Øvre og nedre Manhattan-tur

Manhattan er hjertet af Big Apple, et af de steder i verden, som man ikke kan få nok af at udforske. Med rundvisningen på Upper og Lower Manhattan vil du ikke efterlade noget vigtigt hjørne uopdaget.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

Øvre og nedre Manhattan-tur

New York Stock Exchange i Financial District, et af stoppestederne på turen. | ©Hellotickets

Manhattan er en ø med skyskrabere, monumenter, pladser, butikker, mennesker og frem for alt liv, masser af liv. Manhattan er lige så unik som alle andre bydele i New York og har sine egne kontraster mellem Upper og Lower Manhattan. Hvis du vil opleve dem alle og opleve Manhattan i stor stil, har jeg en anbefaling til dig: Upper and Lower Manhattan-turen.

Rundvisning på øvre og nedre Manhattan

På denne tur kan du se alle højdepunkterne i New Yorks centrum fra en bus med de ikoniske kvarterer som Chinatown, Little Italy, Greenwich Village og Wall Street samt de gader, der gør Manhattan berømt, som f.eks. Fifth Avenue.

Efter min mening kan prisen virke lidt høj for en bustur, men når man sætter det hele på en vægt, kan man betragte denne tur som en måde at se hele Manhattan på i selskab med en ekspertguide og derefter udforske de områder, der har fanget din opmærksomhed, på egen hånd, men med kendskab til alle detaljer og den historiske kontekst i de kvarterer, du vender tilbage til.

Denne tur har opsamlingssteder på flere hoteller i New York: Intercontinental Barclay Hotel, Wellington Hotel, Riu Hotel og Hotel Pennsylvania. Hele turen foregår i bus med stop ved St. John the Divine og Battery Park. Din guide fortæller udelukkende på engelsk under hele den 3,5 timers tur.

En af fordelene ved denne aktivitet er, at du kan gøre det hver dag i ugen undtagen søndag. I modsætning til andre ture i New York behøver du ikke at bekymre dig for meget om at gøre det på en bestemt dag for at undgå folkemængder, da du ikke vil støde på andre turister uden for din gruppe.

Hvorfor jeg kan lide denne tur: Jeg anbefaler denne oplevelse af to grunde: det er praktisk at kunne se hele Manhattan fra en bus, hvilket kan være en perfekt introduktion til byen i begyndelsen af din rejse, og kvaliteten af de guiders fortællinger, der ledsager dig gennem hele turen, og hvis baggrund vil ændre den måde, du nyder Big Apple på.

Anbefales, hvis... du kun skal være i New York i et par dage, hvis du rejser med børn, som hurtigt bliver trætte af at gå, eller hvis du kan lide at besøge en by fra en komfortabel plads på din plads. Alt i alt er dette en tur, som jeg anbefaler som en introduktion til Manhattan for at gøre dig bekendt med de mest besøgte områder af New York.

Bestil en rundvisning på Lower Manhattan


Nyttige tips til at nyde turen på Upper og Lower Manhattan

Slentretur gennem Manhattan| ©Hellotickets
Slentretur gennem Manhattan| ©Hellotickets
 • Da turen til Upper og Lower Manhattan slutter ved Battery Park, kan det være en god idé at planlægge dagen, så du tager færgen til Frihedsgudinden efter turen. På den måde får du en meget smidig dag med sightseeing, og du sparer det meste af transporten.
 • Du skal ikke bekymre dig for meget om at tage billeder på denne aktivitet, da du alligevel ikke får en særlig god vinkel fra bussen. Formålet med turen er at besøge Manhattan komfortabelt og med en guide, så du kan udforske Big Apple på egen hånd, så du kender dig selv bedre og har en vis baggrund for hvert enkelt sted, du besøger.
 • Sørg dog for at medbringe dit kamera til denne tur, da du kan stoppe ved St. John the Divine og udforske det indre og tage billeder af det indre, da det er virkelig imponerende.

Book et krydstogt for at se Manhattans arkitektur

Stop ved Columbus Circle

Columbus Circle| ©Hellotickets
Columbus Circle| ©Hellotickets

Et smukt torv i krydset mellem Broadway, Central Park West, Central Park South og Eighth Avenue, dedikeret til Christopher Columbus (hvis statue står på en piedestal med udsigt over resten af torvet). Kontrasten mellem springvandet på pladsen, kanten af Central Park og de høje skyskrabere gør dette til et typisk New York-landskab.

Book en tur på elektrisk cykel på Manhattan

Stop ved Lincoln Center

Lincoln Center-bygningen| ©Seth Hoffman
Lincoln Center-bygningen| ©Seth Hoffman

Endnu et klassisk Big Apple-vartegn, en gruppe af bygninger dedikeret til scenekunst, herunder operahuse, teatre og koncertsale. Du har helt sikkert set Lincoln Center oplyst om natten i film, på postkort eller fotografier, så du har sikkert lyst til at gå rundt i byen, der aldrig sover, når solen går ned.

