Åbningstider for Picasso-museet i Malaga

Hvis der er et sted, du ikke må gå glip af i Malaga, så er det Picasso-museet, og faktisk er der to steder, som er dedikeret til kunstnerens liv. Men her vil jeg fortælle dig, hvornår du skal besøge dette museum.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

Åbningstider for Picasso-museet i Malaga

Picassomuseet i Malaga | ©iDip

Picasso-museet har stor tiltrækningskraft i Malaga, fordi det er i denne by, at den fremtrædende kunstner blev født, så det er ikke usædvanligt, at der er et museum dedikeret specielt til hans liv og arbejde. Så hvis der er én aktivitet, du skal have med på din liste over ting, du skal se og lave i Malaga, så er det dette.

Museet er åbent hele året rundt, men afhængigt af årstiden og de dage, du vil besøge museet, skal du tage af sted på et eller andet tidspunkt. Denne fleksible tidsplan er ideel til at inkludere dette museum blandt de must-sees i byen.

Generelle åbningstider for Picasso-museet i Malaga

Picasso-museet i Malaga| ©Zlatko Unger
Picasso-museet i Malaga| ©Zlatko Unger

Som hovedregel åbner Picasso-museet i Malaga hver dag kl. 10. Der er ikke noget tidspunkt på året, hvor det åbner lidt senere eller lidt tidligere. Lukketiden, derimod, kan ændre sig alt efter den specifikke dag og også alt efter årstiden.

Museets åbningstider kan også variere i forhold til andre områder i komplekset, såsom biblioteket, butikken eller cafeteriaet. Det er også vigtigt at vide, at der er adgang til hvert af disse steder indtil et par minutter før lukketid.

Når det gælder museet, kan du komme ind op til 30 minutter før lukketid og forlade lokalerne 10 minutter før lukketid. For cafeteriaet, butikken og boghandlen gælder, at man kan komme ind op til 15 minutter før lukketid.

Med hensyn til bibliotekets åbningstider skal du vide, at det åbner lidt tidligere end museet, omkring kl. 9.00 og lukker kl. 15.00. Der er kun adgang til dette sted efter aftale, så før du beslutter dig for at tage derhen, skal du bestille din billet. Butikken og boghandlen har samme åbningstider som museet, og det samme gælder caféen.

Book dine billetter til Picasso-museet i Malaga

Åbningstider i weekenden på Picasso-museet i Malaga

Indgang til museet| ©Daniel Lobo
Indgang til museet| ©Daniel Lobo

I weekenden åbner museet dørene på vid gab for at byde velkommen til alle besøgende og turister, som vil blive overbevist om, at dette er et af de 10 bedste museer i Malaga.

I modsætning til hvad du måske tror, skelner dette museum ikke mellem lørdage, søndage eller andre dage i arbejdsugen. I weekenden kører det efter samme faste skema som resten af dagen.

Det, du skal overveje, hvis du vil besøge museet i weekenden, er, hvor mange mennesker du kan få ind på stedet. Generelt er det i weekenden, at museet er mest overfyldt.

Hvis du vil besøge museet i weekenden, anbefaler jeg, at du kommer tidligt for at komme ind ved åbningstid, så du undgår de mange mennesker, der kommer for at besøge museet efter middag.

Aftenåbningstider for Picasso-museet i Malaga

Picasso-museet i Malaga om natten| ©Alvaro Tapia
Picasso-museet i Malaga om natten| ©Alvaro Tapia

Om aftenen er Picasso-museet åbent for offentligheden i en kort periode. Mellem juli og august er åbningstiden udvidet til kl. 20.00, så på den tid af året er det en god idé at inkludere det på listen over ting, man kan lave i Malaga om aftenen.

Mellem marts og juni og derefter mellem september og oktober er åbningstiderne udvidet til kl. 19.00. Mellem november og februar er åbningstiden kun til kl. 18.00.

Der er også en anden måde at nyde museet på i nattetimerne, og det er ved at overvære de forskellige shows, der præsenteres i de rum, der er afsat til dette formål i museets lokaler. Der er mange kulturelle aktiviteter på hjemmesiden, så før du tager af sted, kan du tjekke, hvad der tilbydes.

