10 ting du kan lave på Ibiza i december

Der er ingen hvid jul, men hvis du vil have et roligt sted at tilbringe julen, er Ibiza det ideelle sted. Her er et par ting, du kan lave i denne sæson.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza i december

Ibiza | ©Lorenzo Giunchi

December er en måned, hvor man kan besøge markeder og nyde stille gåture midt om vinteren på Ibiza. Det er et af de perfekte turiststeder at tilbringe julen, hvis du ønsker ro og familieharmoni. Så notér dig disse must-do aktiviteter blandt de bedste ting at se og lave på Ibiza i december.

Denne tid på året er en del af vinterperioden og derfor lavsæson på De Baleariske Øer, så Ibiza bliver en af de bedste muligheder for at holde jul med få mennesker. Julestemningen kan mærkes over hele øen.

1. Nyd den typiske julegastronomi på Ibiza

Stegt blæksprutte| ©Pablo Monteagudo
Stegt blæksprutte| ©Pablo Monteagudo

December er selvfølgelig julemåneden, og derfor er en af de bedste ting at gøre på Ibiza på denne tid af året at nyde øens typiske julegastronomi. Der er mange restauranter, hvor man kan nyde de forskellige typiske retter på Ibiza i julen.

Ud over de forskellige restauranter, der tilbyder en varieret julemenu i løbet af december, er der også visse steder, der tilbyder banketter for lokale og turister både juleaften og nytårsaften. Sofrit pagés, frit de Calamar og salsa de Nadal er nogle af de smagsoplevelser, du kan prøve på denne tid af året på Ibiza.

Men hvis du ikke har lyst til at gå på restaurant for at nyde julemaden, kan du gøre det på de forskellige markeder, der er op stillet i løbet af julesæsonen. En anden mulighed er at leje en af de bedste gastronomiske ture på Ibiza specielt til jul for at nyde denne årstids smagsoplevelser.

Detaljer af interesse

 • Pris: Madpriserne kan variere fra restaurant til restaurant og kan også variere alt efter, hvilken type tur du vælger.
 • Sted: Du kan smage julemad over hele Ibiza.
 • Dato og klokkeslæt: Der er juleretter på restauranterne i hele december måned.

2. Oplev den centrale del af Ibiza uden alt for mange turister

Portal de Ses Taules| ©Ralf M
Portal de Ses Taules| ©Ralf M

En af de bedste ting at lave i december måned er at besøge byens historiske centrum, gå en tur og slentre gennem alle gaderne og alléerne. Jeg anbefaler denne aktivitet især i december, fordi du vil finde en stille by.

Ud over den fred og ro, som øen tilbyder i december, er det et godt tidspunkt at nyde juleudsmykningen, som invaderer hele øen i denne måned, og frem for alt vil du elske vejret på Ibiza i vintersæsonen.

Du har to muligheder for denne aktivitet. Den første mulighed er at gå gennem alle gaderne på egen hånd, uden mål og bare lade landskabet føre dig. Du kan også leje en tur rundt i byen og lære den at kende med en guide, som vil tage dig med til de mest interessante seværdigheder.

Interessante detaljer

 • Pris: En tur rundt i byen på egen hånd koster ikke noget. Men hvis du beslutter dig for at tage på en guidet tur, kan det koste fra 35 euro pr. person.
 • Placering: Turene finder sted i Ibiza by, men startstedet afhænger af koordineringen af den enkelte tur.
 • Dato og tid: Datoer og tidspunkter for de guidede ture er underlagt koordinering i henhold til hver gruppe.

3. Cañas n'Roll i San José hver weekend

Cañas n'Roll i San José| ©andreaferracani
Cañas n'Roll i San José| ©andreaferracani

Dette er en af de festivaler, du vil synes bedst om på Ibiza i december, for ud over musik byder denne festival også på forskellige kunst-, musik- og teaterforestillinger. I slutningen af festivalen kan du deltage i et løb, der er blevet en tradition i slutningen af december.

Cañas'n'Roll-begivenhederne finder sted hver weekend i måneden, så det er en aktivitet, du ikke må gå glip af i hele december, faktisk starter festivalen i nogle tilfælde allerede i de sidste dage af november.

Den musikalske atmosfære, teaterstykkerne og endda maratonaktiviteten ledsages af forskellige kulinariske muligheder for at smage og lære mere om det traditionelle ibicencanske køkken. Selvom det ikke er en gastronomisk begivenhed, er det almindeligt at se et stort udvalg af tapas baseret på de forskellige ibicencanske smage hvert år.

Interessante detaljer

 • Pris: Minimumsindgangen er normalt omkring 10 euro og er generelt en donation til visse organisationer. Forbrug indenfor kan koste mindst 3 euro for tapas eller alkoholiske drikke.
 • Placering: Arrangementet finder sted i byen San José på Ibiza.
 • Dato og tid: Festivalen åbner den første weekend i december og lukker den sidste weekend i måneden.

