Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

14 ting at gøre i Madrid i efteråret

Har du planer om at tilbringe efteråret i Madrid? Sikke en fantastisk idé! I denne artikel finder du en liste over unikke aktiviteter, som du kun kan nyde på denne tid af året.

Katherine Betances

Katherine Betances

10 minutters læst

14 ting at gøre i Madrid i efteråret

Retiro Park, Madrid | ©Jocelyn Erskine-Kellie

Efteråret er et af de bedste tidspunkter at besøge Madrid på. Da det er en overgangssæson mellem sommer og vinter, er vejret perfekt til at gå rundt i gaderne.

Hvis du vil vide mere om de begivenheder, festivaler og aktiviteter, som byen arrangerer hvert år på denne årstid, er her en liste over de mest interessante og sjove. Deltag i dem alle, og lev din ferie fuldt ud!

1. Søg ly for regnen på et af Madrids museer

Prado-museet, Madrid|©Fabio
Prado-museet, Madrid|©Fabio

Efteråret har sine gode dage og sine dårlige dage, og hvis det falder sammen med en af de sidste, er der ikke noget bedre end at reservere en dag til at gå på et af Madrids bedste museer og søge ly for regnen eller efterårskulden.

Listen er, som du kan forestille dig, lang. Her er mine favoritter, med noget for enhver smag og alder.

Hvilket af dem vil du besøge? Hvis du tager afsted med din familie, så tøv ikke med at besøge Voksmuseet eller Illusionsmuseet, I får en fantastisk dag ud af det!

Book dine billetter til museerne i Madrid

2. Tilbring en drømmedag i en forlystelsespark

Warner Park Madrid|©David M.
Warner Park Madrid|©David M.

Der er ikke noget sjovere og mere ideelt på denne tid af året, som falder sammen med vigtige datoer som Halloween eller optakten til jul, end at tage til en af Madrids forlystelsesparker, da dekorationerne vil blænde dig under disse festligheder.

Der er to hoved muligheder.

  • Warner Park i Madrid, fra 299 kr, som har en række temaområder, som du vil identificere dig med, såsom Cartoon Village, DC Super Heroes World, Movie World Studios, Old West Territory eller Hollywood Boulevard. Hvilken en foretrækker du?
  • Madrids Parque de Atracciones de Madrid, fra 202 kr, har en række forlystelser og attraktioner fra rutsjebaner til vandfald.

Book dine billetter til Warner Park

3. Tag en tur til Ribera del Duero

Landskab under åben himmel|©Pixabay
Landskab under åben himmel|©Pixabay

Hvilken bedre tid på året at booke en tur til Ribera del Duero end oktober og november, hvor landskabet gør denne vinproducerende region endnu smukkere.

På denne tur, som varer ca. 11 timer og inkluderer transport frem og tilbage, besøger du tre lokale vingårde med en ekspertguide, som fortæller dig alle detaljerne om disse vine.

Det inkluderer også en vinsmagning og snacks. Og du får mulighed for at gøre et kort stop i Segovia for at lære de vigtigste seværdigheder i denne castilianske by at kende.

Book din udflugt til Ribera del Duero

4. Lær byen at kende komfortabelt fra en turistbus.

Bustur til Madrid|©gyannick2009
Bustur til Madrid|©gyannick2009

Og hvis du gerne vil lære byen at kende på en behagelig måde, er der ikke noget bedre end at booke en bustur i Madrid. Byen er så stor, at du får mulighed for at tilbagelægge en større distance, så du bedre kan organisere resten af dit ophold.

I efterårsmånederne er det desuden en meget interessant plan, for selv om Madrid er en meget besøgt by, er der i oktober og november færre turister, og du kan nyde denne attraktion mere komfortabelt og køre op og ned, når du vil.

Book din turistbus i Madrid

5. Få de bedste snapshots af Madrid i efteråret

Efterår i Retiro-parken| ©Mario Sánchez Prada
Efterår i Retiro-parken| ©Mario Sánchez Prada

Efteråret er en af de mest behagelige årstider at besøge næsten enhver europæisk by, men Madrid om efteråret er præget af en særlig glød, som jeg anbefaler dig at udnytte til at tage fantastiske billeder af de vigtigste monumenter og turiststeder i byen.

