10 ting du kan lave på Ibiza i august

August er den travleste måned for turismen på Ibiza, og der er masser af aktiviteter til at underholde de besøgende i hele måneden. Jeg har samlet nogle af dem på en liste, så du kan få mest muligt ud af dit besøg.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza i august

Nattefald på Ibiza | ©Joana Dueñas

De fleste af de bedste ting at lave på Ibiza finder sted om sommeren, og det er i august, at der er en meget interessant kulturel dagsorden, som tiltrækker hundredtusindvis af turister til denne smukke spanske middelhavsdestination. Det er epicentret for sommerfester i hele landet og et benchmark for, hvordan en ferie på den nordlige halvkugle kan være på en sydeuropæisk destination.

Så det bedste er at gøre sig bekendt med de aktiviteter, du kan nyde, og de steder, du kan se i løbet af denne måned. For nemheds skyld har jeg samlet 10 planer, der kan give dig det bedste af denne smukke ø fra begyndelsen af august til den sidste uge af årets mest turistede måned.

1. Deltag i paraderne på Our Lady of the Snows Day

Vor Frue af Las Nieves-dagen| ©MOHAMED CHENDRI
Vor Frue af Las Nieves-dagen| ©MOHAMED CHENDRI

Kalenderen for de traditionelle augustfester på Ibiza begynder med fejringen af Vor Frue af Las Nieves-dagen, som er Ibiza og Formenteras skytshelgen for den katolske religion. Som du kan forestille dig, er det en ret travl begivenhed, der starter med en messe kl. 19.00 i øens katedral og som regel slutter med en koncert i Parque Reina Sofia.

Denne dag fejres hvert år den 5. august, og traditionelt bærer de, der deltager i både messen og koncerten, hvidt for at repræsentere Jomfru Marias renhed. Dette kan være en god mulighed for at starte augusts turistrejse på Ibiza, da det repræsenterer den bedste kombination af traditionerne i dette samfund med den festlige karakter, der nu definerer øen for international turisme.

Både messen og koncerten er helt gratis aktiviteter, og du kan være sikker på, at du i Parque Reina Sofia vil finde nogle madboder samt alkoholiske drikkevarer. Disse vil hjælpe dig med at komme i humør til at fortsætte natten i nogle af de berømte klubber på den sydlige del af Ibiza, såsom Pachá eller Ushuaia.

2. Fejr festlighederne i San Ciriaco

Procession til Sant Ciracs kapel.| ©Max
Procession til Sant Ciracs kapel.| ©Max

Tre dage efter fejringen af Vor Frue af Sneen, den 8. august, er der en anden traditionel religiøs aften af endnu større omfang og betydning blandt lokalbefolkningen. Det er Fiestas de San Ciriaco, og den adskiller sig ved, at aktiviteterne normalt starter fra midt på formiddagen til sent om aftenen.

Det første, der finder sted på denne særlige dato, er en koncert med et lokalt orkester, som normalt er et af Ibiza bys orkestre. Derefter følger en procession til Sant Cirac-eremitten, som indleder den hellige messe, og derefter en række traditionelle danseforestillinger, som betager alle de turister, der deltager i denne smukke tradition.

Om eftermiddagen er der normalt en offentlig snack, hvor der næsten altid tilberedes hundredvis af paellas, som tilbydes gratis til alle, der befinder sig i området omkring det arkæologiske område Puig des Molins. Festlighederne fortsætter langt ud på natten, hvor alle deltagerne drikker og synger i bedste gadefeststil, og omkring midnat over Ibizas havn affyres et fyrværkeri som afslutning på aftenen.

Denne begivenhed er så underholdende, at den ikke bør gå glip af på din rejseplan, hvis du har en 3-dages tur til Ibiza i ugen den 8. august. Du bør heller ikke gå glip af muligheden for at nyde det, hvis du opholder dig på øen i hele måneden.

