Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ting at lave i London på 7 dage

På syv dage kan du opdage meget af det, den britiske hovedstad har at byde på, og endda besøge nogle af de mange interessante steder i det omkringliggende område.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

12 minutters læst

Ting at lave i London på 7 dage

London, Storbritannien | ©Yaopey Yong

At tilbringe en hel uge i London kan betragtes som en ægte luksus for rejseelskere. På syv dage kan du besøge Londons hovedattraktioner og opdage nogle af Londons mest skjulte hemmeligheder.

Et ophold som dette vil give dig mulighed for at se historiske monumenter som Buckingham Palace, Tower of London og Big Ben samt besøge nogle af de mange museer. Derudover vil du kunne lære den britiske hovedstad at kende uden at skynde dig og nyde den i al sin essens.

Dag 1: gåtur fra Marble Arch til Big Ben

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Selvom du skal tidligt op for at få mest muligt ud af dagen, vil denne første dag være en fantastisk dag. Du kommer til at se en af hovedstadens ikoniske begivenheder, vagtskiftet, samt besøge et af verdens vigtigste museer.

Marmorbuen

Denne tur kunne lige så godt tages i en af Londons sightseeingbusser, men det er ikke noget problem, hvis du foretrækker at gå.

Den starter ved Marble Arch, en triumfbue, der engang stod ved indgangen til Buckingham Palace, og som nu er et af byens mest kendte vartegn.

Book din plads på London Sightseeing Bus

Buckingham Palace og vagtafløsningen

På vej til Buckingham Palace anbefaler jeg, at man stopper op og beundrer Wellington Arch, som blev bygget for at fejre Englands sejr over Napoleon.

Efter at have gået en del af Diana Memorial Walk, når du endelig frem til paladset, de britiske monarkers hovedresidens. Hvis du er stået tidligt op og er der omkring kl. 10.30-11.00, kan du overvære det berømte vagtskifte på Buckingham Palace.

Gå ind i Westminster Abbey

For at beundre kulturen og historien i London er der intet bedre end at gå ind i Westminster Abbey. Forvent, at besøget tager omkring to timer, og husk, at du kan komme ind med et London Pass eller ved at købe dine Westminster Abbey-billetter på forhånd, da der ofte er lange køer.

Westminster Abbey er stedet, hvor kroninger og begravelser af landets konger stadig finder sted. Her ligger berømte personer som Isaac Newton, Charles Dickens og Charles Darwin samt Englands konger begravet.

Book dit besøg i Westminster Abbey

Trafalgar Square og National Gallery

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Fra Westminster fortsætter turen til Londons mest berømte plads, Trafalgar Square, hvor du bliver mødt af statuen af admiral Nelson og hans fire løver. Her vil du blive mødt af statuen af admiral Nelson og hans fire løver.

Ud over at slentre rundt på pladsen, er pladsen hjemsted for National Gallery, et must-see museum for kunstelskere.

Der er gratis adgang til galleriet, som indeholder en stor samling af malerier af europæiske kunstnere fra det 13. til det 20. århundrede. Du kan bl.a. se værker af Rembrandt, Tizian, Velázquez og Van Gogh, for blot at nævne nogle få.

Book dit besøg på National Gallery

På vej til Big Ben via Downing Street

Når du er færdig med at beundre disse maleres værker, skal du kigge efter indgangen til Whitehall Street, som fører til Parliament Square.

Undervejs kan du se en overlevende del af et palads, der brændte ned i 1698, og som stadig har et loft malet af Rubens.

Før du når Parliament Square, skal du igennem den velkendte Downing Street, hvor den britiske premierministers officielle bolig ligger, nærmere bestemt i nummer 10.

Når du er på pladsen, finder du forskellige statuer, der repræsenterer berømte mennesker fra hele verden, såsom Winston Churchill, Abraham Lincoln og Nelson Mandela blandt andre.

Hovedattraktionen på pladsen er dog Palace of Westminster, også kendt som Houses of Parliament. Det er her, tårnet kendt som Big Ben er placeret, selvom det navn i virkeligheden kun refererer til den klokke, der er placeret der.

London om natten

Det er meget sandsynligt, at natten er over dig. Mit råd er at tage med på en af natturene i London, som giver dig mulighed for at se Londons monumenter fra et andet perspektiv.

Book din busrundtur

Dag 2: British Museum til St Paul's

Paul's Katedral| ©BigStock
Paul's Katedral| ©BigStock

Ligesom den foregående dag bør denne anden dag starte tidligt, hvis du vil have mest muligt ud af din tid. Ruten omfatter nogle af byens vigtigste museer og den mest besøgte religiøse bygning.

