10 ting du kan lave på Ibiza i september

Ibiza er en turistdestination, der tilbyder en stor mangfoldighed af planer og aktiviteter til sine besøgende hele året rundt. Samtidig er september et ideelt tidspunkt at være på øen på, så her er nogle af de ting, du kan gøre for at nyde dit besøg.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

11 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza i september

Ibiza | © Manolo Gómez

På Ibiza er der planer om fest, camping, gastronomisk turisme, all-inclusive hotelferie og også en blanding af alt det ovenstående. I virkeligheden er de bedste ting at lave på Ibiza dem, der finder en balance mellem alle facetter af øen, så turisten får det mest ærlige indblik i alt, hvad der foregår i dette smukke hjørne af det spanske Middelhav.

Læs videre i denne informative samling, hvis du fra dette øjeblik vil have et stort nok antal planer til at holde dig beskæftiget under hele dit besøg i september måned. Hvilket er lige så godt, for du har ingen tid at spilde og kan vende hjem med en påstand om at have set et helt nyt perspektiv på en af de smukkeste øer på planeten.

1. Nyd Ibiza Burlesque Festival

Ibiza Burlesque Festival| ©Heli Ramo
Ibiza Burlesque Festival| ©Heli Ramo

Hvert år i begyndelsen af september arrangeres der en festival i San Antonio-bugten, som består af en weekend lang begivenhed inspireret af burleskens verden i en nyfortolkning af stranden. Det er en aktivitet, der normalt varer ca. 4 timer i slutningen af hver dag, næsten altid mellem kl. 19 og 22. Hver dato byder på forskellig underholdning, men det mest almindelige er, at der fredag, lørdag og søndag er cabaret- og burlesque-shows.

Nogle shows afholdes på stranden i Cala de Bou, men andre af festivalens arrangementer er som regel poolparties på nærliggende hoteller. År efter år vælges Aperture Terrace som stedet for hovedshowet hver aften. Nogle af festivalens arrangementer er gratis at deltage i, mens andre, som f.eks. efterfesterne, kan fungere på basis af invitationer eller billetter.

Dette er et godt arrangement til at underholde sig selv i løbet af en af eftermiddagene eller aftenerne i din weekend. Hvis din 7-dages tur til Ibizacofalder sammen med dette arrangement, anbefales det, at du udnytter din tid i San Antonio til at lære området at kende fra et andet perspektiv. Husk, at datoen ændrer sig hvert år, men den første weekend i september er normalt valgt.

2. Sørg for at tage til Ibiza Beer Festival

Ibiza Beer Festival| ©Marcelo Sastre
Ibiza Beer Festival| ©Marcelo Sastre

Øl er en af de vigtigste drikkevarer for festkulturen i det spanske Middelhavsområde, og da Ibiza er hovedstaden for denne kulturelle trend, er det meget passende for dig at deltage i Ibiza Beer Festival. Denne begivenhed afholdes normalt i den anden eller tredje weekend i september på Recinto Ferial, en vigtig udstillingshal i Ibiza by.

Arrangementet består af to dele. Den første finder normalt sted inde på stedet og er grundlæggende en bred vifte af gastronomiske forslag, der anvender øl eller bygderivater som en af hovedingredienserne i opskriften. I den anden del udenfor finder du boderne med over 100 forskellige øl med oprindelse fra hele verden.

Festivalen finder normalt sted lørdag og søndag i den uge, der er valgt til arrangementet, og heldigvis er det en gratis begivenhed, som kan holde dig beskæftiget fra kl. 19.00 og frem. Vær dog opmærksom på, at det er en begivenhed, der kun er forbeholdt voksne, og du kan ikke komme ind med nogen under 18 år.

3. Eivissa Jazz er en anden fremragende begivenhed i sæsonen

Person der spiller jazz| ©Victor Freitas
Person der spiller jazz| ©Victor Freitas

Ibizas musikindustri synes at være mere fokuseret og orienteret mod elektronisk musik og alt, hvad der har med festscenen på de berømte natklubber at gøre. Der er dog også arrangementer for andre musikgenrer. Eivissa Jazz Festival er blot en af dem, som varer 4 dage og normalt afholdes mellem den sidste uge af august og de første dage af september for at præsentere det bedste af moderne europæisk jazz og verdensjazz.

