Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvad skal man lave i London om aftenen: en praktisk guide til at nyde byen sidst på dagen

Der er masser af sjove ting at lave i London om aftenen, lige fra komedie, teater og musik til en aften i byen på de bedste klubber og barer.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Hvad skal man lave i London om aftenen: en praktisk guide til at nyde byen sidst på dagen

London Eye | ©David Geib

London er uden tvivl en af de største og mest travle byer i verden. Energisk er den måde, man kan beskrive London om natten på. Der er masser af aktiviteter, så du skal ikke være bekymret. Uanset hvor begrænsede dine muligheder kan synes, er der i virkeligheden altid masser af ting at se og lave i London.

Fordyb dig i det bedste af Londons natteliv med teatre i verdensklasse i London, udsigt fra Hampstead Observatory, kølige nætter i Shoreditch og meget mere. Fortsæt!

1. Vin og spis på Themsen

Natkrydstogt på Themsen| ©Graham Hobbs
Natkrydstogt på Themsen| ©Graham Hobbs

Har du lyst til at sejle langs Themsen med et glas champagne i hånden? Nyd et aftenkrydstogt på Themsen med en fire-retters menu, jazz og en fantastisk udsigt.

Se verdens mest markante bygninger, herunder St Paul's Cathedral, Shard, Big Ben, Tower of London og Tower Bridge - og det hele med ekstra glimmer!

Book et krydstogt med middag på Themsen

2. Tag på en naturskøn natbusrundtur

London Night Bus Tour| ©saxman1597
London Night Bus Tour| ©saxman1597

Londons betagende vartegn bliver endnu mere magiske, når de er oplyst om natten.

Der er ingen bedre måde at opleve deres storhed på end at stige om bord på en dobbeltdækkerbus med åben top! Bussen vil køre dig rundt til Londons forskellige seværdigheder uden at du skal være bange for at fare vild. Prøv at lytte til den levende guide, mens han underholder dig med fascinerende fakta og sjove historier.

Bussen krydser Tower Bridge, passerer Tower of London, Palace of Westminster og London Eye. Bliv blændet, når du nærmer dig den pulserende Trafalgar Square og byens vestlige ende, Piccadilly Circus. Og når du ser Big Ben, ved du, at du virkelig er i London!

London-natterundture i London-sightseeingbus er en af de bedste planer, du kan vælge, især hvis en masse gåture ikke er noget, der tiltaler dig.

Book London natbus

3. Hop på London Eye

London Eye-boder om natten| ©Martin Hesketh
London Eye-boder om natten| ©Martin Hesketh

At tage en tur (aldrig et bedre ord) på London Eye om natten er en ikonisk London-oplevelse. London Eye er intet andet end et kæmpe pariserhjul, der ligger på den sydlige bred af Themsen og er 135 meter over jorden. Jeg anbefaler dig at kende London Eye-priserne og London Eye-åbningstiderne for at tage op til denne turistattraktion, da det er værd at tage op mindst én gang.

Når du først er deroppe, vil London Eye give dig mulighed for at nyde de mest symbolske steder i byen.

Bestil billetter til London Eye

4. Gå på museum om natten

British Museum om natten| ©Jey han
British Museum om natten| ©Jey han

Mange af Londons bedste museer og mest berømte gallerier har sent åbent på udvalgte dage, herunder British Museum, Science Museum, Tate Modern, National Gallery og London Transport Museum. Disse steder er ofte travle om dagen, men er mere rolige om aftenen, så du kan tage dig god tid og udforske alle detaljer i ro og mag.

Du kan ikke kun se på udstillingerne, men også deltage i workshops eller lytte til foredrag, som museet arrangerer.

Book en guidet rundvisning på British Museum

5. Deltag i nøgleceremonien

Nøgleceremoni i London| ©Vane
Nøgleceremoni i London| ©Vane

Ceremony of the Keys er en 700 år gammel ceremoni, som er en af de ting, du skal se i Tower of London. Den finder sted hver aften fra kl. 21.53 til 22.05 og omfatter overdragelsen af nøglerne fra lederen af tårnvagten til guvernøren i tårnet.

Tidligere var det vigtigt at sikre tårnet, fordi det beskyttede den monark, der boede der. Selv om dette ikke længere er tilfældet, er kronjuvelerne og andre værdigenstande der stadig, hvilket gør ceremonien stadig betydningsfuld.

Arrangementet er gratis, men på grund af det begrænsede antal pladser og popularitet er det tilrådeligt at reservere tidligt.

Bestil billetter til Tower of London

6. Slentretur gennem Harrods

Harrods by night| ©ramonbaile
Harrods by night| ©ramonbaile

Harrods er en af de mest berømte butikker i verden og sælger hovedsageligt luksusvarer. Jeg anbefaler at starte en natlig rundtur i London med en gåtur gennem Harrods, den vil være fuldt oplyst.

De funklende lys, der omgiver bygningen i skumringen, giver den en unægtelig magisk atmosfære. Det kan være dyrt at shoppe i Harrods, hvis du sprudler af luksusvarer; men det er nok at gå rundt på hver etage for at beundre de utrolige natlige omgivelser.

To vigtige ting, som du skal vide inden dit besøg: Der er gratis adgang til Harrods, men du skal gå ind inden kl. 21.00, som er lukketid alle dage undtagen om søndagen, hvor den lukker kl. 18.00.

