8 Tips til hvalsafari med børn på Tenerife

At rejse med familien til Tenerife er en god plan, men alle ture med børn har deres udfordringer. Tjek disse tips for at gøre din hvalsafari til en succes.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

8 Tips til hvalsafari med børn på Tenerife

Hvaler i farvandet omkring Tenerife | ©-JvL-

Hvis du rejser til Tenerife med børn, er en af de fedeste aktiviteter, du kan lave med familien, en hval- og delfinsafari. Det vil være en unik mulighed for børnene for at komme tæt på naturen og se havdyr i deres eget habitat. De vil også have det sjovt med at sidde på en båd og sejle på havet.

Men som alle udflugter med børn, har denne også sine udfordringer. For at sikre, at alt går glat på dagen for turen, skal du være opmærksom på disse små tips.

1. Fortæl dem lidt om, hvad de kommer til at se på hval- og delfinturen

Spotte hvaler og delfiner| ©Malcolm Murdoch
Spotte hvaler og delfiner| ©Malcolm Murdoch

Børn er meget nysgerrige og elsker at stille spørgsmål. Denne lejlighed vil ikke være nogen undtagelse. Hvis du beslutter dig for at tage på et hval- og delfinkrydstogt med din familie, anbefaler jeg, at du forbereder dig lidt på besøget, så du kan give dem en bedre idé om, hvad de vil se. Især hvis de aldrig har set sådanne skabninger før.

Derudover vil en gennemgang af den fauna, du vil se under udflugten, før du tager af sted, også hjælpe dig med at lære dem at kende og identificere dem bedre på vandet. På den måde vil børnenes spørgsmål ikke overraske dig!

På Tenerife er der fastboende bestande af flaskedelfiner og grindehvaler, men mange andre arter migrerer også til øen fra tid til anden. I indlægget "Hvilke typer hvaler kan jeg se på Tenerife?" finder du flere oplysninger om de havdyr, du kan observere under en sejltur i øens farvande. Gå ikke glip af det!

Book en hval- og delfinsafari

2. Benyt lejligheden til at lære dem om, hvor vigtigt det er at passe på havene

Øg børnenes bevidsthed om økologi.| ©Sigmund
Øg børnenes bevidsthed om økologi.| ©Sigmund

Hval- og delfinsafarier på Tenerife er aktiviteter, der også har en meget interessant pædagogisk side for børn. Med denne type udflugt vil børnene opdage vigtigheden af at passe på havene, som er hjemsted for mange arter og producerer en stor del af den ilt, som vi mennesker indånder.

Det er altid en god idé at give dem gode værdier fra en tidlig alder, og hvis det sker, mens de har det sjovt, er det endnu bedre! Og da du under sejlturen vil blive ledsaget af guider eller havbiologer, kan det være en god mulighed for at vække deres nysgerrighed omkring miljøet og få dem til at stille dem alle de spørgsmål, de måtte have.

Book en hval- og delfinsafari

3. Det er bedre at sejle om morgenen for at se hvaler og delfiner

Se delfiner tidligt om morgenen| ©Danny UK
Se delfiner tidligt om morgenen| ©Danny UK

Børn vågner altid op fulde af energi om morgenen, så hvis du overvejer, hvornår det er bedst at tage dem med på hvalsafari, er mit råd at stå tidligt op og tage af sted tidligt. Børnene vil være mere vågne til udflugten og vil være mere opmær ksomme på de havdyr, de ser på ruten.

Hvis din ferie på Tenerife falder sammen med sommeren, skal du også huske på, at øen er ret varm på den tid af året. Så jeg anbefaler, at I sejler tidligt om morgenen, når det stadig er køligt, og så har I resten af dagen til at lave andre aktiviteter sammen!

Book en hval- og delfinsafari

4. Beskyt dem mod solen og kulden på båden

Klæd børnene på til oplevelsen| ©Tim Trad
Klæd børnene på til oplevelsen| ©Tim Trad

Om sommeren skinner solen stærkt på øen, og temperaturerne stiger ret højt, så varmen kan være kvælende på visse tidspunkter af dagen. Da denne aktivitet foregår helt udendørs i flere timer, råder jeg hele familien til at være godt forberedt og beskytte sig mod varmen ved at bære let tøj, en hat, solbriller og påføre solcreme på huden*.

Resten af året er temperaturerne normalt milde på Tenerife, men hvis udflugtsdagen er kølig eller regnfuld, er det bedst at pakke noget vandtæt, varmt tøj til børnene.

I indlægget "Bedste tidspunkt for hvalsafari på Tenerife" fortæller jeg om vejret på øen i de forskellige årstider, så du kan tage højde for det, når du planlægger din rejse og pakker børnenes kuffert.

