10 hemmelige steder i London

Vil du gerne lære nogle af Londons hemmelige steder at kende, som ofte bliver overset af de fleste turister? Gør dit kamera klar, for de vil ikke efterlade dig ligeglad!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

10 hemmelige steder i London

Skyskraberen The Shard, London | ©Dimitry Anikin

Hvis du efter at have set de mest emblematiske monumenter i den britiske hovedstad har lyst til at opdage originale steder, der normalt ikke optræder i byens rejseguider, er du kommet til det rette sted, for i dette indlæg finder du 10 hemmelige steder i London med en masse charme, der vil overraske dig.

1. Lille Venedig

Forår i Lille Venedig| ©Matthias v.d. Elbe
Forår i Lille Venedig| ©Matthias v.d. Elbe

Little Venice er et af de hemmelige steder i London, som du ikke må gå glip af på din ferie. Stedet ligger i bydelen Maida Vale, tæt på Camden i Regent's Park, og er en lidet kendt oase af ro, hvor du kan tilbringe lidt tid (især om foråret i London og om sommeren i London) væk fra byens stress og jag, når du har lyst til at koble af.

Little Venice ligger i smukke naturlige omgivelser med brostensbelagte gader med træer og masser af hytter i georgiansk stil ved kanalens bredder. Det har altid været et meget bohemeagtigt sted, hvor kunstnere flygtede hen for at få inspiration.

Den bedste måde at nyde kanalerne i denne hemmelige perle i London på er til fods. Ved krydset mellem Regent's Canal og Grand Union Canal er der en lille anløbsbro med farverige, usædvanligt udseende både, nogle med caféer, hvor man kan nyde den afslappede atmosfære, og andre, hvor de lokale bor. Du kan tage nogle fantastiske billeder undervejs.

 • Adresse: Maida Ave, London W2 1ST, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Paddington Station (Bakerloo, Circle, District og Hammersmith & City lines) og Warwick Avenue Station (Bakerloo line).

Book en hemmelig rundtur i det centrale London

2. Camden Passage

Gåtur gennem Camden Passage| ©Edward
Gåtur gennem Camden Passage| ©Edward

Et andet af Londons hemmelige steder, du skal besøge under dit ophold, er Camden Passage i bydelen Islington. Denne gågade fra det 18. århundrede er hjemsted for masser af charmerende antikvitetsbutikker og caféer, hvor jeg anbefaler, at du kigger forbi enten for at købe en særlig souvenir eller bare for at slappe af med en kop te på sådan et malerisk sted.

Men hvis du elsker gademarkeder, skal du tage til Camden Passage om onsdagen eller lørdagen, da der siden 1960 har været et marked her kendt som The Camden Passage Antiques Market. Her kan du finde alle slags pyntegenstande, smykker, bøger, tøj og vintagemøbler.

Camden Passage er en gade, der sjældent besøges af turister, så hvis du leder efter noget originalt at lave i London, skal du ikke tøve med at besøge den, for du vil få en fantastisk tid på et sted, hvor tiden synes at have stået stille.

 • Adresse: 1 Camden Psge, London N1 8EA
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Angel station, Northern line.

Book en privat rundtur i London

3. Leadenhall Marked

Leadenhall Marked| ©Simon Rae
Leadenhall Marked| ©Simon Rae

Ikke langt fra Tower of London ligger Leadenhall Market, endnu et af Londons hemmelige steder, som du vil kende, hvis du er fan af Harry Potter-sagaen, men hvis du ikke er, er det måske ikke på din radar endnu, og det er et smukt sted, du helt sikkert bør tjekke ud under din rejse.

Det er et af de ældste markeder i den britiske hovedstad, og det kan dateres tilbage til det 14. århundrede. Det blev fuldstændig ødelagt af den store brand i 1666, og et nyt blev bygget og dets udseende redesignet i det 19. århundrede for at give anledning til dette smukke marked i victoriansk stil med sin stål- og glasstruktur, som du kan besøge i dag.

Faktisk har det været kulisse for adskillige film som "Lara Croft: Tomb Raider", "The Imaginarium of Doctor Parnassus" og "Harry Potter and the Philosopher's Stone".