Book en natlig bustur på Manhattan

Stop ved Dakota-bygningen

Dakota-bygningen, til højre, fra Central Park.| ©Hellotickets
Dakota-bygningen, til højre, fra Central Park.| ©Hellotickets

En bygning, der har huset berømte kunstnere som Lauren Bacall og Judy Garland og John Lennon, der blev myrdet uden for dørene i 1980. Hvis du er Beatles-fan, vil du sikkert gerne besøge denne historiske bygning, hvor tusindvis af mennesker samledes for at hylde en af de største musikere fra det forrige århundrede.

Stop ved Central Park og John Lennon-hyldesten, Strawberry Fields

Jordbærmarker i Central Park| ©Hellotickets
Jordbærmarker i Central Park| ©Hellotickets

Ingen rundvisning i New York City er komplet uden et besøg i denne park, og turen til Upper og Lower Manhattan er ingen undtagelse. Du vil køre rundt om den berømte Central Park og se Jacqueline Kennedy Onassis-søen og områdets skelsættende bygninger.

Og mens du besøger vigtige steder i Beatles-historien, kan du stoppe ved det område i Central Park, der blev omdøbt til Strawberry Fields efter John Lennons død, og hvor du finder den berømte Imagine-mosaik til ære for musikeren.

Stop ved St. John the Divine

Nok den mest kendte kirke på Manhattan og den største anglikanske katedral i verden. Med sin gotiske stil, der minder om kirker i Nordfrankrig, er det en arkitektonisk perle gemt væk i den enorme glasjungle, som New York er.

Stop på Columbia University

Columbia University| ©Chenyu Guan
Columbia University| ©Chenyu Guan

Du passerer gennem Columbia University, som er en del af den prestigefyldte amerikanske Ivy League og en af de bedste undervisningsinstitutioner i verden. Den elegante arkitektoniske stil på campus er i overensstemmelse med dens ry som organisation og byder på en behagelig symmetrisk udsigt.

Stop i Harlem

Et hjørne i Harlem| ©Jean Philippe Delberghe
Et hjørne i Harlem| ©Jean Philippe Delberghe

Du vil se Harlems vigtigste kvarterer og seværdige bygninger, såsom Apollo Theatre og Cotton Club, mens du vandrer rundt i de historiefyldte gader og lærer om mekkaet for afroamerikansk kultur og et af de mest interessante steder på Manhattan.

Stop på Metropolitan Museum of Art

Inde i Metropolitan Museum of Art| ©Robert Bye
Inde i Metropolitan Museum of Art| ©Robert Bye

På turen til Upper og Lower Manhattan kan du se det ydre af Met eller Metropolitan Museum of Art, hvis ikoniske trapper er et samlingspunkt for New Yorkere hver dag. Et sted at snakke, spise og drikke en kop kaffe, mens man ser på trafikken og folk, der krydser Fifth Avenue.

Stop på Fifth Avenue

Slentretur langs Fifth Avenue| ©Hellotickets
Slentretur langs Fifth Avenue| ©Hellotickets

Millionaires' Avenue er indbegrebet af New York Citys økonomiske magt med luksuslejligheder på hvert et hjørne og med gamle palæer. Det er også hjemsted for byens mest eksklusive butikker og flere af byens store museer.

Stop ved Rockefeller Center

Rockefeller Center| ©Hellotickets
Rockefeller Center| ©Hellotickets

Den er også kendt som Rockefeller Plaza og består af flere bygninger, hvoraf den mest berømte er Comcast Building, som huser Top of the Rock-observatoriet. Uanset om du klatrer op på Top of the Rock eller ej, er Rockefeller Plaza et must, hvis du er i New York i juletiden, på grund af det berømte træ og skøjtebanen. Byen ville ikke være den samme til jul uden dette lille hjørne...

Stop ved St. Patrick's Cathedral

St. Patricks-katedralen| ©Hellotickets
St. Patricks-katedralen| ©Hellotickets

En af de mest imponerende kirker i New York, både indvendigt og udvendigt. Især det store rosenvindue og de farvede glasvinduer er noget at se på, og det har en interessant historie, der går tilbage til tiden under den amerikanske borgerkrig.

Stop ved Flatiron Building

Flatiron-bygningen| ©Matthias Oberholzer
Flatiron-bygningen| ©Matthias Oberholzer

Der er ikke brug for ord for at beskrive det, der efter min mening er et af de største arkitektoniske værker fra det forrige århundrede, som på tidspunktet for opførelsen i 1902 blev betragtet som en skyskraber og en af de største bygninger i New York. Den elegante stil er synonym med New York City og er et vartegn i udviklingen af Big Apple.

Stop i SoHo og Greenwich Village

Gaderne i SoHo| ©Hellotickets
Gaderne i SoHo| ©Hellotickets

SoHo gik fra at være et arbejderklasse- og kunstnerkvarter i 1960'erne og 1970'erne til at blive et område for yuppier og velhavere. Tiden og gentrificeringen, kendt som "SoHo-effekten", har forvandlet kvarteret til et område med kunstgallerier og restauranter, der, lad os være ærlige, er en turistglæde.

