Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvordan man kommertilgospelmesse I Harlem, New York City

At deltage i en gospelgudstjeneste i Harlem er en autentisk oplevelse, som du ikke vil glemme, når du vender tilbage fra din rejse. Her er hvordan du kan gøre det på en tur eller på egen hånd.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Hvordan man kommertilgospelmesse I Harlem, New York City

Harlem Corner | ©Jean Philippe

I Harlem kan du opleve New Yorks kulturelle mangfoldighed og opdage rødderne i et samfund i et kvarter langt fra skyskraberne. Hvis du afslutter dit besøg med en gospelgudstjeneste, vil du for en stund holde op med at være turist og blive en lokal. Der er forskellige muligheder for både at besøge kvarteret og deltage i en gospelgudstjeneste, alt efter hvad du har tid til.

Den bedste løsning

Harlem Søndag Gospel Gudstjeneste

Gå gennem Harlem som en lokal

Perfekt, hvis du vil gå en tur gennem Harlem-kvarteret og samtidig nyde en autentisk gospelmesse. Turen er kun tilgængelig om søndagen.

Her er min favorit: Den bedste måde at fordybe sig i Harlem-kulturen på er at tage på rundvisning i kvarteret og deltage i en live-gospelgudstjeneste i en lokal kirke i Harlem.

Til det formål anbefaler jeg denne Harlem Sunday Gospel Mass-tur, som tager dig med ind i hjertet af en autentisk gospelforsamling for at opleve kulturen på egen hånd. På denneHarlem Sunday Gospel Mass-tur besøger du Harlem-vartegn som Apollo Theater, Morris-Jumel Mansion, det ældste hus på Manhattan, Sylvan Terrace, en finurlig gade med identiske huse, og Cotton Club, en natklub, der har været vært for historiske koncerter. Bagefter besøger du en lokal kirke og oplever gospel live.


Og hvis dagen ikke passer dig, kan du vælge onsdagens gospelmesse-tur i Harlem.Derfor kan jeg godt lide denne tur: Hvis du tager en guidet tur i området, vil du forstå de lokale folks skikke og nyde oplevelsen meget mere.Anbefales hvis... du vil bruge en anderledes dag på din tur til New York og fordybe dig i den lokale kultur som en lokal.

Sådan er gospelmøderne i Harlem

Gaderne i Harlem| ©Nicole Y-G
Gaderne i Harlem| ©Nicole Y-G

At besøge en lokal kirke og opleve en levende gospelgudstjeneste i Harlem er en oplevelse, der trods sin popularitet stadig har en vis glorie af alternativ aktivitet uden for de slagne turistspor i New York. Der er hundredvis af kirker, der tilbyder gospelgudstjenester i New York, og derfortager turene ikke de besøgende med til en fast kirke for at bevare menighedernes fællesskab og lokale karakter og for at sikre en ægte oplevelse. Du kan besøge en kirke i Harlem eller endda Bronx, men det vil altid være kirker, hvor der tilbydes en autentisk gudstjeneste og ikke et kommercielt show. Messen består af en kombination af sang og prædiken (prædikenen holdes med den energi, der er kendetegnende for en gospelmesse).

Her er en artikel om de bedste kirker at gå til gospelmesse i Harlem, som kan hjælpe dig, hvis du vil opleve det.

Book en gospelmesse i Harlem (søndag)

Gospelmesse-tur om søndagen

Søndagens gospelmassetur er meget interessant, fordi den giver dig mulighed for at gå gennem Harlem-kvarteret med en specialiseret guide på den travleste dag i ugen. Du vil også overvære en original gospelmesse, der vil få dig til at føle dig som en rigtig Harlem-borgere, og hvis du vil have din oplevelse så komplet som muligt, kan du nyde brunch på en afroamerikansk restaurant.

En rundvisning, hvor du lærer alt om Harlem-kvarterets historie, og hvor du kommer forbi de mest symbolske bygninger som Apollo Theatre, Harlem-kunstneres yndlingsscene, Morris-Jumel Mansion, det ældste hus på Manhattan, der er helt anderledes end de nuværende bygninger, Cotton Club, en af verdens mest berømte restauranter og natklubber, eller Sylvan Terrace, gaden fra det 19. århundrede, der stadig har sine træhuse, noget slående i Manhattans centrum.

