10 ting du kan lave på Ibiza i november

November er en efterårsmåned, så der vil sandsynligvis være færre turister end normalt på øen. Men der er masser at lave i november på Ibiza.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza i november

Punta Galera, Ibiza | ©Alberto Godino

Årets næstsidste måned er den bedste tid på året til at besøge øens gademarkeder, især hvis man vil se de kunstværker, som kunsthåndværkerne kan fremstille. Selvom Ibiza i november ikke åbner dørene for fest om natten, åbner den dørene for traditioner og ro.

November er også et godt tidspunkt at lære nogle af de smukkeste traditioner at kende, som Ibiza har at byde på, herunder skytshelgenfesterne i de travleste byer og landsbyer samt humorfestivaler. Derfor vil jeg vise dig nogle af de bedste ting at se og lave på Ibiza på denne tid af året.

1. Besøg bugterne uden turister

Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier
Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier

Blandt de mest specielle attraktioner på De Baleariske Øer er Calas, som normalt er fulde af turister i højsæsonen eller om sommeren. I lavsæsonen tror du måske, at du ikke kan besøge bugterne, men sandheden er, at det er en af de bedste ting at gøre om vinteren på Ibiza, fordi tilstrømningen af turister er lavere.

Da det er efterår, er vejret ikke koldt nok til ikke at nyde stranden, og da der er færre mennesker i bugterne, kan du nyde mere af landskabet og svømme i det kølige vand ved kysten.

En af de bugter, som jeg anbefaler dig at besøge i efteråret, er Cala d'Hort, og ud over selve bugten anbefaler jeg dig at besøge udsigtspunktet ved bugten. Fra dette udsigtspunkt kan du også på en klar dag se øen Es Vedra, hvis omgivelser byder på mange utrolige aktiviteter og også har ry for at være mystiske på grund af de mærkelige hændelser, der sker på dette sted.

Book din udflugt til bugterne på Ibiza

2. Solnedgang i Sant Antoni med forsikrede steder at besøge

Solnedgang i Sant Antoni| ©calafellvalo
Solnedgang i Sant Antoni| ©calafellvalo

Solnedgang i Sant Antoni er en af de bedste aktiviteter, du kan lave ved solnedgang. Og selvom det er noget, du kan nyde hele året rundt takket være Ibizas fantastiske vejr, anbefaler jeg dig især at gøre det i november måned.

Der er flere meget smukke og specielle steder at se solnedgangen i San Antonio. De fleste af dem ligger ved havet. Men uanset hvor du vælger at se dette naturspektakel, er den første fordel, du får i november, at du ikke vil finde store menneskemængder.

Dette er en fremragende plan for par, der besøger øen i november, så hvis det er jeres hensigt, ved I allerede, at I vil kunne nyde et utroligt strandklima og en postkortudsigt uden at have mange mennesker omkring jer, der generer jer. På den anden side, og en anden af de fordele, jeg godt kan lide ved at nyde denne rejse i november, er, at vejret altid er til din fordel.

I november er det stadig efterår, så vejret er ikke for koldt til at have for mange lag tøj på, og det er heller ikke for varmt til at svede hele dagen. Nogle af mine yndlingssteder at se solnedgangen er: Sa Penya Esbarrada i Plà de Corona-området, Punta Galera, Ses Variades og Cap Blanc.

Book din bådtur på Ibiza

3. Trencada de pinyons

Trencada de pinyons| ©VICENT MARÍ
Trencada de pinyons| ©VICENT MARÍ

Det er en tradition, som næsten er gået i glemmebogen på Ibiza, men som er kommet på mode igen i de senere år. De lokale ønsker at genoplive denne tradition, og en af de bedste måder at gøre det på er at vise den til turisterne. Trencada de pinyons betyder dybest set "at knække pinjekerner" på catalansk.

Det er en tradition, der kommer frem omkring Allehelgensfesten på Ibiza, og faktisk er den delvist relateret til det, der ville være traditionen for Halloween i denne by, lad os sige, at det er den ibizanske Halloween. Før i tiden delte man pinjekerner for at lave de traditionelle panellets, men i dag er det kun i bagerierne, man gør det.

Hvad angår selve festen, så arrangeres denne "trencada de pinyons" år efter år for at genskabe denne tabte tradition. Det hele bliver krydret med musik, og der er også en række musikalske arrangementer og koncerter med forskellige kunstnere, som du helt sikkert gerne vil se på scenen.

Arrangementerne, der er dedikeret til Trencada, finder sted fra den 31. oktober og varer mindst til den 2. november hvert år. Hvis du vil vide mere om billetpriserne til koncerter og andre musikalske begivenheder, anbefaler jeg, at du læser informationen om, hvordan festlighederne organiseres.

4. Festligheder til ære for San Carlos' skytshelgen

Blæksprutte-messe| ©Aghe74
Blæksprutte-messe| ©Aghe74

San Carlos-festlighederne på Ibiza varer normalt præcis en måned, og selvom fejringen af skytshelgenen San Carlos de Peralta begynder i den anden uge af oktober, er den store dag, hvor helgenen fejres, den 4. november. Den varer normalt til den anden uge i november.

