Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tips til hvalsafari med børn på Tenerife

At rejse med familien til Tenerife er en god plan, men enhver rejse med børn har sine tricks. Se disse tips for at gøre din hvalsafari til en succes.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Tips til hvalsafari med børn på Tenerife

Hvaler i vandet på Tenerife | ©-JvL-

Hvis du rejser til Tenerife med børn, er en af de fedeste aktiviteter, du kan lave for at have det sjovt med familien, et hval- og delfinobservationskrydstogt. Det vil være en enestående mulighed for børnene for at komme tæt på naturen og se havdyr i deres eget habitat. Desuden vil de have det sjovt på en båd og sejle på havet.

Men som alle udflugter med børn har også denne tur sine tricks. For at sikre, at alt går glat på dagen for turen, skal du være opmærksom på disse små tips.

1. Fortæl børnene lidt om, hvad de vil se på udflugten

Hvaler og delfiner i sigte| ©Malcolm Murdoch
Hvaler og delfiner i sigte| ©Malcolm Murdoch

Børn er meget nysgerrige og elsker at stille spørgsmål. Denne gang vil ikke være nogen undtagelse. Hvis du beslutter dig for at tage på hvalsafari med din familie, anbefaler jeg, at du forbereder dig lidt på besøget, så du kan give dem en bedre idé om, hvad de vil se. Især hvis de aldrig har set sådanne væsener før.

Desuden vil en gennemgang af det dyreliv, som I vil se på udflugten, inden I tager af sted, også hjælpe jer med at lære dem bedre at kende og identificere dem på vandet, så I ikke bliver overrasket over de små børns spørgsmål!

På Tenerife er der en fastboende bestand af storhvaler og grindehvaler, men mange andre arter vandrer også til øen fra tid til anden. I indlægget Hvilke typer hvaler kan jeg se på Tenerife? kan du finde flere oplysninger om de havdyr, som du kan se på en bådtur rundt i øens farvande. Gå ikke glip af det!

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife

2. Udnyt udflugten til at oplyse dem om vigtigheden af at passe på havene

Du skal gøre børnene opmærksomme på økologien| ©Sigmund
Du skal gøre børnene opmærksomme på økologien| ©Sigmund

Hval- og delfinobservationskrydstogter på Tenerife er aktiviteter, der også har en meget interessant pædagogisk side for børn. Med denne type udflugt vil børnene opdage vigtigheden af at passe på havene, fordi de er hjemsted for mange arter, og fordi de producerer en stor del af den ilt, som vi mennesker indånder.

Det er altid en god idé at indgyde dem gode værdier fra en tidlig alder, og hvis det sker, mens de har det sjovt, er det kun endnu bedre! Da I desuden vil blive ledsaget af guider eller havbiologer på sejlturen, kan det være en god mulighed for at vække deres nysgerrighed om miljøet og få dem til at stille dem alle de spørgsmål, de måtte have.

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife

3. Bedre at sejle om morgenen

Se delfiner om morgenen| ©Danny UK
Se delfiner om morgenen| ©Danny UK

Børn vågner altid op fulde af energi om morgenen, så hvis du tænker på, hvornår det er bedst at tage på denne udflugt med dem, er mit råd at stå tidligt op og tage tidligt af sted. Børnene vil være mere vågne på udflugten og vil være mere opmærksomme på de havdyr, de ser langs ruten.

Hvis din ferie på Tenerife falder sammen med sommeren, skal du også huske på, at øen er ret varm på den tid af året, så hvis du har besluttet at tage på hvalsafari med børnene, anbefaler jeg, at I sejler tidligt ud, når det stadig er køligt. Så har I resten af dagen til at lave andre aktiviteter sammen!

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife

4. Beskyt dem mod sol og kulde på båden

Klæd børnene på til oplevelsen| ©Tim Trad
Klæd børnene på til oplevelsen| ©Tim Trad

Om sommeren skinner solen skarpt på øen, og temperaturen stiger ret højt, så varmen kan være kvælende på visse tidspunkter af dagen. Da denne aktivitet foregår helt udendørs i flere timer, anbefaler jeg hele familien at være godt forberedt og beskytte sig mod varmen ved at bære let tøj, en hat, solbriller og solcreme på huden.

Resten af året er temperaturerne normalt milde på Tenerife, men hvis udflugtsdagen er kølig eller regnfuld, er det bedst at give børnene noget vandtæt varmt tøj på.

I indlægget Bedste tidspunkt for hvalsafari på Tenerife fortæller jeg dig, hvordan vejret er på øen på de forskellige årstider, så du kan tage højde for det, når du planlægger din rejse og pakker dine børns kufferter.

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife

5. Tag snacks med i rygsækken... men pas på, at du ikke giver dem til hvalerne! men pas på, at du ikke giver dem til hvalerne!

