Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tag på en planlagt tur til Stonehenge og Bath fra London

At kombinere to af Englands mest imponerende turistattraktioner i én tur er den bedste mulighed, hvis du er i London. Du får ikke kun mulighed for at se verdens mest berømte forhistoriske monument, Stonehenge, men du får også mulighed for at vandre rundt i den smukke by Bath.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minutters læst

Tag på en planlagt tur til Stonehenge og Bath fra London

Stonehenge | ©Ankit Sood

Et besøg i Stonehenge bør stå øverst på din liste over ting, du skal se i London. Der er ingen tvivl om, at et besøg på dette magiske neolitiske monument fra stenalderen er en af de mest fantastiske oplevelser, du kan få.

Hvis du vil få mest muligt ud af din tid, kan du kombinere et besøg i Stonehenge med et besøg i den nærliggende by Bath. Denne by, der er meget anderledes end hovedstaden, byder på attraktioner som de berømte romerske bade og de smukke gader. For at du kan foretage begge besøg på en enkelt dag i komfort og uden at skulle bekymre dig om noget, har jeg analyseret de ture, der afgår fra London, så du kan vælge den, der passer dig bedst.

Mulighed 1: Udflugt til Stonehenge og Bath

Nyd solskinnet ved Stonehenge| ©Michael Sutton
Nyd solskinnet ved Stonehenge| ©Michael Sutton

Den britiske hovedstad har et væld af steder at besøge i løbet af flere dage, fra Londons bedste museer til vartegn som Tower of London, for ikke at nævne nogle imponerende guidede ture. Der er dog to steder inden for rækkevidde af hovedstaden, som bør være et must på din rejse: Stonehenge og Bath.

Førstnævnte er uden tvivl verdens mest berømte megalitmonument. Stonehenge er fyldt med mystik og er værd at tage en tur fra London til Stonehenge for at gå rundt om stenene.

Den nærliggende by Bath anses derimod for at være en af de smukkeste byer i landet og er hjemsted for de imponerende romerske bade, som gav byen sit navn.

Da de to steder ligger tæt på hinanden, er den bedste måde at se dem begge på én dag og få mest muligt ud af din tid at bestille en organiseret tur, der kombinerer de to steder. Selv om det, som jeg påpegede i artiklen Hvordan man kommer til Stonehenge fra London, er muligt at besøge dem på egen hånd, er den mest behagelige og ubekymrede måde at gøre det på en af disse ture.

Afgangen af den moderne bus, som du skal køre turen med, finder sted ved et bestemt mødested, som du får oplysninger om, når du bestiller, eller når du har tid nok til at forberede dig. Her er en lille guide til, hvordan du rejser med Londons undergrundsbane, hvis du har brug for den for at komme rundt.

Det vigtigste stop er Stonehenge selv, som er en rejsetid på ca. to timer fra London eller en time fra Bath. For at få mest muligt ud af tiden vil guiden forklare nogle af de vigtigste ting at se ved Stonehenge-monumentet.

Det andet stop, du kommer til med den moderne bus, er Bath. Som på den foregående rejse vil guiden forklare noget af historien om denne by, der siden oldtiden har været kendt for sine varme kilder.

Efter dagens intense følelser er det eneste, der er tilbage, at vende tilbage til London og, hvis du stadig har energi, nyde noget af Londons natteliv.

Hvad du vil se, hvis du vælger denne turtype

 • Stonehenge: Det bedste ved denne tur er, at du har masser af tid til at vandre rundt i Stonehenge-komplekset, herunder Stonehenge Museum og besøgscenter. Takket være audioguiden får du altid detaljerede oplysninger om det, du ser, så besøget bliver en endnu mere komplet oplevelse.

Ved dette monument kan du se den berømte indre stencirkel samt fem rekonstruktioner af huse fra bondestenalderen. Du vil også kunne opleve to interessante udstillinger, så du kan blive ekspert i Stonehenge.

 • Bath: I Bath vil du kunne se steder som den vidunderlige Pulteney Bridge, Royal Crescent og nogle af de smukke huse. Hvis du har valgt den mulighed, der omfatter billetter til de romerske bade, kan du naturligvis også gå ind og se dem.

Andre attraktioner i Bath er relateret til den berømte forfatter Jane Austen, som boede i byen i et par år. Selvfølgelig må du heller ikke gå glip af klosteret, der står der.

Praktiske oplysninger

 • Pris: Fra 90 €
 • Varighed: mellem 10,5 og 11 timer

Hvorfor jeg kan lide denne tur: Det er den perfekte måde at se to af de mest imponerende steder i landet på én dag og uden bekymringer.