Der er ikke aktiviteter hver dag, men jeg anbefaler, at du tager til Ibiza i november for at nyde denne skytshelgens dag, fordi det er i denne måned, du kan nyde de fleste af attraktionerne ved denne festival.

Blækspruttefesten er en af de mange attraktioner på messen. Kedlerne og køkkenerne er tændt op til sæson og sæson og serverer denne lækre frugt fra havet efter forskellige tilberedninger. Så det er en god mulighed for at smage noget af den lokale gastronomi.

Men der er også et tætpakket program af aktiviteter for at fejre skytshelgenens fiestaer, herunder traditionelle lege og fotokonkurrencer, som du kan deltage i. Hvis du tager børn med til disse fester, kan du også finde en bred vifte af underholdning for dem, såsom de forskellige børnegymnaster og tryllenumre.

5. Santa Gertrudis festligheder

Santa Gertrudis festligheder| ©Ibizatravel
Santa Gertrudis festligheder| ©Ibizatravel

Sportsaktiviteter, koncerter og arrangementer for børn er blot nogle af de attraktioner, du kan finde på Ibiza under Santa Gertrudis-festlighederne. Og hvis du besøger byen, er det en glimrende lejlighed til at lære lidt mere om traditionerne og folkloren i denne region.

Spanien er generelt et land med mange traditioner, så hvis du besøger Ibiza i november måned, vil du kunne se de mange traditionelle festivaler og festligheder, der finder sted. Og ud over de typiske aktiviteter, der fremhæver Ibizas særpræg, er der selvfølgelig også andre musikalske aktiviteter, som alle kan nyde.

For at finde ud af hvilke musikgrupper, eller i det mindste hvilken type shows, der vil blive tilbudt på Santa Gertrudis-festivalen, anbefaler jeg, at du besøger begivenhedens hjemmeside for at finde ud af andre detaljer i forbindelse med festlighederne.

Disse fester tilbyder underholdning for alle målgrupper, for ud over musik og typisk gastronomi vil du kunne overvære sportsbegivenheder af høj kvalitet såsom rideaktiviteter og motocross-mesterskaber. Og børn kan ikke udelades af denne fest, så hvis du tager dem med til messen, kan de nyde børnefester, lege og magiske optrin.

6. La Cursa de Sa Sobrassada

Cursa Sa de Sobrassada| ©J.A. Riera
Cursa Sa de Sobrassada| ©J.A. Riera

Hvis vi fortsætter med de aktiviteter, der finder sted under Santa Gertrudis-festlighederne, er en af de mest populære Cursa de Sa Sobrassada. Det er en af de begivenheder, som jeg anbefaler, at du ikke går glip af, eller i det mindste tager hen og ser. Det er et halvmaraton, hvor alle, der har lyst, kan deltage.

Det er et familieløb, der er opdelt i forskellige kategorier, en for mænd , en for kvinder, en blandet og en for børn og unge. Når det gælder voksenkategorierne, kan man tilmelde sig ved at betale en pris, der normalt ligger på omkring 5 euro.

Når det gælder løbet for børn og unge, kan de deltage gratis. Denne begivenhed finder normalt sted omkring den anden uge i november og er en del af festlighederne i Santa Gertrudis, men det er en af de aktiviteter, som jeg anbefaler dig at deltage i under dit besøg på Ibiza i november, hvis du kan lide sport.

Og hvis du kan lide middelhavsgastronomi og især ibizenkisk gastronomi, vil du helt sikkert elske at løbe for at smage den lækre sobrasada, der traditionelt gives til dem, der vinder denne konkurrence. Jeg er sikker på, at du vil elske at løbe for et kulinarisk formål.

7. Mal del Cap kortfilmfestival

Kortfilmfestivalen Mal del Cap| ©Matt Ans
Kortfilmfestivalen Mal del Cap| ©Matt Ans

Det startede som en simpel kortfilmfestival i begyndelsen af dens historie, men i dag er det en af de mest produktive kunstfestivaler, du kan deltage i på Ibiza. Den åbner for offentligheden i den sidste uge af oktober og løber indtil den anden uge af november.

Under kortfilmfestivalen Mal del Cap kan du deltage så mange gange, du vil, og nyde forskellige shows, ikke kun præsentation af kortfilm, men også skuespil, musiknumre og endda koncerter med talentfulde lokale kunstnere.

Nogle gange præsenteres der også bøger og andre skriftlige værker. Hvis du er kunstelsker i almindelighed, vil du elske denne festival, fordi den også tilbyder en mere alternativ form for kunst såsom podcasts. Du vil elske at deltage i de talks, der er forberedt til at tale om kunst og lære mere om kunstbevægelser.

Men denne festival sigter ikke kun mod at tilfredsstille kunst-, musik- og litteraturelskere; den erobrer også resten af publikum med sine komedieshows, hvor jeg kan forsikre dig om, at du vil grine meget, og du vil være taknemmelig for, at du tog til denne festival.

