10 ting du kan lave på Tenerife med børn

Det er ikke kun muligt, men også nødvendigt at nyde de bedste ting at lave på Tenerife med børn. De opfordrer os til at forlade stranden for at deltage i de eventyr, som øen har at byde på, og nyde den som en familie.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

10 ting du kan lave på Tenerife med børn

Kig på giganterne | ©Udri

Tenerife er et af de steder, hvor børn vil have det rigtig sjovt på en familieferie. Ud over stranden byder øen på et væld af aktiviteter, som vil være meget sjove for dem.

Oplev den marine flora og fauna på De Kanariske Øer i en ubåd, deltag i interaktive aktiviteter på de bedste museer, tag på zip-lining gennem trætoppene, nå det højeste punkt på De Kanariske Øer og ikke at forglemme hvalsafari er blot nogle af de bedste ting at lave på Tenerife, og de kan alle sammen gøres med børn.

1. Flyv på zip-kabler i skovparken på Tenerife

Zip-line på Tenerife| ©Anselmo Rodríguez
Zip-line på Tenerife| ©Anselmo Rodríguez

Del med børnene en af de bedste udendørsaktiviteter på Tenerife: zip-lining. Jeg forsikrer dig om, at du vil tilbringe uforglemmelige øjeblikke sammen med børnene, der forvandles til Tarzan eller Indiana Jones i løbet af de 2-3 timers sjov, som Forestal Park Tenerife tilbyder.

Sammen med dem vil du kunne bevæge dig mellem trætoppene på de længste ziplines på De Kanariske Øer i en helt sikker aktivitet. Til at begynde med skal du klatre op ad en 30 meter lang rebstige for at nå frem til kredsløbet med 11 ziplines på op til 230 meter.

Bagefter er det bare at svinge sig på lianer, krydse tibetanske broer og nyde spil og gynger.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Fredag til søndag mellem 10:00-16:00. Det er nødvendigt at ankomme 15-30 minutter før indgangstidspunktet for at få den indledende snak og det sikkerhedsudstyr, der er nødvendigt for aktiviteterne.
 • Adresse: Carretera de la Esperanza, Km 16, Las Lagunetas, Santa Cruz de Tenerife.
 • Vigtigt: For at kunne gennemføre familiekredsløbet kræves en højde på mindst 1,1 m og for sportskredsløbet en højde på mindst 1,45 m.

2. Udforsk Teide Nationalpark

Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki
Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki

Solnedgange på Teide har vundet popularitet i området takket være begivenhedens romantiske karakter, men blandt bjergene i den største nationalpark på De Kanariske Øer er der spændende aktiviteter for voksne og børn på en af de bedste dagsture på Tenerife.

Bestigning af Teide med svævebane

Udflugter til Teide omfatter bestigning af Spaniens højeste top for at nyde udsigten over den flerfarvede vulkan.

Turen tager 8 minutter fra basen, hvorefter du kan tage stierne Pico Viejo, La Fortaleza eller Telesforo Bravo. På de to første kan du vandre med dine børn.

Stjernekiggeri fra udsigtspunkterne på Teide

I La Rambleta finder du udsigtspunkterne La Fortaleza og Pico Viejo, 200 meter før du når en højde på 3.718 meter. Herfra kan du betragte det, som NASA døbte som vinduet til universet, en imponerende stjernebyge, der baner sig vej gennem skyhavet.

Observationsoplevelsen kan gøres med en komplet guidet tur, der omfatter middag med traditionel kanarisk mad, cava og fotografier af udflugten.

Børnene vil nyde showet, og de computerstyrede teleskoper vil blive værdifuldt legetøj i denne familieoplevelse.

Book din udflugt til stjernekiggeri på Teide

3. Nyd eventyret i forlystelsesparkerne i Puerto de la Cruz

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

En af de bedste ting at lave med børn er at tage dem med til en af Tenerifes forlystelsesparker, der ligger i den nordlige del af øen.

I vil alt efter deres smag kunne vælge mellem vandparken Siam Park og Loro Park, en zoologisk have inspireret af tropisk skønhed. Det er den slags oplevelser, der bør udgøre en hel dag i jeres aktivitetskalender med børn.

Siam Park

Siam Park vækker minder om det gamle kongerige Siam. I dens faciliteter finder du alt fra et flydende marked til de mest underholdende vandoplevelser for børn og voksne. Der er 185.000 mt2 dækket med attraktioner for hele familien

Her kan du hoppe på oppustelige flåder over strømfaldene, surfe på verdens største kunstige bølge, opleve adrenalinen i Tower of Power-rutschebanen eller slappe af på en hvid sandstrand, mens børnene opdager Den forsvundne by blandt adskillige broer, tårne, rutschebaner, net og vandfald.

 • Åbningstider: Om sommeren (mellem juli og september) mandag til søndag mellem kl. 10.00-18.00.
 • Adresse: Av. Siam, s/n, Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife.
 • Vigtigt: Børn under 3 år har gratis adgang.