Hvis du slentrer rundt i City of London, vil jeg anbefale dig at tage til Leadenhall Market. Der er masser af butikker, hvor du kan købe souvenirs, og restauranter, hvor du kan tage en pause og nyde atmosfæren.

 • Adresse: Gracechurch Street, London, EC3V 1LT
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Bank station, Central, Northern og Waterloo & City Line.

Book en madtur i London

4. Lewisham mikrobibliotek

Besøg på Lewisham Micro Library| ©Seb Handley.
Besøg på Lewisham Micro Library| ©Seb Handley.

Siden alle har fået en mobiltelefon i hånden, er telefonbokse på gaden et levn fra fortiden, selvom de i byer som London har status som kulturelle ikoner på linje med Big Ben eller Tower Bridge.

For at forhindre, at de forfalder, er mange af disse røde båse blevet omdannet til hjertestartere, reklamepaneler og endda kiosker. Men der er især én i det sydøstlige London, som er blevet omdannet til byens mindste bibliotek.

Det hedder Lewisham Micro Library og ligger i krydset mellem Tyrwhitt Road og Lewisham Way. Det voksede ud af et initiativ til bogudveksling mellem naboer, og i dag er der endda en bogklub (The Phone Box Book Club) i en nærliggende pub.

Hvis du er på udkig efter en original fototur i den britiske hovedstad, må du ikke glemme at tilføje dette hemmelige sted i London til listen.

 • Adresse: Lewisham Way, London SE8 4DL, Storbritannien.
 • Sådan kommer du derhen: Med tog, Brockley station.

5. Kyoto Have

I Kyoto-haven| ©Daniel Cupples
I Kyoto-haven| ©Daniel Cupples

Foran de mest berømte parker i den britiske hovedstad som Hyde Park, Regent's Park eller St. James's Park, er der nogle hemmelige steder i London, som undslipper turisternes øjne, hvor der er ægte skatte at opdage.

Det er tilfældet med Holland Park, som ligger meget tæt på Kensington Palace, og som nok er en af de mest ukendte, men også en af de smukkeste på grund af dens originale landskabspleje. Indenfor er der en smuk have i japansk stil, som vil vække alle dine sanser: Kyoto Garden.

Den blev designet i det 20. århundrede af japanske landskabsarkitekter til 100-års jubilæet for Japan Society of the United Kingdom, og når du går gennem dens vegetation, vil du føle det, som om du er blevet teleporteret til Japan med denne fantastiske kombination af vand, stenlanterner og forskellige planter og blomster.

Jeg anbefaler at besøge Kyoto Garden om efteråret i London, når den er smukkest med den eksplosion af farver, som naturen oplever på denne årstid.

 • Adresse: Holland Park Ave, London W11 4UA, Storbritannien.
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Holland Park station, Central line.

Book en hemmelig rundtur i det centrale London

6. Neasden-templet

Neasden-templets ydre| ©Commons
Neasden-templets ydre| ©Commons

Hvis tanken om at opleve andre kulturer uden at forlade London tiltaler dig, er et andet af Londons hemmelige steder at besøge Neasden Temple, Storbritanniens første hindutempel.

Det ligger i det nordvestlige London, tæt på Wembley Stadium, og ud over sin store størrelse er det kendt for at være bygget med traditionelle teknikker og materialer, som de ville være blevet brugt i Indien.

Neasden Temple er opdelt i flere områder, som du kan besøge: helligdommen, kulturcentret og den permanente udstilling om hinduisme. Sidstnævnte koster et gebyr, men der er gratis adgang til resten af helligdommen.

Hvis du vil besøge den, vil jeg råde dig til at gå tidligt om morgenen, da der er en religiøs tjeneste ved middagstid. Den er åben dagligt fra kl. 9 til 18.

 • Adresse: Pramukh Swami Rd, Neasden, London NW10 8HW, UK
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Neasden station, Jubilee line.

7. Neal's Yard

Mure i Neal's Yard| ©Elisa.rolle
Mure i Neal's Yard| ©Elisa.rolle

Tæt på Covent Garden Square ligger Neal's Yard, et af Londons mest fotogene og charmerende hemmelige steder, dekoreret med mange blomster og planter og farverigt malede facader på bygninger og butikker.