3. Bliv forbløffet af BLOOP International Proactive Art Festival

Gadekunst på Ibiza| ©Camille
Gadekunst på Ibiza| ©Camille

Kunst kan være proaktiv og fordybende, og det er under denne filosofi, at der år efter år afholdes en festival kaldet BLOOP på Ibiza fra den 1. august til den næstsidste weekend i måneden. Det er et kredsløb af arrangementer, der finder sted både i Ibiza by og San Antonio de Abad, og som regel omfatter fotoudstillinger, masser af live musikoptrædener, udstillinger af moderne kunst og masser af gadekunst og konceptkunst.

Festivalen arrangerer også ofte uddannelsesworkshops for børn og voksne, der har til formål at bygge bro over kløften mellem moderne kunst og den almindelige forbruger. Der er diskussionsfora og alle slags fester, der kredser om disse kunstudstillinger. Formålet er at demokratisere dette aspekt af kulturen for alle de turister, der strømmer til Ibizas gader i august måned.

Husk, at arrangementerne ændrer sig hvert år, så den bedste måde at være sikker på, hvilke aktiviteter der falder sammen med dit besøg på øen, er at tjekke festivalens officielle hjemmeside.

4. Underhold dig selv på St. Bartholomew's Festival

St. Bartholomew's Festival| ©ZOWY VOETEN
St. Bartholomew's Festival| ©ZOWY VOETEN

San Antonio de Abad har også traditionelle fester ligesom dem, der afholdes i Ibiza By, og festlighederne for dette lokalsamfunds skytshelgen, San Bartolomé, er også et besøg værd. Grundlæggende er der tale om en omfattende rejseplan med aktiviteter og begivenheder, der normalt begynder i den anden uge af måneden og strækker sig ud over den 24. august, selve Sant Bartomeu-dagen.

De vigtigste af dem alle er dem, der finder sted den 24. august selv, da der over hele byen er teaterforestillinger, traditionelle danse og gadefester, der kommer efter en procession, der markerer begyndelsen på den højtidelige messe for festligheden.

Ved midnat vil der også være et fyrværkeri, der oplyser hele bugten. Et besøg i området samme uge er en god idé, hvis du ønsker at feste i traditionel Ibiza-stil, men ikke fik mulighed for at gøre det under skytshelgenfesterne tidligere på måneden.

5. Nyd en meteorregn i San Lorenzos tårer

Tårer af San Lorenzo| ©EFE
Tårer af San Lorenzo| ©EFE

Hvert år mellem juli og august er der en meteorregn, som har ekstremt gunstig synlighed fra Middelhavets Europa, og den klare himmel over Ibiza er en glimrende mulighed for at nyde denne kosmiske begivenhed under dit turistbesøg på øen.

Der er ingen specifik dato, hvor man er garanteret at se denne meteorregn, men traditionelt mener man, at man har den bedste synlighed for begivenheden mellem den 11. og 13. august. Til gengæld har det populære navn "Tears of Saint Lawrence" noget at gøre med, at den 10. august er dagen for denne katolske martyr.

Det er klart, at dette er en af de bedste aktiviteter, man kan lave med børn på Ibiza, fordi det er en sikker, familievenlig og helt gratis plan. Der er forskellige måder at nyde begivenheden på, men jeg vil mest entusiastisk råde dig til at holde en aftenpicnic på en mark i en af øens landsbyer inde på øen, eller du kan også tage ud og overnatte i en bugt tæt på din hotelindkvartering.

Få billetter til de bedste aktiviteter, du kan lave på Ibiza med børn

6. Glem ikke at deltage i Sant Augustí-aktiviteterne

Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak
Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak

Den 28. august markerer afslutningen på cyklussen af folkloristiske fester på Ibiza med Fiestas de Sant Augusti, som finder sted i den maleriske landsby, der bærer samme navn som sin skytshelgen. Ligesom alle de andre begivenheder af denne stil, som jeg har nævnt i denne liste, varer Fiestas de Sant Augusti normalt en hel uge. Det er kendetegnet ved lokale bands, der spiller folkemusik fra Balearerne, samt et levende gastronomisk tilbud, der opretholdes i hele ugens begivenheder.

