London om sommeren

Hvis du planlægger en sommerrejse til London, kan du tjekke disse 10 ting, du kan gøre på ferien for at få en god oplevelse!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

London om sommeren

Udsigt til London Eye | ©Nikita Khandelwal

I en by som London om sommeren er der masser af gode ting at lave ud over de typiske turistattraktioner i byen.

Udflugter, musik, friluftsbiograf, dans, bådture... og dette er blot en lille smagsprøve på, hvad du kan lave i London, resten vil jeg fortælle dig om nedenfor!

1. Rundvisning i det centrale London med en guidet tur

Big Ben i London| ©Oleg Magni
Big Ben i London| ©Oleg Magni

Hvis du er en af de rejsende, der elsker at fortabe dig i byens gader og udforske den tomme for tomme, så kan jeg anbefale dig at tage en guidet tur gennem centrum for at opdage alle de kroge og hemmeligheder, der er gemt i hjertet af denne smukke by.

Under turen vil du blive ledsaget af en guide, som vil fortælle dig en masse historier og anekdoter om byen, som du måske ikke kender, og du kan vælge mellem en gå-, bus- eller cykeltur (denne mulighed er altid sjovere!) for at udforske Londons centrum og se monumenter som:

 • St. Paul's Cathedral
 • The Tower of London
 • Big Ben og Palace of Westminster
 • Westminster Abbey
 • Buckingham Palace
 • St. James's Park 5 Trafalgar Square St. James's Park
 • Trafalgar Square
 • Covent Garden
 • Tower Bridge
 • Og mange flere...

Ved slutningen af den guidede tur i det centrale London vil du have lært en masse nye ting, taget en masse billeder til dine sociale medier og frem for alt vil du have haft en god oplevelse.

Book en hemmelig rundvisning i det centrale London

2. Sejl på Themsen på et middagskrydstogt

Nyd middagen på et krydstogt på Themsen| ©viator.com
Nyd middagen på et krydstogt på Themsen| ©viator.com

Londons sommernætter er vidunderlige. Hvis du vil have en romantisk og anderledes aften under dit ophold, kan jeg anbefale at tage til flodbredden for at nyde et krydstogt på Themsen.

Det vil være et af de smukkeste minder fra din rejse! En lejlighed til at gå ud til middag i lidt mere finere omgivelser, f.eks. i en elegant båd, for at fejre noget særligt.

Når du sejler langs Themsen, kan du desuden se solnedgangen fra dækket og se byens farvede lys langsomt tændes, mens du nipper til et glas champagne.

Monumenterne langs flodlejet skinner på en særlig måde og ser endnu mere spektakulære ud, end de gør om dagen - det er et magisk øjeblik! Og du skal ikke bekymre dig om, hvor meget et krydstogt på Themsen koster, for mange af dem er overkommelige.

Bestil en krydstogt på Themsen

3. Oplev Buckingham Palace indefra

I spisesalen på Buckingham Palace| ©Neil Thompson
I spisesalen på Buckingham Palace| ©Neil Thompson

De fleste rejsende, der besøger London, har som regel et billede med Buckingham Palace's facade og dronningens garde i baggrunden som souvenir, men hver sommer, når paladsets porte åbnes for offentligheden, kan nogle få heldige få gå igennem dem og se det indre, når dronning Elizabeth II er taget på ferie.

Om sommeren kan du kun se Buckingham Palace indenfor i nogle få uger om året (mellem slutningen af juli og begyndelsen af september), så efterspørgslen er ekstremt høj, og billetterne bliver hurtigt udsolgt, da der er så få muligheder.

Hvis du gerne vil gå rundt i Buckingham Palace og ikke vil gå glip af det, så er mit råd at bestille billetterne online i god tid for at få dem.

Hvad vil du se?

Under rundvisningen vil du ikke se den kongelige families private gemakker, men du vil se "State Rooms", de rum, hvor dronningen modtager sine gæster ved officielle begivenheder, og hvor hun holder sine offentlige audienser, og det er helt fantastisk!

