Tag på en planlagt tur til Stonehenge og Bath fra London

At kombinere to af Englands mest imponerende turistattraktioner i én tur er den bedste løsning, hvis du er i London.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minutters læst

Tag på en planlagt tur til Stonehenge og Bath fra London

Stonehenge | ©Ankit Sood

Et besøg i Stonehenge bør stå øverst på listen over ting, man skal se i London. Lidt over 130 kilometer fra hovedstaden er der ingen tvivl om, at et besøg på dette magiske neolitiske monument er en af de mest fantastiske oplevelser, man kan få.

Hvis du vil have mest muligt ud af din tid, kan du kombinere et besøg på Stonehenge med et besøg i den nærliggende by Bath. Denne by, som er meget forskellig fra hovedstaden, byder på attraktioner som de berømte romerske bade og de smukke gader. For at du kan nå begge besøg på en enkelt dag uden at skulle bekymre dig om noget, har jeg analyseret de ture, der afgår fra London, så du kan vælge den, der passer dig bedst.

Den bedste løsning

Stonehenge, Windsor og Bad Dagstur fra London med billetter

Se Stonehenge, Windsor og Bath

Turen inkluderer besøg ved megalitterne i Stonehenge, spa-byen Bath og Windsor Castle, ledsaget af en professionel guide og i en komfortabel luksusbus.

Stonehenge er et forhistorisk megalitkompleks, der var et sted for tilbedelse, hvis elementer er justeret for at markere solopgang og solnedgang, og det siges endda, at der blev produceret en Draconid-regn inde i det. Det er mere end 5.000 år gammelt og blev bygget i den neolitiske periode. Bath betragtes som en spa-by, der er kendt for sine naturlige varme kilder, og de honningfarvede bygninger og arkitekturen er værd at gå på opdagelse i.

Endelig er Windsor en lille by, der ligger i grevskabet Berkshire (England) og er hjemsted for Windsor Castle, den officielle residens for 40 monarker, og har alle de kongelige attraktioner og meget at opdage på dit besøg.

Anbefales, hvis... du vil vide lidt mere om omgivelserne i London og lære mere om historien om både monarkiet, dets arkitektur og dets imponerende forhistoriske bygninger.

Mulighed 1: Tur til Stonehenge, Windsor Castle og Bath

På Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson
På Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson

En af de ture, du kan booke i London for at besøge Stonehenge og Bath, inkluderer et tredje besøg, som måske også vil falde i din smag: Windsor Castle.

Efter at have forladt hovedstaden, og altid i en luksusbus og i selskab med en ekspertguide, der vil forklare alt, hvad du behøver for at nyde besøget, går turen til Windsor Castle, hjemsted for den britiske kongefamilie i omkring 900 år, som du kan købe billetter til.

Hvad du vil se, hvis du vælger denne type tur

 • Stonehenge: Det første stop efter ankomsten til Stonehenge er besøgscentret. Her kan du ikke bare hente din audioguide, men også besøge museet og udstillingerne, der forklarer monumentets historie og meget mere.
 • Bath: Nogle af hovedattraktionerne i byen Bath er den pragtfulde Pulteney Bridge, Royal Crescent og nogle af de smukke huse, men byen er verdensberømt for sine gamle romerske bade.
 • Windsor Castle: Som residens for den kongelige familie er dette slot det længst uafbrudt beboede slot i Europa. Du kan købe dine billetter på forhånd til Windsor Castle, og under dit besøg kan du beundre dets majestæt.

Et andet rum, du kan gå ind i, er St George's Chapel. Det huser gravene for nogle af de vigtigste britiske konger og var også det sted, hvor prins Harry og Meghan Markle blev gift.

Praktiske oplysninger

 • Pris: fra 80 euro
 • Varighed: 11-12 timer

Derfor kan jeg lide denne tur: Fordi det at se Stonehenge, Bath og Windsor Castle på én dag og uden at skulle bekymre sig om noget er perfekt for alle, der besøger London og gerne vil have mest muligt ud af oplevelsen.Anbefales, hvis... du er nysgerrig efter at få et indblik i, hvordan britiske konger lever, og gerne vil bruge dagen på at besøge andre attraktioner i nærheden.