Denne festival er mere end tre årtier gammel, og i al den tid er den blevet en ubestridelig reference for kvalitet i den moderne jazzverden og de kunstnere, der udgør denne branche. Der er ikke noget bestemt sted, hvor koncerterne afholdes, da der hvert år vælges nye steder til arrangementerne i festivalens kalender. Baluarte de Santa Lucía og Parque Reina Sofía er dog nogle af de steder, der aldrig mangler i festivalens program.

Et andet aspekt, der skal fremhæves, er, at festivalen normalt har flere gratis aktiviteter på programmet, samt nogle foredrag af jazzprofessorer og nogle musikalske optrædener, der er gratis. Det er en anbefalet begivenhed at deltage i som familie og helt sikkert en måde at opleve Ibizas musikscene fra et meget anderledes perspektiv.

4. Se Carthaginians and Romans Festival Show

Sant Bartomeu-festlighederne| ©Jorge Alpiste
Sant Bartomeu-festlighederne| ©Jorge Alpiste

På stranden s'Arenal inden for rammerne af Fiestas de Sant Bartomeu-festlighederne er der en tradition, som er yderst interessant og sjov for turister, der har mulighed for at overvære begivenheden på første hånd. Det drejer sig om Fiesta de Carthaginians and Romans, som er en teatralsk og folkloristisk fremstilling af en krig, der er forbundet med øens historie, hvor deltagerne bruger tomater som ammunition til at angribe hinanden.

Iscenesættelsen begynder med, at begge parter ankommer til strandens kyst i både, der trofast efterligner de daværende krigsskibes udseende. Når de formodede krigere går i land på stranden, starter de kampen, hvor der kastes tomater fra den ene ende til den anden, og det er meget interessant for din position som turist. Du har valget mellem at slutte dig til en af siderne, eller du kan også blive som en, der nyder skuespillet fra en neutral position.

Husk nu, at for at deltage skal du være klædt i et hvidt tæppe, hvis du vil være romersk, eller i farvede tunikaer, hvis du vil være karthager. Det afholdes normalt den første lørdag i september, og det faktum, at der er livemusik efter forestillingen, og at det er så sjovt og harmløst, gør denne begivenhed til en af de aktiviteter, man skal lave på Ibiza med børn i september.

Få dine billetter til de bedste ting at lave på Ibiza med børn

5. Udnyt det faldende antal turister til at gå til fest

Fest på et diskotek| ©Edoardo Tommasini
Fest på et diskotek| ©Edoardo Tommasini

At feste er et af de mest berygtede og karakteristiske aspekter af det, som turister i alle aldre, især unge mennesker, foretager sig, når de besøger Ibiza om sommeren. Samtidig har de fleste af øens natklubber haft en uafbrudt, solbeskinnet festsæson siden sommerens begyndelse, og derfor er det almindeligt, at der i september begynder at blive afholdt nogle af sæsonens afsluttende fester.

Selv om klubberne holder ferie indtil nytårssæsonen, er det rigtigt, at alle natklubber vil have en mindre betydelig tilstrømning fra begyndelsen til slutningen af september. Så denne måned er et ideelt tidspunkt at feste på, hvis du planlægger at opleve nætter, hvor du kan danse i komfort uden at skulle dele pladsen med 2.000, 5.000 eller endda 8.000 mennesker.

Husk, at fest er en af de mest anbefalede aktiviteter på Ibiza om sommeren, og da du ved, at september er den sidste måned i denne sæson, kan du også nyde det gode vejr, der definerer disse særlige og mindeværdige nætter.

6. Gå på shopping på nogle af de sidste sommermarkeder

Cala Llonga loppemarked| ©Matt Ans
Cala Llonga loppemarked| ©Matt Ans

I løbet af sommeren har mange iberiske kunsthåndværkere haft en meget indbringende salgssæson takket være de gademarkeder, der finder sted i de fleste af øens samfund både om morgenen og om eftermiddagen i weekenderne. Nogle af dem afholdes også på hverdage som f.eks. hippiemarkedet i Punta Arabí, der finder sted om onsdagen, eller markedet i Cala Llonga, der finder sted hver torsdag i sæsonen.

