Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 bedste parker i London

Hvis du elsker grønne områder, er London en destination, du bør overveje. Nogle af dem er så tætte og usædvanlige, at du måske tvivler på, at du overhovedet befinder dig i London.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 bedste parker i London

Udsigt over parken | ©Pixabay

London er en grøn by, mirakuløst grøn. For hver bygning, gade og fortov er der omtrent lige så mange grønne områder, haver, parker og marker. Hvis 8,4 millioner Londonere spontant besluttede sig for at kramme et træ, ville der være et træ til alle.

De grønne områder i byen er så vigtige, at det endog er almen kultur at lære dem at kende et efter et. I London er der snesevis af parker, og i denne artikel vil vi se på de 10 vigtigste, i hvert fald set fra mit synspunkt.

1. St John's Lodge Gardens i Regent's Park

Gåtur i Regent's Park| ©Duane Schermerhorn
Gåtur i Regent's Park| ©Duane Schermerhorn

St John's Lodge Gardens er et område, der blev designet i 1888 som et meditationssted for en af datidens mest indflydelsesrige markiser (deraf navnet). Den religiøse karakter af dette grønne område giver det en atmosfære af intimitet, ro og spiritualitet. Selv om denne have er en del af en privat bolig, er den åben for offentligheden**(og uden at skulle gå gennem en kasse**).

Dette er uden tvivl et af de hemmelige steder i London, der fortryller med sin skønhed og får os til at tilbringe mere tid her, end vi havde forventet. Her er religiøse statuer, farverige blomster (især violer og roser) og klatreplanter, der passer perfekt ind i de strukturelle elementer og giver et komplet og slående billede.

Det faktum, at det er en stille park med hensyn til antallet af besøgende, betyder, at man kan gå igennem den fra ende til anden og se hvert hjørne af den, selv om foråret i London, en årstid, hvor byens parker er oversvømmet af lokale og udenlandske besøgende.

Dens vanskelige beliggenhed og private udseende gør dens øgenavn**"Jewel in the Crown**" endnu mere betydningsfuldt. Disse haver ligger i Regent's Park og er åbne dagligt fra kl. 5 til mørkets frembrud.

Book en cykeltur gennem Londons parker

2. Chiswick Gardens

Chiswick House og haver| ©jacquemart
Chiswick House og haver| ©jacquemart

Chiswick Gardens er uden tvivl en af de vigtigste kulturparker i England. Den er så vigtig, at selv The Beatles benyttede sig af dens skønhed til at filme og promovere deres tidlige musikalbum.

Denne park blev født i 1720'erne, da arkitekten og designeren William Kent materialiserede alt det, som han sagde, at han fik ham til at sove for meget, ved at give os en naturlig skønhed, også kendt som den engelske landskabspark.

Parkens udseende er et andet af de punkter, som den skiller sig ud for, den forsøger at flygte fra det formelle, det kunstige og efterlade et naturligt præg med søer, klassiske templer og monumenter i harmoni med en græsplæne fejet til perfektion. Hvad du måske ikke ved, er, at denne form for park var en revolution i Europa og inspirerede mange andre.

Hvis du rejser til London om vinteren, især hvis du rejser til London i januar, og det dårlige vejr overrasker dig, kan duogså søge ly i parkens vinterhave. Den rummer en imponerende samling af kameliaer, herunder et af to unikke røde Middlemist-eksemplarer.

Book en cykeltur i London Parks

3. Victoria Park

Picnic i Victoria Park| ©Charles Hutchins
Picnic i Victoria Park| ©Charles Hutchins

Victoria Park, der har ligget i det østlige London siden 1845, er en af de mest populære parker i England. Det er et område for alle aldre.

Victoria Park har et børneområde med en legeplads fuld af rutsjebaner, gyngeudstyr og endda svømmebassiner om sommeren. Men der er også en "voksendel" med områder til musikfestivaler i verdensklasse og to fremragende caféer i hver sin ende af parken. Hvis du tager til London i marts eller London i april, kan du se stemningen.

