14 aktiviteter i Madrid i december

At rejse til Madrid i december kan være en vidunderlig oplevelse. Julen nærmer sig, og byen begynder så småt at gøre sig klar til højtiden.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

9 minutters læst

14 aktiviteter i Madrid i december

Oplyst juletræ i Madrid | ©Phil Fiddyment

Ingen er i tvivl om, at det store antal seværdigheder i Madrid altid gør det til en god idé at besøge byen. Men der er stadig en vis idé om, at de koldere måneder, såsom december, ikke er de bedste måneder at besøge hovedstaden.

Hvis du er en af dem, der tror det, kan jeg kun råde dig til at ændre mening, da byen byder på fantastiske attraktioner på denne tid af året. Desuden kommer temperaturen i årets sidste måned ikke faretruende tæt på 0ºC, og du kan ofte nyde den varme vintersol. Læs videre og opdag de bedste planer i Villa!

1. Bliv forbløffet over de specielle effekter

Palacio de Cibeles ved juletid| ©ipomar47
Palacio de Cibeles ved juletid| ©ipomar47

Er du bekendt med begrebet videomapping? Hvis ikke, skal jeg forklare dig det med det samme: Det er en forestilling med tredimensionelle billeder ledsaget af musik og animationer. I julen i Madrid bliver et af byens monumenter forvandlet takket være denne teknologi: Palacio de Cibeles.

Facaden på den modernistiske bygning bliver til et kalejdoskop af farver, som vil få dig til at tabe kæben. For at få en idé kan du tage et kig på den officielle video fra 2021.

Hvis du vil fordybe dig endnu mere i julestemningen, kan du benytte dig af en anden klassiker i hovedstaden: bussen, der kører gennem de mest emblematiske gader, så de rejsende kan nyde lysene og dekorationerne. Husk at bestille dine billetter i god tid!

Book din sightseeingbus med gratis stop

2. Gå ikke glip af terrasserne

NuBels terrasse på Reina Sofia-museet| ©Sophia R
NuBels terrasse på Reina Sofia-museet| ©Sophia R

Hvem har sagt, at man ikke kan nyde en terrasse om vinteren? I december kan dagtemperaturerne være behagelige, og hvis temperaturen falder for meget, er der et alternativ: vinterterrasser.

På listen nedenfor har jeg samlet de bedste muligheder i hovedstaden. De fleste af dem ligger i centrum, men der er også mange muligheder lidt længere væk fra Puerta del Sol. Bare rolig, du kan nemt komme dertil med offentlig transport.

 • El jardín de Arzábal: Dette er Reina Sofía-museets restaurant, og på den glaserede tagterrasse kan du nyde fremragende markedskøkken med middelhavsingredienser af høj kvalitet. På trods af restaurantens størrelse anbefales det at bestille bord i forvejen (Calle de Santa Isabel 52).
 • Villa Verbena: Den ligger på udsigtspunktet ved Casa de Campo og er perfekt, hvis du vil væk fra stress og jag og slappe af ved bredden af en sø. Selvom den åbnede i 2021, er den hurtigt blevet en klassiker om søndagen i Madrid (Paseo de María Teresa 3).
 • DoñaLuz: en tagterrasse kun få meter fra Sol. Når du træder ind ad døren, kommer du ind i et farverigt rum, hvis udsmykning tager dig tilbage til Cartagena de Indias. Udnyt dit ophold til at nyde en cocktail og tage nogle panoramabilleder (Calle Montera 10/12).
 • La Antoñita: Dette er restauranten på boutiquehotellet La Posada del Dragón. Du kan spise i den indre gårdhave i en bygning, der har bevaret en del af Madrids kristne mure og et hestetrug fra det 19. århundrede (Calle Cava Baja 14).
 • El Jardín de Alma: en terrasse på mere end 1.000 kvadratmeter omgivet af frodig vegetation (Calle Arturo Soria 207).
 • Saporem: hvor hver middag bliver en gastronomisk oplevelse. Hvis du vil have en bid mad, kan du stole på dem (Calle Ventura de la Vega 5).

Book din gastronomiske tur i Madrid

3. Oplev den mystiske side af Madrid

Spøgelsestur| ©A Muñoz
Spøgelsestur| ©A Muñoz

I december går solen ned efter klokken fem om eftermiddagen, og om et par timer giver de sidste solstråler plads til natten. Det er det ideelle tidspunkt at tage på en spøgelsestur i Madrid.

Som enhver hovedstad med respekt for sig selv, er Madrid også hjemsted for ånder og plagede sjæle. Hvis du vil vide mere om deres skæbner, kan du deltage i en byvandring, der tager dig med til foden af hjemsøgte bygninger. I de fleste tilfælde er turene beriget med 3D-effekter.

Den mest kendte scene er Palacio de Linares, det nuværende hovedkvarter for Casa de América. Den ældste lejer går under navnet Raimundita. Ifølge legenden var hun datter af forretningsmanden José de Murga og Raimunda de Osoria.

