Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ting at lave i London på 6 dage

Hvis du har seks dage til at lære London at kende, kan du nå at se de fleste af dens seværdigheder. Hvis du planlægger dit ophold godt, kan du endda tage en tur til udkanten af byen.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

13 minutters læst

Ting at lave i London på 6 dage

Millennium Bridge, London | ©Jonathan Chng

At organisere en rejse betyder ofte, at man skal vælge mellem, hvad man kan besøge, og hvad man ikke kan på grund af tidspres. Det store antal ting, der er at se og gøre i London, betyder, at din rejseplan skal være gennemtænkt, da det kan være overvældende for den mest erfarne rejsende. Det store antal ting, der er at se og lave i London, betyder, at du skal have din rejseplan godt gennemtænkt, da udbuddet af ting kan være overvældende for selv den mest erfarne rejsende.

Denne seks-dages rejseplan til London inkluderer de vigtigste attraktioner, fra Tower of London til British Museum, plus en dagstur til det meget anbefalelsesværdige Stonehenge. Husk, at den bedste måde at hygge sig på er at være fleksibel, så du kan ændre din rejseplan undervejs, hvis du finder noget, der interesserer dig særligt.

Dag 1: se de vigtigste attraktioner i Westminster-området

Udskiftning af vagten| ©Mark Leishman
Udskiftning af vagten| ©Mark Leishman

Et af de bedste steder at starte med at lære den britiske hovedstad at kende er Westminster-området. Det er stadig byens kulturelle og politiske centrum, og her ligger nogle af byens must-see attraktioner.

Buckingham Palace og vagtskifte

Dagens første besøg kan ligesom resten af turen gøres til fods, men hvis du foretrækker det, kan du bestille en London-sightseeingbus, der kører dig rundt i området. Buckingham Palace ligger helt sikkert på ruten for de fleste af dem.

Ligeledes er det et must at booke et besøg på Buckingham Palace med vagtskifteceremonien på din rejse. Det er en af de mest berømte bygninger i hele Storbritannien, da det er hovedresidensen for den britiske konge og dronning. Ud over at kunne besøge selve paladset kommer mange turister hertil i håb om at se det berømte vagtskifte i London, som finder sted omkring kl. 10.30-11.00 om formiddagen.

Book din Big Bus-turbus i London

Gå ind i Westminster Abbey

På vej til dit næste besøg kan du bruge lidt tid i St. James Park, en af de bedste parker i London. Hvis du er heldig, får du måske øje på nogle af de pelikaner, der lever i søerne. Det er også et godt sted at drikke en kop kaffe, før man fortsætter til Westminster Abbey.

Westminster Abbey er en af de vigtigste kirker i England, både på grund af sin arkitektur og sin historie. Den er et besøg værd, men jeg anbefaler, at du køber billetter til Westminster Ab bey i forvejen eller har købt et London Pass, der inkluderer den.

Under besøget vil du kunne se gravene for nogle af de mest berømte historiske personer i Storbritannien. De engelske monarkers jordiske rester hviler der også. For at få mest muligt ud af det, anbefaler jeg, at du bruger audioguiden ved indgangen.

Book din guidede tur til Westminster Abbey

Gå gennem Trafalgar Square og nyd kunsten på National Gallery.

Fra klosteret fortsætter turen til Trafalgar Square, en af de mest populære og velkendte pladser i byen. Her finder du den berømte statue af admiral Nelson og en anden statue, der forestiller fire løver.

Hvis du foretrækker det, dækker næsten alle organiserede ture i London dette område og har normalt guider, der forklarer pladsens historie.

Ud over at slentre rundt på pladsen bør kunstelskere helt sikkert booke et besøg på National Gallery, som er gratis at komme ind på.

Galleriet huser en af de bedste malerisamlinger i verden og har specialiseret sig i europæiske kunstnere fra det 13. til det 20. århundrede. Du kan nyde værker af Rembrandt, Tizian, Velázquez og Van Gogh, for blot at nævne nogle få.