4. Besøg julemesserne i Santa Eulalia

Santa Eulalia julemesse| ©Karen Sanz
Santa Eulalia julemesse| ©Karen Sanz

Disse messer er nogle af de mest populære på Ibiza takket være deres julemagi. I en weekend i løbet af måneden kan både lokale og besøgende nyde de forskellige juleaktiviteter, der er forberedt omkring denne messe, for at opleve den smukkeste tid på året. Hvis du elsker jul og god mad, må du ikke gå glip af disse messer.

En af de traditioner, jeg gerne vil nævne, når jeg taler om Santa Eulalia-markederne, er den store banket, der serveres i hele den tid, hvor markedet er aktivt. Du kan smage alle de særlige smage fra det ibicencanske køkken i julen. Fra gaffelretter til fideuá, pizzaer og andre retter, der kun serveres i december.

Hvis du besøger Ibiza med børn i december, er det et godt alternativ at tage dem med for at more sig, for der er også mange aktiviteter for dem på disse messer, herunder spil, forlystelser og traditionelt juleslik.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang til messerne, men man skal betale for mad og forlystelser.
 • Placering: Disse messer finder sted i Rieral-kvarteret i Santa Eulalia på Ibiza.
 • Dato og tid: De afholdes normalt den anden weekend i december fra tidlig morgen til sen eftermiddag. For at finde ud af mere om de specifikke tidspunkter, anbefaler jeg, at du besøger den officielle hjemmeside for at finde ud af alle detaljerne.

5. Traditionelle julemarkeder på Ibiza og Formentera

Julemarked på Ibiza| ©White Ibiza
Julemarked på Ibiza| ©White Ibiza

Hvis der er én ting, du ikke må gå glip af i juletiden, så er det julemarkederne. Både på Ibiza og Formentera, og mange andre steder i Spanien, kan du finde markeder af denne type. Men hvis du besøger Ibiza i december, er det en god idé at bruge en anden dag på at se og købe nogle af de ting, du har brug for til at fejre jul.

I centrum af Ibiza by ligger disse markeder som regel på Paseo Vara del Rey. Her finder du mange træboder, hvor du kan finde en bred vifte af juleting, fra kunsthåndværk til alle former for mad, især kreolsk slik og typisk mad for december måned.

Du kan også finde denne type marked på Formentera, hvor du kan tage hen fra Ibiza. De mest populære er markederne Sant Josep og Sant Jordi. Selvom markedet i Formentera har så mange års historie, at det allerede betragtes som et af de mest populære og traditionelle på De Baleariske Øer. Jeg anbefaler denne begivenhed på alle ugens dage om eftermiddagen, og også at lytte til noget af den traditionelle julemusik i denne region.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangen til disse markeder er gratis, men priserne for at købe ind kan variere fra bod til bod.
 • Beliggenhed: Placeringen kan variere fra år til år, men når det gælder Ibiza, ligger markederne normalt i byens centrum.
 • Dato og tidsplan: De er normalt åbne fra den første uge i december og kan nogle gange strække sig til den første uge i januar.

6. Festtelt og juleprogram i San Antonio

Jul på Ibiza| ©White Ibiza
Jul på Ibiza| ©White Ibiza

San Antonio er et af de vigtigste steder for urban bevægelse på Ibiza, så det er ikke overraskende, at det også er epicentret for en af de travleste julefester i decembersæsonen på Ibiza. I den forstand tilbyder San Antonio Town Hall både lokale og besøgende et fantastisk juleprogram med aktiviteter for alle.

Attraktionerne skifter fra år til år, og det samme gør de datoer, hvor der er julemarked i byen. Men blandt de mest almindelige attraktioner, som du kan nyde her, er: den flere meter høje isrutschebane til kælkning, en fortryllet have og forskellige attraktioner for børn.

For voksne og unge er der også forskellige aktiviteter på Ibiza, blandt andet forskellige stande, hvor man kan smage det bedste af Ibizas gastronomi og søde sager til jul etiden.

Der er også forskellige musikalske aktiviteter og flamenco-shows på programmet. Noget, du vil elske ved disse messer, er facadekonkurrencen og julekrybbe-konkurrencen. Jeg anbefaler, at du tjekker rådhusets hjemmeside, før du tager til markedet, for at finde ud af, hvad årets juleprogram er.

Interessante detaljer

 • Pris: Det koster ikke noget at deltage i disse markeder, men man skal betale for at komme ind i forlystelserne og for resten af forbruget inde på markedspladsen.
 • Sted: De afholdes normalt i Carrer Ample i Sant Antoni, men stedet kan variere fra år til år.
 • Dato og tidsplan: Disse messer er åbne i hele december måned, normalt fra den anden weekend i december og frem.

7. Julemarked i Casa Maca

Julemarked i Casa Maca| ©IbizaSpotligh
Julemarked i Casa Maca| ©IbizaSpotligh

Hvis vi vender tilbage til traditionen med julemarkeder på Ibiza i juletiden, er der især ét, som du ikke må gå glip af, og det er det, der afholdes i Casa Maca. Det er et utroligt udendørs marked, hvor man kan lave forskellige aktiviteter, men frem for alt opleve en rolig og meget julet atmosfære under åben himmel.