En ideel måde at lære alt om, hvad der skete i 70'erne og 80'erne, da Harlem var den kulturelle og politiske hovedstad for det sorte New York.

Book en gospelmesse-tur i Harlem (søndag)

Gospelmesse-tur om onsdagen

Onsdagens gospelmassetur er den samme oplevelse som søndagens gospelmassetur. I ca. 4 timer vil du lære Harlem-kvarteret at kende i dybden ved at gå gennem gaderne en onsdag morgen for at lære kvarteret at kende i dets daglige rytme.

Du vil lære om historien om dette kulturelt rige kvarter fra en ekspertguide, lære de mest symbolske vartegn at kende og opleve den uforglemmelige oplevelse at overvære en gospelmesse. Du kan også vælge at tilføje frokost til din tur og smage på traditionel afroamerikansk soul food på en restaurant.

Book en gospelmesse-tur i Harlem (onsdag)

Tips til at overvære en gospelgudstjeneste i Harlem

Gospelkor
Gospelkor

1. Pas på din påklædning

Husk, at der er en dresscode for at deltage i en gospelgudstjeneste i New York: undgå shorts og tanktops. Du besøger trods alt et samlingssted for en åndelig menighed. På grund af dette vil du sandsynligvis ikke kunne tage billeder, og du vil blive bedt om at give et bidrag under gudstjenesten.

2. Vær opmærksom på varigheden

En gospelmesse i New York varer normalt omkring to timer, men programmet er ikke fastlagt, og varigheden afhænger altid af menighedens deltagelse. Under alle omstændigheder tager turen dig kun med til gospelmessen i en time.

3. Vær til tiden

Vær opmærksom på, at hvis du ikke tager til gudstjenesten som en del af en rundvisning, skal du stå i kø for at komme ind, hvilket kan resultere i, at du ikke får lov til at se gudstjenesten. Så hvis du beslutter dig for at tage af sted på egen hånd, skal du sørge for at komme til kirken i god tid. Dette indlæg om tidspunkter for gospelmesser vil hjælpe dig.

4. Undgå uautentiske "kommercielle" messer

Noget, der også er blevet et voksende problem i de senere år, er, at der er menigheder, der opfører shows, der genskaber gospelmesser for turister, men der er intet autentisk over dem. De ture, jeg anbefaler, vil tage dig med til ægte gospelmesser i enten Harlem eller Bronx, men hvis du beslutter dig for at besøge Harlem på egen hånd, skal du passe på ikke at falde i en turistfælde.

5. Respekter den plads, der er tildelt menigheden

Du kommer ind i kirken, kort tid før den begynder, og du vil normalt blive placeret i en af de øverste bokse, hvorfra du kan observere forløbet. Den største menighed sidder normalt i stueetagen, men der kan også sidde sognebørn ved siden af dig i logen.

6. Forbered en donation

Du vil blive bedt om at give en donation under gudstjenesten. Selv om det er frivilligt, anbefaler jeg, at du forbereder ca. 10 USD (ca. 9 €) til, når tiden er inde.

Book en gospelmesse-tur i Harlem (onsdag)

Harlem ud over gospelgudstjenesten

Harlem-kvarterets hjørne
Harlem-kvarterets hjørne

I 1960'erne gjorde undergrundsklubber og vold på gaden Harlem til et sted, man skulle undgå.

I de seneste år har Harlem imidlertid gennemgået en ny renæssance og er blevet et meget attraktivt sted for besøgende i New York. I West Harlem er der flere steder, der primært besøges af lokale. Et af dem erRiverside Park, hvor du finder General Grant Memorial og en smuk udsigt over Hudson-floden. Hvis du ikke ønsker at fare for langt væk, kan du tage en tur i Marcus Garvey Park, som, selv om den ikke er særlig speciel, kan give dig en pause fra at gå på asfalt. East Harlem, også kendt som "El Barrio", er et område, som de fleste New Yorkere vil fortælle dig, at du skal undgå, da det er lidt af et problemområde.

Hvis du under alle omstændigheder ikke vil gå glip af noget, kan jeg anbefale dette indlæg om, hvad du kan se og gøre i Harlem.