Anbefales, hvis... du vil få mest muligt ud af dit ophold i London og besøge nogle steder tæt på hovedstaden.

Mulighed 2: Stonehenge, Windsor Castle og Bath-tur

På Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson
På Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson

En anden af de ture, du kan bestille i London for at besøge Stonehenge og Bath, omfatter et tredje besøg, som måske også vil falde i din smag: Windsor Castle.

I dette tilfælde omfatter en del af turen et stop ved Stonehenge og en anden, noget kortere tur, i byen Bath.

Når du har forladt hovedstaden, og du rejser altid i en luksusbus og i selskab med en ekspertguide, der forklarer dig alt, hvad du behøver for at nyde besøget, går turen til Windsor Castle, der har været hjemsted for den britiske kongefamilie i omkring 900 år.

Bestil din tur til Stonehenge, Windsor og Bath

Hvad du vil se, hvis du vælger denne type tur

 • Stonehenge: Det første stop efter ankomsten til Stonehenge er besøgscentret. Her kan du ikke kun hente din audioguide, men også besøge museet og de udstillinger, der forklarer monumentets historie.

Bagefter kan du gå rundt i selve komplekset og se den indre stencirkel, der udgør strukturen. Endelig kan du opleve en del af det neolitiske menneskeliv gennem de rekonstruerede huse, der er blevet opført i området.

 • Bath: Nogle af Baths hovedattraktioner omfatter den pragtfulde Pulteney Bridge, Royal Crescent og nogle af de smukke huse, men byen er verdensberømt for sine gamle romerske bade.

Derudover kan du også se Bath Abbey og Royal Victoria Park. Hvis man ser bort fra monumenter og haver, er den historiske bymidte alene en hyggelig spadseretur værd...

 • Windsor Castle: Windsor Castle er den kongelige families residens og er det længste kontinuerligt beboede slot i Europa. Under besøget kan du beundre de majestætiske kongelige gemakker, der er udsmykket med malerier af mesterne Van Dyck og Rubens, og de vægmalerier, der er malet på lofterne.

Et andet rum, du kan gå ind i, er Sankt Georgs kapel. Her findes gravene for nogle af Storbritanniens vigtigste konger, og det var også stedet, hvor prins Harry og Meghan Markle blev gift.

Ceremonien med vagtskifte er et andet øjeblik, som du kan opleve på første hånd, da den finder sted hver morgen. Hvis du er heldig, og dronningen er på slottet, kan du endelig se den kongelige fane på masten i det runde tårn.

Praktiske oplysninger om Stonehenge, Windsor Castle og Bath

 • Pris: Fra 80 €
 • Varighed: mellem 11 og 12 timer

Hvorfor jeg kan lide denne tur: Fordi det at se Stonehenge, Bath og Windsor Castle på én dag og uden at skulle bekymre sig om noget er perfekt for alle, der besøger London og ønsker at få mest muligt ud af oplevelsen.

Anbefales hvis... du er nysgerrig efter at få et glimt af, hvordan britiske konger lever, og bruger dagen til at besøge andre attraktioner i nærheden.

Book din tur til Stonehenge, Windsor og Bath

Hvad er fordelene ved at tage en guidet tur i forhold til at besøge Stonehenge og Bath på egen hånd?

Rundrejse i Bath| ©Pedro Szekely
Rundrejse i Bath| ©Pedro Szekely

Måske tøver du mellem at booke en organiseret tur fra London for at besøge Stonehenge og Bath (på listen over de bedste ture fra London) eller at forsøge at gøre det på egen hånd. Sidstnævnte er naturligvis altid muligt, men førstnævnte har to store fordele: tid og bekvemmelighed.

Det kan være svært at besøge Stonehenge og Bath på egen hånd på en enkelt dag. Det er rigtigt, at det ikke er svært at komme til begge steder fra hovedstaden. I forbindelse med Stonehenge er det næsten uundgåeligt at skifte i Salisbury, mens der er direkte tog og busser til Bath. Problemet opstår, når du ønsker at kombinere begge besøg på samme dag.

Selv om der går tog fra Bath til Salisbury, hvor du skal tage en bus til monumentet, kan det være svært at få tidsplanen til at passe ind, så du har tid til at se det hele i ro og mag. Måske er det bedst at overnatte i Bath, inden du vender tilbage til London.

Når du skal undersøge de forskellige transportkombinationer og tidsplaner for de steder, du vil besøge, så du ikke finder dem lukkede, er det meget mere bekvemt med en organiseret tur. Det er trods alt bare at sætte sig på bussen og lade sig køre til både Stonehenge og Bath.

