Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

7 Bedste Harry Potter butikker i London

Er du en fan af Harry Potter-universet? Der er masser af butikker i London, hvor du kan købe en fin souvenir fra den unge troldmands saga.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

7 Bedste Harry Potter butikker i London

Harry Potter-memorabilia | Shayna Douglas

Når du har taget en af de bedste Harry Potter-ture i London, er der ingen bedre måde at afslutte dette magiske eventyr på end ved at besøge Harry Potter-butikkerne i byen, hvor du kan købe den Harry Potter-souvenir, du har drømt om at føje til din samling - der er masser af dem!

1. Harry Potter Shop på Platform 9 3/4, butikken på Kings Cross Station

Platform 9 3/4 Shop| ©Karen Roe
Platform 9 3/4 Shop| ©Karen Roe

Denne Harry Potter-butik i London har en fantastisk beliggenhed ved siden af den berømte Platform 9 3/4 på Kings Cross Station, så hvis du har glemt at pakke din tryllestav eller din bog om trylledrikke, kan du altid kigge forbi Kings Cross-butikken, inden du tager Hogwarts Expressen, for at gøre et hurtigt køb.

Idéen om at åbne en af Harry Potter-butikkerne i London ved siden af perron 9 og ¾ på Kings Cross-stationen opstod på grund af det store antal besøgende, der kom hertil for at se en af de steder i London, der er med i filmene.

Harry Potter-vognen tilhører butikken, og personalet organiserer køen, så du kan få taget et billede af den ved at skubbe den ind på perronen. De giver dig et Hogwarts-tørklæde på og kaster det op i luften for at give øjeblikket en følelse af virkelighed. Du kan derefter købe det professionelle fotografi.

Indretningen af Harry Potter-butikken i Kings Cross er inspireret af Ollivanders butik i romanerne - indretningen er den bedste! Denne butik har en eksklusiv kollektion, som er skabt til den, og som du ikke finder i nogen af de andre Harry Potter-butikker i London - så meget desto mere grund til at komme her!

 • Adresse: Euston Rd, London N1 9AL, Storbritannien
 • Hvordan man kommer dertil: Med metroen, Circle, Northern, Piccadilly og Victoria-linjerne.

Book en Harry Potter-tur i London

2. House of Minalima, et kunstgalleri med en magisk butik

Indgang Huset Minalima| ©Street Sensation!
Indgang Huset Minalima| ©Street Sensation!

I Soho finder du en anden af de fedeste Harry Potter-butikker i London, nemlig House of Minalima. Det er et kunstgalleri med speciale i grafisk design, hvis hovedudstilling fokuserer på Hogwarts' magiske univers.

Kunstnerne Eduardo Lima og Miraphora Mira arbejdede på filmene i sagaen og var ansvarlige for designet af mange af de elementer, der blev vist på det store lærred, såsom "Weasleys trolddom", forsiderne på "Daily Prophet" eller chokoladefrøerne, blandt andre.

Jeg anbefaler, at du besøger House of Minalima på en hverdag for at se nærmere på den gratis Harry Potter-udstilling (der er normalt fyldt op i weekenden) og derefter benytte dig af besøget til at købe en unik souvenir designet af disse kunstnere om den unge troldmands magiske univers.

 • Adresse: 157 Wardour St, London W1F 8WQ, Storbritannien
 • Hvordan man kommer dertil: Med metroen, Piccadilly Circus station, Bakerloo og Piccadilly linjerne.

Book en Harry Potter-tur i London

3. House of Spells, specialbutikken for fantasy-souvenirs

Besøg i House of Spells i London| ©ChinaTown
Besøg i House of Spells i London| ©ChinaTown

I Soho kan du også besøge en anden af de mest fascinerende Harry Potter-butikker i London: Huset med trylleformularer.

Indretningen og atmosfæren er meget i overensstemmelse med de butikker, der optræder i troldmandsfilmene, så når man går ind i butikken, føles det som om man er i en af butikkerne i den berømte Diagon Alley. Det er fantastisk!

Hvad angår de produkter, der sælges i House of Spells, kan du finde alle mulige ting med relation til Harry Potter-universet (tryllestave, magiske bøger, uniformer, figurer af figurerne, slik, legetøj og meget andet), men også om andre fantasysagaer som "Game of Thrones", "Frozen", "Star Wars" eller "Ringenes Herre" og mange andre.

Hvis du elsker at samle på ting om dine yndlingsbøger og -film, bør du helt sikkert kigge forbi House of Spells - du vil bruge timevis på det ene og det andet! Det ligger kun få minutters gang fra metrostationen Leicester Square.

 • Adresse: 69-71 Charing Cross Rd, London WC2H 0NE, Storbritannien
 • Hvordan man kommer dertil: Med metroen, Leicester Square station, Northern og Piccadilly linjerne.

Book en Harry Potter-tur i London

4. Den officielle Harry Potter-butik i London, prikken over i'et på et besøg i Warner Bros Studios

Besøg i den officielle butik| ©LovindLondon
Besøg i den officielle butik| ©LovindLondon

En af de sjoveste oplevelser, du kan få i London som Potterhead, er en tur til Harry Potter Studios Park i udkanten af byen - det er fantastisk!

Under dit besøg i Warner Bros. Studios kan du besøge flere forskellige butikker, hvor du kan købe nogle souvenirs fra troldmandsverdenen:

 • Studio Shop: Her kan du bl.a. se personlige t-shirts, Hogwarts-tørklæder og uniformer, troldestav-replikker, Quidditch-flag og nusseklude.
 • Butikken Den Forbudte Skov: Her kan du købe produkter med relation til dette mystiske sted i Hogwarts og de uhyggelige væsner, der boede der.
 • Jernbaneshoppen: Her kan du købe nogle magiske godbidder som chokoladefrøer, lakridsstave og pebermyntepadder til at spise på rejsen tilbage til London.

