New York kontraster tur

Tour of Contrasts er blevet en af de mest populære ture i byen: Her er, hvad du ser, og hvorfor det er det værd.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

New York kontraster tur

Slentrer rundt i New Yorks gader | ©Hellotickets

Denne verdensberømte New York Contrasts Tour tager dig med på opdagelse i New Yorks fem store bydele: Manhattan, Harlem, Bronx, Queens og Brooklyn.

Den bedste tur

New York Kontraster Tur

Oplev byens bedst bevarede hemmeligheder med en lokal guide

New York er meget mere end Manhattan: Byen er hjemsted for mange forskellige kulturer, arkitektoniske stilarter og skikke. Tag på en bustur til byens højdepunkter sammen med en ekspertguide.

Varighed: 5 timer

Ved at tage på New York Contrasts Tour undgår du også den største fejl, som mange begår, når de rejser til New York: ikke at forlade Manhattan. Vil du vide, hvad der venter dig uden for skyskraberjunglen bag Central Park? Læs videreNew York Contrasts Tour tager dig med på en 5-timers rundtur i New York i en minivan, hvor du opdager hvert et hjørne af byens mest ikoniske kvarterer. Det, jeg vil fremhæve ved denne Contrasts Tour frem for andre, er de lokale guiders professionalisme, som er det, der gør en tur til en interessant oplevelse i forhold til at gøre det på egen hånd.

Den er også lidt billigere end den gennemsnitlige tur. Faktisk anbefaler jeg, at du tager denne tur såtidligt som muligt i dit besøg i New York, da den vil give dig en varieret smagsprøve på Big Apple, og du kan vende tilbage til det kvarter eller område, der fangede din opmærksomhed, for at udforske det i detaljer.

Hvorfor jeg kan lide denne tur: På en formiddag kan du besøge mange forskellige dele af New York, som ville tage en dag eller to, hvis du besøgte dem på egen hånd.


Anbefales, hvis... du vil have en fornemmelse af byens vigtigste distrikter og forstå de forskellige kulturer og skikke, der lever side om side i New York ---.

Sådan booker du en Contrasts Tour i New York City

Metropolitan Museum of Art|©Wally Gobetz
Metropolitan Museum of Art|©Wally Gobetz

Contrasts Tour er en stærkt anbefalet oplevelse for at opdage den kulturelle mangfoldighed i New York City. Hvis du har mod på det, kan du nemt booke den via Hellotickets hjemmeside. Bemærk, at når du booker Contrasts Tour, skal du angive detaljerne for hver af de personer, der udgør reservationen.

Bekræftelsen vil være øjeblikkelig, og du vil modtage en bekræftelsesmail, så snart du har foretaget købet, hvor alle detaljer om reservationen vil blive angivet.

Hvis dine planer skulle ændre sig, har du desuden mulighed for at annullere din reservation uden beregning. Og hvis du har særlige tilgængelighedsønsker, kan du også angive dem, så guiden er klar over det hele.

Book en New York Contrasts Tour

Priser på New York City Contrasts Tour

Williamsburg skolebus| ©Hellotickets
Williamsburg skolebus| ©Hellotickets

Prisen for New York Contrasts Tour starter fra 50 euro og inkluderer en guidet tur i bydelene Harlem, Bronx, Brooklyn, Queens og Manhattan. Du kommer også til at krydse den populære Manhattan Bridge.

Du ser også Yankee Stadium og Mets Stadium. En ideel måde at opleve byens urbane kunst på en tur, der varer ca. fem timer. Tøv ikke!

Book en New York Contrasts Tour

Nyttig information om turen

Gå rundt i New York| ©Hellotickets
Gå rundt i New York| ©Hellotickets

Jeg anbefaler, at du på din rejse til New York ikke går glip af en Walking Tour of Contrasts. Her er et par praktiske tips:

  • Atkomme rundt: Contrasts Tour foregår i en minivan eller bus med aircondition, så du kan besøge New York med stil i løbet af de 5 timer, turen varer. Grupper til denne tur er begrænset til maksimalt 50 personer.
  • Bedste ugedag: Hvis du vil undgå de store menneskemængder, er det bedst at tage af sted på en hverdag, måske en tirsdag eller torsdag. Weekender plejer at være de mest populære dage, men paradoksalt nok er lørdage jødernes religiøse hviledag, så et besøg i Williamsburg plejer at være lidt mere dovent, da du ikke kan se nogen butikker eller så meget aktivitet på gaden. Hvis du skal vælge en af de to dage i weekenden, anbefaler jeg derfor, at du tager af sted på en søndag.
  • Afhentning på hotellet: Denne tur har afhentning på flere forskellige hoteller i New York, så hvis du er så heldig at bo på et af dem, kan du bare gå nedenunder og vente på at blive hentet. Ellers kan du bare gå til et af de hoteller, der er angivet på afgangstidspunktet, for at starte din tur.
  • Vælgturens afslutning: En vigtig ting er, at du kan vælge, hvor i Brooklyn du vil afslutte din Contrasts Tour: under Brooklyn Bridge, i DUMBO-kvarteret eller i Chinatown. Min anbefaling er at slutte i DUMBO i stedet for at krydse broen tilbage til Manhattan.
  • Turen på egen hånd: Du kommer til at gå en hel del på denne tur, men den er velegnet til næsten alle, da en del af turen foregår med shuttlebus. Husk, at du altid har mulighed for at besøge seværdighederne og monumenterne på egen hånd ved at vælge et af de forskellige New York City Sightseeing Pass, der er tilgængelige, eller ved at tage den typiske røde bus rundt i byen.