Greenwich Village ligger på den vestlige side af Manhattan og er det typiske hipsterkvarter i New York, hvor et væld af serier og film, der foregår i New York, udspiller sig. For eksempel er landsbyen hjemsted for lejligheden "Friends".

Stop på Washington Square

Washington Square| ©Hellotickets
Washington Square| ©Hellotickets

Hvis du har set "Girls", kender du sikkert triumfbuen på dette hyggelige torv, som er et af de vigtigste mødesteder for de lokale på det sydlige Manhattan. Du kan finde en række monumenter og statuer her, herunder en tilegnet den italienske enhedsarkitekt Giuseppe Garibaldi.

Stop i Little Italy og Chinatown

Lille Italien| ©Hellotickets
Lille Italien| ©Hellotickets

Og når vi nu er ved Italien, kan du finde et stykke af det i kvarteret Little Italy, som er hjemsted for byens bedste italienske restauranter og en række kulturelle arrangementer hvert år, der fejrer New Yorks italiensk-amerikanske samfund.

Fra Italien rejser du til Kina, eller i hvert fald til en lille del af Kina i et af New Yorks mest berømte kvarterer, Chinatown. Det er hovedsageligt et kvarter med kinesiske butikker, hvor du kan se skilt efter skilt på den asiatiske gigants sprog og finde et væld af produkter af alle slags. Her er en artikel om de bedste ting at se og lave i Chinatown.

Faktisk ligger størstedelen af New Yorks restauranter i Chinatown, hvor du også kan finde restauranter, der tilbyder ægte orientalske delikatesser.

Stop ved Wall Street og Battery Park

Tyren fra Wall Street| ©Hellotickets
Tyren fra Wall Street| ©Hellotickets

New Yorks finansdistrikt er et sted for nogle at tilbede og for andre at hade, men sandheden er, at området er et godt billede på en by, hvis rigdom i høj grad genereres af en enkelt bygning: New York Stock Exchange, som du straks kan genkende på det store amerikanske flag, der hænger over bygningens facade.

Foran Wall Street Stock Exchange kan du se den berømte skulptur "Charging Bull", der er et symbol på Amerikas økonomiske velstand.

Endelig tager turen til Upper og Lower Manhattan dig til Battery Park, der ligger på øens sydspids. Herfra kan du se Frihedsgudinden i det fjerne, da det er ved parkens mole, at færgen sejler til Frihedsgudinden på Liberty Island.

Andre interessante oplevelser i New York

Endnu en af New Yorks ture| ©Hellotickets
Endnu en af New Yorks ture| ©Hellotickets

Tur med kontraster

Hvis du kunne lide tanken om at besøge New York i bus, så ligner kontrastturen Upper and Lower Manhattan-turen, men udvider ruten til at omfatte hele byen: du vil se Manhattan, Harlem, Bronx, Queens og Brooklyn, med den forskel, at du stiger af i de forskellige kvarterer for at udforske området.

Din guide vil ledsage dig under hele turen, og i lighed med turen til Upper og Lower Manhattan er dette en perfekt oplevelse at tage på ved ankomsten til New York, da du får en smagsprøve på hver bydel i byen, så du kan vælge den bydel, du bedst kan lide, og udforske den grundigt på egen hånd.

New York fra oven

Hvis du har lyst til at tage fat og opleve New York fra oven, kan jeg anbefale dig at bestige en af de legendariske bygninger, som Empire State Building, for at nyde skyline fra oven. Jeg linker dig her til min praktiske vejledning, så du kan finde ud af alle detaljerne om Bestige Empire State Building. Hvis du overvejer at forkæle dig selv med den bedste oplevelse, du kan få på Manhattan, så anbefaler jeg dig den New York Helikopterflyvninger.

Ofte stillede spørgsmål

 • Er turen til Upper og Lower Manhattan værd at tage på?

  Turen til Upper og Lower Manhattan er en god idé til at udforske øen Manhattan på én dag, forstå dens sammenhæng, dens kontraster og beslutte, hvilke områder du vil udforske på egen hånd på din rejse.

 • Hvad ser du på rundvisningen på Upper og Lower Manhattan?

  Du vil bl.a. besøge: Harlem, Central Park, Fifth Avenue, SoHo, Greenwich Village, Little Italy, China Town og Battery Park - hele Manhattan fra top til bund!

 • Hvad er den bedste dag at tage på rundvisning på Upper og Lower Manhattan?

  Alle ugens dage er gode, men jeg anbefaler, at du gør det i begyndelsen af din rejse: det vil hjælpe dig med at få en god fornemmelse af byen, forstå dens historie og bede din guide om lokale anbefalinger. Derfra er det nemmere at udforske Manhattan i dit eget tempo.

 • Hvad er bedst: turen til Upper og Lower Manhattan eller turen til kontrasterne?

  Begge ture supplerer hinanden: På turen til Upper og Lower Manhattan får du en rundvisning på øen Manhattan og alle dens kroge og hjørner. Kontraster-turen tager dig til gengæld med til Bronx, Brooklyn og Williamsburg, som er vigtige bydele, du også bør besøge på din tur til New York.