7 Bedste Harry Potter butikker i London

Er du fan af Harry Potter-universet? Der er masser af butikker i London, hvor du kan købe en fin souvenir fra den unge troldmands saga.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

7 Bedste Harry Potter butikker i London

Harry Potter-memorabilia | Shayna Douglas

Efter en Harry Potter-tur i London er der ingen bedre måde at afslutte dette magiske eventyr på end ved at besøge Harry Potter-butikkerne i byen, hvor du kan købe den Harry Potter-souvenir, du har drømt om at føje til din samling - bemærk, at der er masser af dem!

1. Harry Potter Shop på Platform 9 3/4, Kings Cross Station Shop

Butik på Platform 9 3/4| ©Karen Roe
Butik på Platform 9 3/4| ©Karen Roe

Denne Harry Potter-butik i London har en fantastisk beliggenhed lige ved siden af den berømte Platform 9 3/4 på Kings Cross Station, så hvis du har glemt at pakke din tryllestav eller trylledrikbog, inden du tager Hogwarts-ekspressen, kan du altid smutte ind i Kings Cross-butikken for et hurtigt køb.

Ideen til at åbne en af Harry Potter-butikkerne i London ved siden af perron 9 og ¾ på Kings Cross Station blev født af det store antal besøgende, der kom her for at se en af de London-lokationer, der optræder i filmene.

Harry Potter-vognen tilhører butikken, og personalet organiserer køen, så man kan få taget et billede ved at skubbe den ind på perronen. De giver dig et Hogwarts-tørklæde på og kaster det op i luften for at give øjeblikket en følelse af virkelighed. Derefter kan du købe det professionelle fotografi.

Indretningen af Harry Potter-butikken i Kings Cross er inspireret af Ollivanders butik i romanerne. Indretningen er den bedste! Denne butik har en eksklusiv kollektion, som du ikke finder i nogen af de andre Harry Potter-butikker i London - så meget desto mere grund til at komme her!

 • Adresse: Euston Rd, London N1 9AL, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Circle, Northern, Piccadilly og Victoria lines.

Book en Harry Potter-tur i London

2. House of Minalima, et kunstgalleri med en tryllebutik

Indgangen til House of Minalima| ©Street Sensation!
Indgangen til House of Minalima| ©Street Sensation!

I Soho finder du en anden af de sejeste Harry Potter-butikker i London, nemlig House of Minalima. Det er et kunstgalleri med speciale i grafisk design, hvis hovedudstilling fokuserer på Hogwarts' magiske univers.

Kunstnerne Eduardo Lima og Miraphora Mira arbejdede på filmene i sagaen og var ansvarlige for designet af mange af de elementer, der optrådte på det store lærred, såsom "Weasley's Sorceries", omslagene til "Daily Prophet" eller chokoladefrøerne, blandt andre.

Jeg anbefaler, at du besøger House of Minalima på en hverdag for at se nærmere på den gratis Harry Potter-udstilling (den er som regel fyldt i weekenden) og derefter benytter besøget til at købe en unik souvenir designet af disse kunstnere om den unge troldmands magiske univers.

 • Adresse: 157 Wardour St, London W1F 8WQ, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Piccadilly Circus station, Bakerloo og Piccadilly linjerne.

Book en Harry Potter-bilrundtur

3. House of Spells, den specialiserede fantasy-souvenirbutik

Besøg i House of Spells i London| ©ChinaTown
Besøg i House of Spells i London| ©ChinaTown

I Soho kan du også besøge en anden af de mest fascinerende Harry Potter-butikker i London: House of Spells.

Indretningen og atmosfæren er meget lig de butikker, der optræder i troldmandens film, så når man træder ind, føles det, som om man er i en af butikkerne i den berømte Diagon Alley. Det er fantastisk!

Hvad angår de produkter, der sælges i House of Spells, kan du finde alle mulige ting relateret til Harry Potter-universet (tryllestave, magiske bøger, uniformer, figurer af figurerne, slik, legetøj og meget andet), men også om andre fantasy-sagaer som 'Game of Thrones', 'Frozen', 'Star Wars' eller 'The Lord of the Rings', blandt mange andre.

Hvis du elsker at samle på ting om dine yndlingsbøger og -film, bør du helt sikkert lægge vejen forbi House of Spells - du vil bruge timevis der! Du finder det kun et par minutters gang fra Leicester Square metrostation.

 • Adresse: 69-71 Charing Cross Rd, London WC2H 0NE, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Leicester Square station, Northern og Piccadilly linjerne.

Book en rundvisning på Harry Potters locations

4. Den officielle Harry Potter-butik i London, prikken over i'et på et besøg i Warner Bros Studios

Besøg i den officielle butik| ©LovindLondon
Besøg i den officielle butik| ©LovindLondon

En af de sjoveste oplevelser, man kan få i London som Potterhead, er en tur til Harry Potter Studios Park i udkanten af byen - det er fantastisk!

Under dit besøg i Warner Bros. studierne kan du kigge ind i flere forskellige butikker, hvor du kan købe souvenirs med relation til troldmandsverdenen:

 • The Studio Shop: hvor du blandt andet kan se personlige t-shirts, Hogwarts-tørklæder og -uniformer, kopier af tryllestave, Quidditch-flag eller krammedyr.
 • The Forbidden Forest Shop: Her kan du købe produkter med relation til dette mystiske sted på Hogwarts og de uhyggelige væsner, der bor der.
 • The Railway Shop: Her kan du købe magiske lækkerier som chokoladefrøer, lakridsstave og pebermyntetudser, som du kan spise på rejsen tilbage til London.