Det er ikke kun et sted for sjov, men også for meditation og afslapning takket være søerne, haverne og den smukke pagode. Hvis du er i London i mere end 5 dage, anbefaler jeg, at du sætter mindst én dag af til at besøge denne smukke park for at holde en pause. Det vil helt sikkert blive en fantastisk dag.

Parken er åben alle ugens dage fra kl. 7.00. For yderligere oplysninger kan du se på den officielle hjemmeside.

4. Holland Park

Eftermiddag i Holland Park| ©Simon
Eftermiddag i Holland Park| ©Simon

London har mange parker, hvis skønhed tiltrækker både turister og lokale, men Holland Park er et af de steder, som du helt sikkert bør tage med på din sightseeingtur, da den har flere dele, der vil få dit ophold der til at vare længere end planlagt. Holland Park omfatter en skov med indfødte dyr, især påfugle med tæt og omfattende fjerdragt.

Der er også områder med forårsgrønt til afslapning og picnic, en af de bedste ting at lave i London om foråret. I midten af parken ligger desuden Invectic Opera House, en tagløs scene, der er vært for små koncerter, hvis musical ikke er ubemærket i området. Og hvilket bedre sted for opera end omgivet af Moder Natur!

Den sydlige del af parken ligger heller ikke brak, da den ofte bruges til sportsaktiviteter, især af børn og teenagere.

Kyoto Garden

På trods af dens tilstedeværelse i Holland Park fortjener den en særlig omtale på grund af dens særpræg. Det er en park, der er helt i overensstemmelse med den japanske havestil. Den har en dam med en bro og et vandfald, flere bonsais og blomster, der er fordelt til højre og venstre for at give den et åndeligt og roligt præg. Uden tvivl et af de mest besøgte områder i Holland Park.

Parken er åben hver dag fra kl. 07.30 om morgenen og lukker en halv time før solnedgang. For yderligere oplysninger kan du besøge parkens officielle websted.

Book en cykeltur gennem Londons parker

5. Osterley Park

Efterår i Osterley Park| ©Cristian Bortes
Efterår i Osterley Park| ©Cristian Bortes

Denne gamle landejendom synes at blive bedre med tiden som en vin. Dens tiltrækningskraft synes ikke at blive ældre, men tværtimod at tiltrække flere og flere besøgende og beskuere. På grunden ligger et storslået palæ, kendt som "Osterley House", der fungerede som et landsted for rige familier, hvilket er grunden til den historiske betydning.

Det er et af de største åbne områder i det vestlige London. Dens græsplæner og haver, tårnhøje egetræer, kastanjetræer og cedertræer giver området en karakteristisk duft, der står i kontrast til forureningen i byens centrum. Der er en cykelsti rundt om parken, som gør det let at se alle hjørner af parken. (FYI, cykler kan lejes på stedet).

Parken er åben fra **kl. 7.00 til 19.**30. Der er kun gratis adgang for medlemmer af National Trust, og hvis du er interesseret i at fiske i Osterley, skal du være opmærksom på, at du kun kan fiske i Middle Lake med en særlig udstedt NT-licens. Billetter kan købes enten i kiosken ved indgangen eller på parkens officielle websted.

6. Richmond Park

Eftermiddag i Richmond Park| ©Christopher Bulle
Eftermiddag i Richmond Park| ©Christopher Bulle

Londons utvivlsomt største naturreservat, hvor kron- og dådyr har strejfet frit rundt på græsarealerne siden 1637. At parken ligger væk fra veje og cykelstier giver den en endnu mere naturlig følelse - kun få steder i London er så åbne som her.

Hvis du er i London om sommeren, skal du dog ikke tage hertil, da det er et naturreservat, og du vil ikke se andet end et bleg, livløst tæppe, som et afrikansk lagen. Men hvis du tager dertil om foråret, vil du se azaleaer, kameliaer og farvestrålende blomster. En fantastisk måde at komme i kontakt med naturen på og koble af fra støjforurening og mennesker i almindelighed.

Som i de fleste parker i London er vejretdog en faktor, man skal tage hensyn til, især i Richmond Park, hvor hjorte er hovedattraktionen. Londons efterår er heller ikke ligefrem det bedste tidspunkt at besøge parken på grund af den kraftige regn, der falder ned fra himlen, især i oktober. Du kan få flere oplysninger på parkens officielle websted.

