Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London om foråret

Foråret er en af de bedste årstider at besøge London på: vejret er meget behageligt, og der arrangeres forskellige arrangementer for at byde velkommen til den mest ventede tid på året.

María Cano

María Cano

9 minutters læst

London om foråret

Tower Bridge Road, London, Det Forenede Kongerige. | ©Nicole Reyes

Hvis du har mulighed for at tage til London om foråret, er du heldig, for det er uden tvivl det bedste tidspunkt for din rejse. Temperaturerne begynder at blive varmere, dagene bliver længere , og det bliver mørkt fra kl. 18.30 om aftenen. Selv om London er en turistby hele året rundt, er der ikke så travlt som om sommeren. Og hvis du tager af sted mellem slutningen af marts og juni, har du mulighed for at nyde forskellige begivenheder, der er særlige for denne tid af året, f.eks. St George's Day, Oxford-Cambridge Regattaen, Chelsea Flower Festival og London Games Festival.

Hvis du vil vide mere om andre populære begivenheder, kan du besøge indlægget Hvad skal du se og lave i London.

1. Oxford-Cambridge Regatta

Deltagere i kapsejlads| ©Mike Finn
Deltagere i kapsejlads| ©Mike Finn

Oxford-Cambridge Boat Race, en af de mest historiske sportsbegivenheder i Storbritannien, afholdes normalt i begyndelsen af foråret, mellem slutningen af marts og begyndelsen af april. Rohold fra Oxford- og Cambridge-universiteterne har konkurreret på Themsen nær London siden midten af det 19. århundrede.

Løbet er næsten 7.000 meter langt fra Putney til Mortlake, og som du kan forestille dig på grund af dets lange historie, er det et af Londons mest populære spektakler, der tiltrækker 250.000 mennesker hvert år.

 • Hvornår... Sidst i marts til begyndelsen af april.

Bestil en rundvisning i London

2. Slentre rundt i Chelsea på Chelsea Flower Show

På Chelsea Flower Show| ©Herry Lawford
På Chelsea Flower Show| ©Herry Lawford

I slutningen af maj finder Chelsea Flower Show sted i Chelsea, en enormt populær landskabsfestival med over hundrede års historie. Den afholdes på Royal Hospital in Chelsea, hvis område dækker mere end fire hektar, hvor der arrangeres en lang række smukke blomsterudstillinger. Hvert år besøger næsten 200.000 tusinde mennesker denne begivenhed for at se de nyeste tendenser inden for landskabspleje og dekoration.

Desuden pynter restauranter, caféer og butikker i Chelsea-kvarteret deres vinduer og facader med blomster og planter. Så hvis din rejse falder sammen med dette show, så tøv ikke med at gå rundt i dette kvarter og nyde magien ved dette show.

 • Hvornår... I slutningen af maj.

Bestil en rundvisning i London

3. Mor dig uden grænser på London Games Festival

Deltagelse i London Games Festival| ©Hot Grill
Deltagelse i London Games Festival| ©Hot Grill

I begyndelsen af april finder London Games Festival sted i ti dage, en festival for videospil og interaktiv underholdning, der har til formål at gøre London til verdens spilhovedstad. Hundredvis af spil- og videospilelskere mødes for at lære om de seneste udviklinger, udveksle meninger og frem for alt for at spille.

Derudover er der udstillinger, konferencer, faglige paneler og netværksdage, hvor der er mulighed for at forbinde skaberne med finansieringsrunder. Festivalen afsluttes med en spektakulær parade, som er en sand attraktion for både specialister og fans. Gå ikke glip af den!

 • Hvornår... De første dage i april.

Forudbestil spillet Haunting Stories & Legends

4. Begyndelsen af maj Bank Holiday

Krydstogt på Themsen på floden| ©Andy Roberts
Krydstogt på Themsen på floden| ©Andy Roberts

Den første mandag i maj falder sammen med den første mandag i maj med den tidlige maj-bankferie. Historisk set var det kun en helligdag for dem, der arbejder i banksektoren, men efterhånden bredte den sig til andre sektorer og blev en bankferiedag i lighed med vores 1. maj, Labour Day.

Det er almindeligt, at venner og familie samles i parker, haver og grønne områder for at tilbringe en dag udendørs i godt selskab og samtidig fejre vinterens afslutning. Du kan også vælge at tage på et krydstogt på Themsen. Hvis din rejse falder sammen med denne dag, skal du være opmærksom på, at butikker og attraktioner har reducerede åbningstider.

 • Hvornår... Første mandag i maj.

5. Fejr forårets helligdage

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Den sidste mandag i maj er Spring Bank Holiday, en forårsfest, der fejres i alle hjørner af London med udendørs arrangementer og gadefester. Det er en festlig dag, og Londonerne går på gaderne eller endda på stranden for at nyde forårets helligdag.

