger en 7-dages tur til Ibiza i løbet af de første dage af juni. Selv om resten af sommerens fester i virkeligheden også vil være mindeværdige og er et sikkert bud på at nyde øens nattelivskultur.

2. Fejr San Juan i øens bedste stil af øens indbyggere

Ildshow| ©lukehasnotenough
Ildshow| ©lukehasnotenough

San Juan-natten den 23. juni og den respektive San Juan-dag den 24. juni er utvivlsomt månedens vigtigste fest i hele Spanien. Da Ibiza er et så vigtigt turistmål, er det logisk at vide, at der hvert år vil være mange måder at fejre denne tradition på over hele øen.

Uanset om det er på strandene i Ibiza by eller i andre kystbyer som San Antonio de Abad, vil der blive afholdt bål og fester indtil daggry. Alt sammen under traditioner med folkloristiske lege og danse ledsaget af levende musik og ildmanipulationsshow. San Juan Bautista-sognet er dog epicentret for datoen for de lokale, og derfor er steder som Cala d'en Serra eller landsbyen Portinatx gode alternativer til at opleve oplevelsen på Ibizas lokale vilkår.

Husk, at stemningen om natten til den 23. juni er meget festlig, og intentionerne hos deltagerne i begivenheden har alt at gøre med at lægge dårlige energier bag sig og nyde bålene for at byde velkommen til en velstående og sjov sommer.

De fleste byer vil dog også have traditioner af religiøs karakter den 24., som har at gøre med særlige messer eller processioner af helgenen gennem samfundets gader. Hvilket betyder, at du virkelig kan sætte pris på skønheden ved disse begivenheder, hvis tømmermændene tillader det.

3. Deltag i Ibiza Pride-aktiviteter

Ibiza Pride| ©phudd23
Ibiza Pride| ©phudd23

Ibiza er en destination, der er forpligtet til at respektere mangfoldighed hele året rundt, og i juni forstærkes disse intentioner med fejringen af Ibiza Pride. Det er en ugelang festival med alle former for arrangementer, der er relateret til fejringen af LGBT-fællesskabet, og Ibiza vælger normalt den anden uge i måneden til festlighederne.

Arrangementskalenderen skifter hvert år, men oftest er der en stor march for LGBT-rettigheder den sidste dag i ugen, som starter omkring kl. 19.00 og løber til midnat. I de foregående dage er der normalt dragshows, koncerter og musikalske optrædener, teaterforestillinger og en masse bevægelse i gaderne i Ibiza By samt i andre større samfund som San Antonio de Abad.

La Calle de la Virgen i Ibiza By er normalt epicentret for mange af disse aktiviteter, fordi den er kendt som øens bøssegade. Som du kan forestille dig, er festnætterne normalt mindeværdige på mange etablissementer som f.eks. den legendariske natklub Lola's. Faktisk er mange af disse aktiviteter, der finder sted inden for rammerne af Ibiza Pride, så sjove og underholdende, at de er et must på din turistrejseplan, hvis du har planlagt en 4-dages tur til Ibiza, der falder sammen med denne begivenhed.

4. Benyt lejligheden til at tage en rute for at smage de bedste macarons i Sant Joan

Sant Joan-macarons| ©Eladerezo
Sant Joan-macarons| ©Eladerezo

Fra eftermiddagen den 24. juni til resten af måneden spises der en dessert på Ibiza, som betager alle de turister, der vover at prøve den. Den hedder Sant Joan-macarons, og som du kan forestille dig, er det en opskrift, der er kulturelt forbundet med denne festival, men den er også forbundet med landkommunen af samme navn i den nordlige del af øen.

Uden at tænke for meget over dem, kan jeg forklare, at disse makroner er som risengrød, bortset fra at sultanaen i dette tilfælde erstatter risene. Den anden ingrediens, mælk, er også en meget interessant faktor i denne traditionelle opskrifts historie, for i den nordlige del af øen tilbereder man den med vand, mens man i den sydlige del af øen og i byen tilsætter mælk for at give smagen mere konsistens.

Dette gør en søgen efter de bedste Sant Joan-macaroner over hele øen til en god underholdningsaktivitet for de turister, der straks bliver betaget af konsistensen og smagen af denne lokale opskrift. Jeg kan råde dig til at starte med traditionelle restauranter som Ca'n Alfredo eller La Solera, men det er også en god idé at overveje en rute som f.eks. de bedste cykelture på Ibiza for at kombinere sportslig sjov med din gastronomiske passion.

Nyd de bedste cykelture på Ibiza.