Book en personlig guidet tur i London

På vej til Big Ben via Downing Street

Big Ben og parlamentet, London| ©Lucas Davies
Big Ben og parlamentet, London| ©Lucas Davies

Fra Trafalgar Square tager man Whitehall Street, som fører til Parliament Square. Undervejs kan man se den overlevende del af et palads, der brændte ned i 1698, inklusive et loft malet af Rubens.

Før man når til førnævnte Parliament Square, går turen gennem den berømte Downing Street, hvor den britiske premierministers officielle residens ligger, nærmere bestemt i nummer 10.

På den ene side af denne plads ligger Palace of Westminster, også kendt som Houses of Parliament. Det er i denne bygning, at tårnet, der fejlagtigt er kendt som Big Ben, er placeret. I virkeligheden refererer dette navn kun til den klokke, der er placeret der, men med tiden bruger mange mennesker det om hele tårnet.

Westminster-broen

Når du har besøgt alt det ovenstående, kan du gå over den nærliggende Westminster Bridge og nyde udsigten over Houses of Parliament og floden.

På grund af tidspunktet på dagen er det meget sandsynligt, at du vil lede efter et sted at spise langs Themsens bredder. En anden god mulighed er at booke en af Londons interessante natture, som giver dig mulighed for at se Londons seværdigheder fra et andet perspektiv.

Book en nattur med bus i London

Dag 2: Langs Themsen

Tårnet i London| ©Francesco Gasparetti
Tårnet i London| ©Francesco Gasparetti

Turens anden dag vil også fokusere på det centrale London, men i dette tilfælde med fokus på attraktionerne langs Englands største flod, Themsen. Den anbefalede rute starter ved Tower of London og slutter ved London Eye.

Gå ind i Tower of London

Dagen begynder med et besøg i Tower of London, en tidligere fæstning, der blev brugt som fængsel i over 900 år. Mange kritikere af kronen blev fængslet der, og det var berømt for den tortur og de henrettelser, der blev udført.

Blandt de uheldige, der endte i Tower of London, er så vigtige personer som Anne Boleyn, Thomas More og dronning Jane Grey.

Det kan varmt anbefales at bookeet besøg inde i Tower of London, især for udstillingen, der viser kronjuvelerne, kapellet og Det Hvide Tårn. Hvis du er heldig, kan du måske også se nogle af de ravne, der bor der, og som er genstand for en interessant legende.

Køb dine billetter til Tower of London

Slap af på Themsen med et lille krydstogt

Når du har beundret attraktionerne i Tower of London, vil du måske tage dig tid til at :::link|text=booke et krydstogt på The|element=pa-2233:::msen.

Udbuddet af krydstogter på Themsen er ret stort, og det samme er priserne på krydstogter på Themsen. Nogle af dem er designet til aftenkrydstogter, såsom krydstogter på Themsen, der inkluderer middag, mens andre kombinerer et krydstogt på Themsen med et besøg i London Eye.

:::link|text=Book dit krydstogt på Themsen|element=pa-2233:::

To af Londons mest berømte broer: Tower Bridge og London Bridge

Tower Bridge| ©Charles Postiaux
Tower Bridge| ©Charles Postiaux

Selvom du måske allerede har set dem under dit krydstogt, er det også værd at tage en tur langs floden for at se to af byens mest berømte broer: Tower Bridge og London Bridge.

Selvom begge broer har deres egne udstillinger, er det bedst at fortsætte turen af tidsmæssige årsager. Under alle omstændigheder kan du altid vælge at se en af dem og improvisere bagefter.

London Dungeon

De næste stop kræver en tilbagevenden til Westminster Bridge-området. For det første, hvis du kan lide temaet, er det værd at købe billetter til London Dungeon.

Det er en interaktiv attraktion, der fortæller byens mørke historie og helt sikkert vil skræmme selv de mest frygtsomme til tider. Hvis du tror, at det bliver for meget for din karakter, ligger Londons Sea Life London Aquarium ikke så langt væk.