Jeg foreslår, at du sætter en dag af din sommerferie i London af til at gøre noget typisk "britisk" som at besøge Buckingham Palace, se vagtskiftet og drikke afternoon tea. I indlægget Sådan ser du vagtskiftet og Buckingham Palace fortæller jeg dig alt om denne oplevelse i detaljer.

4. Nyd den bedste udendørs biograf

I Luna Drive-in Vinterbiografen| ©The Luna Cinema
I Luna Drive-in Vinterbiografen| ©The Luna Cinema

Når vejret er godt, udnytter Londonerne hvert øjeblik til at have det sjovt ved udendørs aktiviteter. Og sommeraftener er perfekte til at se en film under stjernerne og spise popcorn, synes du ikke også?

 • Luna Cinema (juli og august): Afholder biografsessioner forskellige steder i London og viser film for enhver smag: romantiske komedier, musicals, blokbusters og meget mere.
 • Film4 Summer på Somerset House (august): Det indre torv i Somerset House bliver til en "open-air-biograf", hvor der vises premierefilm og klassikere - nogle gange er der særlige gæster til visningerne!
 • Mere London Free Festival (september): I det udendørs amfiteater The Scoop ved siden af Tower Bridge kan du gratis se de bedste klassikere og blockbusters fra biografen.

5. Se sommersolhverv ved Stonehenge

Nyd solhverv| ©Stonehenge Stone Circle
Nyd solhverv| ©Stonehenge Stone Circle

Få mest muligt ud af din ferie i London ved at tage en tur til udkanten af byen for at se fantastiske steder som Stonehenge, Europas mest berømte forhistoriske monument.

Denne tid af året er det perfekte tidspunkt at besøge Stonehenge, da det i forbindelse med sommersolhverv besøges af grupper af druider, sammen med et unikt publikum, for at udføre magiske ritualer, der fejrer foreningen af Jorden og Solen. Det er en meget mærkelig begivenhed!

Selv om du kan besøge denne megalit på egen hånd, er det i betragtning af hvor svært det er at komme dertil med offentlig transport, og hvor langt der er fra London (130 km), den løsning, jeg anbefaler mest, at du tager en organiseret guidet bustur til Stonehenge.

Men sørg for at bestille dine billetter online og så langt i forvejen som muligt for at sikre dig en plads, da de ved særlige lejligheder som sommersolhverv bliver udsolgt meget hurtigt. I indlægget Udflugter til Stonehenge fra London fortæller jeg dig mere detaljeret om dette spændende eventyr.

Bestil en tur til Stonehenge

6. Se solnedgangen på en tagterrasse i London

På Culpeper's Roftop| ©Kate C
På Culpeper's Roftop| ©Kate C

Efter en intens dag med sightseeing, gåture og sightseeing har du brug for en pause, og om sommeren er det ekstremt vigtigt, når det er varmt.

Londons hustage er små oaser højt oppe over byen, hvor du kan undslippe travlheden i Londons gader og tage et pusterum og en forfriskende drink, mens du ser solnedgangen og den britiske hovedstads skyline i horisonten. Det lyder som en god plan, ikke sandt?

Mange af byens rooftops er kun åbne i sommersæsonen, så før du tager til et af dem, anbefaler jeg, at du tjekker deres hjemmesider for at sikre dig, at de ikke er lukkede.

Nogle af de fedeste tagterrasser i London er:

 • The Culpeper (Whitechapel): 40 Commercial St, London E1 6LP, UK
 • The Vista Bar (Trafalgar Square): 2 Spring Gardens Trafalgar Square London SW1A 2T
 • Golden Bee (Shoreditch): Singer St, London EC1V 9DD, UK
 • Aviary (Shoreditch): 22-25 Finsbury Square, London, EC2A 1DX

7. Oplev magien ved West End-musicals

Tina Tuner-musical i West End| ©Broadway
Tina Tuner-musical i West End| ©Broadway

Ud over biografen er West End-musicals et af de andre shows, du kan nyde i London om sommeren.

