11 ting du kan lave på Ibiza om vinteren

Kan du forestille dig at have Ibiza helt for dig selv og ønske, at du kunne nyde en stille gåtur rundt på øen? Hvis din hensigt er at udforske, slappe af og meditere, er vinteren den ideelle årstid for dig.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

11 ting du kan lave på Ibiza om vinteren

Ibiza | ©Lorenzo Giunchi

Ibiza er kendt for sine strande med krystalklart vand og blødt, klart sand, og for at have et stort antal natklubber, som er meget populære om sommeren. Men nogle af de ting, man kan lave på Ibiza om vinteren, er at slentre gennem landsbyerne, nyde de smukke solnedgange og de traditionelle fester i flere af landsbyerne.

Andre ting, man kan gøre for at nyde denne smukke ø, er at cykle eller gå langs strandene og nyde ensomheden. Hvis sommeren er synonym med menneskemængder og vilde fester, repræsenterer vinteren på Ibiza fred og ro. Udnyt vinterudsalget og få en uforglemmelig tur til denne vidunderlige ø.

1. Nyd strandene helt for dig selv

Sant Vicent bugten| ©Andreas Trojak
Sant Vicent bugten| ©Andreas Trojak

Når du tager til Ibiza om vinteren, anbefaler jeg dig at besøge en strand efter eget valg, fordi du vil opnå en forbindelse og harmoni med havet, som du ikke vil kunne opleve på andre årstider. Desuden kan det at gå barfodet på stranden have mange fordele for dit helbred, så hvad venter du på?

I havet kan du observere Posidonia Oceanica-tangen, en plante, der er erklæret naturarv af UNESCO, da den ilter havet. Du kan også finde strande, hvor du kan nyde den bedste snorkeloplevelse, da det ikke er en aktivitet, der er forbeholdt sommeren: Salinas, Cala Conta, Cala Saladeta eller Aguas Blancas. Jeg anbefaler også, at du besøger strandene Ses Salines og Es Cavallet. Du kan tage en hyggelig tur mellem de to steder og passere forbi Ses Portes-tårnet.

Book en bådtur på Ibiza

2. Lær øen at kende på cykel eller vandretur

Cykeltur| ©Erick K
Cykeltur| ©Erick K

Det kølige vejr og de klare gader er den perfekte undskyldning for at tage på en cykeltur på Ibiza. Du har friheden til at bevæge dig rundt i de forskellige landsbyer og gader og nyde naturen og arkitekturen i landsbyerne. I hver af landsbyerne finder du cykelruter, som du helt sikkert vil elske.

Hvis du ikke har en cykel med dig, skal du ikke bekymre dig, du kan leje en hos firmaer som Hasha Ibiza. Jeg foreslår, at du besøger kirker som Nuestra Señora del Carmen eller De las Nieves. Og jeg inviterer dig til at tage en tur til toppen af Puig de Missa, hvor du finder en kirke med arkitektur fra det 16. århundrede. Derfra kan du nyde den smukke udsigt over landsbyen Santa Eulalia, Santa Gertrudies og den vidunderlige bugt Cala Llonga. Det er virkelig turen værd.

Book en privat rundtur på Ibiza

3. Besøg udsigtspunktet Es Vedrá

Øen Es Vedrá| ©Boris Bollow
Øen Es Vedrá| ©Boris Bollow

En af de bedste ting at gøre i Es Ved rá er at besøge udsigtspunktet. Selvom det normalt er en sommerdestination, vil du kunne nyde den bedste udsigt over havet mere komfortabelt, hvis du tager af sted om vinteren. Cala d'Hort-stranden, der er kendt for sit krystalklare vand, kan ses tydeligere, uden at folk svømmer i den.

Bag stranden kan du se den mystiske ø Es Vedra, som de lokale hævder udsender en særlig energi. Hvis du er en spirituel person, er jeg sikker på, at du vil elske at se den og meditere og forbinde dig med naturen. Dette astrale rum er også kendt som El Triángulo del Silencio (Stilhedens trekant) på grund af de mystiske begivenheder, der omgiver det.

4. Nyd Sant Agnès' skytshelgens festligheder

Festlighederne på Sant Agnès' skytshelgens dag| ©VICENT MARÍ J.A.RIERA
Festlighederne på Sant Agnès' skytshelgens dag| ©VICENT MARÍ J.A.RIERA

Den 21. januar fejres Sant Agnès, skytshelgen for kommunen af samme navn. Du kan deltage i eukaristien for helgenen, efterfulgt af messe og mindeprocession. Fejringen fortsætter med en bondedans, som er en af Ibizas ældste og smukkeste traditioner.