Alex' tip At tage en guidet tur er den bedste måde at opdage og forstå Harlem, beboernes livsstil og bydelens historie på.

Book en rundvisning med gospelmesse i Harlem (søndag)

Hvad du vil se på en gospeltur i Harlem

Typisk Harlem-arkitektur| ©Ronny Rondon
Typisk Harlem-arkitektur| ©Ronny Rondon

På en gospeltur i Harlem får du en komplet rundvisning i det autentiske Harlem, og du kan suge dets historie til dig. Harlem-turene varer normalt omkring 4 timer. Dette inkluderer rundvisningen i kvarterets mest betydningsfulde seværdigheder og gospelmessen. De fleste Harlem-ture afgår fra Times Square-området. Her er, hvad du vil se under de fleste af disse guidede ture:

1. Apollo Theater

Apollo Theater var fødestedet for jazz, R&B, gospel og soul siden 1934, da det begyndte at afholde musikkonkurrencer og afføde et fællesskab af kunstnere omkring det. Afroamerikanske musikikoner som Ella Fitzgerald, Billie Holiday, James Brown og Lauryn Hill gav deres første koncerter fra Apollo-scenen.

2. Morris Jumel Mansion

Morris Jumel Mansion er det ældste hus på Manhattan og huser i dag et museum, der skildrer livsstilen i New York i slutningen af det 18. århundrede. Der er også en række legender og spøgelseshistorier om stedet.

3. Sylvan Terrace

Sylvan Terrace er en charmerende lille gade, der ligger meget tæt på Morris-Jumell Mansion, med to rækker af identiske huse og en brostensbelagt fortov.

4. Cotton Club

Cotton Club var et af New Yorks førende steder i nattelivet i 1920'erne og 1930'erne og er stadig vært for jazzshows og koncerter den dag i dag.

5. Strivers' Row

Et boligkvarter fyldt med karakteristiske brune cementhuse, der i hele det 20. århundrede var hjemsted for berømte afroamerikanere. I dag besøges det for sin unikke arkitektoniske stil.

6. Schomburg Center for forskning i sort kultur

Et forskningscenter, hvor du kan opleve historien om de forskellige elementer, der udgør den afroamerikanske kultur. Du kan besøge dets bibliotek og deltage i foredrag og udstillinger om slaveri, hip-hop eller jazz.

7. Sugar Hill

Et elegant kvarter, hvor forfattere, kunstnere, politikere og prominente personligheder plejede at bo, og hvor du kan runde din Harlem-tur af med en hyggelig spadseretur.

Bestil en Harlem Gospel Mass Tour (søndag)

Hvor kan man spise i Harlem efter gospelmasseturen

Stegt kylling er typisk for dette kvarter
Stegt kylling er typisk for dette kvarter

Harlems soul food består blandt andet af retter som den berømte stegte kylling på en vaffel, makaroni og ost, ferskencobbler og stegt fisk. Det er en type mad, der stammer fra den amerikanske sydstater under slaveriets dage, og som har udviklet sig til et uundværligt element i Harlems afroamerikanske kultur.

Da Harlems køkken er en så vigtig del af kvarteret, er der her en artikel om, hvor man kan spise i Harlem, som du måske vil finde interessant.

Book en gospelmesse-tur i Harlem (onsdage)

Ture, der ligner Harlem Gospel Mass Tour

Harlem er ikke det eneste kvarter i New York City, som du skal besøge på din rejse. Brooklyn med sine flade murstensgader med træer på begge sider er et af de kvarterer, der tilføjer mest identitet til New York City. Manhattan, Bronx eller Queens er de andre bydele, som også har meget at opdage, og kontrastturen er en guidet tur til det bedste af hver bydel. Jeg fortæller dig alt om den her: New York kontraster tur.

Hvis du kan lide tanken om at gå uden for de slagne turistspor, anbefaler jeg også turen Upper and Lower Manhattan, da den, selv om den fokuserer på bydelen Manhattan, viser dig de mest interessante steder uden for de slagne stier. Du kan læse min oplevelse med denne tur her: Øvre og nedre Manhattan-tur.

New York Contrasts Tour