Book billetter til Sea Life London

Klatre op i London Eye og nyd udsigten

Hvis det forrige besøg ikke var for de svage sjæle, kan London Eye, et spektakulært 135 meter højt pariserhjul, få svimmelhedspatienter til at ryste.

Hvis det ikke er tilfældet, anbefaler jeg, at du køber billetter til London Eye i forvejen, så du kan nyde den bedste udsigt fra London Eye.

Afhængigt af tidspunktet på dagen kan det være en god idé at kigge efter en af restauranterne omkring London Eye for at få en bid mad.

Køb dine billetter til London Eye

Dag 3: Lær om historien på British Museum og St Paul's Cathedral, og slut af med en musical.

Indgang til British Museum| ©Patrick
Indgang til British Museum| ©Patrick

Halvvejs gennem turen er det tid til at besøge endnu et museum og en af de vigtigste kirker i Storbritannien. I princippet kan denne dags tur klares til fods, men hvis benene begynder at svigte, får du her en lille guide til, hvordan du kommer rundt med Londons undergrundsbane.

Britisk museum

Der er ingen tvivl om, at dette er et af de bedste museer i London, både for sin store samling og sine faciliteter.

Der er gratis adgang, og det er så stort, at det er værd at booke en guidet tur på British Museum. I virkeligheden ville det tage flere dage, men du må nøjes med mindst et par timer.

Den bedste måde at få mest muligt ud af denne tid på er at hente det kort, der udleveres ved indgangen, samt audioguiden på engelsk.

Book et besøg på British Museum

Snup en bid mad i Covent Garden

Fortsætter du turen, kommer du til en plads fuld af atmosfære og magi: Covent Garden. Her finder du et gammelt blomstermarked, og i dag finder du adskillige gadekunstnere, restauranter, pubber og madboder.

Hvis du rejser med børn, er denne plads hjemsted for et museum, som de har tendens til at elske: London Transport Museum.

St Paul's Cathedral, landets levende historie

Det er vigtigt at købe billetter til St Paul's Cathedral, for den er simpelthen betagende. Faktisk er den kun overgået i størrelse af Peterskirken i Rom.

Dens indre forstærker yderligere følelsen af at være på et unikt sted, uden tvivl et af Londons fineste monumenter. I en vidunderlig generel udsmykning skiller freskoerne, der dekorerer lofterne, sig ud. Når man besøger kirken, er det vigtigt at gå op til kuplen og ind i krypten.

Som med andre af Londons vartegn inkluderer indgangsbilletten til St Paul's Cathedral en interessant audioguide.

Køb din billet til St Paul's Cathedral

For elskere af moderne kunst: Tate Modern

Når du forlader katedralen, skal du krydse Millennium Bridge for at komme til et af verdens templer for moderne kunst: Tate Modern. Alene bygningen, der huser museet, er et besøg værd, da det tidligere var Bankside Power Station.

Tate Modern, som er gratis at komme ind i, har nogle af de mest berømte værker af moderne kunst indeni, som er værd at se, hvis du bestiller en guidet tur. De omfatter blandt andet kunstnere som Picasso, Warhol, Salvador Dalí og Monet.

Book en guidet tur på Tate Modern i London

Se en musical

Når du har nydt samtidskunstens mestre, har du to muligheder. Den første, enklere, er at spise middag og tage tilbage til dit hotel. Den anden, som jeg anbefaler, er at tage til Londons West End og nyde nogle af de bedste West End-musicals i London.

Køb billetter til en musical i London

Dag 4: Dagstur til Stonehenge

Stonehenges efterårsjævndøgn| ©Stonehenge Stone Circle
Stonehenges efterårsjævndøgn| ©Stonehenge Stone Circle

fjerdedagen kan det være en god idé at forlade Londons asfalt for at tage en tur til udkanten af London. Blandt de mest interessante steder at besøge fra London har jeg valgt Stonehenge, både på grund af dets egen interesse og på grund af muligheden for at kombinere besøget med så smukke steder som Bath.

