Har jeg brug for canadisk visum for at besøge Niagara Falls?

Hvis du er en frygtløs rejsende, vil du helt sikkert gerne krydse over til den canadiske side af Niagara Falls under dit besøg. Her kan du se, hvordan du gør det, og hvilke dokumenter du skal bruge.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Har jeg brug for canadisk visum for at besøge Niagara Falls?

Niagaravandfaldene, set fra luften. | © Pixabay

Niagara Falls fortjener at blive set fra både den amerikanske og den canadiske side. Men du undrer dig sikkert over, hvordan du kommer fra den ene side til den anden, da det er to forskellige lande. Med dette indlæg håber jeg at kunne løse din tvivl.

Hvis du er EU-borger, gør den canadiske regering det nemt for dig og kræver ikke noget visum, men blot dit pas og en eTA-formular (Electronic Travel Authorization), en online-formular, som giver dig mulighed for at rejse ind i Canada med fly fra New York eller et hvilket som helst europæisk land. Du må ikke forveksle den med ESTA, som er det visum, der kræves for at rejse til New York.

Afstanden mellem New York og Niagara Falls er ikke særlig lang, så der er ingen undskyldning for at komme væk fra dette naturskuespil. For at sikre, at du ikke går amok med at organisere dit besøg, er der masser af ture, der tager dig til begge sider, så du ikke går glip af noget, men det er op til dig selv at arrangere din egen adgang. Her er de dokumenter, du skal bruge til at forberede dit besøg til Niagara Falls fra New York.

Sådan krydser du fra den amerikanske side til den canadiske side med et europæisk pas

Nogle europæiske pas| ©Prabhu Balakrishnan
Nogle europæiske pas| ©Prabhu Balakrishnan

Rundvisninger på den amerikanske side af Niagara Falls er imponerende, men at se vandfaldene fra den canadiske side er en oplevelse, man ikke må gå glip af - det er som en stor forlystelsespark! Hvis du vil have en problemfri oplevelse, skal du huske at medbringe dit europæiske pas (gyldigt i mere end 6 måneder), som du kan vise ved grænsekontrollen, når du rejser ind i Canada.

Er der andet, du har brug for? Hvis du rejser ind i Canada ad landvejen (herunder med båd), er et EU-pas tilstrækkeligt. Men hvis du rejser med fly, er det vigtigt, at du har udfyldt og betalt for eTA'en (Electronic Travel Authorization), inden du begynder rejsen, da du vil blive bedt om den ved skranken hos flyselskabet. Dette elektroniske dokument er meget billigt (fra 7 canadiske dollars), du kan bestille det online, og det bliver behandlet ret hurtigt.

Den hurtigste og mest effektive måde at komme til den canadiske side af vandfaldene på

Mit råd er at undgå at gå gennem grænsekontrollen i myldretiden; det er bedst at gå tidligt for at undgå lange køer, som kan frustrere dig unødigt, før du overhovedet er begyndt på dit besøg.

Da mange af os ønsker at se vandfaldene fra udsigtspunkterne og attraktionerne på den canadiske side, kan du bestille en organiseret tur, hvor du bliver hentet på dit hotel og derefter sejlet med båd fra den amerikanske side til den canadiske side. Du skal nok beslutte dig inden din rejse, om du foretrækker en tur på en eller to dage til Niagara Falls. Mit råd er, at hvis du vil se begge sider af vandfaldene, så book en dag på hver side.

Hvis du ønsker at glemme alt om tidsplaner, transport og at komme hurtigt igennem internationale kontroller, behøver du ikke lede længere; det eneste, du skal bekymre dig om, er at få dit pas og visum i orden, hvis det er nødvendigt. Rejsearrangørerne sørger for at fremvise den ved toldkontrollen.

Bestil din tur til Niagara Falls

Har du brug for et visum for at besøge Niagara Falls? Tjek ud

Log ind for at ansøge om et visum| ©John Schnobrich
Log ind for at ansøge om et visum| ©John Schnobrich

Hvad sker der, hvis du ikke har et pas fra et EU-land? Generelt skal alle borgere fra ikke-europæiske lande eller lande uden en grænseaftale med Canada have et turistvisum, hvis de ønsker at rejse over til den canadiske side af Niagara Falls.

Er det altid obligatorisk at have et turistvisum i disse tilfælde? Der er én undtagelse, hvor en eTA er tilstrækkelig: hvis dit land er Brasilien, Bulgarien eller Rumænien, og du rejser ind i Canada med fly. I alle andre tilfælde skal du ansøge om et turistvisum.

Hvilken type visum skal du søge om?

Bemærk, at der findes forskellige typer ikke-permanente visa til Canada, men da vores rejse er for at nyde og beundre Niagara Falls, er et turistvisum tilstrækkeligt.