Book en New York Contrasts Tour

Planlæg din rejse for at tage Contrasts Tour

Tag billeder undervejs på turen| ©Hellotickets
Tag billeder undervejs på turen| ©Hellotickets

Tidsplan

Contrasts Tours starter normalt tidligt hver morgen (omkring kl. 8) for at få mest muligt ud af dagen før frokosttid, så du skal stå lidt tidligt op, men det er en god måde at få det sidste ud af din rejse til New York.

Varighed

Turen varer mellem 4 og 5 timer, så du kan forvente at bruge ca. en time i hvert distrikt. Er det tid nok til at se alle de kvarterer, du skal se i detaljer?

Nej, men som du ved, handler det om at smage lidt på hver ret for at vise dig, hvad du har i vente i hvert område af New York. Alex' tip Behold det kvarter, du bedst kan lide fra denne tur, så du kan komme tilbage og udforske det mere detaljeret efter turen.

Stoppet i Harlem

Den legendariske Cotton Club i Harlem| ©Hellotickets
Den legendariske Cotton Club i Harlem| ©Hellotickets

New York Contrasts Tour slentrer du gennem gaderne, mens din guide fortæller dig historien om Harlems typiske murstenslejligheder og de berømte mennesker, der har boet der. Du kommer også til at se det berømte Apollo Theatre og Cotton Club, to jazzmusikinstitutioner i New York, som var vigtige for Harlems kulturelle udvikling i 1920'erne.

Hvis du tager en tur i Harlem på en onsdag, vil du se kvarteret i al sin pragt, da religiøse menigheder vil holde deres gospelgudstjenester, og du kan lytte til dem inde i kirkerne, mens du slentrer rundt. Faktisk er der også en tur til Harlem, som udelukkende giver adgang til en gospelgudstjeneste. Du kan læse mere om den tur i min artikel på Hvordan man kommertilgospelmesse I Harlem, New York City

Under alle omstændigheder er Harlem en bydel, der er et individuelt besøg værd, så jeg er sikker på, at det er et sted, du gerne vil vende tilbage til for at udforske mere i dybden, når du er færdig med Contrasts Tour.

Book en New York Contrasts Tour

Stoppet ved Yankee Stadium

Yankee Stadion| ©Hellotickets
Yankee Stadion| ©Hellotickets

New York Contrasts Tour besøger du det legendariske Yankee Stadium, et af New Yorks baseballhold, hvor du har mulighed for at få taget et billede.

Selv om turen ikke inkluderer adgang til stadion, så du ikke behøver at stoppe for længe, vil du kunne sammenligne stadionerne for New Yorks to rivaliserende baseballhold, Yankees og Mets. Hvis du er inkarneret fan af et af holdene, anbefaler jeg selvfølgelig, at du vender tilbage til dit favoritholds stadion, når du er færdig med Contrasts Tour, for at gå ind og udforske stadionet indvendigt. Og hvis du er baseball-fan, har du helt sikkert alleredebillet til en kamp med et af New York-holdene!

Book en New York Contrasts Tour

Stop i Bronx

Typisk graffiti i Bronx| ©Hellotickets
Typisk graffiti i Bronx| ©Hellotickets

Du skal ikke være bange for at tage til Bronx på en Contrasts Tour, da en stor del af turen foregår i din bil, og de steder, du stopper, er helt sikre. Selvom der stadig er nogle dårlige kvarterer i området, ser du kun de turistede dele, så du har ikke noget at bekymre dig om.

Når det er sagt, er en anden ekstra bonus ved Contrasts Tour, at du kan besøge Bronx i ro og mag, da det kan være ret farligt at gå på egen hånd. Ved dette stop kommer du på en tur til ikoniske Bronx-vartegn, herunderfilmlokationer og nogle af New Yorks mest berømte gadekunstværker.

På din tur vil du se hiphop på hvert et hjørne, og du vil forstå, hvorfor Bronx er lige så meget et mekka for hiphop-kultur, som Harlem er et mekka for jazz. Faktisk vil du besøge et helt udendørs kunstgalleri, der er kendt som Graffiti Universe.Gadekunst er en uadskillelig del af hiphopkulturen sammen med musik, rap og breakdance, så denne tur vil placere dig lige midt i Bronx' historie og dens kunstbevægelse.

