Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London bydel for bydel

Londons geografi er meget mere end dens monumenter. Oplev sammen med mig de mest bemærkelsesværdige kvarterer i denne ikoniske by!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

London bydel for bydel

Gaderne i London | ©Peter Spencer

London, som vi kender det, ville ikke være noget, hvis det ikke var for sine kvarterer, de små klumper, der giver byen liv. Det er ubeskriveligt at kunne værdsætte, hvordan hvert af Londons kvarterer er en verden for sig selv med sine højdepunkter og hovedattraktioner.

I denne guide vil du lære om nogle af byens mest symbolske kvarterer, og hvad du kan lave i hvert af dem. På den måde lærer du det rigtige London at kende!

1. Marylebone

Marylebone| ©Oxyman
Marylebone| ©Oxyman

Marylebone er et af de mærkelige kvarterer, der stadig formår at give dig følelsen af, at du lige er faldet over et af Londons hemmelige steder.

Det er et mere diskret kvarter end sin travle nabo Oxford Circus. Kvarteret slynger sig gennem stille, elegante gader og spændende korridorer og giver en meget hyggelig stemning.

Når man slentrer gennem Marylebone, kan man nå Daunt Books (en af de mest betydelige boghandlere i London City og hele Storbritannien), og frem for alt kan man sætte pris på en udpræget australsk atmosfære, især når man når Daisy Green.

Bestil en personlig privat rundvisning i London

2. Camden

Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios
Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios

Der var engang en lille by kendt som Camden i udkanten af det centrale London. Så kom togene, kanalerne og pakhusene, efterfulgt af psykedeliske børn, punkere og en strålende ung sangerinde ved navn Amy Winehouse (Camdens løvinde). Og, Viola, bydelen blev en af de mest ikoniske og berømte i Londons bydel.

I dag er Camden igen midt i en udviklingsproces. Nye virksomheder strømmer til i denne del af det nordvestlige London, og flere og flere caféer og restauranter åbner deres døre.

Hvis du har tid og rejser til London i 7 dage eller mere, foreslår jeg, at du lægger vejen forbi dette ikoniske kvarter, stemningen på stedet er nysgerrigt anderledes, og du kan endda tage et billede med Amys statue!

Book en hemmelig rundvisning i det centrale London

3. Battersea

Battersea Power Station set fra luften| ©EG Focus
Battersea Power Station set fra luften| ©EG Focus

Efter en intensiv ansigtsløftning, der gav området sin egen metrostation og så hundredvis af unge og ikke så unge par flytte ind i det nye boligbyggeri Battersea Power Station, lykkedes det Batterseas parade af restauranter og butikker ved flodbredden at øge kvarterets popularitet endnu en gang.

Kvarteret er dog ikke kun begrænset til ovenstående, men stråler endnu mere takket være Archlight-biografen, der nu har til huse i de gamle jernbanebuer, og Battersea Park, der strækker sig langs floden og skaber et smukt grønt mikroklima.

4. Shoreditch

Gåture gennem Shoreditch| ©robertharding
Gåture gennem Shoreditch| ©robertharding

Årene synes ikke at have nogen effekt på Shoreditch, den energi, man mærker i disse gader, synes ikke at have nogen ende og ingen udløbsdato.

Om dagen serverer skæve restauranter kager til deres kunder, og om natten er der liv i barerne og natklubberne, nogle af de bedste i verden, til de tidlige morgentimer.

Desuden er Shoreditch uden tvivl et af de mest pulserende nattelivsdistrikter i London. Så hvis fest er din ting, så tøv ikke med at inkludere det i din tur til Londons natteliv.

Book en natlig rundtur i London

5. Hackney Central

Hackney Central| ©Daniel Lynch
Hackney Central| ©Daniel Lynch

Selvom Hackney Central ikke er et af de kvarterer i London, der får den opmærksomhed, som det fortjener, er tiderne ved at ændre sig, og området er ved at blive et af Londons mest besøgte områder, især om sommeren i London.

Vi taler om et område med et underjordisk natteliv, spisemuligheder og et pulserende weekendmarked, hvor pubber og restauranter vælter ud på gaderne og skaber en intim kvarterfornemmelse med en fællesskabsmentalitet. Fra Moth House til Mare Street er der masser at se.

Book en privat kørselstur i London

6. Camberwell

Gåture rundt i Camberwell| ©Reading Tom
Gåture rundt i Camberwell| ©Reading Tom

For mange Londonere er dette et af byens mest attraktive og iøjnefaldende kvarterer, og indbyggerne i Camberwell er meget stolte af deres selvstændige landsby i en storby.

Camberwell har finurlige caféer, butikker af alle slags og restauranter med masser at byde på. Desuden er det et af de bedste steder at spise, og du vil helt sikkert finde det på en af Londons bedste madture.

Det er også et kvarter med en jovial atmosfære, som direkte næres af tilstedeværelsen af Camberwell College of Art. Et af kvarterets vigtigste punkter er dog dets musikalske talent. Hvis du tager til London om efteråret, vil du se jazzen blomstre blandt barerne og pubberne om aftenen, og hvis du beslutter dig for at tage til London om sommeren, vil du oplevelyden af caribisk musik.

