10 ting du kan lave i Malaga om vinteren

Malaga er den perfekte feriedestination at besøge på alle tider af året. Selvom byen forbindes med strande og sol, tilbyder den en bred vifte af aktiviteter, også om vinteren.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

10 ting du kan lave i Malaga om vinteren

Malaga | ©Johannes Schwanbeck

Vinteren i Malaga er lavsæson for turister, hvilket giver rejsende og lokale de bedste forudsætninger for at nyde byen fuldt ud. Vejret er normalt ganske behageligt, og besøgende kan finde et stort antal aktiviteter at lave og nyde i Malaga ud over de sædvanlige attraktioner.

I dag præsenterer jeg dig for en liste over aktiviteter, begivenheder og festligheder, som du kan nyde i løbet af Malagas vinter. Jeg håber, at du kan integrere så mange af dem som muligt i din rejseplan og nyde din rejse fuldt ud.

1. Nyd karnevallet i Malaga.

Malagas karneval.| ©Katterine Dimas
Malagas karneval.| ©Katterine Dimas

Hvert år mellem februar og marts fejres karnevallet. Det er en hel uge med festligheder, der udgør en begivenhed, som i daglig tale kaldes Malagas varme vinterfestival.

Datoen varierer i henhold til den aktuelle liturgiske kalender, men fejres generelt mellem de sidste dage i februar og de første dage i marts.

Der er mange begivenheder i løbet af ugen, men dem, man ikke må gå glip af, er valget af karnevalets gudinde og gud på festens første lørdag, den store karnevalsparade, børnenes karnevalsaktiviteter, kampen om blomsterne og endelig ansjosens begravelse.

Jeg anbefaler at besøge den officielle Carnaval Malagueño-hjemmeside for at finde ud af mere om de programmerede aktiviteter.

Hvor finder det sted?

Karnevalsfestivalen i Malaga foregår hovedsageligt i gaderne i den gamle bydel og på de vigtigste offentlige pladser. Historisk set er de steder, hvor man kan forvente store festligheder:

 • Plaza de la Merced, hvor den store karnevalsparade afsluttes.
 • Calle Larios, hvor det historiske Battle of the Flowers finder sted.

Sådan køber du billetter

Billetter er ikke nødvendige. Arrangementet er gratis og åbent for både turister og lokale.

2. Deltag i de tre vise mænds kavalkade.

De tre vise mænds kavalkade.| ©lameato feliz
De tre vise mænds kavalkade.| ©lameato feliz

Den farverige parade kendt som Cabalgata de losReyes Magos finder sted i Malaga hvert år den 5. januar, aftenen før Hellig Tre Kongers Dag: musikere, dekorerede vogne, kunstnere, trapezartister og børnefigurer fylder gaderne i centrum af Malaga til glæde for hele familien.

Paraden finder normalt sted i skumringen fra kl. 18.00 og frem. En del af morskaben består i at nyde magien i paraden og forsøge at fange så mange af de søde sager, som de tre vise mænd kaster ud fra vognene, som muligt.

Mellem 12 og 15 vogne deltager hvert år. Hvis du tager til Malaga med børn på familieferie, er dette en begivenhed, du ikke vil gå glip af.

Hvor finder det sted?

Paraden finder sted i gaderne i det historiske centrum af Malaga. Den starter normalt fra rådhuset, går gennem steder som Avenida Cervantes, Plaza de La Marina, Alameda og Puente de la Esperanza og slutter ved Cortina del Muelle.

Sådan køber du billetter

Billetter er ikke nødvendige, arrangementet er gratis for alle. Sørg for at komme tidligt og få en god plads.

3. Deltag i det traditionelle andalusiske ostemarked

Ostemarked| ©Fredrik Rubensson
Ostemarked| ©Fredrik Rubensson

En begivenhed, der finder sted over to dage hvert år om vinteren i Malaga, nærmere bestemt i midten af februar. Det er den perfekte lejlighed for både rejsende og lokale til at nyde lækre håndværksoste fremstillet af lokale producenter.

Selvom aktivitetskalenderen kan variere fra år til år, indeholder programmet forskellige aktiviteter, hvoraf følgende skiller sig ud: ostesmagning, madlavningsworkshops, workshops i hjemmelavet ostefremstilling, mulighed for at samle dit eget ostebræt og børnelege.

Aktivitetsprogrammet starter normalt kort før middag og varer til sent ud på aftenen. Arrangementet er organiseret af Quesandaluz Association, og de detaljerede aktiviteter offentliggøres hvert år.

Hvor finder det sted?

Arrangementet finder sted hvert år i kommunen Álora, som ligger kun 40 km fra Málaga. Du kan komme dertil i privatbil eller tage toget Malaga - Alora, en rejse på cirka 50 minutter.

Når du besøger byen, så benyt lejligheden til at besøge andre landsbyer i nærheden af Malaga.