Book en New York Contrasts Tour

Stop i Queens

Basketballbane i Queens| ©Hellotickets
Basketballbane i Queens| ©Hellotickets

På New York Contrasts Tour besøger du New Yorks største bydel, som er kendt for sin multikulturalisme og for at være byens handels- og forretningscentrum. Du ser Mets-stadionet, Yankees' rivaliserende stadion, US Open-tennisstadionet og 'Men In Black'-globen i Flushing Meadows Corona Park.

Blandt andre seværdigheder skal du også udforske Little India-kvarteret og besøgeMalba-kvarteret, som er et af de rigeste i New York. Hvis du holder øjnene åbne, vil du opdage den store forskel mellem dette kvarter og resten af Queens, hvilket gør bydelen til et amalgam af kontraster i sig selv. Gå i øvrigt ikke glip af Queens Museum og dets kæmpemodel af New York! Det tager ikke lang tid at besøge, og det er virkelig imponerende.

Book en tur med New Yorks kontraster

Stop i Brooklyn

Krydsning af Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Krydsning af Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Brooklyn er uden tvivl New Yorks mest karakteristiske bydel med sine murstenshuse med træer på hver side af gaden og det berømte hotspot for instagrammere med udsigt over Brooklyn Bridge. Som om det ikke var nok, er maden i Brooklyn fantastisk (især hvis du elsker pizza), og alle butikker og barer har en stemning af ombygget industrilager, som simpelthen er uimodståelig.

Nu hvor jeg har gjort det klart, at Brooklyn er min yndlingsbydel i New York, kan jeg fortsætte med at fortælle om dette stop på Tour of Contrasts, hvor du kan udforske det jødiske kvarter Williamsburg, hvor du vil se mange jødiske mennesker i deres typiske tøj, som nok vil overraske dig. Vær forsigtig, når du tager billeder, da de kan føle sig utilpas, hvis du får dem med på dit billede. Bemærk også den industrielle charme i DUMBO under Brooklyn Bridge, og opdag smagen og duftene i Chinatown og Little Italy.

Måltider

Contrasts Tour inkluderer ikke mad, men heldigvis slutter din rejse i Brooklyn, hvor du finder den bedste pizza i New York. Hvis du ikke havde tænkt dig at forlade byen uden at have prøvet den klassiske New York-slice, så er dette stedet, hvor du kan prøve alt det gode ved Big Apples italienske arv. Her er et par restauranter, hvor du kan nyde et velfortjent måltid efter en formiddag med sightseeing.

Uanset hvad folk siger til dig, så er dette de bedste steder i Brooklyn:

  • Speedy Romeo - dette autoværksted, som er blevet til et pizzeria og opkaldt efter en bil fra 'Grand Theft Auto', er en kulinarisk hyldest til traditionel italiensk pizza med tynd skorpe og brændefyret ovn. Gå ikke glip af det!
  • Vinnie's Pizzeria - her finder du den typiske New York-slice til 1 dollar på et sted, der ikke ønsker at imponere nogen. Overraskelsen ligger i pizzaen og smagen, som du kan nyde to go, hvilket er en god idé, hvis du tager på Contrasts Tour i weekenden, så du ikke behøver at finde et bord på en restaurant.
  • Totonno' s - et pizzeria, der er berømt i hele New York, og hvis signaturret er en enkel, men lækker margherita. Fordi det er så populært, kan det være svært at finde et bord, så jeg anbefaler denne mulighed, hvis du tager Contrasts Tour på en hverdag.

Book en New York Contrasts Tour

Hvad skal jeg gøre efter Contrasts Tour?

Aften i Brooklyn|©Patrick Dover
Aften i Brooklyn|©Patrick Dover

Da Contrasts Tour slutter i Brooklyn, foreslår jeg, at du bruger aftenen på at udforske nogle af de vigtigste kvarterer.

Min anbefaling er at gå en tur gennem DUMBO og Chinatown for at lære disse steder at kende i dybden, og slutte dagen som en lokal ville gøre: med en drink i det kølige Brooklyn Barge i Greenpoint, eller hvis det er koldt, smage på håndværksøl på Dekalb Market. Hvis du stadig har lyst, kan dubestille endnu en tur til New Yorks kvarterer, men denne gang i en komfortabel bus.

Og hvis du har lyst til at runde din rejse til New York af med en af de organiserede dagsture, anbefaler jeg, at du tjekker min praktiske guide til de mest populære dagsture i New York. 5 dagsture fra New Yorkhvor du kan se, hvilke der er de mest interessante.

Niagara Falls og turen til Washington DC er blandt mine favoritter.

Book en dagstur til Niagara Falls