De bedste steder at tage efterårsbilleder i Madrid

  • Retiro Park: Som den vigtigste park i byen ville intet besøg i Madrid om efteråret være komplet uden en tur i Retiro, da det er på denne tid af året, at den bærer sin frodige vegetation i smukke nuancer af brun, gul og orange.
  • Paseo del Prado: Den grønne allé Paseo del Prado fungerer som optakt til byens vigtigste museum: Museo Nacional de Prado. Om efteråret kan du planlægge et besøg i installationerne, se de vigtigste værker og selvfølgelig beundre vegetationen og haverne i dette område af byen.
  • Bosque de la Herrería: Hvis dine rejseplaner omfatter en udflugt til El Escorial, skal du huske de omkringliggende marker og skove; min personlige favorit er Bosque de la Herrería, hvor du kan tage billeder fra udsigtspunktet og gå langs stierne.

Book en rundvisning i Retiro

6. Bliv blændet af Luz Madrid Festival

Madrids lysfestival| ©Jezhy
Madrids lysfestival| ©Jezhy

I lighed med andre emblematiske lysfestivaler, der indtager større byer og hovedstæder rundt om i Europa og verden, er Festival Luz Madrid ankommet for at tilbyde os en festival med fantasier og lys i stor skala.

Vigtige kunstnere fra den lokale og internationale scene indtager de vigtigste steder i byen som scene for deres lysinstallationer. Projektionen af denne unge begivenhed overvejer at starte en ny tradition, der vil finde sted hvert år i efteråret.

Hvor finder det sted?

Den imponerende Festival of Lights finder sted i forskellige områder og emblematiske steder i Madrid, såsom Prado-museet og Buen Retiro-parken. Det bedste, du kan gøre før din rejse, er at tjekke Festival Luz Madrids officielle hjemmeside for et kort over stederne og den nøjagtige dato for begivenheden.

Og benyt selvfølgelig lejligheden til at booke en guidet tur på Prado-museet, en vigtig del af din rejse til Madrid.

Sådan køber du billetter

Billetter er ikke nødvendige, arrangementet er gratis, og der er gratis adgang.

Book en guidet tur på Prado-museet

7. Gå ikke glip af Suma Flamenca Festival

På Suma Flamenca| ©Maria Becerra
På Suma Flamenca| ©Maria Becerra

Hvert år mellem slutningen af oktober og begyndelsen af november finder der en festival sted i Madrid, som udelukkende er dedikeret til flamencomusik. Suma Flamenca-festivalen har udviklet sig til en internationalt berømt begivenhed, hvor de mest fremtrædende skikkelser i nutidens flamenco mødes.

Showene omfatter præsentation på scenen af guitarkunstnere, danseforestillinger og selvfølgelig sang.

Hvor finder det sted?

Festivalen finder hovedsageligt sted på forskellige scener i det kunstneriske kompleks Teatros del Canal, der ligger i Chamberí-området. Du kan nemt komme til komplekset med Madrids metro: de nærmeste stationer er Canal station (linje 2 og 7) og Rios Rosas metrostation (linje 1).

Sådan køber du billetter

Til arrangementer på Teatros del Canal koster billetter normalt mellem 9 € og 25 € i gennemsnit. Hvis du vil deltage i Suma Flamenca Festival, kan du købe billetter på arrangementets hjemmeside.

8. Deltag i Madrids håndværksuge

Madrids håndværksuge| ©timeout
Madrids håndværksuge| ©timeout

Denne begivenhed finder sted to gange om året, om foråret og om efteråret i Madrid. Messen Madrid Craft Week samler et udvalg af vigtige handlende og kunsthåndværkere fra Madrid omkring et intenst aktivitetsprogram, der søger at fremhæve kunsthåndværkernes arbejde og den sociale værdi af denne smukke kunst.

Det er en begivenhed, der er værd at deltage i på grund af det store udvalg af kreationer, der udstilles, lige fra håndlavede modestykker, dekorative genstande og endda gastronomi.

Efter min mening er den mest interessante del af arrangementet workshopperne, som normalt omhandler alle mulige emner og afholdes af virkelige talenter i sektoren. Kalenderen med workshops kan omfatte: kortfremstilling, metalprægning, broderi, keramik eller andet afhængigt af tidsplanen.