Guidet tur

Den bedste måde at starte dagen på er at tage på en af de mange guidede ture, der findes i London. Det vil ikke kun hjælpe dig med at opdage nogle af de attraktioner, du ikke har set endnu, men vil også hjælpe dig med at forstå, hvad du har besøgt indtil nu, og give dig information om, hvad du skal besøge de følgende dage.

Udbuddet af ture er virkelig imponerende. Du kan vælge mellem vandre-, cykel-, bus- eller bådture med et tema efter eget valg.

Book din guidede tur

Sug til dig af historien på British Museum

Når turen er slut, kan du tage til et af Londons fineste museer, British Museum, hvor der er gratis adgang.

Bemærk, at besøget aldrig bør tage mindre end to timer, selvom det vil tage flere dage at se hele museet.

Samlingen omfatter mere end syv millioner genstande fra hele verden, herunder den berømte Rosetta-sten.

For at få mest muligt ud af din tid er det bedst at undersøge på forhånd, hvad du vil se, så du kan gå direkte til de tilsvarende rum. Det er også en god idé at købe den audioguide, de tilbyder, så du kan blive bedre informeret om, hvad du ser.

Book en guidet tur på British Museum

Mere historie i St Paul's Cathedral

Paul's Cathedral er allerede imponerende udvendigt i betragtning af dens størrelse, kun overgået af Peterskirken i Rom, men dens indre vil ikke skuffe nogen.

Så snart man træder ind, får man indtryk af at være på et unikt sted fuld af historie. Det er utvivlsomt et af de bedste monumenter i London, blandt andet takket være den vidunderlige udsmykning.

Under dit besøg bør du være særligt opmærksom på de freskoer, der pryder lofterne, samt klatre op til kuplen og gå ind i krypten.

Køb din billet til St. Paul's Cathedral

Den vidunderlige udsigt fra The Shard

Dagens sidste besøg er efter at have krydset Tower Bridge mod City Hall. Det er for at nyde udsigten fra The Shard, en moderne skyskraber, hvor du kan nyde et imponerende observationsdæk.

Der er også en restaurant i The Shard, hvor du kan spise. Hvis du foretrækker et andet sted, tilbyder det omkringliggende område et godt udvalg, som du kan se i denne artikel om, hvor du kan spise i nærheden af The Shard.

Køb din billet til The Shards observationsdæk

Dag 3: Camden Market til Soho London

Camden by| ©J.Ligero & I.Barrios
Camden by| ©J.Ligero & I.Barrios

For at fejre den tredje dag på vores rejse har jeg forberedt en rute, der tager dig fra et af byens vigtigste og mest maleriske markeder til dens travleste gader. Husk, at du næsten helt sikkert skal tage metroen et sted hen, så her er en lille guide til, hvordan du bruger Londons undergrundsbane.

Camden Town

Dagen starter med et besøg i Camden Town, et af Londons mest interessante kvarterer. Selvom der ofte er meget travlt på grund af det store antal turister, har det stadig bevaret noget af sin gamle essens, især på det marked, der afholdes her.

Ud over de forskellige boder, du kan finde, skal du også prøve at kigge på bygningernes facader. Som et særligt sted kan du prøve at besøge staldene.

Hvor lang tid du har lyst til at bruge her, afhænger af din interesse. Faktisk benytter mange mennesker lejligheden til at spise på markedet, men du skal huske på, at jo mere tid du bruger her, jo mindre tid vil du have tilbage til at se andre steder.

Tate Modern

Hvis du har tid tilbage efter at have set markedet, er dit næste stop Tate Modern, et af de mest besøgte moderne kunstmuseer i verden.

Et besøg på Tate Modern er virkelig et absolut must for kunstelskere. Selve beliggenheden, i det tidligere Bankside Power Station, gør det endnu mere tiltrækkende.

Der er gratis adgang til T ate Modern, og samlingen omfatter værker af bl.a. Picasso, Warhol, Salvador Dalí og Monet.

Tur til Harry Potter-steder

Fans af Harry Potter-sagaen vil finde nogle af de bedste Harry Potter-turei London samt den store Harry Potter-udstilling i Warner Studios.

En af de mest interessante ture er den, der tager de mest berømte steder fra Harry Potter-filmene med, fra den berømte perron 9 og ¾ på King's Cross Station til Leaky Cauldron (der ligger i Borough Market).