Loro Parque

Fra den akvatiske verden bevæger vi os videre til Loro Parque Zoo, en eventyrpark med hav- og landdyr omgivet af eksotisk natur, tropiske palmer og thailandsk arkitektur, selv om stedets stjerner uden tvivl er spækhvalerne.

Hvis du tør, vil du kunne opleve spændingen ved parkens 4 shows med de 4 hovedroller:

 • Søløver.
 • Delfiner.
 • Orkaer.
 • Papegøjer.

Loro Parque har et eksklusivt område for de små: Kinderlandia, et fritidsområde for børn med hængebroer, snoede rutsjebaner, et tog og et eventyr, hvor man kan lære et træ at kende indefra. For sit engagement i miljøet er denne park blevet certificeret af Animal Embassy siden 2005.

 • Åbningstider: Mandag til søndag mellem kl. 09.30-17.30.
 • Adresse: Av. Loro Parque, s/n, Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife.
 • Vigtigt: Børn under 6 år har gratis adgang.

Bestil billetter til Siam Park

4. Besøg de bedste museer på Tenerife

Pyramiderne i Güímar| ©Peter Allan
Pyramiderne i Güímar| ©Peter Allan

Tag dine børn med på en underholdende tur, der præsenterer Tenerifes historie fra Guanches og de arkæologiske rester af aboriginerne til kosmosobservatoriet, og som går gennem verdens pyramider.

Blandt de bedste museer på Tenerife vil jeg fortælle dig, hvilke museer der er mest velegnede for børn, så de kan have det sjovt og ikke keder sig.

Pyramiderne i Güímar

Dette er også kendt som Majano de Chacona og er et etnografisk museum, hvor seks pyramider af vulkansk sten omgiver en bæredygtig botanisk have, en gifthave og en polynesisk udstilling samt sæsonudstillinger. Her kan du lære om de mest eksotiske pyramider rundt om i verden.

 • Åbningstider: Calle Chacona, s/n Güímar, Santa Cruz de Tenerife.
 • Adresse: Mandag til søndag mellem kl. 10.00-18.00.

Køb dine billetter til Pyramiderne i Güímar

Museum for videnskab og kosmos

Dette er et initiativ fra Instituto de Astrofísica de Canarias (Astrofysisk Institut på De Kanariske Øer ), som giver dig mulighed for at rejse langs Mælkevejens baner på en interaktiv måde.

Jeg må sige, at det er let at se, hvorfor dette museum fanger de yngste besøgendes opmærksomhed. Man kan tage på astronomiske campingture, nyde planetariet, deltage i levende eksperimenter, lege i spejllabyrinten, se film eller lære om nattehimlens legender...

Der er ingen tvivl om, at det er uendeligt sjovt på museet for videnskab og kosmos.

 • Åbningstider: Mandag til lørdag mellem kl. 09.00-19.00. Søndag mellem kl. 10.00-17.00.
 • Adresse: Avenida de los Menceyes, 70, San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife.

La Casa de los Balcones

Denne statelige bolig - hovedsagelig kendt som **Casa Fonseca -**har bevaret sit udseende fra det 17. århundrede. Det er Tenerifes mest berømte kunsthåndværkercenter, hvor du ikke kun kan få fingrene i et af disse stykker, men også se dem blive fremstillet live af de håndværkere, der arbejder her.

 • Åbningstider: Mandag til søndag mellem kl. 08.- 30 og 08.00
  .- Adresse: Calle San Francisco 3, La Orotava

.

Køb dine billetter til La Casa de los Balcones

5. Besøg den eneste rigtige jungle i Spanien

Junglepark på Tenerife| ©Maria Hernandez
Junglepark på Tenerife| ©Maria Hernandez

Nu behøver du ikke længere at rejse uden for Spanien for at se en rigtig jungle: på Tenerife finder du den eneste rigtige jungle i landet. Det er et område på 75.000 m2 med hundrede arter, med omkring 400 dyr.

I Jungle Park kan du se rovfugle, såsom ørne, Humboldt-pingviner, araer, pelikaner, tukaner, ibis og andre eksotiske fugle.

Det er også muligt at gå blandt lemurer, se levende fodring af krokodiller og pingviner, overvære søløveshowet, gå gennem orkidariumet eller krydse hængebroerne for at opleve stedets tætte jungle.

Dette er en af de uforglemmelige oplevelser for de små takket være de dynamiske og interaktive aktiviteter.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: Mandag til søndag mellem 10:00 og 17- :30.
 • Adresse: Urbanización Las Águilas del Teide, Km 3, Arona, Santa Cruz de Tenerife

.

Køb dine billetter til Jungle Park

6. Kajak og snorkel omgivet af havskildpadder

Nyd solen og havet i din kajak.| ©Thom Schneider
Nyd solen og havet i din kajak.| ©Thom Schneider

Tag dine børn med for at komme helt tæt på Tenerifes havliv. Ved at sejle i kajak og snorkle i øens bugt kan du måske se de 5 typer delfiner, der lever i området.