Book en tur med hval- og delfinsafari

5. Pak nogle snacks i rygsækken

Pak mad til turen| ©Alexander Lyubavin
Pak mad til turen| ©Alexander Lyubavin

Det er også vigtigt for børn at være velhydrerede, så glem ikke at pakke en frisk flaske vand i rygsækken. Og da de kan blive sultne når som helst, er det altid en god idé at pakke en snack til at stille sulten og distrahere dem et stykke tid under rejsen for at undgå et raserianfald på båden.

Nogle af hvalsafariturene på Tenerife inkluderer dog frokost under udflugten (sandwich, sandwich, sodavand, vand, snacks...), hvilket er fantastisk, fordi det giver dig mulighed for bedre at organisere børnenes måltider, og du behøver ikke at lede efter et ledigt bord på en restaurant nær havnen efter turen i sidste øjeblik.

På den anden side er børn normalt meget generøse, når det gælder om at dele deres mad med dyrene, men på denne type udflugt er det ikke tilladt at kaste mad til hvalerne fra båden.

Hvorfor ikke fodre hvalerne og delfinerne?

  • For det første fordi det er en alvorlig fare for børnene at komme tæt på siden af båden - de kan falde i vandet, så lad dem ikke ude af syne et sekund!
  • For det andet, fordi hvaler og delfiner ikke spiser børnenes yndlingssnacks (chokoladebarer, snacks, slik...), men hovedsageligt fisk og blæksprutter. De har ikke en sød tand!
  • Og sidst, men ikke mindst, fordi de er vilde dyr, hvis adfærd er uforudsigelig. Under udflugten bør du ikke gøre noget for at forstyrre dem, men blot observere dem på afstand. På den måde undgår du ubehagelige møder med disse havdyr.

Book en hval- og delfinsafari

6. Gå på toilettet, før hval- og delfinsafarien starter

Besøg toiletterne først| ©Yena Kwon
Besøg toiletterne først| ©Yena Kwon

Børn bliver ofte overrasket af naturens kald på det mest uventede tidspunkt. Afhængigt af størrelsen og typen af den båd, du skal sejle med på turen, har den måske toiletter, måske ikke.

For ikke at risikere at have travlt under hele aktiviteten, hvis der ikke er toiletter om bord på båden, er det tilrådeligt at aflægge et kort besøg på toiletterne, før du går om bord.

Book en hval- og delfinsafari

7. Book den i forvejen, så de ikke sejler uden dig

Gå ikke glip af hvalerne| ©Alberto Varela
Gå ikke glip af hvalerne| ©Alberto Varela

Mit råd er at booke din plads på en hvalsafaribåd på Tenerife online på forhånd, da det er en meget populær aktivitet på øen. Ellers risikerer du at blive efterladt i havnen uden boarding på den dag, du havde booket på din ferie for at gøre denne plan.

Børn elsker dyr, og at sejle på en båd vil være et meget spændende eventyr, som de altid vil huske, så det ville være en stor skuffelse for dem, hvis billetterne er udsolgt. Tror du ikke?

Ved at købe dine billetter online til at se hvaler på en båd på Tenerife vil du også kunne sammenligne priser, tidsplaner, tilgængelighed af ture, rutetyper og varighed, blandt andet, hvilket vil gøre det lettere for dig at vælge den, der passer bedst til din familie.

Hvilket krydstogt skal man vælge afhængigt af børnenes alder?

  • Hvis børnene er små: For at de ikke skal blive for trætte, kan du vælge en kort sejltur på ca. 2 timer frem for en længere, hvor du sejler ud til det sted, hvor du kan se hvalerne, så børnene kan blive forbløffet over dyrene.
  • Hvis børnene er ældre: De vil helt sikkert elske at bruge så meget tid som muligt på åbent hav og sejle som rigtige sømænd. Jeg anbefaler en længere udflugt på omkring 3 timer med et snorkelstop for at overraske dem og lade dem tage en dukkert i vandet. Det vil være en oplevelse, de aldrig glemmer!

Før du køber dine billetter, anbefaler jeg, at du læser artiklen "Hval- og delfinsafari på Tenerife", hvor du finder forslag, der kan hjælpe dig med at vælge den bedste udflugt for dig.

Book en tur med hval- og delfinsafari

8. Benyt dig af reducerede priser for børn

Barn om bord| ©alex yosifov
Barn om bord| ©alex yosifov

Når man rejser som familie, er prisen på udflugter en vigtig faktor i beregningen af budgettet for aktiviteter under rejsen. Når det gælder børnebilletter, er der normalt meget interessante reducerede priser, der kompenserer, og du kan drage fordel af at spare nogle penge.

Når du for eksempel booker dine billetter til et hvalsafari på Tenerife, har du i Hellotickets mulighed for at vælge børnenes alder, så den reducerede pris, du skal betale for hver af dem, beregnes automatisk. Det er så nemt!

Book en hval- og delfinsafari