Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

New York kontraster tur

Kontrastturen er blevet en af de mest populære ture i byen: Her er, hvad du vil se, og hvorfor den er det hele værd.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

New York kontraster tur

På tur i New Yorks gader | ©Hellotickets

Denne verdensberømte New York Contrasts-tur tager dig med på opdagelse i de fem store bydele i New York: Manhattan, Harlem, Bronx, Queens og Brooklyn.

Ved at tage denne kontrasttur undgår du også den største fejl, som mange mennesker begår, når de rejser til New York: at de ikke forlader Manhattan. Vil du vide, hvad der venter dig uden for junglen af skyskrabere bag Central Park? Læs videre!

Den bedste tur

New York Kontraster Tur

Oplev byens bedst bevarede hemmeligheder med en lokal guide

New York er meget mere end Manhattan: byen er hjemsted for mange forskellige kulturer, arkitektoniske stilarter og skikke. Tag på en bustur til byens højdepunkter i selskab med en specialiseret guide.

Varighed: 5 timer

Kontrastturen tager dig med på en 5 timers tur i New York i en minibus, hvor du udforsker hvert hjørne af de mest ikoniske kvarterer.

Der findes hundredvis af disse ture, og selv om de alle ligner hinanden meget, er det vigtigt at træffe det rigtige valg. Det jeg vil fremhæve ved Contrasts-turen frem for andre er de lokale guiders professionalisme, hvilket er det, der gør en tur til en interessant oplevelse sammenlignet med at gøre det på egen hånd.

Det er også en smule billigere end den gennemsnitlige tur, og i betragtning af alt det, du ser på 5 timer, er det en meget værdifuld måde at udforske byen på.

Faktisk anbefaler jeg, at du tager denne tur så tidligt som muligt i dit besøg i New York, da det vil give dig en varieret smagsprøve på Big Apple, og du kan vende tilbage til det kvarter eller område, der fangede din opmærksomhed, for at udforske det i detaljer.

Hvorfor jeg kan lide denne tur: På én formiddag kan du besøge mange forskellige dele af New York, som ville tage en dag eller to, hvis du skulle besøge dem på egen hånd. Dette udelukker ikke, at du kan besøge de vigtigste kvarterer i hver bydel på egen hånd på et andet tidspunkt i løbet af din rejse efter kontrastturen. På denne måde vil du opdage den sande essens af hvert enkelt distrikt.

Anbefales hvis... du ønsker at få en god forståelse af byens vigtigste distrikter og forstå de forskellige kulturer og skikke, der eksisterer i New York.


Nyttige oplysninger om turen

Gå rundt i New York| ©Hellotickets
Gå rundt i New York| ©Hellotickets

At komme rundt

Kontraster-turen foregår i en minibus eller bus med aircondition, så du kan se New York med stil i løbet af turens 5 timer. Grupper til denne tur er begrænset til højst 50 personer.

Bedste dag på ugen at gøre det

Hvis du vil undgå de store menneskemængder, er det dog bedst at tage af sted i løbet af ugen på en tirsdag eller torsdag. Weekenden har tendens til at være de mest populære dage, men paradoksalt nok er lørdage religiøs hviledag for jøder, så et besøg i Williamsburg har tendens til at være lidt mere dovent, da du ikke vil kunne se nogen butikker eller så meget gadeaktivitet. Hvis du skal vælge en af de to dage i weekenden, anbefaler jeg derfor, at du tager af sted om søndagen.

Afhentning på hotellet

Denne tur henter dig på flere forskellige hoteller i New York, så hvis du er heldig nok til at bo på et af dem, kan du blot gå ned og vente på at blive hentet. Ellers kan du blot gå hen til et af de hoteller, der er angivet på afgangstidspunktet, for at starte din tur.

Vælg slutningen af turen

En vigtig ting er, at du kan vælge mellem to steder i Brooklyn til at afslutte din Contrasts Tour: under Brooklyn Bridge, i DUMBO-kvarteret eller i Chinatown. Min anbefaling er at slutte i DUMBO i stedet for at krydse broen tilbage til Manhattan, så læs videre for at få de bedste ting at lave efter din tur!

Turen på egen hånd

Som du kan forestille dig, skal du gå en hel del på denne tur, men jeg vil sige, at den er velegnet til stort set alle. En del af turen vil foregå med transport, for at bevæge sig mellem de forskellige distrikter, som I vil besøge. Husk, at du altid har mulighed for at tage til stederne og monumenterne på egen hånd ved at vælge et af de forskellige New York City Sightseeing Passes, der findes, eller ved at tage den typiske røde bus rundt i byen.

