10 Best monuments in London

London er fuld af historie og monumenter, hvis skønhed er uden sammenligning. Hvis du tager til London, har du en forpligtelse til at se så mange som muligt.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

10 Best monuments in London

London bybillede | ©Pixabay

London er en by med masser af historie og arkitektur. Hvis du tager til London, uanset årstid eller måned, vil du kunne se adskillige monumenter med masser af kunst og betydning.

Blandt de vigtigste monumenter i London er dem, du kun kan se: Big Ben, Tower Bridge, Trafalgar Square og Piccadilly Circus. Og dem, du også kan besøge, såsom: Houses of Parliament, Tower of London, St Paul's Cathedral, Buckingham Palace og Westminster Abbey.

Hvis du er ved at forberede din liste over, hvad du skal se og lave i London, vil denne artikel helt sikkert interessere dig.

1. Big Ben

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Big Ben er måske det mest fremtrædende ur i verden og Londons mest berømte vartegn. Når du tænker på London, vil du sandsynligvis se billedet af dette utrolige klokketårn ved siden af Houses of Parliament for dig.

Big Ben blev færdigbygget i 1859, og det berømte ur med fire ansigter har fortsat med at vise tiden så præcist i over 150 år uden at stoppe. I dag går dets ikoniske arkitektur ikke ubemærket hen, heller ikke blandt de lokale. Så hvis der er én ting, du skal gøre i London, er det helt sikkert at se dette magiske tårn.

Personligt tip: Det er et smukt syn på alle tider af døgnet. Men der er noget magisk ved at se urskiven oplyst om natten! Især hvis du ser det fra et krydstogt på Themsen.

Book et solnedgangskrydstogt på Themsen

2. Kensington Palace

Det udvendige af Kensington Palace| ©Steve Cadman
Det udvendige af Kensington Palace| ©Steve Cadman

Kensington Palace er et af de historiske vartegn i London, England. Paladsets berømte historie begyndte, da det blev bygget i 1605 af Sir George Coppin.

Paladset var dronning Victorias fødested, og i dag er det den officielle residens for hertugen af London og hertuginden af Cambridge. Kensington Palace er en repræsentation af over 400 års royal historie.

Du kan starte din tur med at besøge dronningens statslejligheder. Selvom mange historier om disse ikke er muntre, kan man ikke benægte, at de er en del af Londons historie.

Du kan også bruge dagen på at finde ud af, hvordan dronning Victoria levede sit liv ved at læse hendes breve og se hendes smykker og tøj.

Book billetter til Kensington Palace

3. Parlamenternes huse

Parlamenternes huse| ©Berit
Parlamenternes huse| ©Berit

Sammen med Big Ben er Houses of Parliament måske Londons mest berømte vartegn. Det er formelt kendt som Palace of Westminster og er mødestedet for den britiske regering; deraf dets ikoniske værdi, da nogle af de vigtigste beslutninger blev truffet og historiske aftaler blev underskrevet indenfor.

Selvom det ser gammelt ud, kan det faktisk være ældre, end det er. Det skyldes, at det oprindelige Palace of Westminster brændte ned i 1834, men blev genopbygget mellem 1840-1870 i gotisk stil på bredden af Themsen. Faktisk er det kun den store sal, der er intakt efter den tragiske brand.

Palace of Westminster, Westminster Abbey og St Margaret's Church betragtes som verdensarvssteder. Mange vigtige historiske begivenheder har fundet sted i disse tre berømte bygninger gennem århundreder.

Mens de fleste er tilfredse med at beundre deres storslåede arkitektur udefra, er det også muligt at besøge Houses of Parliament indefra på bestemte tidspunkter. Indenfor kan man se mindetavler for mange berømte personer og den imponerende arkitektur i den store sal. Se den officielle hjemmeside for Houses of Parliament for mere information.