Du er måske ikke så vild med teater, men jeg kan forsikre dig om, at den imponerende iscenesættelse og de livlige musikalske numre vil få dig til at fordybe dig i et par timer i en fantastisk fantasiverden.

At opleve magien i Londons West End-musicals er helt sikkert en af de oplevelser, du skal have under dit ophold i London. Især hvis du rejser med din familie, vil børnene have det sjovt med al musikken, farverne og lyset på scenen!

Hvis du planlægger at tage en musical med i dine planer for London, vil jeg råde dig til at købe dine billetter online og så langt i forvejen som muligt, inden du rejser, da der er forestillinger med meget stor efterspørgsel, og West End teatrene har en tendens til at blive fyldt meget hurtigt op, og kasserne hænger "udsolgt"-skiltet op med det samme.

Køb billetter til musicals i London

8. Tag en picnic i St. James's Park

Picnic i St James's Park| ©Wellington Roger
Picnic i St James's Park| ©Wellington Roger

Centralt, hyggeligt og intimt. Det er de adjektiver, der bedst beskriver James's Park, den ældste af byens kongelige parker, som ligger meget tæt på Buckingham Palace.

Det er et vidunderligt sted at holde en picnic på en solskinsdag i London, fordi vegetationen er meget velholdt, og udsigten ved den kunstige sø er smuk. Det er heller ikke en af hovedstadens mest populære parker, så der er normalt ikke store, travle menneskemængder, der afbryder James's Park's landlige atmosfære.

Du kan ligge på det bløde græs og lytte til fuglene, der synger, eller læse en bog, mens du nyder solen. Og hvis du rejser til London som familie, vil børnene elske at have lidt fritid til at lege, løbe og hoppe.

9. Få dine støvler på til Taste Of London madfestival

På madfestivalen Taste of London| ©Gary Bembridge
På madfestivalen Taste of London| ©Gary Bembridge

I juni måned er Regent's Park vært for Taste Of London Festival, som samler byens mest prestigefyldte kokke for at overraske madelskere med deres kulinariske tilbud.

Arrangementet er ikke gratis, men det er det værd at betale entréen, da det giver dig mulighed for at smage mange af de retter, der tilbydes i de madboder, der er samlet der, og som tilhører meget berømte restauranter som "Burger&Lobster", "Bao", "Lina Stores" eller "Sagardi", blandt mange andre. Derudover kan du se, hvordan de tilbereder maden, deltage i workshops, vinsmagninger og endda købe nogle madprodukter som souvenirs.

At deltage i Taste Of London Festival i sommerferien er som at tage direkte til paradis for en madentusiast! Og hvis du er sulten efter mere, når du tager af sted, kan du altid tage på en madtur gennem Londons gader, hvor du vil opdage små kulinariske perler, der vil gøre din tur til den britiske hovedstad endnu mere behagelig.

Book en madtur i London

10. Dans til karnevalet i Notting Hill

Nyd karnevallerne i Nothing Hill| ©David Sedlecký
Nyd karnevallerne i Nothing Hill| ©David Sedlecký

Caribiske rytmer går på gaderne i Notting Hill-kvarteret til et stort karneval den sidste weekend i august, som minder lidt om de berømte karnevaler i Rio de Janeiro og på Tenerife. Hvis du er i festhumør... så er det nu, du skal være i festhumør!

Denne festival fejrer den caribiske kultur med stil med en imponerende parade af vogne og dansere klædt i fjer og pailletter, der danser til den bedste caribiske musik.

Følg vognene, mens de bevæger sig gennem Notting Hill, mens du danser til de eksotiske melodier fra paraden, eller bliv et sted og få noget jamaicansk jerk chicken og et par øl - du vil have det sjovt og tage nogle fantastiske billeder fulde af farver og god stemning!