10 grunde til at tage på hvalsafari på Tenerife

Hvaler har ry for at være vilde dyr, men det er magisk at se dem i naturen - se disse 5 grunde til, at det er værd at se hvaler på Tenerife!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

10 grunde til at tage på hvalsafari på Tenerife

Sejlads med giganterne | ©Vasile Cotovanu

Vil du gerne opleve en unik oplevelse i Atlanterhavet under din rejse til Tenerife? Alle, der har haft mulighed for at se hvaler i havet, siger, at det er en fantastisk og uforglemmelig oplevelse. Tag med på et hvalsafari på Tenerife og find selv ud af det!

1. Tenerife er hjemsted for Europas første hvalreservat

Hvaler, der svømmer i en gruppe| ©Malcolm Murdoch
Hvaler, der svømmer i en gruppe| ©Malcolm Murdoch

World Cetacean Alliance har oprettet Europas første havreservat for hvaler på Tenerife, hvor de nyder den højeste miljøbeskyttelse (det tredje på planeten efter The Bluff i Sydafrika og Hervey Bay i Australien).

Farvandene omkring Tenerife er en verdensreference for at se delfiner og vandrende hvaler, især på visse tidspunkter af året, f.eks. forår og vinter. Derfor er det forholdsvis let at observere dem i deres omgivelser og især på den sydlige del af øen, i det område, der adskiller La Gomera fra Tenerife. Der er mere end nok grunde til at tage på hvalsafari på denne kanariske ø.

Så tænk ikke to gange, og hvis det altid har været en af dine drømme at se havdyr i naturen, anbefaler jeg dig at læse indlægget Hval- og delfinobservation på Tenerife, hvor du vil finde flere ideer til at gøre det til virkelighed. Det vil være et uforglemmeligt minde!

Jeg vil gerne på hvalsafari på Tenerife

2. Du vil se hvaler i naturen og i frihed

Delfiner i naturen| ©Danny UK
Delfiner i naturen| ©Danny UK

Det fascinerende ved disse hvalsafari-krydstogter på Tenerife er, at du i modsætning til zooakvarier vil se vilde delfiner og hvaler, der lever i total frihed.

Det er ikke det typiske organiserede show, hvor hvalerne og delfinerne hopper rundt og gør sjove ting for publikum, så de kan more sig og følge instrukserne fra dyrepasserne, men det smukke og autentiske ved denne oplevelse er, at du sejler ud på en båd for at møde dem på havet og se dem i deres eget levested, hvor de opfører sig, som disse dyr normalt gør i deres daglige liv.

Selv hvis du ikke er en stor fan af at tage på udflugter for at se det lokale dyreliv på din ferie, er jeg sikker på, at denne hvalsafari på Tenerife i Atlanterhavet kombineret med det smukke landskab, du finder undervejs, er spændende nok til at gøre det til et af dine bedste rejseminder.

Jeg vil gerne på hvalsafari på Tenerife

3. Det er en sjov og lærerig oplevelse

En uforglemmelig oplevelse| ©Simon Infanger
En uforglemmelig oplevelse| ©Simon Infanger

Denne type aktivitet lover at give dig en sensationel oplevelse og er også en enestående mulighed for at aflive gamle myter om hvaler, som f.eks. at de er vilde og nådesløse dyr. Dette er en lærerig aktivitet, hvor du vil kunne se flere vilde hvaler og delfiner som aldrig før.

Du vil hele tiden være ledsaget af en guide eller havbiologer, som vil lære dig alt om deres fascinerende adfærd og livsstil, og du kan endda bruge en hydrofon til at lytte til deres kommunikation. Det er fantastisk!

Alle vil blive overrasket, men jeg er sikker på, at det er børnene, der vil blive mest overrasket over oplevelsen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at foreslå, at hvis du tager på hvalsafari med børnene, så gå ikke glip af indlægget Tips til hval- og delfinsafari med børn på Tenerife.

Hvad vil du opdage om hvaler?

Under hvalsafari vil du lære mange ting, som du måske ikke vidste om disse fantastiske havdyr. For at give dig appetit på, hvad der venter dig på udflugten, er her nogle overraskende ting:

  • På Tenerife findes der fastboende bestande af grindehvaler og tudsehornsdelfiner samt andre vandrende arter.

  • Efter blåhvalen er finhvalen den næststørste hval på planeten på grund af sin størrelse.

  • En af de hurtigste hvaler er den almindelige delfin, som svømmer med næsten 45 km/t!

  • Rough-toothed delfiner kommer ofte ud for at trække vejret i en synkroniseret gruppe.

  • Grindehvaler er fremragende dykkere, og det er let at se dem hvile sig i vandet om dagen.

  • I Europa ligger det største yngleområde for stor delfiner sydvest for Tenerife.

Hvad med bunden af havet på Tenerife?

Et hvalsafari på Tenerife er også en fantastisk mulighed for at nyde øens landskaber, solbade på dækket og snorkle for at opdage de undervandsskatte, som øen rummer. Der er så meget at se under vandet: skildpadder, mantaer, fisk... og så meget mere!

Så hvis du har lidt mere fritid, anbefaler jeg, at du investerer den i en af disse udflugter med en mere rekreativ side, for du vil have dobbelt så meget sjov, og det er det hele værd.

Jeg vil gerne på hvalsafari på Tenerife

4. Se smukke land- og havlandskaber

Nyd udsigten| ©Danny UK
Nyd udsigten| ©Danny UK

Hvis du vil se hvaler i naturen på Tenerife, skal du tage på en bådtur, hvilket er en fantastisk mulighed for at komme ud i Atlanterhavet og få kontakt med naturen ved at se det smukke havlandskab, som om du bare var et andet væsen i havet. Stilheden, der kun brydes af bølgerne, giver en følelse af ro, som er svær at beskrive med ord. Du skal opleve det!

De fleste af krydstogterne til hvalsafari på Tenerife sejler fra Los Cristianos havn, Puerto Colón eller Los Gigantes Marina, men hvis du ud over at se dyrelivet også vil nyde den smukke udsigt over øen, anbefaler jeg dig at vælge et krydstogt, der afgår fra Los Gigantes, da du vil have en meget bedre chance for at se disse havdyr og en fantastisk udsigt over klipperne fra vandet undervejs.

Los Gigantes-klipperne, som er en af Tenerifes mest populære turistattraktioner, er nogle steder over 600 meter høje - en naturperle, der er værd at se!

Jeg vil gerne på hvalsafari på Tenerife

5. Du vil få spektakulære billeder

Tag de bedste billeder| ©Gustavo A.
Tag de bedste billeder| ©Gustavo A.

Hvis du kan lide at fotografere og naturen, er et hvalsafari på øen en fantastisk idé til at kombinere begge lidenskaber, tilbringe en anderledes dag og få nogle spektakulære billeder af både Tenerifes kyst og af den imponerende fauna, der lever i Atlanterhavet.

Bådture til hval- og delfinobservation sejler flere gange i løbet af dagen, så uanset hvornår du sejler, har du de samme chancer for at se disse havdyr. Men hvis du vil have en god rapport om din ferie på Tenerife, anbefaler jeg, at du bruger morgenlyset for at få det bedste resultat, så billederne bliver klarere.

Og hvis du vælger at benytte dig af udflugten til at snorkle lidt, så glem ikke at bruge et vandtæt etui til din mobiltelefon, så du kan tage nogle flotte undervandsbilleder af de fisk, skildpadder og mantarokke, der svømmer rundt om dig.

Jeg vil gerne på hvalsafari på Tenerife