Alex' tip

Behold det kvarter, du bedst kan lide fra denne tur, så du kan komme tilbage og udforske det mere detaljeret efter turen.

Planlæg din rejse til kontrastturen

Tag billeder undervejs på turen| ©Hellotickets
Tag billeder undervejs på turen| ©Hellotickets

Tidsplan

Contrasts Tours starter normalt tidligt hver morgen (omkring kl. 8) for at få mest muligt ud af dagen inden frokosttid, så du skal stå lidt tidligt op, men det er en fantastisk måde at få det sidste ud af din tur til New York på.

Varighed

Din tur varer mellem 4 og 5 timer, så du kan forvente at bruge ca. en time i hvert kvarter. Er det nok tid til at se alle de kvarterer, du skal se i detaljer? Nej, men som du ved, handler det om at gnaske lidt af hver ret for at vise dig, hvad du kan forvente i hvert område af New York.

Praktiske oplysninger om kontrastturen

Skolebus i Williamsburg| ©Hellotickets
Skolebus i Williamsburg| ©Hellotickets

Da Contrasts Tour slutter i Brooklyn, foreslår jeg, at du bruger eftermiddagen på at udforske nogle af de vigtigste kvarterer. Hvis du har lyst, kan du booke endnu en tur rundt i New Yorks kvarterer, men denne gang i en komfortabel bus.

Min anbefaling ville være at gå en tur i DUMBO og Chinatown for at lære disse steder at kende i dybden, og afslutte dagen som en lokal ville gøre det: få en drink i det kølige Brooklyn Barge i Greenpoint, eller hvis det er koldt, smage på håndværksøl på Dekalb Market.

På dit besøg i Williamsburg, Brooklyns jødiske kvarter, vil du se mange jøder i deres typiske påklædning, hvilket sikkert vil overraske dig. Vær forsigtig, når du tager billeder, da de måske føler sig utilpas, hvis du tager et billede af dem.

Du skal ikke være bange for at tage til Bronx, da en stor del af turen vil foregå i dit køretøj, og de steder, du stopper, er helt sikre. Selv om der stadig er nogle dårlige kvarterer i dette område, vil du kun se de turistede dele, så du har intet at bekymre dig om. Når det er sagt, er en anden ekstra fordel ved kontrastturen, at du kan besøge Bronx i din fritid, da det kan være meget farligt at tage af sted på egen hånd.

Stop i Harlem

Den legendariske Cotton Club i Harlem| ©Hellotickets
Den legendariske Cotton Club i Harlem| ©Hellotickets

Du slentrer gennem gaderne, mens din guide fortæller dig historien om Harlems typiske murstenslejligheder og de illustre personer, der har boet der. Du vil også se det berømte Apollo Theater og Cotton Club, to institutioner for jazzmusikken i New York, som var afgørende for Harlems kulturelle udvikling i 1920'erne.

Hvis du tager en tur i Harlem om onsdagen, vil du se kvarteret i al sin pragt, da religiøse menigheder holder gospelgudstjenester, og du kan lytte til dem inde i kirkerne, mens du slentrer rundt. Faktisk findes der også en tur i Harlem, som udelukkende giver dig adgang til en gospelgudstjeneste. Du kan læse mere om denne tur i min artikel på Hvordan man kommertilgospelmesse I Harlem, New York City.

Under alle omstændigheder er Harlem et kvarter, der er et enkelt besøg værd, så jeg er sikker på, at det vil være et sted, som du vil vende tilbage for at udforske mere indgående ved afslutningen af kontrastturen.

Stoppet ved Yankee Stadium

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

I besøger det legendariske Yankee Stadium, et af New Yorks baseballhold, hvor I får mulighed for at få taget et billede. Selv om turen ikke omfatter adgang til stadionet, så du ikke behøver at stoppe for længe, vil du kunne sammenligne stadions for New Yorks to rivaliserende baseballhold, Yankees og Mets.

Hvis du er en indædt fan af et af holdene, anbefaler jeg naturligvis, at du vender tilbage til dit yndlingsholds stadion, når du er færdig med kontrastturen, så du kan gå indenfor og udforske stadionets indre. Og hvis du er baseballfan, har du sikkert allerede fået din billet til en kamp for et af New Yorks to hold!