En tur i de officielle Harry Potter Studios Park-butikker er en del af oplevelsen i sig selv. De er smukt indrettede, og du kan finde en masse meget originale produkter, som du ikke finder i andre butikker.

For eksempel sælger den officielle Warner Bros Studios-butik ud over det typiske Harry Potter-merchandise også smukke kunstværker og eksklusive udgaver til de samlere, der leder efter en mere speciel og unik souvenir.

Efter min mening er det en fantastisk butik til at udvide din Harry Potter-samling og købe nogle gaver på grund af det store udvalg af varer, de har. Men for at få adgang til dette sted er det vigtigt at have en billet til Harry Potter Studios Park, og hvis du ikke planlægger din rejse i god tid, er det ikke let at købe dem, fordi efterspørgslen er meget stor, og billetterne ender med at flyve som Hedwig.

I indlægget Harry Potter Studios Park-billetter i London fortæller jeg dig, hvor og hvordan du kan købe billetter til parken, og hvis de stadig er udsolgt, forklarer jeg i indlægget Harry Potter-billetter til videresalg i London, hvad du kan gøre for at få officielle billetter til attraktionen med alle garantier.

 • Adresse: Studio Tour Dr, Leavesden, Watford WD25 7LR, Storbritannien.
 • Sådan kommer du derhen: Med tog, Watford Junction station.

Book billetter til Harry Potter Park

5. Harry Potter Primark i London

Harry Potter Primark i London| ©Francisca
Harry Potter Primark i London| ©Francisca

Selvom næsten alle Primark i verden har en lille afdeling dedikeret til Harry Potter-universet, er Oxford Street Primark blevet en af de mest uofficielle Harry Potter-butikker i verden.

I modsætning til virksomhedens andre indkøbscentre har Oxford Street Primark en kæmpe afdeling fyldt med produkter fra J.K. Rowlings romaner, og du kan finde næsten alt, hvad du kan komme i tanke om. Fra tøfler, krammedyr og rygsække til papirvarer, boligartikler og Hogwarts-inspireret tøj.

Primark er nok en af de billigste Harry Potter-souvenirbutikker i London. Ulempen er, at da Primark ikke er en officiel leverandør, er nogle af produkternes design lidt grove i kanten, men hvem bekymrer sig om det, når man kan få en sej Gryffindor-pyjamas med hjem for så få penge?

 • Adresse: 14-28 Oxford St, London W1D 1AU, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Tottenham Court Road station, Central og Northern Lines

Book en Harry Potter-tur i London

6. Hamleys legetøjsbutik

Hamleys, Londons berømte legetøjsbutik| ©Sheep purple
Hamleys, Londons berømte legetøjsbutik| ©Sheep purple

Denne legetøjsbutik på Regent's Street er en institution i byen, da den er en af de ældste legetøjsbutikker i byen med hele 250 års historie. Hamleys er en butik i flere etager, hvor du kan beundre tusindvis af stykker legetøj og et eksklusivt område dedikeret til Harry Potter-sagaen, og du vil elske den så meget, at du ikke vil forlade den!

Jeg anbefaler, at du går en tur rundt i hele butikken, da der er nogle meget interessante ting, men især afdelingen dedikeret til den unge troldmand, da der er masser af ting udstillet på hylderne, som vil friste dig.

Fra hovedpersonens briller og tryllestav, den gyldne slyngel, Tom Riddles dagbog og Marauder-kortet til brætspil, krus, krammedyr og nøgleringe inspireret af Hogwarts.

Uanset om det er fordi, det er en af de ældste legetøjsbutikker i byen, eller fordi du er en stor fan af Harry Potter-sagaen, er Hamleys altid et besøg værd. Især hvis du rejser til London med din familie, fordi de små vil have det sjovt i sådan en stor legetøjsbutik og vil have det sjovt!

 • Adresse: 188-196 Regent St., London W1B 5BT, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Piccadilly Circus station, Bakerloo og Piccadilly linjerne.

7. Lego legetøjsbutik

Harry Potter-ur i Lego-butikken| ©Ayleen Dority
Harry Potter-ur i Lego-butikken| ©Ayleen Dority

Lego-butikken på Leicester Square, verdens største, er et must på listen over Harry Potter-butikker i London!

Bare det at beundre Lego-konstruktionerne i butikken er et besøg værd, men de har også en stor afdeling dedikeret til det magiske univers skabt af forfatteren J.K. Rowling med brandets eget præg.

Ud over at kunne købe Hogwarts Slot og Hogwarts Express, Hagrids hytte, Diagon Alley og Astronomy Tower blandt andet legetøj fra Harry Potter-kollektionen, kan du også se kopier af nogle af Londons mest ikoniske turistattraktioner som den typiske røde telefonboks, Big Ben og en tube-vogn.

Det bliver svært kun at få ét stykke legetøj herfra, for de er alle ret seje!

 • Adresse: 3 Swiss Ct, London W1D 6AP, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Leicester Square station, Northern og Piccadilly linjerne.

Book en Harry Potter-tur i London