Hvis din tur til London falder sammen med denne dag, vil jeg anbefale dig at tage til Trafalgar Square, hvor der finder flere arrangementer sted. Husk også, at nogle butikker er lukket, da det er en helligdag, og at transporttjenesterne har en reduceret køreplan.

 • Hvornår... Sidste mandag i maj.

6. Påske i London

Viacrusis på Trafalgar Square| ©Sarah Mac Donald
Viacrusis på Trafalgar Square| ©Sarah Mac Donald

I London er der naturligvis ikke nogen påskeuge, som vi kender den i Spanien. Men der er en række særlige begivenheder, der falder sammen med disse datoer. En af de mest populære er den teatralske fremstilling af Kristi korsfæstelse, der finder sted på Trafalgar Square langfredag. Der er to gratis sessioner på dagen: midt på dagen omkring kl. 12.00 og om eftermiddagen omkring kl. 15.00.

Men de vigtigste aktiviteter i forbindelse med disse dage har uden tvivl noget at gøre med påskeæg. Der er demonstrationer af påskeæg og workshops om dekoration i udvalgte butikker som Fortnum & Mason på Piccadilly Street. I løbet af denne uge er der desuden mange aktiviteter specielt for familiens yngste medlemmer, f.eks. påskeægjagt i byens største parker. Og på den anden side er der også særlige workshops andre steder, f.eks. i Royal Botanic Gardens, London Zoo...

 • Når... påsken.

7. Gå en tur gennem nogle af byens vigtigste parker

Luftfoto af Hyde Park| ©Bald Boris
Luftfoto af Hyde Park| ©Bald Boris

Med forårets indtog falder temperaturerne betydeligt, og det er i denne tid af året, at det er mest popul ært at tage i parkerne med venner og familie. Så jeg anbefaler, at hvis du har mulighed for at tage til London om foråret, så gå ikke glip af en af byens vigtigste parker for at nyde naturen i hjertet af byen. Du har flere muligheder, men her er nogle af mine favoritter.

 • Hyde Park: Hyde Park ligger i centrum af London og dækker et areal på 140 hektar og er en ideel park til forskellige aktiviteter såsom cykling, sport og endda mulighed for at leje liggestole.
 • Richmond Park: Med næsten tusind hektar er det den største park i London. Det er blevet erklæret et beskyttet område og naturreservat og et særligt europæisk bevaringsområde, og et af dets særlige kendetegn er, at det er levested for hundredvis af hjorte. Bemærk venligst, at det ikke er tilladt at nærme sig dem eller fodre dem under besøget.
 • Regent's Park: Denne park ligger i den nordvestlige del af London og er ideel til sport. Der er faktisk en kunstig sø, hvor du kan ro.
 • James's Park: Ved siden af Buckingham Palace er det den kongelige park med den længste historie i byen, der går helt tilbage til det 16. århundrede.

Jeg anbefaler, at du læser indlægget 10 bedste parker i London for at vælge den, der passer bedst til din smag.

 • Hvornår... I løbet af foråret.

Book en cykeltur gennem Londons parker

8. Nyd det bedste af scenekunsten på Greenwich & Docklands International Festival

Optræden på Greenwich & Docklands International Festival| ©roger.w800
Optræden på Greenwich & Docklands International Festival| ©roger.w800

Hvis din rejse falder sammen med det sene forår og den tidlige sommer, kan du være heldig og få mulighed for at se en forestilling på Greenwich & Docklands International Festival, en populær udendørs teater- og scenekunstfestival. Dette er en meget anerkendt begivenhed og er faktisk en del af Royal Greenwich Festivals. De fleste billetter er gratis. Tøv ikke med at tjekke hjemmesiden før dit ophold i London for at se, om det passer ind i dine datoer.

 • Hvornår... Dato fastsættes afhængigt af året.

9. Besøg et af byens bedste museer

Uden for det naturhistoriske museum| ©Diliff
Uden for det naturhistoriske museum| ©Diliff

På din rejse til London i foråret må du naturligvis ikke gå glip af en tur på byens forskellige museer. En meget økonomisk plan, da de fleste af dem er gratis. Vil du vide, hvilke muligheder der er bedst?British Museum: Det blev indviet i midten af det 18. århundrede og omfatter værker fra alle kulturer og perioder af historien.