Book en madtur i London

7. Covent Garden

Jul i Covent Garden| ©Jorge Franganillo
Jul i Covent Garden| ©Jorge Franganillo

Hvis vi leder efter populære kvarterer, kan vi ikke udelade Covent Garden, måske et af de mest interessante kvarterer, som du helt sikkert bør medtage på din London-tur. Det er rigtigt, at det er et must at se Londons vigtigste monumenter, men lad os ikke glemme følelsen af at gå på brostenene i byens mest berømte kvarterer, en ren London-fornemmelse.

Kvarterets brostensbelagte gader snor sig gennem det centrale marked. Gadekunstnere, der er født og opvokset i kvarteret, kalder ofte disse ture for "walking home", en hyggelig følelse, som du mærker, så snart du træder ind i Covent Garden.

Nogle af de mest berømte steder omfatter Sushi Samba, en trendy japansk restaurant, og Red Farm, en af de mest elskede pubber.

Book en hemmelig rundvisning i det centrale London

8. Soho

Gaderne i Soho| ©CK Travels
Gaderne i Soho| ©CK Travels

Soho er den del af London, der aldrig holder op med at ændre sig og udvikle sig. Det er som en sommerfugl i en konstant forandringsproces. Og selv hvis du kun er i London i en dag, vil du sandsynligvis komme til at passere Soho, medmindre du sidder fast på dit hotel.

Soho er et af Londons mest ikoniske kvarterer, der grænser op til Oxford Street, Regent Street, Leicester Square og Charing Cross Road.

Sohos energiske gader i West End byder på en blanding af restauranter, natteliv og shopping.

På den ene side er Dean Street, Frith Street, Beak Street og Old Compton Street epicenteret for aktiviteter om dagen og om natten med Ronnie Scott's jazzklub som højdepunktet for underholdning. På den anden side, hvis du er teaterfan, anbefaler jeg Shaftesbury Avenue - ren scenekunst!

Og endelig, hvis du er en af dem, der ikke kan tage af sted uden at købe en souvenir, anbefaler jeg, at du følger gaderne i: Carnaby Street, Oxford Street og Regent Street, du vil helt sikkert ende med at købe noget!

9. Dalston

Ridley Road Market i Dalston| ©Jim Linwood
Ridley Road Market i Dalston| ©Jim Linwood

Der er mange gode ting at finde i Dalston ud over de mange tyrkiske restauranter.

Faktisk er der meget mere i denne del af East London, end man umiddelbart tror. Fra kælderdykkerbarer til bagerier med det kongelige stempel og en af byens bedste uafhængige biografer,

Dalston er bestemt et sted, der samler alle mulige aktiviteter; faktisk kan man leve et helt liv i dette kvarter uden at gå glip af noget.

10. South Bank

London Eye på afstand| ©Martie Swart
London Eye på afstand| ©Martie Swart

South Bank er hjemsted for et af Londons bedste markeder, men dette sted på den sydlige bred af Themsen byder på meget mere end de berømte madboder fra Borough Market. Det er også et pulserende kvarter og hjertet af Londons kulturelle scene.

Dette berømte kvarter er hjemsted for Shakespeares originale Globe Theatre, National Gallery of British Art (Tate) og den vidunderlige Wobbly Bridge (også kendt som Millennium Bridge), som er et must, hvis du vælger en Harry Potter-tur.

Desuden kan du takket være den utrolige beliggenhed få en fantastisk udsigt over floden (herunder krydstogter på Themsen) og nogle af Londons vigtigste vartegn.

11. Notting Hill

Portobello Market| ©Wikimedia
Portobello Market| ©Wikimedia

Selv om bydelen har områder med sociale afsavn i det nordlige område og nogle gange ikke opfattes som et anstændigt kvarter, er det faktisk et af Londons mest kendte og har flere områder af betydning, f.eks. Portobello Market, som er blevet en stor turistattraktion.

Hvis du er i London i august, må du heller ikke gå glip af Nothing Hill Carnival, som af mange anses for at være det største karneval i Europa. Ikke nok med det, men dets tilstedeværelse i film er også prisværdig. Den anmelderroste Nothing Hill-film blev nemlig udelukkende optaget i bydelen.

12. Brixton

Brixton Market| ©Willy Barton
Brixton Market| ©Willy Barton

Brixton er et ydmygt, livligt og multikulturelt kvarter. Det har sin egen food court, Brixton Market, hvor du kan købe gademad og vintagevarer. Du vil opdage, at landbrugsprodukter er meget til salg, hvilket afspejler kvarterets caribiske rødder.

Der er også et område kendt som Brixton Village, som er fyldt med restauranter og underholdningssteder.

Kontrasten mellem generationer, etniciteter og livsstiler er et af de mest berømte træk ved dette elskede kvarter.

13. Hampstead

Hampstead-kvarteret| ©Christine Matthews
Hampstead-kvarteret| ©Christine Matthews

Hampstead, der ligner en landsby, har længe været betragtet som et af de mest luksuriøse og eftertragtede kvarterer i hovedstaden.

Hampstead er berømt for sine grønne åbne områder, så jeg anbefaler at bruge dagen på at gå rundt i Heath(en af Londons bedste parker), besøge de historiske boghandlere og kigge rundt i de lokale keramikbutikker.

Bestil en personlig privat rundvisning i London