Sådan booker du din tur til Stonehenge og Bath

Besøg i Stonehenge med en guidet tur| ©Bryony Elena
Besøg i Stonehenge med en guidet tur| ©Bryony Elena

Det er nemt at booke denne tur. Du skal blot indtaste dine datoer og oplysninger på webstedet, og du vil modtage en bekræftelse pr. e-mail. Jeg anbefaler, at du er opmærksom på de forskellige muligheder, som du kan vælge imellem.

Når du ankommer til mødestedet, skal du blot vise guiden den voucher, der er med i e-mailen, uden at du behøver at udskrive noget.

Bestilling af din tur til Bath, Avebury og Lacock Village

Er det værd at tage til Stonehenge og Bath fra London?

Bad| ©Aaron & Carol
Bad| ©Aaron & Carol

Det er umuligt at give et svar på dette spørgsmål, da det afhænger meget af din smag. Så hvis du elsker shows, kan du måske foretrække at se en af Londons musicals frem for at bruge en dag på at besøge disse steder, eller hvis du vil smage den bedste mad i London, kan du tage på en madtur i London. Jeg mener, at en så stor by byder på så mange alternativer, og at denne tur kan være et supplement til nogle af hovedaktiviteterne på din rejse.

Jeg vil dog råde dig til at forsøge at få tid til denne tur. Stonehenges magi og mystik giver besøgende en oplevelse, der er svær at slå, og hvis man dertil lægger Baths skønhed, er det et næsten uundværligt besøg for enhver rejsende.

Dit valg afhænger naturligvis også af, hvor meget tid du tilbringer i London. Hvis du kun bliver her i to eller tre dage, er det naturligvis sandsynligt, at du vil få optaget hvert eneste øjeblik, hvad enten det er med museer eller blot med at opdage, hvad Londons forskellige kvarterer har at byde på. Men hvis du er i London i seks dage eller deromkring, anbefaler jeg dig at komme ud af byen og opleve de vidundere, som Stonehenge og Bath har at byde på.

Planlæg dit besøg: nogle grundlæggende tips

Vinter i Stonehenge| ©Fred Rockwood
Vinter i Stonehenge| ©Fred Rockwood
 • Hvornår skal du tage af sted: Her kan du se, hvornår det er bedst at tage til Stonehenge, hvilket også gælder for Bath. Normalt er der uundgåeligt mange besøgende, men i efterårs- og vintermånederne er antallet af besøgende mindre. Du vil stadig have bedre mulighed for at se begge steder, hvis du ikke tager af sted i en weekend.
 • Besøgslængde: Et besøg i Stonehenge kan vare op til 1 time eller 1,5 time. Selv om det måske ikke virker så langt, er det mere end nok tid til at gå rundt i stenbygningerne og besøge museet. På den anden side vil varigheden af besøget i Bath afhænge af de muligheder, du har valgt, men i alt kan det vare mere eller mindre lige så længe som besøget i Stonehenge.
 • Hvad skal du have på: Selv hvis du rejser om sommeren, bør du aldrig glemme, at det britiske vejr kan være meget omskifteligt. Prøv altid at have behageligt tøj på og, afhængigt af vejrudsigten, tøj, der er varmt nok, så du ikke føler dig utilpas. Skoene skal også være behagelige, da du skal gå i lang tid, og Stonehenge har en ret ujævn overflade. Endelig skal du ikke glemme at medbringe en mackintosh for en sikkerheds skyld.
 • Hvor skal du spise: Hvis du ikke har booket de muligheder, der omfatter mad, skal du selv finde et passende sted at spise. Du kan altid medbringe en snack, eller hvis ikke, kan du bruge de lokale spisesteder, du finder. Stonehenge Visitor Centre har en restaurant indenfor, som, selv om den ikke kan sammenlignes med de bedste i London, stadig kan være et godt sted at spise en bid mad. I Bath vil du ikke have problemer med at finde et sted, du kan lide.
 • Besøg i Stonehenge og Bath med børn: Begge steder har nok attraktioner til, at børnene ikke kommer til at kede sig under deres besøg. De bliver naturligvis trætte før de voksne, men hvis de bliver distraheret, kan de få en god dag i byen. Ved Stonehenge er det en god idé at skaffe dem en audioguide, så de kan lytte til de forskellige forklaringer på det, de ser.
 • Tjek vejret, inden du tager af sted: Som jeg nævnte tidligere, er det britiske vejr ofte ret uforudsigeligt. Derfor anbefaler jeg, at du tjekker vejrudsigten lidt i forvejen, så du kan forberede dig på dit besøg.

Book din tur til Bath, Avebury og Lacock Village