Idéen med at besøge disse underholdende og kommercielle steder i september måned skyldes, at man får gode rabatter i forhold til priserne på produkterne i juli og august. Det skyldes, at mange deltagere begynder at gøre deres varer færdige vel vidende, at efter september begynder lavsæsonen, og det betyder, at de ikke vil kunne sælge hele deres varelager.

Da du sandsynligvis vil besøge flere landsbyer som Cala Benirras på din rundtur på øens markeder, er det også en god idé at lade denne dag falde sammen med en snorkelsession på Ibiza på nogle af de nærliggende strande. Selv om markeder inde i landet som Mostra Artesanal de Sant Rafel er gode alternativer, hvis du blot ønsker en rundtur for at tage et par dekorative genstande med hjem.

Book din snorkelsession i Ibiza

7. Besøg Cala de Sant Vicent, mens det stadig er sommer

Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak
Sant Vicent-bugten| ©Andreas Trojak

Da jeg allerede har nævnt nogle af øens bugter, er det en glimrende idé at udnytte dit besøg i september til at nyde en dag på stranden i Cala de Sant Vicent. Dette er et af de mest afsides og isolerede steder på øen, men vandets skønhed og det faktum, at der nu er et hoteltilbud i nærheden, har sikret, at det fortsat er fyldt med turister hele sommeren.

I september vil de fleste besøgende dog have forladt området. Det betyder, at du kan nyde bugten uden at skulle forholde dig til hundredvis af mennesker, og du kan måske endda få overnatning uden at skulle booke på forhånd, hvis du har lyst til en aften i byen.

Et andet positivt aspekt ved at besøge denne del af øen i september er, at du kan nyde nogle af de Ibiza-bådture, der sejler langs denne del af østkysten. For i august ville det være praktisk talt umuligt at få en billig plads, hvis du ikke booker i god tid i forvejen.

Køb billetter til de bedste bådture på Ibiza

8. Deltag i den middelalderlige skaldyrsmesse

Middelalderlig søfartsmesse| ©Ibizaspotlight
Middelalderlig søfartsmesse| ©Ibizaspotlight

I byen San Antonio lige i den sidste weekend i september fejres den middelalderlige søfartsmesse, som i bund og grund er en 4-dages begivenhed, hvor man forsøger at genskabe allegorisk den levevis, der er beskrevet i piraternes fantasier. Det er ganske interessant, da det var disse personer, der i mange år herskede over havene og oceanerne rundt om i verden.

Den afholdes lige midt i dette kystsamfund og udmærker sig ved at have håndlavede produkter, der sælges på markeder, der foregår i havets verden. Der er også et gastronomisk tilbud, hvor man forsøger at inkorporere så mange eksotiske marine elementer i opskrifterne som muligt, og frem for alt er der levende teaterforestillinger helt gratis for alle festivalgæster.

Hvis du vil være med på temaet, kan du klæde dig ud som en person fra den tid, hvor pirater var et hyppigt problem for øer som Ibiza. Husk, at dette er en af de bedste ting at lave på Ibiza i slutningen af september, da det kulturelle udbud på dette tidspunkt begynder at aftage betydeligt. Det sker næsten altid i den sidste uge af måneden.

9. Nyd sommerens sidste sangriaer

Sangria| ©Luz Rovira
Sangria| ©Luz Rovira

Sangria har etableret sig som den indbegrebet af en forfriskende sommerdrink, og alle dens fortolkninger er et sandt hit på Ibiza. I september er denne spanske kulturel basisvare imidlertid ved at miste sin relevans, da andre, mindre kølige drikkevarer forventes at kombinere bedre med efterårets og vinterens smagsoplevelser. Endnu mere når man ved, at mange af de frugter, der tilsættes til denne tilberedning, ikke længere er i sæson og gør drikken dyrere.

Derfor er det en god idé at udnytte dit besøg på Ibiza i september til at nyde de sidste sangrías i sommersæsonen. Og det var en glimrende idé, da sangria er en drink til at dele med venner og familie, der er sparsommelig par excellence. Hvilket kombineres perfekt med ånden af at bruge færre penge på de samme sommeroplevelser, som definerer turismen på Ibiza i september måned.