7. Hampstead Heath

Luftfoto af Hampstead Heath| ©Mark Fosh
Luftfoto af Hampstead Heath| ©Mark Fosh

Dette gamle stykke land mellem Hampstead og Highgate er måske Londons mest elskede åbne område. Dens bølgende bakker, enge, glitrende damme og udsigter fremkalder en dyb følelse af landlighed, som ikke findes andre steder i byen.

En sommerpicnic i det lange græs, drageflyvning på Parliament Hill, slædekørsel i sneen, en dukkert i parkens vand eller en vandretur i mudrede støvler er nogle af de mest almindelige aktiviteter, som Londonerne dyrker hele året rundt.

Desuden gør Heaths kuperede geografi og åbne vidder den til den ultimative snedækkede legeplads for enhver vinteraktivitet - du har London-planer for januar! Besøg parkens websted for at få flere oplysninger.

8. Crystal Palace Park

Crystal Palace Park| ©Berit Watkin
Crystal Palace Park| ©Berit Watkin

Crystal Palace er en kæmpe park med en gård, et legeområde for børn og en labyrint med zigzag-stier for eventyrelskere, et sportscenter og et atletikstadion. Der er også italienske terrasser i samme stil som Sir Joseph Paxton Park. Og som om det ikke var nok, er der også caféer og koncertsteder. En af parkens største attraktioner er dinosaur-statuerne, som stadig har bevaret deres form den dag i dag.

Det er værd at bemærke, at hvis du er i London i december, bør du tage en tur rundt i parken, da den er vært for forskellige musikalske og fritidsaktiviteter, især for unge og voksne.

Hvis du planlægger at tage til London i februar og fejre Valentinsdag uden at bruge så mange penge, vil jeg anbefale dig at tage til parken med din partner, da I kan tage en bådtur på en af søerne. Udsigten ved solnedgang er smuk!

Parken er åben fra mandag til fredag fra kl. 7.30.

9. Bonnington Square Garden

Rundvisning i Bonnington Square Garden| ©Paul Farmer
Rundvisning i Bonnington Square Garden| ©Paul Farmer

Bonnington Square Garden er en rummelig grøn park med flere labyrintagtige stier, der spreder sig ud over området og forstærker følelsen af at være et naturligt sted væk fra det urbane, men stadig være i London.

Med hensyn til vegetation har parken klatreplanter, blomstrende træer og palmer, der giver stedet en semi-tropisk følelse. Når man går rundt og ser på palmer, yuccas, bananplanter og andre eksotiske planter, får man uundgåeligt en følelse af eskapisme, som om man bogstaveligt talt befinder sig i en anden del af verden, for slet ikke at tale om London.

Parken er åben hver dag fra daggry til solnedgang. Du ved, hvor du skal gå hen, hvis du bliver svimmel af udsigten fra London Eye og ønsker at få noget ilt.

10. Hyde Park

Luftfoto af Hyde Park| ©Bald Boris
Luftfoto af Hyde Park| ©Bald Boris

Hyde Park er Londons bankende hjerte, et stort område, der altid har fungeret som et sted, hvor man kan udtrykke sig, hvad enten det er protester, demonstrationer eller befrielse. Hyde Park er den største af de fire kongelige parker, der danner en kæde fra Kensington Palace til Buckingham Palace.

Jogging, cykling, rulleskøjteløb, tai-chi, svømning i Serpentine og picnic er nogle af de mest populære aktiviteter i dette store grønne område. Det mest bemærkelsesværdige ved denne park er dens rummelighed, som gør det muligt for alle at føle sig frie i dens skød.

Hvis du besøger London i juli eller London i august, vil duse, at der afholdes mange rockkoncerter her; faktisk er dette sted en favorit for det legendariske rockband: Rolling Stones.

Parken er åben fra kl. 5 til midnat. Hvis du vil vide mere om stedet, kan jeg anbefale dig at besøge Royal Parks officielle websted.

Book en cykeltur gennem Londons parker