Det er en glimrende idé at lægge vejen forbi området for et besøg til disse skytshelgenfester, da denne landsby ligger på din vej til de strande og bugter, der ligger på øens sydøstlige spids. Så det er logistisk set gunstigt at planlægge en snorkeltur på Ibiza på samme dato, som du har til hensigt at lægge vejen forbi til Sant Augusti-festlighederne.

Husk på, at udsigtspunkterne nær Es Vedrà også kan være et ideelt sted at nyde solnedgangen efter frokost eller se et show i programmet for begivenhederne på denne maleriske øtradition.

Book din snorkelsession på Ibiza

7. Se en udendørs film i den bedste sommerstil

Udendørs film| ©Derek Sutton
Udendørs film| ©Derek Sutton

Over hele Europa er det meget almindeligt at udnytte sommeren til at lave så mange udendørs aktiviteter som muligt. At gå i friluftsbiografen er en af dem, da alle mulige projektionsskærme er opstillet for at give både turister og lokale mulighed for at nyde en stjerneklar biografaften i nogle af de mest ikoniske hjørner af byen.

Det er netop det, der sker over hele Ibiza, da hver by normalt arrangerer et par klassiske og spanske filmfremvisninger for at vise en mere interessant side af øens besøgende. Hvis du finder en sådan plan fængslende, kan jeg fremhæve de filmforevisninger, der normalt afholdes på Baluarte de San Pedro i det historiske centrum af Ibiza by.

Det skyldes, at udvalget af film normalt er af højeste kvalitet år efter år, og også fordi det er en glimrende mulighed for at nyde denne del af byen i komfort i en måned som august. August er normalt fuld af turister, og derfor er der ikke så mange muligheder for at nyde en af øens arkitektoniske skatte på nært hold.

Husk, at de fleste filmforevisninger har tendens til at være fordelt på de uger i august, der ikke falder sammen med traditionelle fester som dem, jeg har nævnt. Men samtidig er dette stadig en af de ting, man kan se og gøre på Ibiza i løbet af sommeren, fra midten af juni til midten af september.

8. Tag på en udflugt til Formentera

Formentera| ©andreaferracani
Formentera| ©andreaferracani

Det er lidt pudsigt, at en af de bedste ting at lave på Ibiza i august er at forlade øen i et par timer for at besøge naboøen Formentera. Der er dog meget specifikke grunde, der gør denne tur til en ideel plan i denne måned, og en af dem er den samme tilstrømning af turister, som definerer Ibiza i hele august.

På intet andet tidspunkt af året er der så mange indkøbsmuligheder og overnatningsmuligheder på Formentera som i august. Det betyder, at du kan opleve øen fuldt ud i et par dage eller endda i et par timer.

Samtidig er en tur til Formentera fra Ibiza også tilrådelig i august på grund af, at priserne på øen kan være en gunstig kløft mellem udgiftstempoet på Ibiza. Formenteras priser på overnatning og transport inden for nogle af de pakkerejser, der er mange af i hele sæsonen, kan opleves som sparsomme. Bådture og lignende aktiviteter falder i samme kategori.

Nyd den bedste udflugt til Formentera fra Ibiza

9. Deltag i en dramatiseret rundvisning i Dalt Vila

Rundt om Dalt Vila| ©Nicolas Vigier
Rundt om Dalt Vila| ©Nicolas Vigier

I august måned arrangerer bystyret dramatiserede besøg med guider klædt i middelalderkostumer, som viser dig de vigtigste punkter i den gamle bydel i Ibiza by, som er kendt som Dalt Vila. De arrangeres normalt om lørdagen i skumringen, men i sommersæsonen, især i august, er tidsplanen normalt fordoblet og tredoblet for at imødekomme turisternes efterspørgsel.

Dette er en af de bedste aktiviteter på Ibiza, fordi den kombinerer øens historie med dens arkitektoniske skønhed og en smule underholdning. Samtidig er det en meget anderledes plan end den type turisme, der afvikles i august på øen. Der er mere fokus på fest-til-dag-aften-verdenen på Ibizas berømte natklubber.