En tur i de officielle butikker i Harry Potter Studios Park er en del af oplevelsen i sig selv. De er smukt indrettet, og du finder masser af originale produkter, som du ikke finder i andre butikker.

For eksempel sælger den officielle Warner Bros. Studios-butik ud over de typiske Harry Potter-varer også smukke kunstværker og eksklusive udgaver til samlere, der er på udkig efter en mere speciel og unik souvenir.

Efter min mening er det en fantastisk butik, hvor du kan udvide din Harry Potter-samling og købe nogle gaver i betragtning af det store udvalg af ting, der tilbydes. En billet til Harry Potter Studios Park er dog nødvendig for at få adgang til dette sted, og hvis du ikke planlægger din udflugt i god tid, er det ikke let at få billetterne, da efterspørgslen er meget stor, og billetterne flyver som Hedwig.

I indlægget Harry Potter Studios Park billetter i London fortæller jeg dig hvor og hvordan du kan købe billetter til parken, og om de stadig er udsolgt, i indlægget Harry Potter billetter videresalg i London forklarer jeg, hvad du kan gøre for at få officielle billetter til forlystelsen med alle garantier.

 • Adresse: Studio Tour Dr, Leavesden, Watford WD25 7LR, UK.
 • Hvordan man kommer dertil: Med tog, Watford Junction station.

Book din billet til Harry Potter Warner Studios

5. Harry Potter Primark i London

Harry Potters Primark i London| ©Francisca
Harry Potters Primark i London| ©Francisca

Selv om næsten alle Primark-butikker i verden har en lille afdeling dedikeret til Harry Potter-universet, er den på Oxford Street blevet en af verdens uofficielle Harry Potter-butikker.

I modsætning til virksomhedens andre indkøbscentre har Oxford Street Primark en stor afdeling fyldt med produkter fra J.K. Rowlings romaner, og du kan finde næsten alt, hvad du kan komme i tanke om. Fra tøfler, tøjdyr og rygsække til papirvarer, boligudstyr og Hogwarts-inspireret tøj.

Primark er nok en af de Harry Potter-butikker i London, hvor du kan købe souvenirs til meget billige priser. På den anden side er nogle af produktdesignene lidt grove i kanten, da de ikke er en officiel leverandør, men hvem bekymrer sig om det, når du kan tage den seje Gryffindor-pyjamas med hjem for så få penge?

 • Adresse: 14-28 Oxford St, London W1D 1AU, Storbritannien
 • Hvordan man kommer dertil: Med metroen, Tottenham Court Road station, Central og Northern Lines

Book en Harry Potter-tur i London

6. Hamleys legetøjsbutik

Hamleys, Londons berømte legetøjsforretning| ©Sheep purple
Hamleys, Londons berømte legetøjsforretning| ©Sheep purple

Denne legetøjsbutik på Regent's Street er en institution i byen, da den er en af de ældste legetøjsbutikker i byen med mere end 250 års historie. En butik med flere etager, hvor du kan beundre tusindvis af legetøj og et eksklusivt område dedikeret til Harry Potter-sagaen - du vil elske Hamleys så meget, at du ikke vil forlade stedet!

Jeg anbefaler, at du går en tur rundt i hele legetøjsbutikken, da der er nogle meget nysgerrige ting, men især i afdelingen for den unge troldmand, da der er mange ting på hylderne, som vil friste dig.

Fra hovedpersonens briller og tryllestav, den gyldne snor, Tom Riddles dagbog og Marauderkortet til Hogwarts-inspirerede brætspil, krus, nusseklude og nøgleringe.

Uanset om det er fordi det er en af de ældste legetøjsbutikker i byen, eller fordi du er stor fan af Harry Potter-sagaen, er Hamleys altid et besøg værd. Især hvis du rejser til London som familie, fordi de små vil have det sjovt i en så stor legetøjsbutik, og de vil have det sjovt!

 • Adresse: 188-196 Regent St., London W1B 5BT, Storbritannien
 • Hvordan man kommer dertil: Med metroen, Piccadilly Circus station, Bakerloo og Piccadilly linjerne.

Book en Harry Potter-tur i London

7. Lego-legetøjsbutikken

Harry Potter-ur i Lego-butik| ©Ayleen Dority
Harry Potter-ur i Lego-butik| ©Ayleen Dority

Lego-butikken på Leicester Square, den største i verden, er et must på listen over Harry Potter-butikker i London!

Bare det at beundre Lego-konstruktionerne i butikken er et besøg værd, men de har også en stor afdeling dedikeret til det magiske univers skabt af forfatteren J.K. Rowling med mærkets eget præg.

Ud over at kunne købe Hogwarts Slot og Hogwarts Express, Hagrids hytte, Diagon Alley og Astronomitårnet blandt andet legetøj fra Harry Potter-samlingen kan du også se kopier af nogle af Londons mest ikoniske turistattraktioner som f.eks. den typiske røde telefonboks, Big Ben og en metrovogn.

Du vil få svært ved at tage kun ét stykke legetøj med dig herfra, for de er alle sammen ret seje!

 • Adresse: 3 Swiss Ct, London W1D 6AP, Storbritannien
 • Hvordan man kommer dertil: Med metroen, Leicester Square station, Northern og Piccadilly linjerne.

Book en Harry Potter-tur i London