Bestil en natlig rundvisning i London

7. Se nattehimlen fra Hampstead Observatory

På Hampstead Observatory| ©Guillermo Goldes
På Hampstead Observatory| ©Guillermo Goldes

Hvis udsigten fra The Shard ikke er spændende nok for dig, bør du prøve det næste niveau, nemlig Hampstead Observatory. Dette er et af de få observatorier i London, hvor man kan se stjerner og nattehimlen.

Hampstead Observatory er et af de mest synlige steder at se rummet, herunder månen, planeterne og andre himmellegemer. Bemærk dog, at åbningstiderne er meget begrænsede.

Hampstead Observatory er kun åbent fra midten af september til midten af april, på fredage og lørdage fra skumring til kl. 22.00. Det er en uforglemmelig oplevelse at være så heldig at kunne se næsten alle punkter i byen og på himlen.

8. Se et show på The Comedy Store

Deltagelse i Comedy Store| ©Mike Dillon
Deltagelse i Comedy Store| ©Mike Dillon

Britisk humor er en genre af komedie, der især er baseret på satire og fokuserer meget på folks liv og vaner. Sarkasme og selvironi er to hovedtemaer, som britiske komikere bruger, så når du er i London, så prøv at åbne dit sind for denne form for klassisk humor, hvis du har et godt engelskniveau til at forstå showet.

The Comedy Store ligger tæt på Piccadilly Circus og er den mest berømte af alle britiske komedieklubber og har spillet en nøglerolle i væksten af britisk komedie. Den har ca. 400 pladser, hvilket er nok til at tiltrække en masse turister.

Shows på The Comedy Store koster mellem 8 GBP (9,52 EUR) og 24 GBP (28,56 EUR), afhængigt af showet. Der er også mange andre steder rundt omkring i London, der tilbyder comedy-shows (mange er endda gratis), så du har ingen undskyldning for ikke at tage af sted.

9. Filmaften

Filmaften| ©Tima Miroshnichenko
Filmaften| ©Tima Miroshnichenko

Det er normalt, jeg hører dig, efter en travl dag med sightseeing har du nogle gange bare lyst til at læne dig tilbage, slappe af og nyde en god film.

Spredt ud over hele London ligger Curzon-biograferne. Disse har behagelige siddepladser og barer med licens, der er ideelle til en afslappende aften med familien eller en romantisk aften med din partner. Med deres ekstravagante, men luksuriøse interiør er disse biografer perfekte til ekstra komfort på din rejse.

10. Festlig aften og musik

Festlig aften| ©Sebastian Ervi
Festlig aften| ©Sebastian Ervi

Hvis du er på udkig efter en mere festlig plan, er London fuld af funky natklubber, der har åbent til de tidlige morgentimer, og som tilbyder en række forskellige musikgenrer og oplevelser.

Tag til Shoreditch, hvis barer og natklubber er noget for dig, eller tag til Camden for at opleve spillesteder med levende musik som Spiritual Bar eller Electric Ballroom. Hvis du er en musikelsker, så vent på London Moon for at starte din aften.

Har London et godt natteliv?

Natteliv i London| ©Recal Media
Natteliv i London| ©Recal Media

London er en af verdens nattelivshovedstæder. Hvis du har en friaften efter en lang rundtur i London, må du ikke gå glip af en aften i byen.

Jeg vil anbefale dig at tage på en natbustur for at identificere de mest markante steder i nattelivet, så du kan træffe mere velinformerede beslutninger og frem for alt mere i overensstemmelse med din smag. London har alt og alt til alt!

Natteliv shopping i London

Luftfoto af Westfield London:| ©Ramidjea
Luftfoto af Westfield London:| ©Ramidjea
  • Westfield London: Her finder du luksusbutikker og et uendeligt antal steder for enhver smag og stil.
  • Westfield Stratford City: Her finder du et af de største shoppingcentre i Europa.
  • London's Oxford Street: Her finder du designermærker og mærker af høj kvalitet.
  • Duke of York Square: Her finder du berømte mærker og et ubegrænset udvalg af tøj.

Er London sikkert om natten?

London med stil| ©Pixabay
London med stil| ©Pixabay

London er generelt sikkert på alle tidspunkter, også om natten. Men som i alle storbyer er der nogle områder eller dele af byen, der er mere sikre end andre.

I London kan folk godt lide at gå, selv om natten. Det betyder, at du altid vil se folk vandre rundt i gader og stræder uanset tidspunktet på dagen.

Bedste kvarter/distrikt til en aften i London?

The Shard om natten| ©Som Thapa Magar
The Shard om natten| ©Som Thapa Magar

Jeg synes, Shoreditch er det hippeste og mest hippe kvarter i London. Det har nogle af de bedste gadekunstværker (såsom graffiti) til at ledsage en aften i dette kvarter. På trods af den opfattede store luksus har store dele af området stadig bevaret sin oprindelige joviale og urbane stemning.

Barerne i Shoreditch har en unik atmosfære. Jeg vil helt klart anbefale at tage på bar-hopping rundt i området for at få den fulde oplevelse af noget af Londons natteliv. Og hvis du vil vide mere om Londons kvarterer, kan jeg anbefale denne artikel om London kvarter for kvarter, så du ikke går glip af noget på din rejse.