Husk, at det ikke er en gratis aktivitet, da du skal betale et gebyr på ca. 10 euro for voksne, der ikke er bosiddende, og 5 euro for børn mellem 7 og 16 år. Der er familiegruppetariffer, og den bedste måde at reservere en plads til denne oplevelse på er via webstedet på Ibiza Rådhus.

De bedste aktiviteter at lave på Ibiza

10. Tag et mudderbad på Ibiza-stil

Mudderlagune på Ibiza| ©Daniel Mac Alister
Mudderlagune på Ibiza| ©Daniel Mac Alister

En af de aktiviteter, som turisterne nyder mest i august måned på Ibiza ud over partycirkusset eller øens smukke strande, er muligheden for at få et helt gratis mudderbad i bedste stil i en luksuriøs og eksklusiv spa.

Det er ikke så svært at finde et sted, hvor du kan tage et bad i en mudderlagune, da bugten Aigües Blanques og Cala Xarraca er to hjørner af øen, der er kendt for at tiltrække besøgende, der ønsker at drage fordel af lerets foryngende og terapeutiske egenskaber. Det drejer sig om alt fra forebyggelse af hudsygdomme til lindring af de inflammatoriske processer ved slidgigt.

Hvis du finder idéen interessant, har du også mulighed for at komme til disse steder på nogle af de bedste cykelture på Ibiza, så længe de er en del af den rute, som guiden har planlagt. Hvis det ikke synes muligt, skal du ikke være bekymret, da begge steder er tilgængelige i bil.

Nyd de bedste cykelture på Ibiza.

Temperaturer på Ibiza i august

August i Ibiza| ©Laura Perkins
August i Ibiza| ©Laura Perkins

August er den varmeste måned i sommeren på Ibiza, og det betyder, at den gennemsnitlige temperatur hver dag vil ligge på omkring 30 grader Celsius. Om aftenen kan den falde til 21 grader Celsius, men bliv ikke overrasket, hvis din mobiltelefon fortæller dig, at temperaturen er nået op på 38 grader Celsius ved middagstid, da dette er mere almindeligt hvert år end det foregående.

Tilstrømningen af turister på Ibiza i august

Turister på Ibiza| ©Stan de Haas
Turister på Ibiza| ©Stan de Haas

August er den travleste måned på året for turister, og det betyder, at du alle steder, hvor du går, må kæmpe med ventetid på service. Faktisk er den bedste anbefaling, jeg kan give for at sikre, at du gør det behageligt for dig selv i forbindelse med din turistrejse, at du bestiller så mange planer som muligt på forhånd, uanset om det er et simpelt restaurantbesøg eller noget vigtigere som et hotelværelse.

Priser i Ibiza i august

Person der betaler| ©Towfiqu barbhuiya
Person der betaler| ©Towfiqu barbhuiya

Juli og august er også de dyreste måneder på året at besøge Ibiza. Hvilket er logisk, da det er sæsonen med størst efterspørgsel på en ø, der synes at være skabt udelukkende til masseturisme.

Derfor er det en god idé at vælge alternative og traditionelle planer som dem, jeg har anbefalet, der ligger tættere på livsstilen hos det samfund, der bor på øen, for at spare penge. Det er vigtigt at købe sine flybilletter i god tid og også at booke sit hotel på samme tid.

Hvad skal du pakke for at besøge Ibiza i august?

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group

Da august er årets varmeste måned, og hedebølger synes at være på dagsordenen for denne tid af sommeren, er det bedst at pakke alsidigt, slidstærkt og meget åndbart tøj. Ideen er, at du kan bruge hele din rejse på at vide, at du har tøj til både en sporty og uformel sammenhæng og til en elegant middag på et lukket sted.

Glem ikke solcremen, og komforten i dine sko er en anden vigtig faktor, som du skal huske på, når du pakker din kuffert til din rejse til Ibiza i august.