Book din Harry Potter-tur

Oplev atmosfæren i Soho

Det bedste tidspunkt at besøge dette område er efter mørkets frembrud. Det er nu, tusindvis af londonere og turister slentrer rundt i gaderne. Mit råd er at vandre formålsløst rundt og bl.a. tjekke de forskellige teatre og et stort antal kultbarer.

Den mest berømte gade i området er Carnaby. Ud over atmosfæren er den kendt for sin ekstravagante juleudsmykning, hvilket gør den til et must-see, hvis du er i London i julen.

Dag 4: Hyde Park, dinosaurer, et kæmpe pariserhjul og en skræmmende attraktion sammen med et afslappende krydstogt

Uden for det naturhistoriske museum| ©Diliff
Uden for det naturhistoriske museum| ©Diliff

London tilbyder besøgende attraktioner af alle slags. Det er denne mangfoldighed, der gør det muligt at sammensætte turen på denne fjerde dag af de mest forskellige steder.

Hyde Park

Dag fire begynder med en afslappende spadseretur gennem en af Londons fineste parker, Hyde Park. Dens stier gemmer på attraktioner som Peter Pan-statuen, Speaker's Corner og Serpentine Lake.

Book en cykeltur gennem Londons parker

Naturhistorisk museum

Natural History Museum er et af de mest spektakulære museer i London, især hvis du rejser med børn.

Dets samling består af millioner af naturelementer, men det mest slående er uden tvivl området dedikeret til dinosaurer, herunder den imponerende rekonstruktion af en T-Rex i naturlig størrelse med bevægelse og lyd.

Der er gratis adgang, og der er masser af spil og interaktive attraktioner, som gør det til et godt sted at besøge med børn.

Slap af på en båd på Themsen

Når du er færdig med at nyde naturen i hjertet af storbyen, kan du tage ned til Themsen til en særlig aktivitet: et lille krydstogt.

Der er masser af disse flodkrydstogter, så her er en artikel om de bedste flodkrydstogter på Themsen, så du kan vælge det, der passer dig bedst.

Book dit krydstogt på Themsen

London Dungeon eller Sea London Aquarium

Haj i Sea Life Aquarium| ©Domenico Convertini
Haj i Sea Life Aquarium| ©Domenico Convertini

I Westminster Bridge-området finder du det perfekte sted, hvis du er fan af gys: London Dungeon.

Det er en interaktiv attraktion, der fortæller byens mørkeste historie og helt sikkert vil skræmme selv de mest frygtsomme til tider.

Hvis du tager af sted med børn (for hvem attraktionen ikke anbefales), eller hvis du ikke er så vild med uhyggelige historier, ligger Sea Life London Aquarium ikke så langt væk.

London Eye

Fra en attraktion, der er designet til at skræmme dig, til en anden, der kan få svimmelhedspatienter til at få sved på panden. Dette er London Eye, et spektakulært 135 meter højt pariserhjul.

For at komme op i det, anbefaler jeg, at du køber billetter til London Eye på forhånd, så du kan nyde den bedste udsigt over London.

Du skal ikke bekymre dig, hvis det er ved at blive mørkt i London, for London Eye kører stadig og tilbyder en panoramaudsigt over byens belysning.

På vej ned kan det være en god idé at kigge efter en af restauranterne omkring London Eye for at få en bid mad.

Køb din billet til London Eye

Dag 5: Besøg Stonehenge og Bath på én dag

Stonehenge i London| ©Sung Shin
Stonehenge i London| ©Sung Shin

En af de store fordele ved at have en hel uge i London er, at man har råd til at tage på en organiseret tur fra London.

I nærheden af London ligger for eksempel Stonehenge, et besøg, der kan kombineres med så smukke byer som Bath. For at se begge dele skal du beslutte, om du vil gøre det på egen hånd eller leje en organiseret tur til Stonehenge.

Hvis du foretrækker at leje en bil eller bruge offentlig transport, kan du overveje, hvad jeg forklarer i min artikel om, hvordan man kommer til Stonehenge fra London. Derefter kan du opveje fordele og ulemper for at se, om en organiseret tur er mere passende for dig.

Udflugt til Stonehenge og Bath

Hvis du vil have mest muligt ud af din tid på rejsen, anbefaler jeg, at du kombinerer et besøg i Stonehenge og byen Bath på en enkelt tur.

Stonehenges charme øges især ved sommersolhverv, som er et særligt anbefalelsesværdigt tidspunkt at besøge byen på.

Hvad angår Bath, anses denne by for at være en af de mest charmerende byer i landet, både på grund af de berømte bade og de mange andre attraktioner, som du kan opleve under dit besøg.