For at gøre dette besøg kan du vælge at tage af sted på egen hånd eller leje en udflugt til Stonehenge fra London, der har dette sted som destination. I det første tilfælde er det vigtigt at tage højde for det, jeg forklarer i min artikel om, hvordan man kommer til Stonehenge fra London, og at studere både fordele og ulemper.

Udflugt til Stonehenge og Bath

For at få mest muligt ud af din tid foreslår jeg en udflugt, der kombinerer det megalitiske monument Stonehenge med byen Bath.

Stonehenge er uden tvivl et af de mest magiske steder på planeten, og øjeblikke som sommersolhverv ved Stonehenge er en af de oplevelser, der forbliver indgraveret i din hukommelse. Når du ankommer, vil du kunne betragte de strukturer, der blev skabt for tusinder af år siden, og lære noget om, hvordan vores forfædre levede på det tidspunkt.

Bath betragtes i mellemtiden som en af de mest imponerende byer i hele landet. Ikke alene er de romerske bade, som har givet byen dens navn, et must-see, men der er også en række andre attraktioner spredt ud over gaderne.

Book din rejse til Stonehenge

Dag 5: En rundtur i byens parker og på et af byens mest imponerende markeder

Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios
Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios

Efter en travl dag med besøg i Stonehenge og Bath kan dag fem starte med et besøg i Camden Town og dens marked og fortsætte med en afslappet spadseretur gennem Hyde Park. Endelig kan du vælge at følge i Sherlock Holmes' fodspor eller gå ind på verdens mest berømte voksmuseum.

Camden Town og markedet

Når du er færdig med at tage billeder med dine yndlingsfigurer, bør du kigge efter det metrostop, der fører til Camden Town. Dette revitaliserede kvarter er hjemsted for det mest berømte gademarked i London. Det tager normalt et par timer at se det i sin helhed.

Dette marked ligger på et sted, der er værd at se: mellem de to smukke kanaler i Camden Town-kvarteret. Det er meget interessant at vandre rundt mellem alle de boder, du finder her, fra kunsthåndværk til madboder af alle slags.

Tag på picnic i Regent's Park

Hvis du har lyst til at spise frokost et roligere sted end Candem Market, er det en god idé at gå ind i Regent's Park, en anden velkendt park i byen. Det er det perfekte sted at holde picnic efter at have handlet i et supermarked eller på en fastfoodrestaurant.

Regent's Park er ikke den eneste mulighed for en afslappet frokost. I nærheden ligger Primrose Hill, en anden park, som også byder på en vidunderlig udsigt over byen.

Hvis vejret er dårligt, hvilket ikke er usandsynligt i London, kan du altid gå ind på en lokal pub. I det tilfælde anbefaler jeg The Volunteer.

Book en cykeltur i Londons parker og haver

Spadser gennem Hyde Park

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Hyde Park er uden tvivl en af Londons fineste parker. Det er også meget nemt at komme til indgangen fra Buckingham, da afstanden kan tilbagelægges på en behagelig spadseretur.

Hvis du besøger London om sommeren, kan du ud over at vandre rundt på stierne prøve at finde statuen af Peter Pan, Kensington Palace eller, hvis du har lyst, leje en båd på parkens centrale sø.

På den anden side, hvis du besøger London om vinteren, er Hyde Park hjemsted for et af de travleste og sjoveste julemarkeder i byen.

Træd ind i Sherlock Holmes-æraen på Baker Street

De millioner af fans af Sherlock Holmes-historierne har et must-visit, når de er i London: det hus, hvor Arthur Conan Doyle lod historiens mest berømte detektiv bo.

Huset, der nu er omdannet til et museum dedikeret til figuren, ligger, som alle fans ved, på Baker Street 221B.