Book et besøg i Westminster og Parlamentet

4. Tower Bridge

Den berømte Tower Bridge| ©Ericson Fernandes
Den berømte Tower Bridge| ©Ericson Fernandes

Som et af Londons vartegn er Tower Bridge et af mine yndlingssteder at besøge i London. Selvom det er en af de mest berømte broer i verden, kaldes den ofte fejlagtigt for London Bridge (som faktisk er den næste bro mod vest og noget mindre interessant).

Den blev bygget mellem 1886 og 1894 og er blevet et vartegn for byen. I dag er broen stadig vigtig for at krydse Themsen. Desuden krydser over 40.000 mennesker Tower Bridge hver dag.

Hvad mange ikke ved, er, at broen regelmæssigt hæves for at lade både passere! Broåbninger sker normalt hver dag, og det er et imponerende syn. Du kan finde tidspunkterne for de anførte elevatorer på Tower Bridges officielle hjemmeside.

For dem, der er interesseret i fotografering, tilbyder dette imponerende vartegn adskillige fotografiske muligheder for nogle fantastiske billeder af London. Der er endda en lille sandstrand ved floden i nærheden af Tower Bridge, hvor man kan tage det perfekte billede.

Book en hemmelig tur i det centrale London

5. Tårnet i London

Tower of London set fra lang afstand| ©Federico Lo Forte
Tower of London set fra lang afstand| ©Federico Lo Forte

Tower of London er også på UNESCO's verdensarvsliste. Selvom der er flere smukke slotte i forstæderne, er dette det eneste slot, der faktisk ligger i centrum af London, hvilket til dels er grunden til, at billetter til Tower of London er blandt de mest eftertragtede i den engelske hovedstad.

Med over 1000 år på bagen har dette historiske monument tjent mange forskellige formål: en fæstning, et fængsel, et kongeligt møntsted og endda en zoologisk have.

Siden 1600-tallet har Tower også været hjemsted for den kongelige families mest værdifulde ejendele. I dag opbevares dronningens kronjuveler der stadig, og de bevogtes af Beefeaters (Tower of Londons ceremonielle vogtere). Men Tower er nu også en af Londons mest populære turistattraktioner sammen med Beefeaters. Faktisk anses det for at være den mest populære betalingsattraktion i hele England!

Hvis du vil se alt, hvad der er at se i Tower of London, se kronjuvelerne og lære mere om Tower of Londons historie, starter billetpriserne til Tower of London fra £25 (29,73 euro). Hvis du har lyst til et besøg, så tjek dette indlæg om, hvor du kan spise i nærheden af Tower of London- det kan være, du kan bruge det!

Book en tur med billet til Tower of London

6. St Paul's Katedral

St Paul's Katedral| ©Olga Lioncat
St Paul's Katedral| ©Olga Lioncat

St Paul's Cathedral er et arkitektonisk mesterværk og en af Londons mest ikoniske bygninger. Denne storslåede katedral har været en vigtig del af Londons skyline i over 300 år og var den højeste bygning i London fra den stod færdig i 1710 til 1967.

Den er den dag i dag stadig et af Londons vigtigste religiøse vartegn. En tur rundt om denne spektakulære katedral vil give dig mulighed for at beundre dens storhed og imponerende ydre. Men det er også et besøg værd indenfor for at udforske St Paul's særheder.

Når du er inde i denne enorme bygning, kan du bestige de 528 trin til toppen af kuplen og nyde panoramaudsigten over London. Du kan også gå på opdagelse i krypten, hvor flere af Englands helte og skikkelser hviler, bl.a. Christopher Wren, admiral Nelson og hertugen af Wellington.

Hvis du har et London Pass, et af Londons bedste sightseeingkort, er indgangentil St Paul's inkluderet. Ellers kan du købe passet online for omkring £17 (20,21 euro).