Det bedste rejsetip, jeg kan give dig, er at tjekke de oplysninger, der er tilgængelige på den canadiske regerings websted om immigration. Alligevel vil jeg gerne præcisere, at visum og eTA til indrejse i Canada ikke er det samme: Hvis du skal opholde dig mere end seks måneder i Canada (jeg håber, at du kan lide Falls, men ikke så længe), eller hvis du ikke opfylder kravene til eTA, skal du ansøge om et visum.

Hvordan får jeg et visum til Niagara Falls?

Turistvisum| ©FernãoRN
Turistvisum| ©FernãoRN

Hvis du ikke har et europæisk pas, ikke bor i USA, og dit land ikke har en aftale med Canada, skal du ansøge om et canadisk turistvisum for at rejse til Niagara Falls.

Det er næsten lige så nemt som at ansøge om en eTA, selv om processen er lidt længere, du bliver bedt om flere dokumenter, og prisen er højere (fra 100 canadiske dollars afhængigt af din nationalitet). Husk at begynde i god tid inden rejsen.

Under alle omstændigheder er den gode nyhed, at du kan gøre det hjemmefra online; du kan også udfylde en papiransøgning, selv om jeg ikke anbefaler det, fordi du skal tage hen til dit nærmeste Visa Application Center (VAC) og afslutte processen der.

Hvilke dokumenter skal jeg bruge for at ansøge om et turistvisum i Canada?

Hvis du ligesom jeg er på udkig efter bekvemmelighed og har besluttet at ansøge om dit turistvisum online, skal du huske at scanne al den nødvendige dokumentation og vedhæfte den.

Hvilke dokumenter er der tale om? Et gyldigt pas, bevis for, at du har bånd til Spanien, der tvinger dig til at vende tilbage, og økonomisk bevis for, at du kan dække omkostningerne ved at rejse til, opholde dig i og forlade Canada.

Derudover kan du afhængigt af dit oprindelsesland og opholdets længde blive bedt om andre ekstra dokumenter, f.eks. en straffeattest, et indbydelsesbrev eller forsikrings- og lægeerklæringer.

Har du alt? Perfekt, nu skal du bare udfylde ansøgningsformularen, indsende den nødvendige dokumentation og vente på, at dit visum bliver godkendt, og det vil være gyldigt i 5 år (eller indtil dit pas udløber).

Spild ikke din tid! Det tager lidt længere tid at behandle, så du skal ikke vente til sidste øjeblik.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har de nødvendige dokumenter, når jeg ankommer til vandfaldene?

Den canadiske del af Niagara Falls| ©Reg Natarajan
Den canadiske del af Niagara Falls| ©Reg Natarajan

Hvis du ikke har den nødvendige dokumentation for at krydse mellem bankerne, går du glip af muligheden for at besøge den canadiske side af vandfaldene, så husk at tage din dokumentation med dig og stol ikke på heldet.

Selv hvis dit ophold i landet er kort, kun et par timer for at nyde attraktionerne på den side af vandfaldene, skal du igennem den canadiske regerings grænsekontrol, og til det formål skal du bruge den pågældende dokumentation.

Hvis du er europæer og rejser over land, bliver du kun bedt om at vise dit pas, men hvis du rejser med fly og har brug for en eTA, eller hvis din nationalitet kræver, at du har et turistvisum, skal du ansøge om og fremvise disse dokumenter, som hvis du opholdt dig i Canada i 6 måneder.

Er det muligt at krydse ind i Canada fra den canadiske side af vandfaldene, hvis jeg startede min rejse i New York?

Regnbuebroen mellem Canada og USA| ©Radek Kucharski
Regnbuebroen mellem Canada og USA| ©Radek Kucharski

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold i Canada, er det en rigtig god idé! Hvis du startede din rejse fra New York, og du under dit besøg ved Niagara Falls passerede grænsekontrollen med de nødvendige dokumenter, er du nu i Canada og kan bevæge dig rundt i landet uden problemer.

Canada er et fantastisk land med så meget at byde på, at du vil elske det! Det eneste, du skal være opmærksom på, er den maksimale opholdstid, du kan opholde dig i landet.

Hvordan kan du vide det? Hvis du er rejst ind i Canada med dit europæiske pas, kan du højst blive i 3 måneder. Hvis dit oprindelsesland ikke er medlem af EU og ikke har en aftale med Canada, kan du med dit turistvisum opholde dig i op til 6 måneder (det samme tidsrum, hvis du er rejst ind med en eTA).

Den mest imponerende del af Niagara Falls venter på dig på den canadiske side, tro mig, så få mest muligt ud af din tur til New York, sørg for at have alle de nødvendige dokumenter til at krydse ind i Canada og tag på en tur, der vil efterlade dig med åbne munde.