Forbered mad til rejsen| ©Alexander Lyubavin
Forbered mad til rejsen| ©Alexander Lyubavin

I betragtning af det foregående punkt er det også vigtigt, at børnene er godt hydreret. Så glem ikke at have en flaske frisk vand med i rygsækken. Og da de kan blive sultne når som helst, er det altid en god idé at medbringe en snack, så de kan få stillet deres sult og blive distraheret et stykke tid på turen, så du undgår et raserianfald på båden.

Nogle af hvalsafari-krydstogterne på Tenerife inkluderer dog frokost under udflugten (sandwiches, sandwiches, sodavand, vand, snacks...), hvilket er fantastisk, fordi det giver dig mulighed for bedre at organisere børnenes måltider, og du behøver ikke at lede efter et ledigt bord på en restaurant i nærheden af havnen efter turen i sidste øjeblik.

På den anden side er børnene normalt meget generøse, når det gælder om at dele deres mad med dyrene, men på denne type udflugt er det ikke tilladt at kaste mad efter hvalerne fra båden.

Hvorfor ikke fodre hvalerne?

  • Først og fremmest fordi det er en alvorlig fare for børnene at komme tæt på siden af båden - de kan falde i vandet, så lad dem ikke slippe dem af syne et sekund!

  • For det andet fordi hvaler og delfiner ikke spiser børns yndlingssnacks (chokoladebarer, snacks, snackkager...), men hovedsageligt fisk og blæksprutter. De har ikke en sød tand!

  • Og sidst men ikke mindst, fordi de er vilde dyr, hvis adfærd er uforudsigelig. Under udflugten bør du ikke gøre noget for at forstyrre dem, men blot observere dem på afstand. På denne måde undgår du ubehagelige møder med disse havdyr.

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife

6. Gå på toilettet, før du starter udflugten

Besøg toiletterne først| ©Yena Kwon
Besøg toiletterne først| ©Yena Kwon

Børn bliver ofte overrasket af naturens kald på det mest uventede tidspunkt. Afhængigt af størrelsen og typen af den båd, som du skal ud at sejle på havet i, kan den have eller ikke have visse tjenester.

Hvis der ikke er toiletter om bord på båden, er det bedst at besøge toiletterne kort før du går om bord, så du ikke risikerer at have travlt under hele aktiviteten.

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife

7. Dette er en meget populær udflugt, så book den på forhånd, så de ikke sejler uden dig!

Gå ikke glip af hvalerne| ©Alberto Varela
Gå ikke glip af hvalerne| ©Alberto Varela

Mit råd er at reservere din plads på et hvalsafari på Tenerife online på forhånd. Det er meget populære aktiviteter på øen, så hvis du ikke ønsker at blive efterladt i havnen uden at gå om bord på den dag, du havde booket på din ferie for at gøre dette (især hvis det falder sammen med højsæsonen for turisme på Tenerife), er det bedst at være proaktiv og få dine billetter så hurtigt som muligt.

Børn elsker dyr, og det vil være et meget spændende eventyr, som de altid vil huske, så det ville være en stor skuffelse for dem, hvis billetterne var udsolgt, fordi de ventede til sidste øjeblik og ikke kunne tage med på udflugten, synes du ikke?

Hvis du køber dine billetter online for at se hvaler på et hvalsafari på Tenerife, kan du desuden sammenligne priser, tidsplaner, tilgængelighed, rute typer og varighed, hvilket vil gøre det nemmere for dig at vælge den tur, der passer bedst til din familie.

Hvilket krydstogt skal man vælge afhængigt af børnenes alder?

  • Hvis børnene er små: For at de ikke skal blive for trætte, kan du måske vælge en kort bådtur på ca. 2 timer i stedet for en længere tur, hvor du sejler til det sted, hvor du kan se hvalerne, så børnene kan blive forbløffet over dyrene.

  • Hvis børnene er ældre: De vil helt sikkert elske at tilbringe så meget tid som muligt på det åbne hav og sejle som rigtige sømænd. Jeg anbefaler en længere udflugt på ca. 3 timer med et snorkelstop for at overraske dem og en dukkert i vandet, en oplevelse, de ikke vil glemme!

Inden du køber dine billetter, anbefaler jeg, at du læser artiklen Hval- og delfinobservation på Tenerife, hvor du finder forslag, der vil hjælpe dig med at vælge den bedste udflugt for dig.

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife

8. Udnyt de nedsatte priser for børn på krydstogtbilletter

Barn om bord| ©alex yosifov
Barn om bord| ©alex yosifov

Når man rejser som familie, er prisen på udflugter en vigtig faktor i forbindelse med beregningen af budgettet for aktiviteter på rejsen. Når det gælder børnebilletter, er der som regel meget interessante nedsatte priser, og det kan du udnytte til at spare lidt penge.

Når du f.eks. bestiller dine billetter til et hvalsafari på Tenerife, kan du i Hellotickets vælge børnenes alder, så den reducerede pris, du skal betale for hver enkelt af dem, beregnes automatisk. Så nemt er det!

Jeg vil gerne se hvaler på Tenerife