Sådan køber du billetter

Der er gratis adgang til arrangementet for alle interesserede.

Book en tur til Frigiliana og Nerja fra Malaga

4. Blomstermarkedet afholdes på Plaza Mayor.

Blomstermarked.| ©Robert Hetherington
Blomstermarked.| ©Robert Hetherington

Det smukke blomstermarked finder sted den første weekend i hver månedPlaza Mayor, den vigtigste offentlige plads i byen. Festen er defineret som et must for elskere af mode, musik og kunst generelt.

Begivenhedens fokus er at støtte det lokale erhvervsliv ved at promovere arbejdet hos iværksættere og kunsthåndværkere fra Malaga. På din tur vil du finde alle former for originale og karakteristiske genstande, såsom dekorative genstande, kostumesmykker og modetøj samt kosmetik og konfekture.

Husk, at arrangørerne af begivenheden normalt holder pauser i løbet af året. For eksempel finder markedet ikke sted om sommeren i Malaga.

Hvor afholdes det?

Det finder sted på Malagas ikoniske Plaza Mayor, som ligger i hjertet af byens gamle bydel. Den bedste måde at komme rundt i denne del af byen på er til fods.

Sådan køber du billetter

Der er gratis adgang til arrangementet.

Book en privat rundtur i Malaga

5. Vinter i Malaga: det bedste tidspunkt at besøge Alcazaba.

Alcazaba| ©Herbert Frank
Alcazaba| ©Herbert Frank

Vinteren er et af de bedste tidspunkter at besøge Alcazaba, som nok er det bedste eksempel på den muslimske kulturarv i Malaga og et must-see for at lære om byens historiske fortid.

Ved ankomsten finder man et imponerende befæstet område, et gammelt muslimsk palads omgivet af imponerende mure, hvorfra man har en betagende udsigt over byen.

Komplekset er et af de mest besøgte steder i Malaga, hvilket er grunden til, at turiststrømmen normalt er overvældende i spidsbelastningsmånederne. Om vinteren er antallet af besøgende reduceret, så du kan nyde Alcazaba i al sin pragt.

Planlæg din udflugt til denne fantastiske arkitektur, og sørg for at tjekke Alcazaba's åbningstider og entrépriser på forhånd.

Hvor finder man det?

Det vigtige historiske monument ligger på Calle Alcazabilla i hjertet af det historiske centrum. Den bedste måde at komme derhen på er at gå gennem Malagas gamle gader.

Sådan køber du billetter

Hvis du vil have den fulde oplevelse, anbefaler jeg, at du besøger Alcazaba på en organiseret tur. Du kan finde muligheder, der kombinerer det romerske teater og det gamle slot for mindre end 20 €.

Book en udflugt til Alcazaba

6. Nyd de sidste julemarkeder i Malaga.

Benalmádena julemarked| ©AYTO
Benalmádena julemarked| ©AYTO

I hele december måned og i den første uge af januar kan du nyde julemarkederne i Malaga. Det er den perfekte mulighed for at indsnuse den festlige stemning og nyde julepynten og det lokale kunsthåndværk.

Flere julemarkeder finder sted i og omkring byen. Hvis du er i Malaga i januar, så benyt lejligheden til at besøge nogle af dem.

Benalmádena julemarked

Det finder sted i Casa de la Cultura i Benalmádena, som ligger 30 minutter med bus fra hjertet af Malaga. Det lokale rådhus opstiller hvert år op til 50 boder opdelt i kategorier: lokalt kunsthåndværk, produkter med juletema og gastronomi.

 • Dato: Det åbner omkring den 5. december og slutter den 6. januar.
 • Åbningstider**:** Fra kl. 13.00 til 23.00. Hver dag.

Julemarked på Muelle Uno

Hvis du vil nyde den smukke udsigt over Malagas kyst, mens du deltager i et af de bedste markeder i byen, må du ikke gå glip af dette marked.

Malagas Muelle Uno byder på boder, der sælger tøj, lokal gastronomi, gourmetmad, kunsthåndværk og meget mere.

 • Dato: Det åbner normalt i de sidste dage af november og varer indtil 10. januar.
 • Åbningstider**:** Fra kl. 10.00 til 18.00, hver dag.

7. Få en dag med afslapning i en arabisk hammam.

Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert
Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert

Når temperaturen falder, er vinteren uden tvivl det bedste tidspunkt at nyde et afslappende varmt bad. De muslimske erobrere, der slog sig ned i Malaga, indpodede traditionen med de arabiske bade i deres folk, og der er stadig nogle i drift i dag.

Drik en marokkansk myntete, få en eksfolierende massage og dyp dig til sidst i det varme vand en afslappende eftermiddag for at genvinde dine kræfter. Det er en god plan, uanset om du er i byen med venner eller som et par.