Book en spøgelsestur i Madrid

4. Flygt til Toledo

Akvædukten i Segovia| ©Blair-39
Akvædukten i Segovia| ©Blair-39

Hvis du planlægger et ophold på omkring 5 dage i Madrid, kan du dedikere en af dem til en udflugt til Toledo. Dens oprindelse går tilbage til romertiden, og efter imperiets fald var den den gamle hovedstad i det visigotiske rige.

I mange år levede kristne, muslimer og jøder fredeligt sammen, og deres templer har overlevet tidens tand. Derfor er Toledo en fascinerende by og en dagstur værd.

Ved juletid er gaderne desuden fyldt med lys, gademarkeder og kulturelle begivenheder. På den centrale Plaza de Zocodover tiltrækker en traditionel karrusel børn og familier, og det samme gør julekrybberne, der er spredt ud over hele den gamle bydel.

Book din dagstur til Toledo

5. Nyd et flamenco-show

Madrid - Flamenco|©Sébastien Villain
Madrid - Flamenco|©Sébastien Villain

Flamencoshows i hovedstaden er som regel fyldt med mennesker, hvilket er en god ting, fordi det giver en bedre atmosfære. Den mindre gode del af det er, at nogle mennesker løber tør for billetter.

Men det gode ved at tage til Madrid i december er, at du har flere chancer for at få din billet og nyde dette vidunder. Bare rolig, stedet vil stadig være fyldt, og stemningen vil være den samme.

Denne aktivitet er en perfekt måde at lære den spanske kultur at kende på og opleve en utrolig nat. Desuden inkluderer de som regel en drink og middag med typiske spanske retter. Kan du forestille dig en bedre måde at nyde en aften i Madrid på? Ikke for mig, faktisk.

Book en billet til et flamenco-show

6. Oplev nye museer

Las Ventas tyrefægterarena|©Juan Ignacio Llana Ugalde
Las Ventas tyrefægterarena|©Juan Ignacio Llana Ugalde

Hvis det ikke er din første gang i den spanske hovedstad, har du sikkert allerede været på berømte museer som Prado eller Reina Sofía. Derfor vil jeg denne gang gerne anbefale nogle mindre kendte og anderledes, men også meget interessante museer.

Desuden bliver det koldt i Madrid i december, så de er en fremragende måde at søge ly og læ på uden at spilde tiden.

 • Sweet Space Museum: Hvis du elsker Instagram, vil du elske dette museum. Det har unikke og interaktive rum, hvor du selvfølgelig kan tage nogle meget Instagrammable fotos, som du kan uploade til dine netværk. Jeg kan forsikre dig om, at du vil få det sjovt.
 • Museum of Illusions: Dette museum vil snyde dit sind, da det er fuld af visuelle illusioner, der vil stimulere din fantasi og din logik. Det er perfekt for børn, så hvis du tager til Madrid med din familie, kan jeg varmt anbefale det.
 • LasVentas Museum: Las Ventas tyrefægterarena er et ikon for Madrid, og inde i den er der et meget interessant museum om tyrefægterkulturen. Hvis du er fan af denne verden, skal du notere det i din rejseplan.

Book din billet til Sweet Space Museum

7. Benyt dig af tilbud og mærker i Las Rozas Village

Madrid - Las Rozas Village|©Alejandro
Madrid - Las Rozas Village|©Alejandro

Las Rozas Village er et smukt indrettet udendørs sted med 100 butikker med nogle af de bedste mærker, både nationale og internationale, og alle slags varer (mode, bordservice, tilbehør ...). Det ligger i udkanten af Madrid, og det bedste ved det er, at butikkerne tilbyder store rabatter, som kan nå op på 60%.

Det gode ved at booke en tur til Las Rozas Village er, at det inkluderer et gavekort på op til €100, som du kan bruge på stedet.

Armani, Versace, Calvin Klein og Dolce & Gabanna... Hvis du tager til Madrid i december, er du tæt på jul, så det er et godt tidspunkt at få mest muligt ud af dit besøg og købe nogle gaver.

8. Varm dig med en chocolate con churros

churros med chokolade|©K Zoltan
churros med chokolade|©K Zoltan

Hvis der er én ret i spansk gastronomi, som er berømt verden over, så er det churros, og hvilket bedre tidspunkt at prøve dem på et af de bedste steder i Spanien end midt om vinteren, ledsaget af en god chokolade?

Men jeg foreslår noget endnu bedre: kombiner det med en Segway-tur for ikke kun at tilfredsstille din gane, men også din turistånd, da du på denne måde kan slå to fluer med ét smæk: lære byen at kende og få en drink i samme aktivitet, da turen inkluderer begge dele.

Har du desuden nogensinde prøvet en Segway? Det er et meget komfortabelt og brugervenligt transportmiddel, der giver dig mulighed for at opdage byen uden at blive træt af den.

Book en segway-tur i Madrid

9. Slentre rundt blandt boderne på Paseo de Recoletos

Marked på Paseo de Recoletos| ©InantaNoguera15
Marked på Paseo de Recoletos| ©InantaNoguera15

I årets sidste måned arrangerer Asociación Madrileña de Oficios Artesanos et gademarked for at fremvise det bedste af det lokale kunsthåndværk. Til lejligheden opføres en overdækket struktur på gågaden. De mere end 150 stande viser keramik, smykker, hatte, legetøj, messinggenstande og meget mere.