5. Tag en tur til naturparken Ses Salines

Ses Salines naturpark| ©Zavijavah
Ses Salines naturpark| ©Zavijavah

Naturparken Ses Salines har nogle af de smukkeste strande på hele Ibiza, og juni er et ideelt tidspunkt at besøge den på grund af det store udvalg af udflugter, der kan tage dig med på opdagelse i dens naturlige attraktioner uden nogen som helst ulejlighed.

Dette hjørne af øen, der ligger mellem Formentera og resten af Ibiza, har haft status som beskyttet naturområde siden 1995, og samme grund har gjort det muligt for en stor del af området at forblive helt uspoleret uden at risikere at gennemgå processer med urbanisering og bebyggelse af jorden.

Jeg kan fremhæve to hjørner af parken, der bliver endnu mere anbefalelsesværdige i denne måned. Det første er Las Salinas-stranden, da den er et yndet turistmål blandt berømtheder, og da juni er den store åbning af sommeren, er der stor sandsynlighed for, at du en dag løber ind i en spansk tv-personlighed.

Es Cavallet-stranden er det andet sted, du ikke bør gå glip af, i hvert fald hvis du har fået lyst til at fortsætte med at udforske de steder, der er interessante for LGBT-samfundet på Ibiza. Denne vilde og smukke strand er et yndet sted for homoseksuelle turister under en sommerferie på øen. Selvom hvis du er på udkig efter en mere familievenlig plan, er den nordlige ende af stranden kendetegnet ved ikke at være nudist og ved også at have fokus på børn.

6. Nyd søndagens trommefester i Benirràs

Trommefester om søndagen i Benirràs| ©Goianobe
Trommefester om søndagen i Benirràs| ©Goianobe

I Cala de Benirràs, i den nordlige del af øen, fejres en søndagstradition i hele juni måned, som er ret speciel og attraktiv. Jeg taler om en session med tromme- og paukefest, der starter ved skumringens indtræden og fortsætter med bål, sang og dans til langt efter midnat.

Denne tradition begyndte ganske spontant, da det oprindeligt var en samling af hippier, der blev gentaget sporadisk i et par uger i løbet af sommermånederne. Med turismens indtog begyndte man at betragte det som en attraktion i Benirràs, som var en del af det, som de besøgende kunne opleve. I dag er det en begivenhed, der gentages hver søndag i juni for at fejre sommerens ankomst, og som normalt strækker sig til weekenden i midten af juli.

Hvis du tilfældigvis besøger området en søndag på din rejse på jagt efter denne sjove begivenhed, kan jeg råde dig til at komme tidligt til stranden. Du kan nemlig udnytte det krystalklare vand til at nyde en af de Ibiza-snorkelsessioner, som er så populære blandt besøgende i juni måned såvel som resten af sommeren.

Book din snorkelsession på Ibiza

7. Begynd sommeren med at skåle med et glas Herbes

Herbes| ©Julio Martínez
Herbes| ©Julio Martínez

Herbes Herbes er en let sød og meget traditionel likør fra Ibiza, der er fremstillet af en afbalanceret koncentration af typiske ø-urter med en smule anis. Dens oprindelse går mere end 200 år tilbage, og med tiden er den blevet en fast bestanddel af de kulinariske skikke og efter middagen i dette samfund.

Den drikkes hele året rundt, og det er meget almindeligt at ledsage samtalen før et måltid eller også som ledsager til kaffe. I juni får Herbes imidlertid en større kulturel betydning, da den bliver den foretrukne drik blandt de lokale for at skåle for sommerens ankomst. Samt for at ønske hinanden en meget udbytterig, underholdende og frem for alt mindeværdig sæson.

Det er derfor en god idé at deltage i denne tradition, når man besøger øen i juni måned. Det kan meget vel være den spiritus, der ledsager starten på dine festlige dage eller den, du drikker for at afslutte dem ved daggry.

8. Tag på en bådtur langs øens kystlinje

Bådtur| ©steve p2008
Bådtur| ©steve p2008

Ibiza byder sine besøgende på en fængslende skønhed i både den sydlige og nordlige ende af øen. Det mest interessante er, at de hver især er præget af naturattraktioner, der er værd at kende for enhver, der har en passion for naturmiljøet på de turistmål, de kender i deres liv. Derfor er en fremragende aktivitet at lave i juni på Ibiza at planlægge en tur rundt på øen på en båd, der kan tage dig til de steder, der interesserer dig.

Es Vedrà, Ses Salines naturpark og naboøen Formentera er nogle af de steder, du bør besøge, inden du vender hjem. Juni er et ideelt tidspunkt på året til at lave en aktivitet som denne, fordi turistudbuddet er så bredt, at du ikke behøver at nøjes med kun én slags udflugt.

Faktisk kan du gøre alt, når det gælder sejlads på Ibiza i juni måned. Du kan booke en sejltur, katamaraner, dykkerture, og der er bådture, der er designet til en fest med DJ's og masser af alkohol. Disse har som regel en kapacitet på op til 50 personer til en god fest midt på havet.