Køb billetter til St Paul's Cathedral

7. Buckingham Palace

Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

En top 10-liste over Londons vartegn ville være ufuldstændig uden at inkludere dronningens officielle residens, Buckingham Palace, og det berømte vagtskifte. Den imponerende arkitektur er majestætisk og overdådig i sit design: indviklede udskæringer, gulddekorerede porte og kunstfærdigt uniformerede vagter.

Men hvis du ikke vidste det! Bygningen var oprindeligt kendt som Buckingham House og var tæt på at blive til British Museum i det 17. århundrede.

I løbet af det 19. og 20. århundrede er det blevet udvidet, og i dag har den kongelige residens 775 værelser og den største private have i London.

Hvis du er i London om sommeren, kan du tage på rundvisning i nogle af paladsets luksuriøse kabiner. Jeg anbefaler dog, at du besøger Buckingham Palaces hjemmeside for mere information, medmindre du bare er på udkig efter en vandretur med udsigt over paladset.

8. Westminster Abbey

Westminster Abbey| ©Zaymuel
Westminster Abbey| ©Zaymuel

Denne kongelige kirke kan dateres tilbage til 960 e.Kr. og er en virkelig ikonisk bygning. Den har været skueplads for mange vigtige begivenheder gennem sin 1000-årige historie.

Siden 1066 har Westminster Abbey været Englands kroningskirke og mange tidligere monarkers gravsted. Westminster Abbey har også været vært for 16 kongelige bryllupper, det seneste var hertugen og hertuginden af Cambridge i 2011.

Hvis du ikke ved præcis, hvad du skal se i Westminster Abbey, anbefaler jeg at besøge det indvendige, da storheden i den gotiske stil er meget mere mærkbar indefra.

De, der ønsker at besøge klosteret udefra, kan gøre det gratis. Turister, der ønsker at besøge alle gravene, monumenterne eller Abbey Museum, skal dog have en billet, så jeg anbefaler, at du tager et kig på Westminster Abbeys åbningstider og priser, før du starter dit besøg.

Book billetter til Westminster Abbey

9. Trafalgar Square

Besøg på Trafalgar Square| ©Diliff
Besøg på Trafalgar Square| ©Diliff

TrafalgarSquare har eksisteret siden 1200-tallet, hvor den blev brugt som gårdsplads for King's Mews (hestestalde) under kong Edward I.

Det var dog først i begyndelsen af 1800-tallet, at Trafalgar Square blev omdannet til den offentlige plads, vi kender i dag. Den fik sit navn i 1830 som et mindesmærke for slaget ved Trafalgar i 1805.

Nelson's Column blev tilføjet i 1843 som en hyldest til den admiral, der mistede livet under dette slag. Senere, i 1867, blev de fire berømte bronzeløver skabt.

I dag er Trafalgar Square omgivet af nogle af Londons største attraktioner, herunder National Gallery. Den er også vært for mange offentlige begivenheder i løbet af året, fra kinesisk nytår til Gay Pride Day i London.

Book en plads på Londons store bus

10. Springvand til minde om prinsesse Diana

Prinsesse Dianas mindespringvand| ©Jason Hawkes
Prinsesse Dianas mindespringvand| ©Jason Hawkes

Princess Diana Memorial Fountain i Hyde Park blev konstrueret af 545 stykker cornisk granit, hvor hvert stykke blev støbt uafhængigt af hinanden. Springvandet blev bygget som et mindesmærke for prinsesse Diana, som navnet antyder, og blev afsløret i 2004.

Springvandets design er lavet, så det afspejler prinsesse Dianas livsstil. Vandet strømmer fra springvandets højeste punkt i to retninger, mens det kaskaderer, hvirvler og derefter bobler, før det flyder ned i den rolige pool nedenunder . En visuel nydelse!

Prinsesse Diana var en udadvendt person, så springvandet giver en detaljeret repræsentation af hendes karakter. At se springvandet giver beskueren en helt speciel følelse. Et besøg kan varmt anbefales!

Book en cykeltur i Londons parker og haver