Et par dage senere, i januar, afholdes mesterskabet i Sofrit Pagès, en typisk ret fra Ibiza, specifikt fra San Agnès. Og i slutningen af februar afholdes Festa de sa Sitja de sa Rota d'en Coca. Det er en traditionel aktivitet for hele familien, hvor en silo traditionelt bliver tændt. Den 29. februar afholdes som regel den populære festival "Es de Corona feim colla", som er kendetegnet ved den traditionelle bondedans, som du helt sikkert vil elske at se og fotografere.

Praktiske oplysninger

  • Sted: i landsbyen Sant Agnès, nær kirken Sant Agnès.
  • Hvornår: fra den 21. januar til den første uge i marts.
  • Pris: Det er en gratis fest, du skal kun betale for den mad, du spiser.
  • Åbningstider: Festlighederne begynder kl. 9 og slutter kl. 21.30.

Book din private rundtur på Ibiza

5. Fejr festlighederne i San Antonio

Petanque-turnering på Ibiza| ©David Paredes
Petanque-turnering på Ibiza| ©David Paredes

Hvis der er en begivenhed, du ikke må gå glip af om vinteren, så er det et besøg i landsbyen San Antonio de Ibiza den 17. januar. Det er dagen for San Antonio de Abad, skytshelgen for dyr og for denne by. På denne dag kan du starte morgenen med den berømte petanque-turnering. Ved middagstid kan du gå til den højtidelige messe. Når messen er slut, inviteres du til at deltage i en procession til ære for helgenen, hvor dyr velsignes, der er parader med traditionelle vogne, dans og smagning af typisk mad som fritter og vin.

Den næste begivenhed er Sant Antoni Trucks Festival, som finder sted i havnen. Her kan du nyde et udvalg af typiske retter. Du er også inviteret til at danse til rytmen af levende musik. Tidligere udgaver har haft kunstnere som Smoking Stones, et Rolling Stones-tributeband. Med denne fantastiske begivenhed kan du afslutte en dag på Ibiza på en god måde med god mad, dans og hygge.

Praktisk info

  • Sted: i byen San Antonio, nærmere bestemt i San Antonio-kirken, tæt på rådhuset og havnen.

  • Hvornår skal man tage afsted: 17. januar hvert år.

  • Pris: det er en gratis fest.

  • Tidsplan: Festlighederne begynder kl. 9 og slutter kl. 21.30.

6. Forelskelse i mandeltræerne i Sant Agnès

Mandeltræer| ©@Blende_9
Mandeltræer| ©@Blende_9

Hvis du allerede har været til byens festligheder, anbefaler jeg, at du sætter pris på Sant Agnès' skønhed, som du kun kan se om vinteren. Denne by er en frugtbar region med mange grønne områder, og når vinteren kommer, viser byen sig fra sin bedste side. På denne årstid pynter dens naturressourcer og mandeltræer hele regionen.

Selvom de kan ses over hele Ibiza, er Sant Agnès det bedste sted at se dem. I januar måned begynder mandeltræerne i denne landsby at blomstre, og du kan se en smuk kontrast til jordens okker. For at fejre dette samles de lokale i det omkringliggende område for at beundre den naturlige skønhed.

Få mest muligt ud af dit besøg ved at slentre rundt på pladserne og tage de bedste billeder. Hele landsbyen er dækket af et smukt hvidt tæppe. Det er uden tvivl et af de bedste tidspunkter på året, hvis man kan lide naturen. Da der er få turister på denne tid af året, vil gåturene gennem markerne og på pladserne give dig fred og ro. Jeg er sikker på, at det bliver en uforglemmelig tur.

7. Fejr karneval på Ibiza

Karneval på Ibiza| ©Jose Antonio Moreno
Karneval på Ibiza| ©Jose Antonio Moreno

Karnevallet på Ibiza er en af årets mest ventede festivaler. De finder sted i slutningen af vinteren, normalt i februar, i fem dage. Gaderne er fyldt med parader af grupper i ekstravagante og farverige kostumer, mens de udfører særlige danse eller koreografier.

Karnevalsaktiviteter er en af de ting, man kan lave med børn på Ibiza. Hovedparaden eller Rúa er den vigtigste begivenhed i denne fest. Karnevaler ledsages også af gastronomiske begivenheder i løbet af ugen. Derudover har hver landsby sine egne festligheder, så du kan se koncerter og forestillinger fulde af glæde. Gå ikke glip af karnevalerne på Ibiza!

8. Benyt dig af vintertilbuddene på gademarkederne

Las Dalias gademarked| ©David Garcia
Las Dalias gademarked| ©David Garcia

I Santa Eulalia kan du besøge øens mest berømte hippiemarked, Las Dalias, et paradis af kunsthåndværk og gode tilbud. Stedet åbner hver lørdag fra kl. 10 og lukker kl. 19, og det er et af de få markeder, der holder åbent om vinteren.