10. Sig farvel til øen med årets bedste solnedgange

Solnedgang på Ibiza| ©Sakari Pönniö
Solnedgang på Ibiza| ©Sakari Pönniö

Sommerens solnedgange er nogle af årets smukkeste, og september-solnedgange skiller sig specifikt ud ved at markere den overgang mellem sommerhimlen med vejret og det panorama, der følger med efteråret. Af denne grund er sommerens bedste solnedgange for mange lokale i september, og at tage til et hvilket som helst sted på øens sydøstlige kyst som Es Vedrà eller Cala Comte er en glimrende måde at få mest muligt ud af dem.

Hvis du har mod på det, kan du nå Mirador des Vedrà eller Sa Figuera Borda på cykel for at kombinere sportslig underholdning med at beundre naturen. Selv om du foretrækker at komme frem i den bil, du har lejet til turen, har du også mulighed for at deltage i nogle af de bedste cykelture på Ibiza. Disse har tendens til at fokusere på øens natur, men på en guidet og mindre krævende rute.

Nyd de bedste cykelture på Ibiza.

Temperaturer på Ibiza i september

September på Ibiza| ©Ibiza Magic
September på Ibiza| ©Ibiza Magic

Der er ingen større forskel på de gennemsnitlige temperaturer på Ibiza i september sammenlignet med de temperaturer, du måske har oplevet i august eller juli. Den maksimale temperatur i slutningen af sommeren ligger normalt omkring 27 grader, mens køligheden om aftenen kun falder til 19 eller 18 grader.

En ting, der er bemærkelsesværdig, er dog, at der i september er mindre chance for en pludselig hedebølge, som der har været hele sommeren fra juni til august. Dette er meget fordelagtigt for dem, der ønsker at nyde øen uden at skulle håndtere en overvældende sol, der er kvælende det meste af dagen.

Tilstrømningen af turister på Ibiza i september

Turister på Ibiza| ©Stan de Haas
Turister på Ibiza| ©Stan de Haas

Selv om september stadig er sommer, og det betyder, at der stadig vil være et betydeligt antal turister på øen, er det også rigtigt, at der er færre mennesker end i august og langt færre end i juli.

Dette har indflydelse på en masse spørgsmål, der vil være meget bekvemme for dig, da hotellerne er mere tomme, restauranterne vil altid have borde til rådighed uden ventetid og generelt vil ventetiden for enhver turisttjeneste på din rejse være kortere.

Det betyder også, at du kan ændre dine planer i sidste øjeblik, da der ikke er nogen store konsekvenser, da du ved, at det ikke vil være kompliceret at få en anden reservation til en anden dag på det sted, du forlader for en ny og mere interessant aktivitet.

Priser i Ibiza i september

Person der betaler| ©Towfiqu barbhuiya
Person der betaler| ©Towfiqu barbhuiya

Priserne for en tur til Ibiza i september ligger stadig inden for sommerens parametre, men de er betydeligt lavere end i august og juli. Det er de mest populære måneder for internationale turister, der kommer til øen for at finde ro og naturskønhed eller for at have det uhæmmet sjovt og feste til daggry.

En rejse til Ibiza i september er altså stadig dyrere end en rejse i oktober, men den er også billigere end en rejse i midten af august. Og med dyrt mener jeg, at returbilletterne, bookingen af din bolig og endda lejebilen kan være et par euro dyrere, end hvis du forbruger de samme ydelser på en rejse i de to første måneder af årets sidste kvartal.

Hvad skal man pakke til et besøg på Ibiza i september?

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group

Ibiza i september er stadig en travl måned med alle former for kulturelle og sociale begivenheder, som du måske har bemærket med alle de aktiviteter, jeg har nævnt i dette indlæg. Derfor er det bedst at pakke tøj til alle slags omstændigheder.

Det betyder, at du bør have passende tøj med til en elegant middag på stranden, men også noget sportstøj, hvis du er interesseret i at besøge nogle af de berømte vandrestier, der løber gennem øen fra nord til syd og fra øst til vest.

Solcreme er helt klart et must i din kuffert, da det er vigtigt at undgå en solskoldning, der vil gøre din hverdag til en reel udfordring, hvis den udvikler sig. Fodtøj er et andet vigtigt element, da tanken er, at dine valg skal være alsidige nok til at kunne bruges i hverdagen, men også til enhver finere lejlighed i byen eller på nogle af luksushotellerne på kysten.