Madame Tussauds

Selvom det ikke er alles kop te, er der ingen tvivl om, at Madame Tussauds-museet præsenterer de bedste voksfigurer fra hele verden.

Indenfor kan du se tusindvis af berømte mennesker fra hele verden, fra sportsfolk til skuespillere, videnskabsfolk og historiens største skikkelser.

Køb din billet til Madame Tussauds museum

Dag 6: Besøg nogle af byens mest stemningsfulde shoppinggader, og tag op til The Shard for at sige farvel til byen.

Udsigten fra toppen af The Shard| ©Dimitry Anikin
Udsigten fra toppen af The Shard| ©Dimitry Anikin

Mange rejsende bruger deres sidste dag på en destination til at shoppe souvenirs. På denne tur har vi forsøgt at sikre, at shopping ikke betyder, at man mister en dag med sightseeing. Så ruten går gennem byens mest kendte og stemningsfulde shoppinggader, som ofte har nogle vigtige arkitektoniske attraktioner og virkelig historiske butikker.

Bland dig med de tusindvis af besøgende på Oxford Street

De cirka to en halv kilometer, som denne gade består af, er fyldt med restauranter, pubber og butikker, som besøges af tusinder og atter tusinder af londonere og turister hver dag. Faktisk hævder mange, at det er den travleste gade i Europa.

Hvis du går ned ad gaden mod Marble Arch, vil du støde på et af Londons mest berømte stormagasiner: Selfridges, der ligger i en bygning af stor arkitektonisk betydning.

Denne gade er også et must, hvis du er i London i juletiden på grund af de spektakulære julelys og dekorationer, der anses for at være de bedste i byen. Du kan nyde dem fra midten af november og frem.

For enden af gaden kan du se Marble Arch. Det er en triumfbue, der plejede at stå ved indgangen til Buckingham Palace. Selv i dag, hvor den er flyttet, er den stadig et af de mest kendte billeder af byen.

Guidet tur i byens centrum

Hvis du ikke har så meget tid og gerne vil have et sidste kig på seværdighederne i det centrale London, er en af de bedste muligheder at tage på en guidet tur i den britiske hovedstad. Selv om du allerede har set de fleste af seværdighederne, vil guidens forklaringer hjælpe dig med at få en bedre forståelse af alt det, du har besøgt før.

Book en privat køretur i London

Start aftenen ved Piccadilly Circus

Piccadilly Circus - hjertet af West End| ©Jimmy Baikovicius
Piccadilly Circus - hjertet af West End| ©Jimmy Baikovicius

Piccadilly Circ us er uden tvivl Londons mest berømte vejkryds og et vigtigt stoppested for mange af byens turistattraktioner.

Nogle mener, at det er Londons svar på New Yorks Times Square. Kun få minutter væk ligger nogle af byens mest populære shoppinggader.

Vandre formålsløst gennem gaderne i Soho

Noget af det sjoveste, man kan foretage sig i en by, er at vandre rundt uden mål og med. Londons Soho er uden tvivl det bedste sted at gøre det. I dette område finder du flere teatre og et stort antal kultbarer.

Blandt de steder, du ikke må gå glip af, er Carnaby, Sohos mest berømte gade. Dens atmosfære og ekstravagante juleudsmykning har gjort den til et must-see for alle i London på denne tid af året.

Når du går ned ad denne gade, anbefaler jeg, at du kigger på højre side for at finde et smukt galleri med et skilt, hvor der står Kingly Court. Indenfor vil du se en vidunderlig åben gårdhave og to etager fulde af restauranter og terrasser.

Sig farvel til London med den bedste udsigt over byen fra The Shard

Der findes ingen bedre afsked med London end The Shard, en moderne skyskraber, hvor du finder The Shards imponerende observationsdæk med den bedste udsigt over London.

I samme bygning finder du også en fantastisk Shard-restaurant. Du kan spise her eller gå en tur rundt i området for at finde et sted at spise tæt på The Shard.