På loppemarkedet i Dallas finder du mere end 200 boder. Det ligger i byen Sant Carles de Peralta og er den største repræsentant for hippiemoden på hele Ibiza. Du kan også besøge Sant Jordi-loppemarkedet, hvor de sælger mange brugte ting, smykker, musik og gamle bøger. Et andet loppemarked, jeg vil anbefale dig at besøge, er Cala Llenya-loppemarkedet i Santa Eulalia. Her kan du også finde brugt tøj.

9. Overvære eller deltage i Cursa de Passeig a Passeig

Cursa de Passeig| ©Ajuntament de Vilanova
Cursa de Passeig| ©Ajuntament de Vilanova

Cursa de Passeig a Passeig er en ikonisk atletikkonkurrence på Ibiza, som finder sted i begyndelsen af marts. Normalt starter løbet fra havnen i Ibiza til s'Alamera i Santa Eulalia. Hvis du er interesseret i denne sport, kan du tilmelde dig online hos Sportmaniacs for kun omkring 5 euro. En del af pengene fra dette løb går til Multiple Sclerosis Association of Ibiza and Formentera (Aemif).

Hvis du ikke er atlet eller ikke ønsker at deltage i denne konkurrence, kan du komme til havnen og se atleterne forberede sig. Der er som regel en lille fest, før de forlader startstedet. Så hvis du leder efter ting at lave i marts på Ibiza, kunne dette være en god plan - kom og hep på atleterne, der konkurrerer for en god sag!

10. Nyd det roligste natteliv på året

Ibiza om natten| ©Jimmy Baikovicius
Ibiza om natten| ©Jimmy Baikovicius

Vinterstemningen på Ibiza er mere afslappet end på andre årstider. De fleste af de store natklubber lukker dørene på grund af det faldende antal turister. Pachá er dog undtagelsen, da den åbner dørene i weekenderne og på helligdage som jul.

Takket være det faktum, at der ikke er for mange turister om vinteren, kan du nyde klubben uden at blive stødt ind i eller føle dig kvalt. I centrum af Ibiza, lige i Pasajes Felipe II, finder du forskellige spillesteder med en række forskellige musikalske stilarter. Priserne på de drinks, du kan nyde på disse steder, er billige. Derudover giver diskotekerne dig mulighed for at akklimatisere dig fra kulden. Et af de steder, jeg kan anbefale, er Malanga Café.

11. Nyd de magiske vintersolnedgange

Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique
Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique

Til sidst vil jeg foreslå, at du oplever en vidunderlig solnedgang forskellige steder på Ibiza, hvad enten det er på stranden, på pladser eller fra udsigtspunkter. Om sommeren, især på varme dage, er atmosfæren fyldt med gasser og forskellige partikler, der gør himlen skyet. Om vinteren er himlen derimod klarere, især hvis det har regnet lidt de foregående dage. Det hjælper dig med at se solnedgangens levende farver.

For at få den bedste udsigt foreslår jeg, at du tager til de højeste punkter på Ibiza, såsom toppen af Sa Talaia, hvor du kan opdage en mystisk eremitage. Du kan tage en vandrerute og nyde naturen. Hvis du kan lide idéen, er min anbefaling at få en privat guide til at vise dig ruten.

Traveller Tip
Om vinteren er temperaturerne behagelige, så det bliver ikke for trættende at gå i timevis. Jeg anbefaler dog, at du har behageligt tøj og sko på samt en flaske vand til turen.

Hvordan er turiststrømmen på Ibiza om vinteren, og hvordan er priserne?

Turister på Ibiza| ©Stan de Haas
Turister på Ibiza| ©Stan de Haas

Ibiza er for det meste en sommerferiedestination. Men om vinteren kan du stadig nyde dens vidundere med den store fordel, at alt er billigere end på andre årstider! Da der er færre turister, falder priserne på bl.a. indkvartering og oplevelser.

Det gør det billigere og nemmere at finde et sted at bo, få et par drinks, spise på en restaurant osv. Ulempen er, at mange populære steder kan lukke. På trods af dette vil du altid have gode muligheder for at nyde dine dage på Ibiza.

Hvordan er vejret på Ibiza om vinteren?

Vinter på Ibiza| ©Lorenzo Giunchi
Vinter på Ibiza| ©Lorenzo Giunchi

Vinteren på Ibiza er slet ikke vanskelig. Gennemsnitstemperaturen hver dag er 16 °C, meget sjældent vil du opleve omkring 12 °C. Desuden er frost sjældent, så du har intet at bekymre dig om.

Vinteren starter i slutningen af december og varer til midten af marts. Jeg foreslår, at du tager en let, vandtæt trøje med, da det nogle gange kan regne. Hvis dine sko også er vandtætte, vil det være endnu bedre.