Hvor finder det sted?

For at tilføre begivenheden dynamik skifter lokaliteterne fra sted til sted. Det er bedst at holde øje med Madrid Craft Weeks hjemmeside for detaljer.

Sådan køber du billetter

Udstillinger og foredrag er normalt gratis med begrænsede pladser. Praktiske workshops kan koste mellem €40 og €60 pr. deltager.

9. Nyd den bedste musik på International Jazz Festival Madrid

Kunstnere på Festival Internacional Jazz Madrid| ©Enrique Farelo
Kunstnere på Festival Internacional Jazz Madrid| ©Enrique Farelo

Flere internationale og lokale kunstnere kommer hvert år til den spanske hovedstad for at begejstre publikum på Festival Internacional Jazz Madrid. En række festligheder med jazzmusikken som omdrejningspunkt, hvor der er plads til debat, udstillingsområder og selvfølgelig jazzkoncerter!

Hvor finder den sted?

Det mest interessante ved festivalen er, at den finder sted på forskellige steder i Madrid, hvilket forvandler byen til en konstant fest. Nogle af de steder, der er blevet brugt til tidligere arrangementer, inkluderer: Spaniens Nationalbibliotek, National Music Auditorium, Círculo de Bellas Artes og andre.

Sådan køber du billetter

Billetter sælges normalt på hjemmesiden eller i billetkontoret på det sted, hvor koncerten afholdes. For at gøre det nemmere kan du finde alle oplysninger på Jazz Madrid-festivalens officielle hjemmeside med direkte links til køb af billetter.

10. Fordyb dig i en aften med teater og dans på Efterårsfestivalen

Efterårsfestival med dans| ©Camila D
Efterårsfestival med dans| ©Camila D

Hvis du besøger Madrid om efteråret, kan du overveje at deltage i den internationale efterårsfestival i Madrid, som omfatter internationale og lokale forestillinger inden for performance, dans og teater.

Denne begivenhed opstod i 1980'erne og er, med få undtagelser, en af de ting, man kan opleve i Madrid, hvis man rejser i november. Forestillingerne varer mellem 15 og 20 dage.

Hvor finder den sted?

Efterårsfestivalen finder sted på scenerne i forskellige opførelsescentre i hele Madrid. Historisk set har nogle af de steder, der er blevet brugt i tidligere udgaver, været: Teatros del Canal, Teatro Pradillo, Sala Mirador, Real Coliseo Carlos III og andre.

Sådan køber du billetter

For alle detaljer om billetsalg, besøg Festival de Otoños officielle hjemmeside og find ud af priser og den officielle kalender over forestillinger, før du rejser.

11. Deltag i MAZO Festivalens koncertrække

Kunstner på MAZO-festivalen| ©Tomas LL
Kunstner på MAZO-festivalen| ©Tomas LL

Hvis du rejser til Madrid i oktober, nærmere bestemt i begyndelsen af måneden, kan du være heldig at få mulighed for at overvære Mazo-koncertserien. For musikelskere vil det være en af de mest interessante begivenheder, du kan tage til, især på grund af det varierede udvalg af præsentationer.

I løbet af de dage, det varer, kan du nyde forestillinger med jazz, pop, trip-hop, elektronisk musik, instrumentalmusik og andre genrer. Kort sagt, du finder lidt af hvert her.

Hvor finder det sted?

Denne begivenhed kører et omfattende program med ugentlige forestillinger i cirka 3 måneder. I den periode når de at optræde på forskellige alternative spillesteder over hele Madrid, bl.a. Independance Club, Sala Mon Live, Kapital, Shoko Madrid, La Riviera og mange flere.

Sådan køber du billetter

Billetter til arrangementet sælges via Dice events hjemmeside

.

12. Find kuriositeter på den bedste antikmesse i Madrid

På FERIARTE| ©ImarieD
På FERIARTE| ©ImarieD

Hvis du har en passion eller nysgerrighed for kunst og historie, er FERIARTE en begivenhed, du ikke må gå glip af. Hvert efterår afholdes der i Madrid en samling af den bedste kunst fra andre epoker for at støtte det vigtige arbejde, som Spaniens antikvitetshandlere og galleriejere udfører.