 • The National Gallery: Dette kunstgalleri ligger på Trafalgar Square og har en samling på mere end 2.000 malerier, herunder værker af bl.a. Van Gogh, Velázquez, Tizian og Rembrand.
 • Natural History Museum: Dette er et af de mest besøgte museer i London, som fascinerer både voksne og børn. Den rummer en vigtig samling af entomologi, botanik, mineralogi, palæontologi og zoologi.
 • Tate Modern: Dette museum har en af de vigtigste samlinger af moderne kunst med værker af Andy Warhol, Edvard Munch, Pablo Picasso og Salvador Dalí.
 • Sherlock Holmes Museum: Et must-see for enhver tilhænger af Sir Arthur Conan Doyle, hvor besøgende kan se genstande relateret til detektivens forskellige sager samt en samling af møbler fra den victorianske æra.

Hvis du vil vide mere om andre muligheder, kan du læse indlægget De 10 bedste museer i London

 • Når... Spring

Bestil billetter til Madame Tussauds Museum

10. Besøg Royal Botanic Kew Gardens

Udenfor Royal Botanic Kew Gardens| ©Diliff
Udenfor Royal Botanic Kew Gardens| ©Diliff

Et af de bedste steder at besøge i forårssæsonen er Royal Botanic Kew Gardens, en botanisk have ca. 30 minutter fra det centrale London med i alt 500 acres skovområde og over 50.000 levende planter. Der er fem drivhuse og flere seværdigheder:

 • Bonsay House: Drivhus med en vigtig samling bonsai, hvoraf nogle har mere end halvandet århundrede på bagen.
 • Princess of Wales Conservatory: Drivhus med planter af tropisk oprindelse.
 • Palm House: Drivhus med palmer og eksotiske planter.
 • Alpine House: Væksthus med alpine planter, der kun vokser i høj højde.
 • Temperate House: Væksthus med planter, der er typiske for tempererede klimaer.
 • Treetop Walkaway: En ca. 200 meter høj gangbro, der giver den bedste udsigt over området.
 • The Hive: En 17 meter høj reproduktion af en bistads funktion og struktur.
 • Kew Palace: Lille palads fra anden halvdel af det 17. århundrede, som kun er åbent fra marts til september.
 • Climbers & Creepers: Legeplads for børn med pædagogiske spil, klatrestativer og rutsjebaner.

Tøv ikke med at tjekke kortet, før du besøger stedet.

 • Hvornår... Hele foråret.

Londons forårstemperaturer

En eftermiddag i London| ©Robert Bye
En eftermiddag i London| ©Robert Bye

Forårstemperaturerne i London begynder at blive mere behagelige og ikke så ekstreme som i de foregående måneder. Generelt er byen kendt for sit kølige og tørre vejr. Det er dog ikke ualmindeligt at blive overrasket af regn på et hvilket som helst tidspunkt, og den samme dag kan være præget af solskin, kulde og regn.

Den gennemsnitlige maksimumstemperatur i marts er omkring 11ºC og den gennemsnitlige minimumstemperatur er 4ºC, i april er den mellem 8 og 16ºC, i maj er den mellem 11 og 19ºC og i juni er den mellem 14 og 22ºC.

Londons forårsturister i foråret

Nyd vejret i London| ©Dmitry Djouce
Nyd vejret i London| ©Dmitry Djouce

Der er altid mange turister i London, selv om foråret, men især fra maj og frem og omkring visse datoer som påske og påsketid. Alligevel er det ikke højsæson med hensyn til antallet af besøgende, som det er tilfældet i juli og august. Derfor og i betragtning af tilstrømningen af turister anbefaler jeg, at du besøger stedet i denne årstid.

Priserne i London i foråret

Betaling af regningen| ©cottonbro
Betaling af regningen| ©cottonbro

Priserne i London om foråret er ikke så høje som på andre tidspunkter af året, f.eks. om sommeren eller julen, især ikke for flyrejser og overnatning. Alligevel anbefaler jeg, at du bestiller fly og hotel så tidligt som muligt, så du kan få de bedste rabatter.

Hvad skal du pakke til et besøg i London i foråret?

Pakning af din kuffert| ©Timur Weber
Pakning af din kuffert| ©Timur Weber

Hvis du rejser til London om foråret, skal du huske på, at temperaturen ikke er lige så kold som på andre tidspunkter af året, men uanset hvilken måned du besøger London (marts, april, maj eller juni), anbefaler jeg, at du pakker en trøje eller sweatshirt. Det er desuden vigtigt, at du tager en mackintosh og vandtæt fodtøj med, da regnen kan overraske dig, når du mindst venter det.

Londons forårsfestdage i foråret

Uden for Tate Britain| ©Ewan Munro
Uden for Tate Britain| ©Ewan Munro

Sammenfaldende med foråret er der flere helligdage i London. Den første mandag i maj er den første maj-fredag og den sidste mandag i maj er forårsferien. Desuden er langfredag og påskedag helligdage i hele landet. Så hvis din rejse falder sammen med disse dage, skal du være opmærksom på, at museer, større attraktioner og transporttjenester kan have reducerede åbningstider.