Nyd den bedste sejlads på Ibiza

9. Besøg akvariet i Es Cap Blanc til en familieplan

Cap Blanc-akvariet| ©Marie Jolicoeur
Cap Blanc-akvariet| ©Marie Jolicoeur

Hvis du besøger Ibiza i juni, er det vigtigt, at du også har aktiviteter at lave på Ibiza med børn, da ideen med en familietur er at finde aktiviteter, der kan underholde alle lige meget. Heldigvis tilbyder Es Cap Blanc-akvariet netop det, da det er et sted, der engang var en hummerfarm og et fristed for munkesæler, og som nu er et sjovt akvarium, der søger at fremme bevarelsen af havets flora og fauna.

Det er ret interessant, da de fleste af dets faciliteter er under jorden, i en række underjordiske grotter. De giver et meget intimt og lærerigt indblik i processen bag bevarelsen af arter som f.eks. havsvampe eller de mest sårbare fisk i koralrevene på Balearerne.

Et besøg på dette sted i juni er endnu mere anbefalelsesværdigt, da der arrangeres alle former for workshops og særlige aktiviteter som led i indvielsen af sommersæsonen. Det er i akvariets ledelses interesse at fremstå som en interessant turistattraktion for hele familien i en så konkurrencepræget periode.

10. Nyd et besøg i grotten i Can Marça

Can Marça-hulen| ©Jorge Alpiste
Can Marça-hulen| ©Jorge Alpiste

Hvis du stadig ønsker at lære Ibizas indre at kende fra et underjordisk rum, så skal du besøge Can Marça-grotten i Puerto de San Miguel. Dette er en række grotter med stalagmitter og stalaktitter, der er kendetegnet ved sin historie, der er forbundet med smuglere og pirater. De brugte den som tilflugtssted for deres mytterier på øen.

Når du besøger den, har du også mulighed for at nyde en panoramaudsigt over den lille, men smukke bugt. Dette er virkelig en af de bedste ting at lave på Ibiza i juni, da denne attraktion med sin lave turisttilstrømning gør den til en flugt fra de overfyldte gader i andre mere besøgte samfund.

Det er også en god familieplan og kan meget vel være en kort del af en dagsrute, når du beslutter dig for at fokusere på at besøge nogle af de naturlige attraktioner i den nordlige del af Ibiza.

Temperaturer på Ibiza i juni

Juni på Ibiza| ©Ibiza Magic
Juni på Ibiza| ©Ibiza Magic

Selv om juni markerer starten på sommeren, betyder det ikke, at temperaturerne stiger drastisk. Det betyder, at når du er på øen i denne måned, kan du opleve maksimumtemperaturer på omkring 28 grader celsius, mens minimumstemperaturen på en kold nat vil ligge omkring 18 grader celsius.

Hvad der dog også er en realitet er, at det bliver mere og mere almindeligt at opleve hedebølger, der starter allerede i midten af juni. Temperaturerne kan derfor overstige 32 eller 35 grader Celsius under dit besøg.

Tilstrømningen af turister på Ibiza i juni

Turister på Ibiza| ©Stan de Haas
Turister på Ibiza| ©Stan de Haas

Juni er en travl måned for turister i hele Europa på grund af starten på sommerferien, og Ibiza er tydeligvis ingen undtagelse fra reglen. En ting er dog også sandt, nemlig at toppen af besøgende normalt finder sted mellem juli og august, og derfor kan din ferie på øen være mere gunstig i denne måned. I hvert fald hvis du er interesseret i at lære øen at kende uden at skulle forholde dig til så mange mennesker på hvert af dine turiststoppesteder.

Priser på Ibiza i juni

Person der betaler| ©Towfiqu barbhuiya
Person der betaler| ©Towfiqu barbhuiya

For juni måned er man allerede i gang med at diskutere de priser, som alle turisttjenesterne vil fastsætte for resten af sommeren. Sandheden er, at siden midten af maj er priserne på ethvert kommercielt forbrug på øen allerede begyndt at stige. Det betyder, at det er relativt dyrt at være på Ibiza i juni, men det afhænger af de aktiviteter, du vælger at lave, og hvilken type indkvartering du vælger til dit besøg.

Hvad skal man pakke til et besøg på Ibiza i juni?

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group

Den kuffert, du skal pakke til dit besøg på Ibiza i juni, er stort set den samme som den, du ville pakke til en af de andre sommermåneder.

Med andre ord er behageligt, åndbart tøj, fodtøj, der passer til alle lejligheder, og en god solcreme vigtige ting i din bagage, hvis du vil få mest muligt ud af det, som øen har at byde på i den sidste måned af første halvår.