Markedet åbner normalt den 1. december og brydes ned den 31. december. Markedet er åbent dagligt fra kl. 11.00 til 21.00, men juleaften lukker det kl. 17.00.

Efter din spadseretur kan du tage en kop kaffe på El Espejo Nouveau. Du vil genkende den på dens elegante jugendterasse.

10. Nyd en anden type musik i Madrid: gospel.

Gospel i Madrid| ©Andrea Palacios
Gospel i Madrid| ©Andrea Palacios

Siden 1990'erne har Madrid været vært for den vigtigste gospelfestival i landet. Selv hvis du ikke er religiøs, vil jeg råde dig til at købe en billet for at nyde et unikt show. Energien fra hits som "Oh, happy day", "Amazing Grace", "What a friend we have in Jesus" vil transportere dig til kirkerne i USA.

I hovedstaden finder begivenheden sted på Fernán Gómez Centro Cultural de la Villa, et teater i hjertet af Plaza Colón. Som regel varer hver koncert mellem en og to timer.

11. Deltag i julemandsløbet

Folk i julemandsløbet| ©Jaime V
Folk i julemandsløbet| ©Jaime V

I julen invaderer tusindvis af nisser og julemænd hovedstadens gader. Julemandsløbet er 5 kilometer langt og finder sted langs Paseo de Recoletos/Castellana eller rundt om Retiro-parken.

Det er ikke en sportsaktivitet, men en velgørenhedsbegivenhed, der er blevet en tradition. Prisen er overkommelig - mellem 10 € og 15 € pr. person - og inkluderer det fulde Santa Klaus-kostume (bukser, jakke, bælte, hue og skæg) eller nissekostume (for børn under 12 år), et startnummer, en chip og et diplom, der bekræfter din deltagelse.

12. Skriv dine nytårsforsætter ned

Gårdspladsen i Real Casa de Correos ved juletid| ©Carolina C
Gårdspladsen i Real Casa de Correos ved juletid| ©Carolina C

Hvert år erReal Casa de Correos vært for en skov af juletræer. Alle, der har lyst, kan gå ind i hallen, skrive deres nytårsforsæt på et stykke papir og hænge det på en gren.

Traditionen er meget populær blandt børnene, så det er en god idé, hvis du leder efter noget at lave med dine børn i Madrid. Det er meget nemt at komme hertil, da det ligger ved Spaniens kilometer nul: Puerta del Sol.

13. Gå ind i Deputeretkammeret

Uden for Deputeretkongressen| ©Luis Garcia
Uden for Deputeretkongressen| ©Luis Garcia

I anledning af forfatningsdagen (6. december) åbner det spanske parlaments underhus sine døre for offentligheden. Besøget er gratis, men du skal bestille din billet på forhånd på kongressens officielle hjemmeside, og når du er under løverne, skal du fremvise dit ID-kort eller pas for at få adgang.

Turen starter i Isabel II's sal, går gennem Salón de los Pasos Perdidos, Escritorios del Reloj, forfatningen og slutter i plenarsalen.

På samme dato kan du også besøge Senatet. I dette tilfælde starter ruten på Plaza de la Marina Española, en lille offentlig plads i kort afstand fra det kongelige palads. Turen går gennem:

 • Den gamle plenarsal
 • Formandskabets æreskontorer
 • Salón de Pasos Perdidos (Salen med de tabte trin)
 • Biblioteket
 • Og rummene dedikeret til Manuel Broseta Pont og Manuel Giménez Abad.

14. Fordyb dig i Circo Prices farverige verden

Teatret Circo Price| ©Federico
Teatret Circo Price| ©Federico

Fra slutningen af november til begyndelsen af januar er Teatro Circo Price vært for et juleshow med akrobater, dansere og slangemennesker.

Det har kørt siden 2006 og glæder hvert år Madrids befolkning med en ny produktion. I 2021 fortalte Kermesse for eksempel historien om heltinden Cometa og den skurkagtige Amargador, kongen med de tusind forklædninger, som vil ødelægge julen.

Den ligger på Ronda de Atocha 35 og er indrettet i en tidligere kiksefabrik. For mere information om åbningstider og åbningstider anbefaler jeg, at du tager et kig på den officielle hjemmeside.

Er det værd at besøge Madrid i december?

Jul i Madrid| ©_Swan_
Jul i Madrid| ©_Swan_

Selvfølgelig er det det! Julestemningen og shoppingmulighederne er mere end grund nok til at booke en billet. Du skal ikke bekymre dig for meget om kulden, for selvom Madrid ligger i en gennemsnitlig højde af 600 meter over havets overflade, er vintrene ikke så hårde som i andre dele af Europa.

Det er klart, at du vil opleve lavere temperaturer, end hvis du havde besøgt Madrid om efteråret, men den værste måned er sandsynligvis januar. I december er der ofte klar himmel og mildt vejr midt på dagen.