Det er et velkendt område blandt londonere, men ikke så meget blandt turister, så det er et must at besøge, hvis du vil opdage den side af byen, der ikke vises i de typiske rejseguider, og du får nogle fantastiske billeder til din Instagram!

Neal's Yard er fuld af caféer og butikker, der specialiserer sig i sund mad og naturlig kosmetik. Et meget originalt sted at tage en kaffepause eller forkæle sig selv med en særlig souvenir.

 • Adresse: Neal's Yard
 • Sådan kommer du derhen: Med undergrundsbanen, Covent Garden station, Piccadilly line.

Book en hemmelig rundtur i det centrale London

8. St. Dunstan's Kirke

Det udvendige af St. Dunstan's Church| ©Elisa.rolle
Det udvendige af St. Dunstan's Church| ©Elisa.rolle

Dunstan 's Church ligger halvvejs mellem London Bridge og Tower of London og er et af Londons mest charmerende hemmelige steder, du kan opdage på din ferie.

Med over 900 års historie blev kirken bygget i Saxon-tiden og har lidt under mange omskiftelser i løbet af sin historie. Den store brand i 1666 ødelagde den, og den blev genopbygget adskillige gange, indtil nazisternes bombardementer ødelagde den næsten fuldstændigt, og den anglikanske kirke besluttede ikke at restaurere den og efterlod den i en ruinagtig tilstand.

I 1960'erne blev det besluttet at omdanne resterne af St Dunstan's Church til en offentlig have, hvor man kan tage nogle smukke fotografier.

 • Adresse: St Dunstan's Hill, London EC3R 5DD, UK
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Tower Hill eller Monument stationer, Circle og District Line.

9. Skibet

The Shard ved solnedgang| ©Fred Moon
The Shard ved solnedgang| ©Fred Moon

Selvom udsigten fra London Eye nok er den mest populære i byen, er den mest imponerende udsigt faktisk fra The Shard, en skyskraber, der ofte går ubemærket hen blandt turisterne, og hvis observatorium, The View, næsten er et af de hemmelige steder i London, der fascinerer os så meget.

Men hvad er det, der gør billetter til The Shard til sådan et trækplaster for besøgende i London? Først og fremmest at det er den højeste bygning i Storbritannien, og at dens silhuet har forvandlet Londons skyline, for ikke at glemme at man fra observationsdækket kan nyde en betagende 360º panoramaudsigt over byens centrum.

Derfra har man mulighed for at se flere af Londons attraktioner som Tower Bridge, Shakespeare's Globe Theatre, Big Ben og Palace of Westminster, Tower of London eller London Eye, blandt mange andre.

 • Adresse: 32 London Bridge St, London SE1 9SG, Storbritannien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, London Bridge station, Northern og Jubilee lines.

Bestil billetter til The Shard

10. Sherlock Holmes London-tur

Besøg på Sherlock Holmes Pub| ©Vazbo
Besøg på Sherlock Holmes Pub| ©Vazbo

En anden måde at lære nogle af Londons hemmelige steder at kende på er en Sherlock Holmes-tur, der tager dig i fodsporene på den populære detektiv, hvis historie er knyttet til den britiske hovedstad!

Denne tur kan gøres på egen hånd eller ved at deltage i en guidet tur gennem Londons gader, der viser dig de steder, der inspirerede forfatteren Arthur Conan Doyle, de steder, der optræder i romanerne, og nogle steder, der optræder i de forskellige film- og tv-filmatiseringer.

Jeg anbefaler den sidste mulighed, den guidede tur, for hvis du går med en lokal guide, vil du altid have en bedre kontekst for det, du ser, og de vil også fortælle dig en masse interessante fakta om karakteren og forfatteren, som du måske ikke kender.

Ah! Og glem ikke at besøge Sherlock Holmes Pub, et vigtigt sted på din rute om detektiven, hvis du er en elsker af Arthur Conan Doyles bøger.

 • Adresse: Sherlock Holmes Pub. 10 Northumberland St, London WC2N 5DB, UK.
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, Charing Cross station, Bakerloo og Northern lines.

Book en hemmelig rundtur i det centrale London