Når du er nået frem til de skjulte hjørner, kan du og børnene tage maske og snorkel på og sehavskildpadder og biskopfisk

Book din kajaktur med havskildpadder og delfiner på Tenerife

7. Sejl langs Tenerifes sydkyst med dine børn på en jetski

På en jetski| ©Jet-Ski Safari
På en jetski| ©Jet-Ski Safari

På Tenerife kan du udforske sydkysten med dine børn på en jetski under vejledning af en professionel. Fra det første minut vil børnene blive begejstrede. Sejlbåde er gode for familien, men hvis I vil tilføje adrenalin og sjov, er denne oplevelse lige noget for jer.

Normalt afgår denne type oplevelse fra Puerto Colón eller fra havnen i San Miguel, hvor selskaberne venter på jer med alt det nødvendige udstyr for at garantere jeres og børnenes sikkerhed. Våddragter, redningsveste og endda snorklerør og masker er normalt inkluderet.

Ruten dækker normalt Costa del Silencio, Montaña Amarilla, Punta Rasca fyrtårnet, Los Cristianos, Las Galletas og så meget som vejret tillader i løbet af en 1-2 timers tur.

En myndig voksen er ansvarlig for motorcyklen, selv om personer fra 16 år og derover er tilladt med deres forældres eller værges underskrevne samtykke. Som co-piloter er de yngste medlemmer af familien. Fra 5 år og opefter kan de være med på eventyret, så længe de er stærke nok til at holde fast i føreren.

Bestil en jetski-tur langs sydkysten

8. Se hvaler og delfiner i deres naturlige habitat

Kom helt tæt på delfinerne| ©Danny UK
Kom helt tæt på delfinerne| ©Danny UK

Dette er en af de aktiviteter, som du ikke må gå glip af på Tenerife, især hvis du kommer forbi øen om sommeren, som er den bedste tid til at se hvaler og delfiner. Her må jeg sige, at børn blot er en undskyldning for at tilmelde sig denne type udflugt, da det i virkeligheden er en begivenhed, som alle kan nyde.

Under denne type oplevelse udforsker du Tenerifes kyst. Ofte vil I besøge bugten Masca, hvalreservatet Teno-Rasca, Los Gigantes og andre steder.

Det bedste af det hele er, at udflugter med hvalsafari starter ved kun 25 €. Herefter kan du vælge muligheder med mad og drikke, badestop eller med transport inkluderet.

Jeg anbefaler, at du deltager i denne aktivitet og følger tipsene til hval- og delfinobservation med børn. De mange forskellige delfiner og typer af hvaler, der bor på Tenerife, vil ikke efterlade dig ligeglad.

Book en hvalsafari på Tenerife

9. Udforsk havets liv i en rigtig ubåd

Ubåd på Tenerife| ©Jig Saw
Ubåd på Tenerife| ©Jig Saw

Havets overflade er let at udforske med kajak, padle, sejlbåd eller med din snorkel, men er det muligt at besøge Atlanterhavets dybder på Tenerife? Ja, i en turistubåd.

Om bord på denne undervandssafari kan du og børnene tage en af de 42 pladser, der er til rådighed til eventyret. Gruppen dykker ned til ca. 30 meter omkring havnen i Amarilla, og så snart I er nedsænket i havet, kan I se fiskeskarer, rokkefamilier, koraller og endda hvaler gennem ubådens 22 ovenlysvinduer.

Interessante detaljer

 • Åbningstider: søndag til fredag mellem 09:00-19- :00 og lørdag mellem 09:00-17:00
  .- Adresse: Marina San Miguel, Santa Cruz de Tenerife

.

10. Pirater for en dag!

Piratskib på Tenerife| ©Thomas Tolkien
Piratskib på Tenerife| ©Thomas Tolkien

Du vil ikke kun kunne tage på en bådtur på Tenerife, men du vil også kunne blive en rigtig pirat, begyndende med det tøj, du har på. Du og dine børn vil kunne sejle langs øens sydkyst, ligesom de gamle korsarer gjorde det.

Den 3-timers tur starter i Los Cristianos og slutter i La Gomera. Mens besætningen underholder jer med sværdspil og interaktive aktiviteter, kan I få drinks i baren på båden.

Med denne oplevelse kan du genopleve de store vikingers tid. Eventyret er designet til de yngste medlemmer af familien, og det er værd at bemærke, at dette skib gør meget ud af at sikre, at både voksne og børn nyder turen.

Medbring kamera og badetøj, da I kan plaske rundt i vandet ved La Caleta og afslutte turen med at snorkle sammen med havskildpadderne.

Detaljer af interesse

 • Hvor finder du piratskibet: I udflugtsområdet i Los Cristianos.
 • Åbningstider: Mandage, onsdage og lørdage fra kl. 13.00.