Stop i Bronx

Typisk graffiti fra Bronx| ©Hellotickets
Typisk graffiti fra Bronx| ©Hellotickets

Dette stop tager dig med på en rundtur til ikoniske vartegn i Bronx, herunder filmlokationer og nogle af New Yorks mest berømte gadekunstværker. På din tur vil du se hiphop på hvert eneste hjørne, og du vil forstå, hvorfor Bronx er lige så meget et mekka for hiphopkulturen, som Harlem er et mekka for jazz.

Faktisk vil du besøge et helt udendørs kunstgalleri, der er kendt som Graffiti Universe. Gadekunst er en uadskillelig del af hiphopkulturen sammen med musik, rap og breakdance, så dette besøg vil placere dig midt i Bronx' historie og dens kunstbevægelse.

Stop i Queens

Basketballbane i Queens| ©Hellotickets
Basketballbane i Queens| ©Hellotickets

Du besøger New Yorks største bydel, der er kendt for sin multikulturalisme og for at være byens handels- og forretningscentrum. Se Mets-stadionet, Yankees' rivaliserende stadion, US Open-tennisstadionet og "Men In Black"-kuglen i Flushing Meadows Corona Park. Blandt andre seværdigheder skal du også udforske Little India-kvarteret.

Du skal også besøge Malba-kvarteret, et af de rigeste kvarterer i New York. Hvis du holder øjnene åbne, vil du kunne se den store forskel mellem dette kvarter og resten af Queens, hvilket gør bydelen til et amalgam af kontraster i sig selv. I øvrigt må du ikke gå glip af Queens Museum og dets kæmpe model af New York! Det tager ikke lang tid at besøge den, og den er virkelig imponerende.

Stop i Brooklyn

På vej over Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
På vej over Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Brooklyn er uden tvivl den bydel med mest identitet i New York, med sine murstenshuse med træer på hver side af gaden og det berømte instagrammer-hotspot med udsigt over Brooklyn Bridge. Som om det ikke var nok, er maden i Brooklyn spektakulær (især hvis du elsker pizza), og alle butikker og barer har en atmosfære af ombyggede industrielle pakhuse, som simpelthen er uimodståelig.

Nu hvor jeg har gjort det klart, at Brooklyn er min yndlingsbydel i New York, kan jeg fortsætte med at fortælle dig om dette stop på Contrasts Tour, hvor du kan udforske det jødiske kvarter Williamsburg, den industrielle charme i DUMBO under Brooklyn Bridge og opleve smag og duft i Chinatown og Little Italy.

Måltider

Contrasts Tour inkluderer ikke mad, men heldigvis slutter din rejseplan i Brooklyn, hvor du kan finde New Yorks bedste pizza. Hvis du ikke havde tænkt dig at forlade byen uden at have prøvet den klassiske New York-skive, er dette stedet, hvor du kan smage alt det gode ved Big Apples italienske arv. Til orientering er her nogle restauranter, hvor du kan nyde et velfortjent måltid efter en morgen med sightseeing.

Uanset hvad nogen fortæller dig, er dette de bedste steder i Brooklyn:

  • Speedy Romeo - dette autoværksted, der er blevet til et pizzeria opkaldt efter en Grand Theft Auto bil, er en kulinarisk hyldest til traditionel italiensk pizza, med tynd skorpe og træfyret. Gå ikke glip af den!
  • Vinnie's Pizzeria - her finder du den typiske New York-skive til 1 dollar på et sted, der ikke ønsker at imponere nogen. Overraskelsen ligger i pizzaen og smagen, som du kan nyde to go, hvilket er en god idé, hvis du tager Contrasts Tour i weekenden, så du ikke behøver at finde et bord på en restaurant.
  • Totonno's - et pizzeria berømt i hele New York, hvis signaturret er en simpel, men lækker margherita. Fordi det er så populært, kan du have lidt svært ved at finde et bord, så jeg anbefaler denne mulighed, hvis du tager Contrasts Tour på en hverdag.

Andre interessante oplevelser i New York

Hvis du allerede har fået stillet din rejsehunger i Big Apple, og du gerne vil supplere din tur til New York med nogle af de organiserede dagsture, anbefaler jeg dig at tjekke min praktiske guide om 5 dagsture fra New Yorkhvor du kan se, hvilke der er de mest interessante.

Niagara Falls og turen til Washington DC er blandt mine favoritter.