Book din tur til Stonehenge, Windsor og Bath

Mulighed 2: Tur til Stonehenge og Bath

Solbadning ved Stonehenge| ©Michael Sutton
Solbadning ved Stonehenge| ©Michael Sutton

Den britiske hovedstad har et væld af steder at besøge over flere dage, men inden for rækkevidde af hovedstaden er der to steder, som bør være et must på din rejse: Stonehenge og Bath.

Førstnævnte er uden tvivl verdens mest berømte megalitmonument. Stonehenge er fuld af mystik og er en tur ud af London værd ved at booke en tur til Stonehenge for at gå rundt om stenene.

Den nærliggende by Bath betragtes derimod som en af de smukkeste byer i landet og er også hjemsted for de imponerende romerske bade, der gav byen dens navn, og da begge steder ligger tæt på hinanden, er den bedste måde at se dem på en dag og få mest muligt ud af din tid at booke en organiseret tur, der kombinerer de to steder.

Hvad du vil se, hvis du vælger denne type udflugt

 • Stonehenge: Det bedste ved denne tur er, at du har masser af tid til at vandre rundt i Stonehenge-komplekset, inklusive museet og besøgscentret. Takket være audioguiden vil du altid have detaljerede oplysninger om det, du ser, så besøget bliver en endnu mere komplet oplevelse. På dette monument kan du se den berømte indre stencirkel samt fem rekonstruktioner af neolitiske huse. Du vil også kunne nyde to interessante udstillinger, så du kan gå derfra som en ekspert i Stonehenge.
 • Bath: I Bath vil du kunne se steder som den vidunderlige Pulteney Bridge, Royal Crescent og nogle af byens smukke huse. Hvis du har valgt den mulighed, der inkluderer billetter til de romerske bade, vil du selvfølgelig også kunne gå ind og se dem.

Nyttig information til besøgende i byen

 • Pris: Fra 90 euro
 • Varighed: mellem 10,5 og 11 timer.

Derfor kan jeg lide denne tur: Det er den perfekte måde at se to af de mest imponerende steder i landet på én dag og uden bekymringer.

Anbefales, hvis... du vil have mest muligt ud af dit ophold i London og besøge nogle steder tæt på hovedstaden.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Stonehenge og Bath på egen hånd?

Rundvisning i Bath| ©Pedro Szekely
Rundvisning i Bath| ©Pedro Szekely

Du tøver måske mellem at leje en organiseret tur fra London for at besøge Stonehenge og Bath (på listen over de bedste ture fra London) eller prøve at gøre det på egen hånd. Det sidste er selvfølgelig altid muligt, men det første har to store fordele: tid og bekvemmelighed.

Det kan være vanskeligt at besøge Stonehenge og Bath på egen hånd på en enkelt dag. Det er sandt, at det ikke er svært at nå begge steder fra hovedstaden. Når det gælder Stonehenge, er det næsten uundgåeligt at skifte i Salisbury, mens der er direkte tog og busser til Bath. Problemet opstår, når man vil kombinere begge besøg på samme dag.

Selvom der går tog fra Bath til Salisbury, hvor man skal tage en bus til monumentet, kan det være svært at få tidsplanen til at passe, så man har tid til at se det hele i ro og mag. Måske er den bedste løsning at overnatte i Bath, før du tager tilbage til London.

At skulle undersøge de forskellige transportkombinationer og køreplaner for de steder, du vil besøge, så du ikke finder dem lukkede, gør det meget mere bekvemt at booke den organiserede tur til Stonehenge og Bath. Når alt kommer til alt, er det bare at hoppe på bussen og blive ført væk til både Stonehenge og Bath.

Sådan booker du turen til Stonehenge og Bath

Besøg Stonehenge med den guidede tur| ©Bryony Elena
Besøg Stonehenge med den guidede tur| ©Bryony Elena

Det er nemt at bookedin tur til Stonehenge og Bath. Du skal bare indtaste dine datoer og oplysninger på hjemmesiden, så modtager du en bekræftelse på e-mail. Jeg anbefaler, at du er opmærksom på de forskellige muligheder, du har at vælge imellem.