Måske er en af de største fordele ved at besøge det sydlige Spanien chancen for at sætte pris på den bemærkelsesværdige kombination af katolske og mauriske traditioner, der definerer landet.

Hvor skal man tage hen?

I Malaga er et af de mest velrenommerede centre Hammam Al Ándalus, som ligger nær Plaza de los Mártires.

Sådan køber du billetter

Du kan booke spa-behandlinger i hammam på forhånd. Prisen er normalt omkring 55 € for en spa-session på ca. 1 time og 30 minutter.

Book dit arabiske bad i Malaga

8. Nyd vinterens skøjtebaner i Malaga.

Skøjtebane| ©Sergey Zayko
Skøjtebane| ©Sergey Zayko

Om vinteren kan du skøjte på is i de skøjtebaner, der er installeret i byen Malaga og i de nærliggende byer, hovedsageligt i december måned. Her er nogle interessante alternativer.

Skøjtebane i julebyen.

Hvert år arrangerer stormagasinet El Corte Inglés messen "Pueblo Navideño" i hjertet af Malaga. Det omfatter bl.a. en spektakulær skøjtebane til glæde for både børn og voksne.

 • Banensdimensioner: 35 m lang og 15 m bred.
 • Åbningstider**:** Åben for offentligheden hver dag fra kl. 10 til 22.
 • Pris: Omkring 6 € pr. deltager.
 • Datoer: Hele messen, der udgør julebyen, er opstillet i Malaga fra slutningen af november til de første dage af januar.

Skøjtebane i Benalmádena

I Benalmádena finder du en naturlig skøjtebane kun 25 minutter fra Malaga. Ud over skøjtebanen er der en swimmingpool i sportskomplekset, hvor man kan svømme, hvis man har lyst til det.

 • Skøjtebanensdimensioner: Skøjtebanens samlede størrelse er ca. 900 kvadratmeter.
 • Åbningstider**:** Centret er åbent fra 11.00 til 14.30 og fra 16.00 til 22.00 om eftermiddagen.
 • Pris: En voksenbillet koster ca. 11 euro.
 • Datoer: Fra oktober til maj.

9. Deltag i kammermusikkoncerterne på Picasso-museet

Picasso-museet i Malaga| ©Fran Villena
Picasso-museet i Malaga| ©Fran Villena

Kunstelskere, der besøger Malaga om vinteren, vil finde interessante muligheder i aktivitetsprogrammet på Picasso-museet. I løbet af vinteren og i løbet af flere måneder er museet vært for adskillige kammermusikkoncerter.

Programmet varierer fra år til år, men Malagas filharmoniske orkester optræder konstant, ofte i en åbningskoncert. Resten af gæstekunstnerne skifter fra år til år.

Det musikalske udbud spænder fra boleros til jazz, med gæstekunstnere fra hele Spanien og verden.

Hvor finder det sted?

Arrangementet finder sted på et af byens vigtigste museer: det ikoniske Picasso-museum i Malaga, som ligger i Palacio de Buenavista på Calle San Agustín.

Sådan køber du billetter

Du kan købe dine billetter til Picasso-museet på forhånd. Billetter til koncerterne kan købes i museets virtuelle billetkontor eller direkte på dagen for arrangementet i det fysiske billetkontor.

Book din billet til Picasso-museet

10. Sættes til salg i Malaga.

Få mest muligt ud af salget| ©Sam Lion
Få mest muligt ud af salget| ©Sam Lion

Udnyt dit ophold i Malaga om vinteren til at shoppe under vinterudsalget. Udsalget starter i begyndelsen af januar og varer til slutningen af februar eller de første dage af marts.

Det er det bedste tidspunkt at købe modeprodukter som tøj, sko, tilbehør og parfume til meget lave priser. Det er også det perfekte tidspunkt at købe souvenirs fra din rejse til Malaga.

Hvor finder det sted?

Tag en slentretur gennem gaderne i Malagas historiske centrum og de mange butikker. Hvis du vil lære de lokale mærker at kende, anbefaler jeg at besøge Moda Malaga; Fusion Malaga, Bimba y Lola eller Chavala .

Jeg anbefaler også at besøge butikkerne Desigual, Pull & Bear og selvfølgelig Romwe.

Hvordan er vejret i Malaga om vinteren?

Malaga| ©Tony Makepeace
Malaga| ©Tony Makepeace

Generelt set er vinteren i Malaga ret mild. Højeste temperaturer er normalt ikke lavere end 15º, mens laveste temperaturer holder sig på omkring 8º. Selv om det ikke regner så meget, kan det godt regne i disse måneder, så det er en god idé at medbringe en paraply eller en regnjakke.

På trods af ovenstående er det altid en god idé at tjekke vejrudsigten kort før afrejse for at få en klarere idé om, hvad der venter dig.