8. Ibiza Humor Festival

Kulturcentret Can Ventosa| ©Miguel A
Kulturcentret Can Ventosa| ©Miguel A

I den anden uge af november åbner Ibiza Humour Festival for offentligheden, hvor forskellige komediekunstnere tilbyder deres bedste forestillinger for at glæde publikum. Hvis du kan lide denne type humorshow, er dette en af de sjoveste ting at lave på Ibiza i november.

Selvom øen i denne måned ligger øde hen på grund af efteråret og den begyndende vinter, er der mange sjove aktiviteter, du kan nyde, og dette er en af dem. Generelt er showene for voksne, så det er ikke en aktivitet, jeg vil anbefale at lave på Ibiza med børn.

Der er komedieshows for enhver smag, og det er et show, der næsten altid varer mellem 3 og 4 dage. Det organiseres af rådhuset, så hvis du vil have oplysninger om billetter, hvilke dage festivalen finder sted og selvfølgelig de forskellige kunstnere og acts, der optræder, anbefaler jeg, at du besøger denne enheds officielle hjemmeside.

Hvad angår billetpriser, koster de normalt mellem 10 og 20 euro, afhængigt af typen af show og antallet af kunstnere på scenen. Og med hensyn til stedet, hvor hvert show opføres, kan det ændre sig fra år til år, men for det meste er mødestedet for denne begivenhed kulturcentret Can Ventosa.

9. Las Dalias hippiemarked uden menneskemængden

Las Dalias loppemarked| ©David Garcia
Las Dalias loppemarked| ©David Garcia

Loppemarkedet i Las Dalias er åbent hver lørdag året rundt, men november er et godt tidspunkt at besøge det, da tilstrømningen af turister falder betydeligt i efterårs- og vinterperioden, der starter omkring oktober.

Med få mennesker på gaderne er Las Dalias' gademarked et must for enhver turist. Her kan man købe alle former for kunsthåndværk og smage mange traditionelle fødevarer fra Ibiza-regionen. Hvis du tager derhen i løbet af de sidste to weekender i november, kan du desuden finde et par ting, der er relateret til julesæsonen, som er ved at komme på det tidspunkt.

Hvis du tager derhen uden at møde mange mennesker, kan du lære de enkelte boder at kende og nyde deres originalitet. I november er der kun åbent om lørdagen, så i de dage har du fra 10:00 til 19:00 til at nyde stedets attraktioner.

Jeg anbefaler ikke, at man tager sine børn med, for der er ingen særlige aktiviteter for dem, men det er et godt sted at gå en tur med resten af familien, vennerne eller sin partner, især hvis man er en foodie, der kan lide at prøve nye retter og forskellige smage.

10. Cykling eller vandring i køligere vejr

Vandreture på Ibiza| ©Goianobe
Vandreture på Ibiza| ©Goianobe

Vandring er en fantastisk aktivitet, som man kan lave når som helst og hvor som helst, især hvis vejret og landskabet tillader det, og derfor er Ibizas kølige vejr i november perfekt til en vandre- eller cykeltur. Igen er vejret på din side i denne aktivitet.

Vandring

Uanset om du vil vandre på egen hånd eller tage på en guidet tur, er dette en af de bedste muligheder, du har i november måned. Hvis du tager på en guidet tur, vil vandreruten blive bestemt af det hold af guider, du tager med. Men hvis du tager af sted på egen hånd for at vandre på Ibiza, anbefaler jeg nogle af de mest specielle ruter, så du kan lære hele øen at kende.

En af de bedste vandreruter er fra Sant Josep til Sa Talaia, det højeste punkt på Ibiza. Selvom det handler om at komme til det højeste punkt på Ibiza, er det en af de nemmeste ruter at gå, og alligevel er det en af de bedste på grund af den mængde natur, du kan nyde undervejs.

En anden rute, der er ideel for begyndere, er ruten rundt om Santa Eulalia-floden, som kun er 3 kilometer lang og er en cool rute med masser af natur at se rundt omkring. Andre ruter er: den fra San Antonio til Cala Salada og Cala Aubarca-ruten.

Cykelture

På den anden side kan du også vælge at sætte dig op på en cykel og cykle rundt i Ibiza by og omegn. Ligesom når man vandrer, kan man gøre det på egen hånd, eller man kan tage med på en guidet cykeltur. Førstnævnte er gratis, men hvis du ikke har din egen cykel, skal du leje en.

I det andet tilfælde er der mange cykelture på Ibiza, som tilbyder en komplet tur med en guide til at ledsage dig og også inkluderer cykeludlejning. I dette tilfælde kan du betale mellem 30 og 60 euro pr. person, afhængigt af hvilken type rute og tur, du vælger.

Hvis du vælger en guidet tur, er det normalt guiden, der foreslår ruten, mens du, hvis du cykler på egen hånd, kan vælge mellem en lang række cykelruter, hvor du kan nyde øen. De mest populære ruter inkluderer Port Des Torrent, Sant Rafael, Santa Gertrudis og Sa Capelleta.

Book din vandreudflugt på Ibiza