Selvom tidspunkterne for udstillingerne på den kulturelle dagsorden varierer, starter de som regel omkring kl. 20.00. Generelt er det præsentationer af moderne kunst, der fremhæver Picassos arbejde, og der er også ofte klassiske musikforestillinger.

Tidsplan for guidede ture på Picasso-museet i Malaga

Picasso-museet i Malaga| ©ForceMajeureMontenegro
Picasso-museet i Malaga| ©ForceMajeureMontenegro

Guidede ture på Picasso-museet er en af de fordele ved Picasso-museet i Malaga, som man bare må besøge. Der er to typer guidede ture, som du kan tage på, og afhængigt af hver enkelt vil den være kortere eller længere.

Du har mulighed for ekspresrundvisninger, som varer ca. 30 minutter og er tilgængelige i museets almindelige åbningstid. Du kan anmode om dem ved billetkontoret, så snart du ankommer. Der kræves ingen reservation til disse ekspresrundvisninger. Deres største fordel er, at du kan lære alt om stedet af en ekspertguide, som vil fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om museet og hver af udstillingerne i det.

På den anden side har du mulighed for at booke den komplette guidede tur, som giver dig mulighed for at besøge hele stedet på cirka 50 minutter. En af fordelene ved denne komplette tur er, at du kan booke den på forhånd online. Når du ankommer til billetkontoret, kan du gå ind på museet og blive ledsaget af en guide, som vil fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide om udstillingerne.

Denne udvidede tur tilbydes også i de samme åbningstider som museets daglige åbningstid. For at nyde den planlagte omvisning skal du dog gå ind på museet mindst halvanden time, før det lukker, så du kan være sikker på at opleve den guidede tur i ro og mag.

Åbningstider for de særlige programmer på Picasso-museet i Malaga

Picasso-museet i Malaga| ©Dave Pinter
Picasso-museet i Malaga| ©Dave Pinter

Picasso-museet tilbyder sine besøgende forskellige specialprogrammer, hvoraf nogle er af kulturel karakter, herunder et kompendium af musikalske præsentationer og kunstværker. Der er også uddannelsesprogrammer med kunstworkshops for børn og voksne.

Hvis du vil besøge museet for at nyde nogle af disse særlige programmer, anbefaler jeg, at du først besøger hjemmesiden for at finde ud af, hvad disse programmer har at byde på.

Når det gælder kulturprogrammerne, starter de som regel kl. 20.00 hver dag. Nogle gange kan forestillingerne starte lidt tidligere og slutte på samme tidspunkt, som museet lukker. Museets lukketid falder ikke altid sammen med præsentationstidspunktet for det kulturelle program.

Når det gælder workshops og andre uddannelsesprogrammer, har de en tendens til at have en lidt mere fleksibel tidsplan, fordi de er dedikeret specielt til børns fornøjelse, så det er en aktivitet, du ikke kan udelade blandt de ting, du kan se og gøre i Malaga med børn. Udbuddet af workshops opdateres løbende på museets hjemmeside, men det foregår som regel mellem kl. 9.00 og 14.00.

Sommeråbningstider for Picasso-museet i Malaga

Inde på museet| ©Francisco Ovies
Inde på museet| ©Francisco Ovies

Museets åbningstider kan ændre sig alt efter årstiden. I sommersæsonen, som i Spanien varer fra juni til september, har indgangen til museet længere åbningstider. Så det er en god aktivitet at medtage blandt de 10 bedste ting at se og lave i Malaga om sommeren.

I juni måned er museet åbent for offentligheden fra kl. 10.00 til 19.00. Fra juli til august kan du komme ind på museet fra kl. 10.00 til 20.00. Fra september er åbningstiden udvidet til kl. 19.00 hver dag.

Selvom museets hjemmeside ikke giver nøjagtige oplysninger om sommerens åbningstider, specificerer den arbejdstiderne for hver måned i året.

Hvilke dage er Picasso-museet i Malaga lukket?

Picasso-museet i Malaga| ©Zappa
Picasso-museet i Malaga| ©Zappa

Picasso-museet arbejder næsten uafbrudt hele året, inklusive weekender og mange helligdage. Der er dog nogle få dage om året, hvor museet holder en pause og derefter vender tilbage for at præsentere de bedste udstillinger for de mange besøgende, der kommer på museet hver dag.