Ud over at finde forskellige ting at købe, såsom kunsthåndværk og juleting, herunder juletræet til at tage med hjem, kan du nyde en julemenu med alle de traditionelle ibizenkiske delikatesser på denne årstid. Alt dette foregår til baggrundsmusik, som regel live og med juletema.

Hvis du vil vide mere om menuen, aktiviteterne og datoerne for denne begivenhed, som lokale og besøgende på Ibiza venter spændt på, anbefaler jeg, at du besøger Casa Macas hjemmeside, hvor du kan finde alle de oplysninger, du har brug for at vide om aktiviteterne på dette gademarked, der er inspireret af dem, der afholdes i Tyskland og Østrig.

Interessante detaljer

 • Pris: Generelt er der gratis adgang, men visse organisationer beder om en donation på 5 euro.
 • Sted: Det foregår på Casa Maca-hotellet, som ligger i Can Palau de Dalt.
 • Dato og tid: Det åbner normalt i den anden uge af december og bliver i mindst en uge. Det starter om eftermiddagen og slutter sent om aftenen. Cirka mellem kl. 13.00 og 18.00.

8. Deltag i det populære Eivissa Marathon

Eivissa Marathon| ©Ibiza Marathon
Eivissa Marathon| ©Ibiza Marathon

En af de mest traditionelle begivenheder på Ibiza i december måned er uden tvivl 3 Days Trail Race, et maratonløb, der varer en hel weekend og er opdelt i tre dele, der løbes over tre dage. Du kan deltage i alle tre etaper, i to eller kun i én, det afhænger af din formåen.

Det, der er sikkert, er, at denne begivenhed samler de mest dristige atleter og løbere, trailrunning-elskere, for at lære en stor del af de naturlige områder, som øen har at tilbyde til lokale og besøgende, at kende og nyde. Løbet finder normalt sted i den første weekend, og den samlede distance er 30 km, dvs. 10 km pr. konkurrencedag.

Den første etape begynder med et natløb på 10 km. Anden etape består af fire tilstande, som du kan vælge imellem: 10 km, halvmaraton, maraton eller ultra. Hver af dem har forskellige sværhedsgrader, og en del af det, du vil se, er de mest emblematiske naturområder på øen. Den tredje og sidste sektion er også et 10 km løb i dagtimerne.

Detaljer af interesse

 • Pris: Deltagergebyret varierer fra 40 til 135 euro pr. løber pr. etape, og det kan ændre sig alt efter, hvilken etape du ønsker at deltage i.
 • Placering: Starten annonceres i henhold til løbsruten år efter år.
 • Dato og tid: Løbet finder sted den første weekend i december over tre dage. Det starter om natten, og resten af maratonløbet afvikles om dagen.

9. Deltag i hanemessen i de kirkelige templer på Ibiza

Virgen de las Nieves-katedralen| ©Javier Angel Lopez
Virgen de las Nieves-katedralen| ©Javier Angel Lopez

En af de vigtigste juletraditioner er hanemesserne. De er en tradition på øen og i hele Spanien, så hvis du tager til Ibiza i juletiden, anbefaler jeg, at du sætter lidt tid af til at gå til denne traditionelle messe i regionen.

De finder normalt sted ved midnat den 24. december. De afholdes i katedralen i Ibiza by, så det er en fantastisk måde at tilbringe juleaften på. En af de ting, jeg bedst kan lide ved denne liturgiske seance, er, hvor livlig den kan være med præstens messesang og bønner.

Under disse liturgiske fejringer, der også kaldes Matins-messen, vil du elske at se og nyde sangen fra Caramelles, der ofte byder på traditionelle sange for at lyse op for stemningen i hanemessen. Noget af en tradition.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangen til kirken er gratis.
 • Sted: Den afholdes normalt i Ibiza bys katedral, men stedet kan variere fra år til år.
 • Dato og tid: Den afholdes ved midnat den 24. december.

10. Gå til juleaften eller nytårsfest på Pachá

Nytårsaften på Ibiza| ©floris coetzee
Nytårsaften på Ibiza| ©floris coetzee

Hvis du besøger øen i december og gerne vil have en anderledes julefest og sige farvel til året, så anbefaler jeg, at du besøger diskoteket Pachá, som er det mest populære på øen og det eneste, der ikke lukker selv i vintersæsonen, som er lavsæsonen på øen.

Hvis du vil nyde festlighederne på denne populære klub, anbefaler jeg, at du først besøger klubbens hjemmeside, hvor du kan få de seneste oplysninger om aktiviteter, datoer og billetpriser til juleaften eller nytårsaften.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetpriser kan findes på klubbens officielle hjemmeside.
 • Sted: Beliggende på Avenida 8 de Agosto i Ibiza by.
 • Dato og tid: Juleaften og nytårsaften finder sted den 24. og 31. december til daggry den 25. december og 1. januar.