Mindst 90 ledere i sektoren, herunder antikvitetshandlere og kunstgallerier, ledsages af en omfattende udstilling, der dækker omkring 100 års kunsthistorie og omfatter forskellige stilarter fra andre epoker - en oplevelse, der ikke kan gentages!

Hvor finder det sted?

Arrangementet finder sted hvert år på IFEMA Madrid, som ligger på Avenida del Partenón. Du kan komme til komplekset med Madrids metro, med metrolinje 8, indtil du når Feria de Madrid-stoppestedet.

Sådan køber du billetter

Billetter skal købes direkte fra arrangementets officielle hjemmeside, FERIARTE, og prisen varierer fra 24 € for én dag til 60 €, hvis du vil deltage i alle tre dage.

13. Beundre det store julebal

Julebal i Madrid| ©SisoyEva
Julebal i Madrid| ©SisoyEva

Hvis du er i Madrid i forbindelse med åbningen af julesæsonen, normalt i de sidste uger af november, skal du benytte lejligheden til at nyde de imponerende lysudstillinger over hele byen. Min favorit: Gran Bola de Navidad.

I de sidste par år er Gran Bola blevet installeret efter den 20. november og forbliver på plads indtil efter Hellig Tre Kongers Dag i januar. Det sjoveste er showet med musik og julefigurer i form af lys, der projiceres op på den kugleformede overflade hver dag kl. 18.30, 20.00 og 21.30. Det varer cirka 6 minutter.

Hvor finder det sted?

Hvert år i den emblematiske Metropolis-bygning. Du kan nemt komme dertil med Madrids metro. Banco De España-stationen ligger kun tre minutter væk, mens Gran Vía-stationen ligger ca. 6 minutter væk.

Sådan køber du billetter

Du behøver ikke billetter, det er en gratis forestilling, der er åben for offentligheden.

14. Deltag i det årlige Teatro Circo Price-show

Circo Price-teatret| ©Federico
Circo Price-teatret| ©Federico

En af de bedste ting at lave i Madrid med børn i efterårssæsonen er at overvære den årlige forestilling på Teatro Circo Price. Forestillingen, som samler de bedste cirkustalenter, afholdes for at byde julen velkommen og starter hvert år i slutningen af november og varer indtil de første uger af januar.

Hvor finder det sted?

Cirkusfestivalen finder sted hvert år på Teatro Circo Price, som ligger i Lavapiés-området. Det er nemt at komme dertil med Madrids metro, Embajadores metrostation (linje 3 og linje 5) ligger kun fem minutter væk, og Antón Martín metrostation ligger 10 minutter væk.

Sådan køber du billetter

Den nemmeste måde at købe billetter på og finde ud af, hvornår der er forestillinger, er at besøge Teatro Circo Prices officielle hjemmeside et par uger før din rejse.

Madrids temperaturer om efteråret

Efterår i Madrid| ©Pedro
Efterår i Madrid| ©Pedro

Den første efterårsmåned i Madrid, oktober, er mild og meget behagelig, selv om man stadig kan mærke resterne af sommeren. Ideel til at nyde alt det, der er at se og gøre i Madrid. Når november nærmer sig, eller hvis du besøger byen i december, bliver temperaturen mere kold, og nogle dage og år kan man opleve temperaturer helt ned til 6ºC.

Under alle omstændigheder er efteråret stadig et af de bedste tidspunkter at lære byen at kende og gå gennem dens gader uden at få det for varmt eller for koldt.

Hvis du besøger Madrid om efteråret, må du ikke glemme at medbringe let tøj til koldt vejr, men især tøj, der beskytter dig mod den konstante regn. Medbring gummistøvler, en paraply og en mackintosh i din kuffert.

Book en guidet tur i Madrid

Tilstrømningen af turister i Madrid om efteråret

Madrids centrum| ©Nicolas Vigier
Madrids centrum| ©Nicolas Vigier

Med ankomsten af efteråret begynder de bølger af turister, der myldrer ind i byen om sommeren, også at aftage, ligesom hedebølgerne.

I oktober er der stadig en smule liv, men når november og december kommer, bliver gaderne meget mere stille, og det er lettere at nyde attraktionerne uden menneskemængderne. Hvis du vil undgå menneskemængderne, er efteråret det ideelle tidspunkt!

Book en guidet tur i Madrid