Hver 25. december, 1. og 6. januar er museets døre lukket på grund af helligdage. I juleferien, den 24. og 31. december og den 5. januar, er åbningstiderne fra kl. 10.00 til 15.00.

Bedste tidspunkt og/eller tidspunkt for besøg på Picasso-museet i Malaga

Børn på museet| ©Daniel Lobo
Børn på museet| ©Daniel Lobo

Det bedste tidspunkt at besøge Picasso-museet er uden tvivl i lavsæsonen, hvor antallet af besøgende i Malaga er betydeligt lavere end på andre tidspunkter af året. Lavsæsonen er fra oktober til marts, så det er et godt tidspunkt både at besøge byen og gå på museum.

En ulempe ved at besøge museet i lavsæsonen er, at udstillingerne har en tendens til at blive lidt mere sparsomme, men hvis du aldrig har besøgt stedet og gerne vil opleve nogle af de 10 bedste ting at lave i Malaga, er dette en god mulighed for at begynde at lære museumsbyen at kende.

Det er min erfaring, at når du har tid til at inkludere Picasso-museet på din liste over ting, du skal lave i Malaga, skal du sørge for at have tid til at besøge det, uanset hvornår på året du besøger byen.

Transportplan for at komme til Picasso-museet i Malaga

Bus i Malaga| ©Haydn Blackey
Bus i Malaga| ©Haydn Blackey

For at komme til Picasso-museet har du flere muligheder, du kan bruge offentlig transport, køre i udlejningsbil eller tage en taxa. Hvis du rejser med udlejningsbil eller taxa, vil det tidspunkt, du vælger at besøge museet på, ikke være et problem. Men hvis du rejser med offentlig transport, kan tingene ændre sig.

Når det kommer til offentlig transport, er der flere måder, hvorpå du kan få adgang til museet. Der er busser på ruterne 14, 19, 3, 9, C2 og M110. Disse busser har en meget bekvem køreplan, som kan bruges til at besøge museet, da de kører hver dag fra kl. 6.30 til 23.00.

Du kan også tage toget, hvis linjer C1 og C2 kører dig meget tæt på museet. Toget har også en meget fleksibel arbejdsplan og kører næsten 24 timer i døgnet, da det begynder at køre kl. 00.20 og stopper kl. 23.50, dvs. det stopper kun 30 minutter om dagen.

En mindre fleksibel mulighed for at komme til museet, når du vil, er metroen, som har arbejdstider fra 8:00 til 20:00 fra mandag til fredag, og om lørdagen kører den fra 9:00 til 15:00. Den er lukket om søndagen. Den linje, du skal bruge for at komme til museet, er nummer 1.

Hvis du vil besøge andre steder end Picassomuseet i Malaga, kan du også tage turistbussen, som kører dig meget tæt på museet, og som også kører dig tæt på andre turiststeder, du kan besøge.

Book din billet til turistbussen i Malaga

Køreplan for attraktioner i nærheden af Picasso-museet i Malaga

Revello De Toro-museet| ©Gerof H
Revello De Toro-museet| ©Gerof H

Meget tæt på Picasso-museet i Malaga finder du nogle attraktioner, som du helt sikkert vil kunne lide i denne by. To af dem er museer, Museo Revello de Toro og Museo de Málaga, som er inkluderet i top 10 over de bedste museer at se i denne by.

Åbningstiderne for Museo Revello er fra kl. 10.00 til 20.00 fra tirsdag til lørdag. Om søndagen er der åbent fra 10:00 til 14:00, mens der er lukket om mandagen.

Malagas museum er åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 9.00 til 20.00. Om søndagen er der åbent fra 9:00 til 15:00, og om mandagen er der lukket. Et andet sted, du kan besøge meget tæt på Picasso-museet, er Alcazaba, som også er lukket om mandagen; men hvis du vil besøge dette sidste sted, anbefaler jeg, at du på forhånd tjekker de fulde åbningstider og priser for at besøge det.

Fra tirsdag til lørdag er der åbent fra kl. 9.00 til 18.00. På søndage og helligdage er der åbent fra kl. 9.00 til 15.00. Der er lukket om mandagen, bortset fra mandage før helligdage, hvor der er åbent på samme tidspunkter som om søndagen.

Book dit besøg i La Alcazaba