Book din rejse til Stonehenge

Dag 6: Portobello, Covent Garden og West End

Uden for Madame Tussauds Museum| ©annahasfreckles
Uden for Madame Tussauds Museum| ©annahasfreckles

Den næstsidste dag på din rejse starter i et af byens mest farverige kvarterer, Notting Hill, og slutter med et besøg på et af Londons mange shows.

Notting Hill og Portobello Road

Selvom Notting Hill blev verdensberømt med filmen af samme navn, var det allerede kendt for sine farver og de karnevaler, der finder sted her. Denne fest er uden tvivl en af de bedste ting, man kan lave, hvis man er i London i august.

Den mest kendte gade er Portobello Road, som krydser kvarteret næsten fuldstændigt. Den bedste dag at besøge er lørdag, hvor der afholdes et af de mest komplette loppemarkeder i byen.

Madame Tussauds

Madame Tussauds-museet præsenterer uden tvivl de bedste voksfigurer fra hele verden.

På dette museum kan du se realistiske voksfigurer af tusindvis af berømte mennesker fra hele verden, fra sportsfolk til store hovedpersoner i historien, fra skuespillere til videnskabsfolk.

Køb din billet til Madame Tussauds Museum

Covent Garden

Om eftermiddagen er det et godt tidspunkt at vandre rundt i Covent Garden-området og indsnuse den særlige atmosfære, der kendetegner det. Tidligere var der blomstermarked her, og i dag finder du mange gadeartister, restauranter, pubber og madboder.

Hvis du rejser med børn, er denne plads hjemsted for et museum, som de har tendens til at elske: London Transport Museum.

West End

Dagens tur slutter i West End, et af de mest livlige områder i byen.

Her finder du mange spisesteder, og det er også her, de fleste af Londons teatre ligger. Jeg anbefaler, at du slutter dagen af med at se en af de musicals, der opføres i West End.

Køb billetter til musicals i London

Dag 7: Sherlock Holmes, krigsmuseum og Primrose Hill

Besøg på Sherlock Holmes-museet| ©Anders Thirsgaard
Besøg på Sherlock Holmes-museet| ©Anders Thirsgaard

Normalt ankommer vi alle til den sidste dag på en rejse temmelig trætte og desuden med en underlig følelse af tristhed over slutningen på oplevelsen. Men det skal ikke forhindre dig i at nyde hvert eneste øjeblik.

Følg Sherlock Holmes' rute gennem Baker Street

London var også stedet, hvor Sir Arthur Conan Doyle skrev historierne om den mest berømte privatdetektiv i historien: Sherlock Holmes.

Ikke overraskende har byen et museum dedikeret til figuren, hvis placering ikke vil komme som en overraskelse for nogen fan: 221B Baker Street, lige ved den adresse, hvor Holmes boede i romanerne.

Primrose Hill

Når man har forladt Baker Street, er der ikke noget bedre sted at tage hen end Primrose Hill. Denne park ligger på en bjergskråning og tilbyder besøgende en smuk udsigt over byen.

Atmosfæren i parken er meget behagelig, og det er bestemt et godt sted at holde picnic eller spise på en af restauranterne i området.

Imperial War Museum

Efter en afslappet frokost er det tid til at besøge et af de mest interessante og samtidig forstyrrende museer i byen.

Dette er Imperial War Museum, der, som navnet antyder, er dedikeret til krig. Det åbnede i 1920 og havde først til formål at vise konsekvenserne af Første Verdenskrig på samfundet. Med tiden blev samlingen udvidet til at vise genstande, dokumenter, våben og vidnesbyrd fra ofre for andre konflikter, såsom Anden Verdenskrig.

Sidste gåtur gennem Piccadilly Circus og Oxford Street

Både londonere og turister anser Piccadilly Circus for at være Londons mest berømte vejkryds.

Nogle mener, at det er Londons svar på New Yorks Times Square. At se det om aftenen, før man slentrer ned ad en af byens mest populære shoppinggader, er den perfekte måde at runde en tur af på.

Sug atmosfæren til dig på Oxford Street

Denne shoppinggade anses for at være den travleste i Europa. De næsten to en halv kilometer er fyldt med butikker af alle slags, restauranter og andre steder, der tiltrækker et stort antal London-borgere og besøgende.

Når du går langs denne gade, vil du kunne se nogle af de mest berømte stormagasiner i byen. Nogle, som Selfridges, har til huse i bygninger af stor arkitektonisk værdi.

Hvis du er så heldig at være i London ved juletid, er denne gade et must-see på grund af julelysene.