Når du ankommer til mødestedet, skal du blot vise guiden den voucher, der er inkluderet i e-mailen, så du behøver ikke at printe noget.

Book din tur til Bath, Avebury og Lacock Village

Er det værd at tage til Stonehenge og Bath fra London?

Bath| ©Aaron & Carol
Bath| ©Aaron & Carol

Det er umuligt at give et svar på dette spørgsmål, da det virkelig afhænger af din smag. Så hvis du elsker showbiz, foretrækker du måske at gå til en af Londons musicals i stedet for at bruge en dag på at besøge disse steder, eller hvis du vil smage den bedste mad i London, tager du måske på en madtur i London. Hvad jeg mener er, at sådan en storby tilbyder så mange alternativer, og denne tur kan være et supplement til nogle af hovedaktiviteterne på din rejse.

Men mit råd er, at du skal prøve at få tid til denne tur. Stonehenges magi og mystik giver besøgende en oplevelse, der er svær at slå, og hvis du tilføjer skønheden i Bath til dette, er det et næsten uundværligt besøg for enhver rejsende.

Dit valg vil naturligvis også afhænge af, hvor meget tid du vil bruge i London. Hvis du kun skal være der i to eller tre dage, er det selvfølgelig meget sandsynligt, at du vil være optaget af alt, hvad du har tid til, hvad enten det er museer eller bare at opdage, hvad Londons forskellige kvarterer har at byde på. Men hvis du bliver i London i seks dage eller deromkring, anbefaler jeg, at du kommer ud af byen og opdager de vidundere, som Stonehenge og Bath har at byde på.

Planlæg dit besøg: nogle grundlæggende tips

Vinter ved Stonehenge| ©Fred Rockwood
Vinter ved Stonehenge| ©Fred Rockwood
 • Hvornår skal man tage afsted: Her kan du se de bedste tidspunkter for at tage til Stonehenge, hvilket også gælder for Bath. Normalt vil du uundgåeligt finde mange besøgende, selvom deres antal er reduceret i efterårs- eller vintermånederne. Du vil stadig kunne se begge steder mere komfortabelt, hvis du ikke tager af sted i en weekend.
 • Besøgets længde: Et besøg i Stonehenge kan tage alt fra 1 time til 1,5 time. Selvom det måske ikke virker så lang tid, er det mere end rigeligt til at gå rundt om stenstrukturerne og besøge museet. På den anden side vil varigheden af besøget i Bath afhænge af de muligheder, du har valgt, men i alt kan det vare mere eller mindre den samme tid som stoppet ved Stonehenge.
 • Hvad skal man have på: Selv om man tager af sted om sommeren, må man aldrig glemme, at det britiske vejr kan være ret omskifteligt. Prøv altid at have behageligt tøj på og, afhængigt af vejrudsigten, tøj, der er varmt nok, så du ikke føler dig utilpas. Skoene skal også være behagelige, da du kommer til at gå i ret lang tid, og Stonehenges overflade er ret ujævn. Glem endelig ikke at medbringe en mackintosh for alle tilfældes skyld.
 • Hvor skal man spise: Hvis du ikke har bestilt mad, skal du finde et passende sted at spise. Du kan altid medbringe en snack eller, hvis ikke, bruge de lokale, du finder. Stonehenge Visitor Centre har en restaurant, som, selvom den ikke kan måle sig med de bedste i London, stadig kan være et godt sted at snuppe en bid mad. I Bath har du til gengæld ingen problemer med at finde et sted, du kan lide.
 • Stonehenge og Bath med børn: Begge steder har nok attraktioner til, at børn ikke keder sig under besøget. Det er klart, at de har en tendens til at blive trætte før de voksne, men hvis de bliver distraheret, kan de få en fantastisk dag ud af det. Ved Stonehenge er det en god idé at give dem en audioguide, så de kan lytte til de forskellige forklaringer på, hvad de ser.
 • Tjek vejret, før du tager af sted: Som jeg nævnte tidligere, er det britiske vejr ofte ret uforudsigeligt. Derfor anbefaler jeg, at du tjekker vejrudsigten lidt i forvejen, så du kan forberede dig på dit besøg.

Book din rejse til Bath, Avebury og Lacock Village